2012 Şubat Anneleri

günaydın anneler...
dün hiç yazamadım,ara ara girip okudum ,fırsat bulamıyorum ki yazıyım..

şuan bile daha yeni oturdum derken,beni gördüya pc başında,bi hışımla geldi koltuğa çıktı ve yanımdaki kumandayı koltuğun arkasına fırlatması bir oldu,piller dağıldı,biri burda,diğeri altlara gitti galiba!!!

hasta bebişlere ve annelere allahtan şifalar dilerim..inşallah biran önce iyileşiriler..
doğum günlerinde herkes çok sağlıklı olur inşallah..

,
hugo dün memeonun burçak bisküi bulmuş yiyor demene çok güldüm..gözümün önüne geldi birden:)))
nasılda kemiriyordur.
benimkide çubuk kraker yiyor.minik mink ısırıyor,bazende elinde kırıp küçük olanıyla oynayıp,büyüğünü ağzına atyor..
1-2 dir verdim,pk fazla vermemeye çalışıyorum.zaten ben yanındayken veriyorum ..

hay maşallah ortalık tosun dolmuşş
bizimki anniii mama diyor sürekli ayakta tutunmadan durabiliyor fakat adım atmıyor
yürüme arabasıyla yürüyorr
geceleride sabaha kadar beşik sallıyor

o burçak bisküviyi mahsus aldı yedi hayatında hiç burçak bisküvimi yemiş sankii
kızcam biliyo o da bağırcak kavga etcekk
zaten yiyor yan yanda bakıyorr suratı görsen mahkeme duvarı gibi
çubuk kraker bazen bende veriyorum yiyor ama dediğin gibi hep yanında oluyorum
simit hiç vermedim ama versemmiki kemirir

mehmete 9-12 lik tüm çıtçıtlı bodyler tulumlar hepsi kısa geliyor hepsini kaldırdık doğru dürüst kıyafeti kalmadıı bugün veya yarın kipaya gitcez yine iki koca kutu mama bez ve kıyafetler alınacakk
sadece mamaları 100 tl
çok içiyor vala napsam yok yani su içmiyor mama içiyor
hergün 1 kilo aptamil artı 1 bardak yoğurt 1 dilim peynir yiyor dahadaversem içerr
sadece dün gece uyumadan 300 ml. aptamil içtii
uyumuyorr karnı tıka basa doluda olsa o mamayı içiyorr

bu ara uykusuz kalıyorum mehmet hergece uyanıyor ve beşiğik sallıyor tüm gece saatlerce takırt takırt takırttt ve kahkaha atarakk
karanlıkta sallayıp duruyorrr
hiç beni aradığıda yok öyle sallıyor kendi kendine
takırtı sesinden uyuyamıyorumm

maşallah..kız herkese söylenme öyle bunu yiyor şunu yşyor diye..nazar değecek çocuğa valla..
afiyet olsun..yarasın..
beşiği benimkide çok sallıyor,ittire ittre duvara dayandırmış,bide duvara çarptıkça ses çıkıyordu.
resmen başın ağrır..

seninki yanlış hatırlamıyorsam geceleri iyi uyuyordu hugo?
bu aralar seninkide uyanmaya başaladı sanırım.
ama ağlamıyor en azından,senide aramıyorsa uyanıp bırak sallansın sallansın dursun.ama üzerini açar dikkat et,öyle uykuya dalar bide..

bi<dede ayakkabı sorunu var kızlar yaa..belki inaanamıyacaksınız ama 1 ay sonra yaşına girecek neredeyse hiç ayakkabı giydiremiyorum.
bugün dışarı çıktık,kız kardeşim adidastan spor ayakkabı almıştı hediye,görseniz okadar tatlıki ,kğçğk kalacak artık ama yok giydiremedik hiç.giydiridiğim an ayakların birbirine sürte sürte çıkarıyor.yada bas bas bağrıyor,giydirmeme izin vermiyor.
bu havada ayakkabısız dolaştırıyorum.kat kat çorapları giydiriyorum.
bizim ayaklarımız etli birde üstleri.zaten her ayakkabı olmuyor.olanklarıda giymiyor.
neyapıcam bilmiyorum(

