- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #76.901
bizde kraft rino aldık bir kaç aydır kullanıyoruz. keyfi olursa oturuyo özellikle kısa mesafede yol uzarsa anasına dayanamıyo kuzucuk kucağıma geliyo:) bizde memnun sayılırız. ben bi mama sandalyemizden çok memnun değilim chicco polymdidir nedir. sadece önde tekrleği var hantal bişey şu andaki aklımla gider ikeadakini alır ucuzca kullanırdım oturmuyo zaten çok:)
bu arada lcw dan internetten giysi siparişi veriyorum ben şu an indirimli bazı ürünlerde var belki bakmak istersiniz
hayııııııııııııııııııırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!henüz değil!1 yaşını bekliyorum ben!!!!1 yaşına girdiğinin ertesi günü başlıcam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sen bana köfte tarifi versene hugo?
az önce sormuştum ama sanırım gören olmadı!!!((
nasl pişiriyim köfteyi?
bende hugocukun yaptığı köfteyi ekşisiz yapıyorum bizde yiyoruz ben biraz çok yapıyorum 250 300 gr kıyma 1 çorba kaşığı ince bulgur 1 çorba kaşığı un az tuz (ben çok az koyuyorum tercihine bağlı) az maydonoz kbiber az nane. yarım soğan rendesi. yoğurup minik toplar yapıyorum. tecereye küp doğradığım patatesleri koyup az sıvı yağile çeviriyorum. domates rendesi yada az salça katıyorum az daha pişiriyorum. sonra kaynar su katıp köfteleri katıyorum havuç ve bezelyede ekelyip 15-20 dk. pişiriyorum. suyu az katıyorumçükü su çok çekmiyor bu arada. afiyet olsun denersen:)
Bi daha yemek soranların mesajlarına cevap yazmamaya karar verdim :) Hep aynı şeyleri yazmışım çünkü, kendimize yaptığımız gibi diye :) Ben öyle çok özel şeyler hazırlamıyorum minnoşa, az tuzlu olarak bizimle aynı şeyleri yiyor.
bir tabakta bize yolla
Kendimiz için hazırladığımız kofteden veriyorum ben, bildiğin kıyma, ekmek içi, baharat, maydanoz, soğan olan tarif, özel birşey yok. Biraz kalın yapıp tost makinesi olan elektrikli grilde kızartıp veriyorum. Yumuşacık oluyor, severek yiyor kuzucuk. Bir arkadaşim söylemişti içine havuç da rendeliyormuş kendi çocukları için, besleyici de oluyor, şimdi aklıma geldi, ben denemedim.
Bi daha yemek soranların mesajlarına cevap yazmamaya karar verdim :) Hep aynı şeyleri yazmışım çünkü, kendimize yaptığımız gibi diye :) Ben öyle çok özel şeyler hazırlamıyorum minnoşa, az tuzlu olarak bizimle aynı şeyleri yiyor.
aslında insanın aklına hep bizim hmd kuzları ortak yiybilecği yemekler gelmiyo bazen sonuçta öğlen ve akşam iki ana öğünleri var onları hatırlatmış oluyoruz. bende genelde ortak yiyebilceğimiz şyler yapıyorum. ama dön dolaş aynı sanki. bakliyat vermedim mesela ben. itirafediyorum daha önce hiç kurufasulye nohut buğday pişirmedim. çalışıyodum :) iş yerinde çıkıyodu bol bol
Uykusunu alamamış sıpam ağladı salladım uyumadı bişey dikkatini çekince zırt diye kalkıyo sonra hevesi gidince sürekli ağlıyo akşam namazımı zor kıldım duyanda boğazlıyorum sanır...
Bugün ona patates havuç ve prinçten oluşan püre yaptım ilkkez kendim yaptm kavanoz almadım ama yemedi.kavanozu bile zor yiyordu sevmediği şeyde öürüyor çözdüm artık.sevdiğinde lop yiyor.!kurnaz çocukkk...
Sonra hamsi yaptım çok azda olsa yedi.pekmezli yoğurdunu yarım saat sonra verdim hamsi çok azyedi karnı açtı çünkü...ama bişey olmaz inş...şimdi uyuttum zırladı hep çünkü kafa kalmadı bende..inş biraz uyurda evi toplarım bende...yordu bugün...bide annemlerde meyve suyu yaptıkk ona robotta onuda içmedi 2 yudum alıp alıp şişeye bakıyor bune diye...ahhh ahhhh gelde yorulma...
