2012 Şubat Anneleri

üşüyorum üşüyorum bırr bırr bırr
dün annemler geldi süpriz yaptılarr çok sevindimm
mehmette öyle çok şımardı annemler çok seviyo çok mzlüyo o yüzden hiç düşmüyo kucaktan devamlı seviliyoya
sıpa anlıyo artık çok sevildiğini şımardıda şımardı
benim oğlan sanırım şımarık birazz :44:

üç gün önce şekeri tamamen bıraktım
içinde şeker olan gıdalarıdaa
hazır gıdalarıdaa
et tavuk balık esmer ekmekler sebze meyve salata bulgur türkk kahvesi süt yoğurt kefir yumurta ve peynir bunlarla besleniyorumm
daha önce 25 kilo vermiştim bu şekilde hemde hiç kas kaybetmeden göbeğim erimişti
şimdide üç dört aya toparlayıp estetikle oramı buramı yaptırtcamm

ahhh bir de ben bırakabilsem şu şekeri. ama mümkün değil herhalde 63'üm ve takıldım. ne ileri ne geri.

ahhh bir de ben bırakabilsem şu şekeri. ama mümkün değil herhalde 63'üm ve takıldım. ne ileri ne geri.

kolay aslında şeker hiç kullanmazsan tatlı bişeyler yemezsen bir günde alışır bünyen
zaten meyve yiyosun ondan karşılanıyo şeker ihtiyacın
ama sporda yaparsan hergün makul ölçüde bitter çikolata yiyebilrisinn

Benim miniğime de doğduğunda sol testisi yukarıda ama haftaya düzelir dediler. Bir hafta sonra doktor kontrol etti hala yukarıdaydı, endişelenecek bir şey yok zamanla düzelecektir dedi. İçim rahat etmedi üroloğa götürdüm o da yaşına gelmeden iner dedi. Beş aylıktı sanıyorum normale dönmüştü, bu bebekten bebeğe değişir kimi beşinci ayında, kimi bir yaşında bünye işte endişelenmene gerek yok bence.

zamanında bir heves, kondisyon bisikleti, kürek aleti ve göbek kası için bir alet var ya, onlardan aldık. ilk aldığımızda biraz kullanmıştım ama şuan küçük evde yer kaplamaktan başka işe yaramıyorlar.

Seni kendime benzetiyorum. Ben de çok çabuk sinirlenirim, hiç tahammülüm yoktur. Hele ki çocuk bakımı konusunda, hemen çileden çıkıveriyorum. Çalıştığım için annem bakıyor bebeğime, akşamları ben eve gittiğimde de özlemiş olduğum için azıcık oyunla ve yemekle geceyi bitiriyoruz, işe gitmediğim günlerde veya haftasonları da bebeğimle yalnız vakit geçirmiyorum. Sen de anneme bıraktım çocuğu diyorsun ya bazen, ben de öyleyim, kahvaltıdan sonra doğğğru anneme gidiyorum, akşam yemeğimizi de yiyip öyle dönüyoruz hatta Çok şükür daha bebeğime zarar vermedim ama annemlerin ve eşimin bana yardımı sayesinde büyütebiliyorum çocuğumu. Bazen iyi bir anne olmadığımı düşünüyorum, annelik sabır ister deniyor, gerçekten de öyle. Arkadaşların o kadar işi bir arada yaptıklarını görünce çok çok kolaylıklar diliyorum onlara, özellikle çocuklarına kendileri bakan arkadaşlara.

çok sevindim cnm benim oğlumda öyle yapa yapa yürüdü 4 günde seninkide sık sık yaparsa yürümesi yakındır ama yürüyüncede asıl sıkıntılar başlıyor söylim...her yere rahat giriyor o zaman...

Hugo cnm benm oğlumda sizlerinki gibi sürekli üstü açık tulumda giydirmeye başlamadım ev çok sıcak oluyo bide tulumla gece rahat dönemiyor diye ama soğuklar gelince giydircem mecburr sevmiyor ama böylede hasta olur.kombide yansa gece serin oluyo ev..

Bizde de var aynı sorun. Torba olanlardan kullanmayı denemiştim yazın, henüz ayağa kalkamıyordu sadece fırıl fırıl döndüğü dönemdi, onda rahat edemedi, çünkü içinde kendi dönerken tulumu döndüremiyordu, sonra rahatsız olup ağlıyordu. Yazın böyle bir deneyim atlatınca kış için almadım ondan. Sabahları kızımı yorganın üzerinde ve yatırdığımın ters yönünde buluyorum, kim kimi örtüyor belli değil Artık yatağın içinde uyku arasında emekliyor ve uyandığı anda ayağa kalkıyor, torba tulumla kalkamaz diye düşündüm. Ben de üzerinde yelekle ve mutlaka çorapla uyutup önlem almaya çalışıyorum. Daha soğuk günlerde ne yaparız bilmiyorum.

