2012 Şubat Anneleri

bizimkide oturmuyo mama sandalyesine eskiden otururdu ama bu ara dişten dolayı mızık mızık

bende hugocukun yaptığı köfteyi ekşisiz yapıyorum bizde yiyoruz ben biraz çok yapıyorum 250 300 gr kıyma 1 çorba kaşığı ince bulgur 1 çorba kaşığı un az tuz (ben çok az koyuyorum tercihine bağlı) az maydonoz kbiber az nane. yarım soğan rendesi. yoğurup minik toplar yapıyorum. tecereye küp doğradığım patatesleri koyup az sıvı yağile çeviriyorum. domates rendesi yada az salça katıyorum az daha pişiriyorum. sonra kaynar su katıp köfteleri katıyorum havuç ve bezelyede ekelyip 15-20 dk. pişiriyorum. suyu az katıyorumçükü su çok çekmiyor bu arada. afiyet olsun denersen:)

küvetini doldurdum koydum iiçine cıp cıp yapa yapa çok oynadı güzelceyıkandı çıkartırkende kızdı ağladı oynayacakmış su kermiti
bugğn yoğurdu unutmuşşum kaloriferin üzerinde az ekşi olmuş beyenmedi sıpa az yedi sonrada sağdığım sütü içt, uyuyo şimdi
uykusu geldimi sersemliyo
oyun oynuyodu düştü yine hergün o kafa bikere tok diyecek yere
sabahtan sağdığım sütü içti uyuyo şimdi bende süt sağyorum

yarın fırında yoğurtlu karnıbahar yapıcam kendimize onada az bişey vericem gaz yapar diye korkuyorum

bir tabakta bize yolla

yok yok yaz arkadaşım ben de senin gibiyim cozget. ona özel çorba yapıyorum ama akşam da biz ne yiyorsak onu yiyor. salçalı, az tuzlu. peynirini de suda bekletmiyorum

sütlü tatlılardan da azıcık tattırıyorum.

aslında insanın aklına hep bizim hmd kuzları ortak yiybilecği yemekler gelmiyo bazen sonuçta öğlen ve akşam iki ana öğünleri var onları hatırlatmış oluyoruz. bende genelde ortak yiyebilceğimiz şyler yapıyorum. ama dön dolaş aynı sanki. bakliyat vermedim mesela ben. itirafediyorum daha önce hiç kurufasulye nohut buğday pişirmedim. çalışıyodum :) iş yerinde çıkıyodu bol bol

bende bakliyat vermedim sayılır çok az mercimek koyuyorum o da bazen
daha önce yeşilmercimek yaptım çok gaz yaptı çok ağladı korkuyorum
buğdayıda pek sevmedi sanki
ama mesela evelsi gün haşlama et yapmıştım bize ondan çok yedi çok beyendi tuz vardı içinde
ekmeği suyuna bandım bandım verdim epey yedi tarhana çorbasını tuzsuz yemiyo mesela ona tuz ekliyorum yapınca
bu hafta yağsız beyaz peynir almıştım beyenmedi tospik öncesinde yağlı yumuşak ezine peyniri alıyodum löp löp yerdi
börülce yemeği var bizde bu akşam ama vermiyorum gaz yapar diye öğlenden kalan yemeğini yiyecek
tüm çorbalarında ette olduğu için hem sebze hem protein alıyo hergün mama anne sütü peynir ve yoğurttan calsiyumuda alıyo
tavuk pek vermiyorum güvenemiyorum ama inşallah annem köy tavuğu alıp yollayacak buzluğa atıcam minik minik
zaten köy tavuklarında pek et olmaz ama çok lezzetli olur yesin minik kermitim

Uykusunu alamamış sıpam ağladı salladım uyumadı bişey dikkatini çekince zırt diye kalkıyo sonra hevesi gidince sürekli ağlıyo akşam namazımı zor kıldım duyanda boğazlıyorum sanır...

