- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #76.821
çocuklar artık bir yaşına girecek o zaman mama yerine devam şu sıvı devam sütlerindemi vereceksiniz yoksa ineksütünemi başlayacaksınız veya mamaların 4 numaraları filan var onlaramı başlayacaksınız
bu arada çok şaşırdığım bişey okudum nette
doktor kadına mama süttozudur bi şeye yaramaz sütün yoksa ineksütü ver demiş günlük inek sütü demiş
kadın mamayı bıraktım dokuzuncu aydan sonra günlük inek sütüne başladık oğlum çok gelişti gelişimi önden gitti diyorr
bilmem ne kadar doğru fakat bu inek sütü mevzusunu çok abartıyorlar sanki mama firmaları yapıyo gibi
çünkü ineksütü varken kimse o mamaları vermez
1 yaşına kadar diyorlardı şimdi 3 diyorlar üç yaşına kadar ineksütü vermeyin devam sütü verin diyorlarr
kafam karıştı
fikrinizi zikrinizi merak ettimmm
ben de aynı yorumu yapacaktım, mesajının sonunda zaten yazmışsın. bir de diyorlar ki tv izlettirmeyin. tamam saatlerce izlemesinler ama annelerine fırsat tanıyacak kadar da izlemeleri gerekiyor. başka kim yardım edecek. ikinci çocuk bu konuda daha rahat oluyor, onunla oynayacak abisi yada ablası var. büyük onunla oynarken anne de iş yapabiliyor.
Bende paket sütle büyümedim hoş bende açık inek sütüyle büyüdüm eşimde 9 yaşına kadar içmiş ikimizde uzun boylu ve kemikliyiz ama şimdi kaynatınca vitamini ölüyor diyorlar açık sütler için bu doğrumu bllmiyorum ama :97:sütün zararı fazla olmaz bence kaliteli olduktan sonra.eskiden devam sütümü vardı para tuzakları işte...
bu çocuk artık beni hüngür hüngür ağlatıyor bütün gün birşey yemediği gibi gece sütte içmiyor şimdi hazırladığım sütten 90 cc içti bırakt deli olcam artık gün içinde kaç çeşit yemek hazırlıyorum yeterki yesin diye yok yok yemiyor deli olacam artık allah düşmanımın başına vermesin böyle çocuk
ben mamaların 4 mü 5 mi ne onlardan vermicem açıkçası,sıvı devam sütü inek sütü yani,yada günlük sütlerden alırım diyorum.
zaten hemen hemen herşeyi yemeye başlayacakları için vitaminin herşeyden alacak.sütün yeri tabiki çok başka ama aptamil yada diğer markaların devam sütleri olmayacak bu büyük ihtimalle.şimdiki düşüncem bu..
yok bende saatlerce bütüngün tv yi açmıyorum ,ben odada yanındayken hiç açmıyorum diyebilirim,yada burda yazışırken açıuorum .onun dışında işim gücüm varken açıyorum,neyapalım okadarda olsun artık,benden başka bakanım yokki..
ben mamaların 4 mü 5 mi ne onlardan vermicem açıkçası,sıvı devam sütü inek sütü yani,yada günlük sütlerden alırım diyorum.
zaten hemen hemen herşeyi yemeye başlayacakları için vitaminin herşeyden alacak.sütün yeri tabiki çok başka ama aptamil yada diğer markaların devam sütleri olmayacak bu büyük ihtimalle.şimdiki düşüncem bu..
yok bende saatlerce bütüngün tv yi açmıyorum ,ben odada yanındayken hiç açmıyorum diyebilirim,yada burda yazışırken açıuorum .onun dışında işim gücüm varken açıyorum,neyapalım okadarda olsun artık,benden başka bakanım yokki..
sana katılıyorum..
düzelir inşallah..hep mi böyleydi?