kendi adıma teşekkür ederim cozget, iki çocuklu biri olarak. çocuk işi sabır işi. oğlum gece uyanıp ağladığında, sinirleniyorum bazen. sonra da kendimi sakinleştirmek için hemen gülen suratını getiriyorum gözümün önüne. hemen geçiveriyorum sinirim. bu tatlı günlerini çok özleyeceğiz. önceden sinirden falan ağladığım bile oldu ama Allah'a şükür geçti o günler. genel itibariyle sinirli bir insan değilim ama oğlumun huysuzluğu, o ayaklanana kadar çok yıpratmıştı beni. şimdi iyiyiz. sıkılınca peşimden geliyor, oyundan anlıyor. ablasıyla oyun oynuyor. çok şükür ki rahat günler bizleri bekliyor.

ömer de örtü istemiyor üstüne. uyutuyorum, tamm üstünü örtünce bir kucaklıyor örtüsünü, başlıyor tepinmeye. bacaklarını vura vura açıyor üstünü. iyice daldığında örttürüyor ama üstünü. o yüzden pek sıkıntı yok bizde.

Sayfanın altında sürekli 2013 şubat anneleri başlığı çıkıp duruyor, merak ettim napıyorlarmış bakayım dedim, ilk sayfayı açınca listede bir sürü isim gördüm, çok kıskandım ne kadar kalabalıklar diye, ben de bizim ilk sayfamıza baktım biz ne kadarmışız diye, bizde de çok fazla isim var (üşenmedim saydım 81 tane-ama benim ismim yok, benim gibiler de vardır belki burada yazan şu anda). Özellikle doğumdan sonra burada yazan çok az kişi kaldı ama. Merak ettim şimdi diğerleri neler yapıyorlar acaba :44::44::44:

Sağlık ocağını aradım, Hatay'daki Suriyelilerden kızamık kapan bebekler olmuş, bu yüzden bakanlık dozların erken alınmasını uygun görmüş ama isteğe bağlı dedi. Bebeğiniz dokuz aydan büyükse yapıyoruz aşıyı dedi.

Cozget ben annemle aynı binadayım işim olunca banyo yapcksam yemek yapcaksam anneme bırakıyorum ama aklım onda kalıyor bu seferde.beni en çok bu dönem yapma vçs gibi komutlarımdan anlamaması sıkıyor.çünkü çok hareketli ve hep tehlikeli şeyler peşinde.süreklide dağıttığı için toplamaktan akşama kadar nerjim bitiyo.oyalayacak kimsede yok evde. Babamız işte 11 de geliyo bigün izinli ogünde 1 saat zor bakar.buda canımı sıkıyorr..bende zarar vermem zira dayak çok yemiş biri olarak yeminim var evladıma vurmam diye ama kızınca bağırdığım oluyo buda kötü bişey ama sabrım çabuk tükeniyor bazen.hatta bunun için yardım almayı bile düşündüm ama uyku hapları veriyorlar hep ondan vazgeçtim.çocukluklarımızda etken böyle davranmamıza.bizde ailemizden gördüklerimizle belki davranıyoruz.ben özellikle bunun için kendimle çok mücadele veriyorum.öfkeli olmamak ve öyle yetiştirmemek adına.çünkü şuan örnek aldıkları biziz.kızıyorum ona kızdıysam sonra naptım diyorum.inş büyüdükçe beni anladıkça daha rahat ederim.buda 2ci çocuğu istemememde etken.çalışman güzel en azından tümgünden sonra onu özlersin.ben hep esadlayım ve işteyken bu kadar çok yorulmuyordum valla.çok zor iş çocuk bakmak.allah sabır versin hepimize..

Catcım bende yeni doğduğunda geceleri ağlıyordum uyumuyor diye.kimse yardımda edemiyordu emmek istediği için.çok yoruluyordum.ben yapamıcam anneliği diyordum.işin garip tarafı iade etme şansımda yok diyordum ekmekmi bu ki iade edesin çok şükü rgeçti lohusa sendromuymuş ama şimdi daha fazla yoruyoo hareketliliğiyle...

ben hamile kaldığımdan beri burdayım.onların çoğu facede yazışıyo bi kaçıda abonelikleri iptal edildi kavga ettiler bazılarıda sıkıfıkı değldi pek burayla zaten yazıp yazıp kaçıyorlar.bizde müdavimi olduk kk nın burdayız işte...

mehmet kabaklı yerelmalı çorbasını içti
bende kendime yağsız et pişirmiştim memonun çorbasındanda koydum iyodum geldi yanıma ekmek bandırdım et suyuna verdim
istedikçe istedi maşallah karnını güzelce doyurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…