Bugün ona patates havuç ve prinçten oluşan püre yaptım ilkkez kendim yaptm kavanoz almadım ama yemedi.kavanozu bile zor yiyordu sevmediği şeyde öürüyor çözdüm artık.sevdiğinde lop yiyor.!kurnaz çocukkk...
Sonra hamsi yaptım çok azda olsa yedi.pekmezli yoğurdunu yarım saat sonra verdim hamsi çok azyedi karnı açtı çünkü...ama bişey olmaz inş...şimdi uyuttum zırladı hep çünkü kafa kalmadı bende..inş biraz uyurda evi toplarım bende...yordu bugün...bide annemlerde meyve suyu yaptıkk ona robotta onuda içmedi 2 yudum alıp alıp şişeye bakıyor bune diye...ahhh ahhhh gelde yorulma...

Benimki de yemedi yalnız degilsin
Tavuklu çorba yaptım istemedi , yoğurt bile yemediğine göre bugun var bi rahatsızlığı, emdi yattı , inşallah kalkınca yer bişeyler .
Hasta olmasın nolur nolur ....

benimolan pekmezli yoğurt demişsindeekmezi yoğurt veya sütle verdiğiniz zaman pekmesin içindeki demiri hiç alamazmış.demir en çok c vitaminiyle vücuda alınırmış.ben hamileyken doktorum peekmezi çok öneriyordu ama özellikle içine limon sıkıp yememi önermişti.dediğim gibi demiri daha iyi alabilmek için.

bu tarifi sevdim.aslında bildiğim bi tarif ama oğlum için yapmayı hiç düşünmemişi.hatırlattığın için sağol canım..

sanırım ben karar verdim:normal bild,ğimiz köfte yapıcam ama baharat koymıcam.belki sadece az kimyon koyarım.bak havuç da koyabilirim dediğin gibi güzel olur.elektirkli grill im yok ama fırında kızartabilirim..

hugocuk bu sorum ozellikle sana kipa da bebek guvenlik kilidi satiliyomu:) bize yakin baya buyik bi kipa var da pek gitmedik bilmiyorum. bugun kizim mutfaktaki cekmeceden corekotunu alip bir hizla heryere sacti:) yurtecteydi. cebinden bile dokuldu o kadar yani

hadi bakalım heyecanın doruktadır şimdi.herşeyi hazırmı bebişin.çantan falan hazır olsun.kolaycana doğar seni üzmeyen bi bebek olsun inş...aramıza gel ama doğumdan sonrada yaşadıklarını bilmek isteriz cnm

bu kilitlerden bende istiyorum ama nerde satılır acep.bide şifreli falanmış galiba ben uğraşamam şifreliyle...normal olanlarda çevirmeliymiş galiba öyleyse açar esad diye boşverdim ama banada lazım iyi bişeyse.kipa bana yakında var varmı acep ki

aaa hiç duymadım ben bunu.yani şimdi meyve pürelerinemi katmam lazım ama onlarda öyle pekmezle yenmezki yaa yemez benm oğlan ekşi tatlı bi arada...

Ben ilkkez geçen ay adet oldum 11de bu ayda bekledim ama hala gelen giden yok.inş emzirdiğim içindir diye düşünüyorum.Allah korusun bi kaza olmasında.umarım düzene girmediğim içindir yaa içim çok ürküyor ama allah esirgesin..

Geçen sene göbeğimizdeydiler bu sene yanımızda olcaklar yeni yılda.2013 ten beklentileriniz varmı kızlar.ben bu sene kazasız belasız oğlumu sünnet ettirmek ve mevlüd yaptırmak istiyorum önce sağlık benim için...sonrada hayırlı bir ev bulup taşınmak inş..

Bu aralar taktım çukulataya ben kızlar.2 gündür tadelle yiyorum zararlımıdır bilmem ama bu ara çok yer oldum.çok hoşuma gidiyor tadı napim hatta kocamı aradım şimdi al gelirken diye bitti napim...

neden taşınmak istiyosun evinden memnun değilmisin zor taşınmak yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…