bugün doğum günü için kıyafet baktım umuta.LCW da kadife kahverengi ceket,ekoseli bir gömlekle kombin yapmışlar.çok beyendim,altınada pantolon uydurdum.
ama ceketi bir türlü giydiremedik umuta.tek kolunu zorla soktum 2-3 yaş olanı çok dar geldi.4-5 yaş da boydan elbise gibi durdu.almadık malesef.
asker yeşili bi hırka ile gömlek kombin yapmışlar bi model vardı,onu aldım.altınada kahve rengi pantolon aldım.
ayakkabı şimdilik almadık.çok güzel durdu.

bizde bere ve atkı takamıyoruz.atkısını takmaya başladı biraz biraz,ağzına sokup emiyor hoşuna gitti,onunla ağzında oynuyor.:))

evet canım ama bu seferde enerjisi hiç bitmiyor gecede beşik sallıyor
zaten üzeri devamlı açık uyuyor naptımsa bir yol bulamadımm yorgan battaniye birsürü çeşit çeşit bitane tutmuyo üzerinde
uykusunda yavaşça örtüyorum yine anlıyo açıyo eliylee
kipaya gittik disney kıyafetlerinin hepsinde yüzde 50 indirim vardı iki takım üçer adetten kollu ve kolsuz çıtçıtlı body
2 takım dörder taneden tulum
4 tane penye uzun kollu 1 tane tulum baharlık içinde penyeside var uzunkollu
2 takım çok şirin disney kahramanlı pijama takımı aldık
çok uyguna geldii yüzde elli indirimli kıyafet ihtiyacı olan varsa kipaya baksın çok uygun fiyatlarr
disney ürünleri çok renkli pamuklu bizimki onları giyiyor pazardan alınanı giymiyor
renkleri desenleri çok hoş cıvıl cıvıl
bitane kurbağalı var çok şirin onu bol bol giydircemm
birde chiccodan ilkadım ayakkabısı aldık yoktu ayakkabısı panduflar vardı onlarıda beyenmiyordu
22 numara oldu ayakları büyük
el kadar ayakkabı 77 tl.
bizimkide çok uğraştı çıkartmak için ama başaramadıı bileğe kadar yumuşak rahatsız etmiyorr
baktı çıkartamadı sonra epey inceledi beyendi sanırıım
ve tabikide 1.5 kilodan iki koca kutu aptamilll 1 aylık ancak yeterr
ayakkabı hariç mama ve kıyafetler 200 tl tuttu sadece
tulumlar bodyler hep 18-24 aylık artık yaza kadar giysinn
zaten 12-18 ler tam geliyo sıpaya

eşimin dayısı umreye gidecekmiş onlara gittik bu akşamm
üstelik memiktonun uykusu vardı bugün eşim sağolsun uyutmadı çocuğuu
giderken epey mızlandı ama orda üç yaşında çocuğu görünce pek mutlu olduu
bitanede 10 yaşında vardı onları çok inceledi güldü oynadıı herkeste ilgilenip sevince pek şımardı kurt gibi ulududa uluduu
uuuuuuuuu diye uluyo herkes gülünce o daha çok gülüyooo
keyfi çok yerindeydii gelince 11 gibi kaydı gitti uykusuzluktann çok yorulmuştu bugünn
ayakkabı alırken adam bizimkinin emziğini almış delirdi bizimkiii bıraksak adamı parçalayacakk
ayakkabıları aldık kaçar gibi çıktık yıktı dükkanı