Uykusunu alamamış sıpam ağladı salladım uyumadı bişey dikkatini çekince zırt diye kalkıyo sonra hevesi gidince sürekli ağlıyo akşam namazımı zor kıldım duyanda boğazlıyorum sanır...
Bugün ona patates havuç ve prinçten oluşan püre yaptım ilkkez kendim yaptm kavanoz almadım ama yemedi.kavanozu bile zor yiyordu sevmediği şeyde öürüyor çözdüm artık.sevdiğinde lop yiyor.!kurnaz çocukkk...
Sonra hamsi yaptım çok azda olsa yedi.pekmezli yoğurdunu yarım saat sonra verdim hamsi çok azyedi karnı açtı çünkü...ama bişey olmaz inş...şimdi uyuttum zırladı hep çünkü kafa kalmadı bende..inş biraz uyurda evi toplarım bende...yordu bugün...bide annemlerde meyve suyu yaptıkk ona robotta onuda içmedi 2 yudum alıp alıp şişeye bakıyor bune diye...ahhh ahhhh gelde yorulma...
bende hugocukun yaptığı köfteyi ekşisiz yapıyorum bizde yiyoruz ben biraz çok yapıyorum 250 300 gr kıyma 1 çorba kaşığı ince bulgur 1 çorba kaşığı un az tuz (ben çok az koyuyorum tercihine bağlı) az maydonoz kbiber az nane. yarım soğan rendesi. yoğurup minik toplar yapıyorum. tecereye küp doğradığım patatesleri koyup az sıvı yağile çeviriyorum. domates rendesi yada az salça katıyorum az daha pişiriyorum. sonra kaynar su katıp köfteleri katıyorum havuç ve bezelyede ekelyip 15-20 dk. pişiriyorum. suyu az katıyorumçükü su çok çekmiyor bu arada. afiyet olsun denersen:)
Kendimiz için hazırladığımız kofteden veriyorum ben, bildiğin kıyma, ekmek içi, baharat, maydanoz, soğan olan tarif, özel birşey yok. Biraz kalın yapıp tost makinesi olan elektrikli grilde kızartıp veriyorum. Yumuşacık oluyor, severek yiyor kuzucuk. Bir arkadaşim söylemişti içine havuç da rendeliyormuş kendi çocukları için, besleyici de oluyor, şimdi aklıma geldi, ben denemedim.
Kizlar mrb izindeyim artik evdeyim dogumumada uc hafta kaldi:))dua edin bana.playdoh kizin yemiyormus sanirim benim kizda 10 gundur oyleydi resmen catladim yani ama cok gereksizmis 2-3 dis birden cikardi bugunlerde duzeldi biraz hani zaten kizim az yiyor artik orlamamayi ogrendim ozel bisi yapmiyorum ne varsa o.gidim gidim yiyo zaten demekki bunyesi boyle kabullendim.sikma canini gecer gider hiz zorlama ugrasma.
hugocuk bu sorum ozellikle sana kipa da bebek guvenlik kilidi satiliyomu:) bize yakin baya buyik bi kipa var da pek gitmedik bilmiyorum. bugun kizim mutfaktaki cekmeceden corekotunu alip bir hizla heryere sacti:) yurtecteydi. cebinden bile dokuldu o kadar yani
benimolan pekmezli yoğurt demişsindeekmezi yoğurt veya sütle verdiğiniz zaman pekmesin içindeki demiri hiç alamazmış.demir en çok c vitaminiyle vücuda alınırmış.ben hamileyken doktorum peekmezi çok öneriyordu ama özellikle içine limon sıkıp yememi önermişti.dediğim gibi demiri daha iyi alabilmek için.
Geçen sene göbeğimizdeydiler bu sene yanımızda olcaklar yeni yılda.2013 ten beklentileriniz varmı kızlar.ben bu sene kazasız belasız oğlumu sünnet ettirmek ve mevlüd yaptırmak istiyorum önce sağlık benim için...sonrada hayırlı bir ev bulup taşınmak inş..
Bu aralar taktım çukulataya ben kızlar.2 gündür tadelle yiyorum zararlımıdır bilmem ama bu ara çok yer oldum.çok hoşuma gidiyor tadı napim hatta kocamı aradım şimdi al gelirken diye bittinapim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?