Benimki emince sakinleşiyor aç sa karnı deliriyor resmen.bebekkende böyleydi.hemen emmek isterdi halada öyle...açık süt alan arkadaşlar varsa kaynama süresine dikkat etsin 10 dakikayı geçmemeliymiş yüzde 66 oranında fazla kaynarsa vitamin eksikliği oluyormuş.kapalı olan sütlerdede günlük süt olmalıymış...pastörizasyon görenlerde zararlıymış dniyor bi sitede...
benim sütümde yok emiyor ama öylesine süt yokki hadi dicem emiyorda o doyuruyor.. sütüm olsa hiçç kafaya takmam yemezsse yemesin allahım iştahsız çocukla uğraşmak zormuş gerçekten zayıf bir kızım olacak belliki
çocuklar artık bir yaşına girecek o zaman mama yerine devam şu sıvı devam sütlerindemi vereceksiniz yoksa ineksütünemi başlayacaksınız veya mamaların 4 numaraları filan var onlaramı başlayacaksınız
bu arada çok şaşırdığım bişey okudum nette
doktor kadına mama süttozudur bi şeye yaramaz sütün yoksa ineksütü ver demiş günlük inek sütü demiş
kadın mamayı bıraktım dokuzuncu aydan sonra günlük inek sütüne başladık oğlum çok gelişti gelişimi önden gitti diyorr
bilmem ne kadar doğru fakat bu inek sütü mevzusunu çok abartıyorlar sanki mama firmaları yapıyo gibi
çünkü ineksütü varken kimse o mamaları vermez
1 yaşına kadar diyorlardı şimdi 3 diyorlar üç yaşına kadar ineksütü vermeyin devam sütü verin diyorlarr
kafam karıştı
fikrinizi zikrinizi merak ettimmm
Playdoh benm oğlumda günde 2 yada 3 defa anca yer bu ya bi yoğurt olur pekmezli falan ya çorba olur yada muhallebi ogün ne varsa.ama sabah kahvaltısını her zaman yer gece sabaha doğru emer sık sık.gelişimi akranlarından çok daha iyi.neden bu kadar aç kalıyor acaba ya hasta yada diş çıkarıyor olabilir dr sordunmu hiç yemiyor diye...acıkması gerek oysaa..
Mozpcım kurtulduğuna çok sevindim nasıl narkoz zormuydu anlat müsait olunca nasıl geçti operasyon ne kadar sürdü inş dahada iyi olck yavrun.sağsağlim iyi olur inş.zor zamanı atlattın inş.narkozdan çıktı şükür...
benim sütümde yok emiyor ama öylesine süt yokki hadi dicem emiyorda o doyuruyor.. sütüm olsa hiçç kafaya takmam yemezsse yemesin allahım iştahsız çocukla uğraşmak zormuş gerçekten zayıf bir kızım olacak belliki
benim oğlum da öyle emme desen iştahla emmez yeme desen yemez o kadar çok çorba yada yemek yapıyorumki bir iki tatlı kaşığı yiyor bir daha yemiyor geçen günler Benal Büyükgebizi dinledim eğer çocuk yemekten öcü gibi kaçıyorsa emmek istemiyorsa hiç aklına yemek gelmiyorsa mide de bir problem olabilir diyor du tedavi edilincede düzeliyormuş kansızlıkta iştahsızlık yapabilir
playdoh benim yeğenimde de yeme problemi vardı. şimdi 7 yaşında. küçükken yemek istemiyordu, yengem de yesin diye çok üsteledi, ne iştah açıcı şuruplar, balık yağı hapları, şurupları. yengem üsteledikçe ters tepti, inada bindi iş. biliyorum anne için çocuğunun yemek yememesi çok zor ama az da yiyorsa çok üsteleme. bir dönemden geçiyordur belki, belki diş sıkıntısı yaşamadık dedin ama başka dişte aynı olmayabilir, sıkıntı yapabilir. az sabret bakalım, değişir inşallah. çok zor ama gerçekten. özenenerek hazırladıklarının çöpe gitmesi üzücü. Allah yardımcın olsun canım, inşallah açılır iştahı.
Ben kaçar kızlar kocam gelmeden çıkayım çorba yapcm daha yarın sebze püresi yapcm esada inş yer bakalım göreceyik daha önce sevmemişti.iyi gecelerr
Ben kaçar kızlar kocam gelmeden çıkayım çorba yapcm daha yarın sebze püresi yapcm esada inş yer bakalım göreceyik daha önce sevmemişti.iyi gecelerr
benim fındığımda bu kızlar :)
maşallah senin fındığına..ayy pek bi tatlı,pek bi minoşşmuş.))
vee maşallah kilosuda iyi duruyor..
belki bi geçiş söneminde olabilir,havalar bile etkiliyor birden soğuması falan..bizlerii bile etkilemiyormu..yada demişsin ya soğuk algınlığı vardı büyük ihtümalle onun da etkisindendir yememsi..yada diş falan..eğer için rahat etmiyorsa bi doktora götür istersen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?