akşam kapattım öğlen yine ben açtımmm
kimseler yazmamış nirdesinizz havalar soğudu burda bianda kapandık eve
neyseki memoşa babılarını aldıkk
odasına koydumm minicik çok tatlı duruyorlarr
şunu farkettimki mehmet renkli giyinmeyi çok seviyorr
dün akşam aldıklarım çok canlı renklerdi bugünde giydirdim çok mutlu oldu hep kendine üzerine bakıyorr
koyu renkleri sevmiyor
lacivert bir tişörtü vardı hiç istemez hep çekiştirirdii çıkartmak için
ama bunları çok sevdi zaten cıvıl cıvıl kış günü içimizi açıyo bizimdee
erkeğiz diye hiçte gocunmayız renkli renkli cıvıl cıvıl giyinirizz

hakkaten kimse yazmamış
nerdesiniz eyy ahaliii:))
bende çok severim cıvıl cıvıl giydirmeyi özellikle şöyleeee canlı renklere bayılırım
birde kız bebekler için seçenek daha fazla o yüzden bebek mağazalarına girince kendimi kaybediyorum saatler geçer anlamam hiç:))
gerçi artık erkek bebiktolarada harika şeyler yapıyorlar
eminim mehmet beye de çokkk yakışmıştır

buarada herkes yatağına alıştırmaya uğraşır bebeğini ben tam tersi yanıma alıştırdım resmen
salıncaktan kurtulmak için başka yol yoktu çünkü
bunca zaman sonra babasıyla beni ayırdı hınzır(
akşamları yatağa götürüyorum bende yatıyorum yanına döne döne uyuyakalıyor
sonrada almıyorum tekrar beşiğine öyle yatıyoruz beraber
ama yanıma geldiğinden beri daha az uyanıyor onu farkettim
bi süre böyle gider bakalım

çocuk kıyafetleri pahalı gerçekten.hele markalı almak istersen daha bi paahalı.özellikle ayakkabılar..diğer alt üst günlük kıyafetlerini ucuza da bulabileceğimiz yerler var ama mont,ayakkabı,bot iyisi olsun,ortopetik olsun,rahat olsun,sıkmasın diye iyisini alınca paradanda fark ediyor.herşey onlar için neyapalım..
memoda güzel günlerde giysin cicilerini..
sağlıkla sıhatle...
sen birde emziriyorsun dimi?daha doğrusu sağarak veriyorsun biirde mama veriyorsun,e birde ek gıda..
1 yaşından sonrada vericenmi mamayı?
ben mamayı keseli çok oldu,acaba süt yetiyormuki,vermem gerekiyormu?şimdi seninkinin içtiği mamayı duyunca kafam karıştı!!!
benimkinde kilo fazlalığı olduğu için elim hiç gitmiyor aslında mamaya!!
bizde de ayına göre kıyafetle hiç olmuyor artık.
hep daha büyük ay kıyafetler giydiriyorum.

dışarı çıktığımızda 4. tip insanla karşılaşıyoruz:
1.direk çocuğun yanaklarına,yüzüne elini atıp sevenler.
2.daha düşünceli olduklarını sananlar yanaklarını ellemeyip sadece ellerini sevenler(çocuğun eli zaten hep ağzında,ne anladım ben bu işten)
3.izin isteyip 'ayyy çok tattlıııı,sevebilirmiyim'diyenler.
4.ayyy çok tatlııı diyip direk eline yüzüne yapışanlar.

hepsi aynı kapıya çıkıyor.sonuç.çocuk ellenmiş oluyor!
sinir oluyorum.
hayır ellemeyin lütfen uzaktan sevin de denmiyor işte.diyemiyorum.
daha küçük olsa derim,dediklerimde olmuştu zamanında..
umutunda huyu hiç belli olmuyor.bazen insan görünce soomurtuyor,bön bön bakıyor.bazende elleriyle gel gel yapıp ,kendi çağırır gibi yapıyor:))

dün geç gelmiştik eve.çorbasıda yoktu.balık pişirmiştim yedirirm diye.baktım kuru kuru olmaayacak.birde tarhana çorbası yaptım az bişey,balıklarıda içine didikledim.güzel oldu yedi.
bugünde et sulu mercimek çorbası yaptım.kimyon koydum.

gerçekten çok güzel şeyler var çocuk kıyafetlerinde.insanın hepsini alası geliyor valla.
bende öyle senin gibi,zaman nasıl geçiyor anlamıorum.

çok yakıştı görsennn damat istersinnn

İyi akşamlar arkadaşlar :)

özledim sizi 2 günde yahuu merakta ettim buda benm oğlum esadım bana hiç benzemesede benm işteee :) yeni fotomuz şaka maka büyüdüler ne çabuk.damat olduğunuda görecekmiyim acep neyse bunlar duygusal konular gelelim bize...

Biz yılbaşı gecesinden beri uyku sorunu yaşıyorduk 2 gün sonra anladık esadın diş derdi olduğunu 12 de yatı 5 de uyanıyordu meğer ağrıdan uyumuyormuş kafasını sallayıp kulağınıda arada tutması ondanmış ara ara salyada başladı o zaman anladık.şimdi uykuları tekrar düzene girdi iştahı elhamdülillah 2 gündür iyi aman maşallah deyin nolur.gangham stylemidir nedir onu dinlerkende hepsini yiyor artık.telden dinliyoo...sabah kahvaltısını yaptı öğlen tarhana içti uyansın muzlu yoğurt vereceğm ama sıkıntısı varken hiç bişey yemedi hep emmeye bana geldi yavrum.meğer derdi varmış yavrumun.bizde diyoruz neden uyumuyor bu çocuk diyoruz diştenmiş.alttan yanlardan geliyo 5 ve 6 cı dişler...çok zorladılar ama çıkarlar yakında inşşşş....:97:...calpol veriyorum yatmadanda mışıl mışıl yatıyo 2 gecedir çok şükür....

selam cnm demek sende bendensin yandın valla ne diyeyim bizimkiside hep ortamızda bazen yatağında ama sabah muhakkak emmeye geliyo yanıma..inş zorlamaz seni ben çok pişman oldum ama iş işten geçti.inş anlayınca kendi giderde:97:

renkleri seçebilirlermi bilmiyorum ama esadda bazen çıkar der gibi çekiyoo üstünü anlamadım henüz neden...hayırlı olsun cicielrr cnm güle güle giysin...ben kontürden dolayı gelemiyorum bu ara bide esad huysuzdu ondan yazamadım pek ama aklım sizde,..eşim onla ilgilenmiyorum kkya yazıyorm sık sık diye bozuldu kontür yükletmiyorr bende kendim alıyorum çatlasınn

selam cnm demek sende bendensin yandın valla ne diyeyim bizimkiside hep ortamızda bazen yatağında ama sabah muhakkak emmeye geliyo yanıma..inş zorlamaz seni ben çok pişman oldum ama iş işten geçti.inş anlayınca kendi giderde:97:

renkleri seçebilirlermi bilmiyorum ama esadda bazen çıkar der gibi çekiyoo üstünü anlamadım henüz neden...hayırlı olsun cicielrr cnm güle güle giysin...ben kontürden dolayı gelemiyorum bu ara bide esad huysuzdu ondan yazamadım pek ama aklım sizde,..eşim onla ilgilenmiyorum kkya yazıyorm sık sık diye bozuldu kontür yükletmiyorr bende kendim alıyorum çatlasınnyaza kadar kontür parası stoklamam lazm

Herkese iyi aksamlar bende ara ara giriyorum ama hic keyfim yok yazasim gelmiyo. Kizim ustteb uc dis cikartti bi tanesi de aksam sabah gelir gibi ucta o yuzden hala cok keyifsiz uykusuz vee cok da hareketli. Cok yoruluyorum. Habire dusuyo bide iyice moralim bozuluyo. Dr.un soylemesiyle iki hafta her aksam calpol verdim. Ama nereye kadar diye iki aksamdir vermiyorm acaba agrisi cok mu versem mi diye icim icimi yiyor. Bizden bole

efferim çok güzel yapmışın

günlük yarım kilo içmesi lazım sütün o kadar varmıkii
bebekler 1 yaşına kadar ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunu sütten alır
üstelik ek gıdada kilo yapabilir bence ek gıdayı azalt mama ver sütün yetmiyosa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…