2012 Şubat Anneleri

fitil versene çok rahatlatıyo
bizde iki tane var teki panalgin miydi neydi
prospektüsünde bile diş sıkıntısı aşı falan olduğunda iyi geleceğini okudum

biz bugün hurmaya başladık
eşime medine hurması veya bağdat hurnası al dedim almış
meyve püresine hergün 1 tane ekleyeceğim
ilkkez bugün ekledim yedirdim
kayınpeder balığa gitmiş lüfer tutmuş bizede verdi fırınlaadım memikto maşallah iyi götürdü çok sevdi epey yedii
kayınpeder her hafta balığı gelir artık dedi bakalım inşallah öyle olurda taze taze yer

günaydın arkadaşlarrr:)) uzun zamandır girip yazmaya fırsatım olmadı ama ara ara girip okudum.benim minik orta kulak iltahabı olmuş çok zor bir hafta geçirdik.bu sıkıntı yetmezmiş gibi bir de dişimiz çıktı.sıkıntı üstüne sıkıntı oldu bebişime( bebişi hasta olanlara geçmişler olsun.diğer bebişleri de öpüyorum tombiş ellerinden:)) yaa hugocuk ya benim bebiş çok az yiyor ya da senin bebiş çok yiyor.maşallah senin miniğe:)) benim oğlum 10,5 aylık 11 kg.emiyor sabah kahvaltı.küçük kase çorba yatarken de küçük kase muhallebi.başka da bir şey yemiyor.senin verdiğin miktar ne kadar çorbaları.yazarsan sevinirim canım:))

sabah 1 üçgen peynir tahinpekmez gün aşırı yumurta sarısı ekmek
ğçgen peyniri bitirie yumurtanın yarısını yer
öğlen 1 kase çorba ama ekmekte koyuyuruz çorba kasem çok büyük değil
sonra uykudan önce herobabynin yoğurtlu muzlusunu yer yada mayaladımsa yoğurt veya kefir
uykudan uyanınca 5 cicibebe 1 armut veya elma 1 mandalina 1 hurma 1 cevizden oluşan püresini yer 2 saat sonra varsa öğlenden çorbasını içer gece uyanıp acıkmaz
sabah ezanında uyanır mama içer yatar sonra 10 gibi kahvaltı
aralarda mama ve sağdığım süt

1 kilo aptamil miiiii Biraz fazla değil mi? Doktoruna söyledin mi bu kadar içtiğini, fazla sütün yarardan çok zarar verdiği söylenir, özellikle demir eksikliği yaptığını duymuştum. Senin oğlan maşallah iyi de yemek yiyor, yoğurt, peynir, kefir de veriyorsun, yeteri kadar kalsiyum alıyordur tosuncuk.

Benimki de emiyor ama azaltmam gerekecek yakında günde kaç kere emziriyorsun?

Aynen canım yaa, yanımda yattığında benimki de çok az uyanıyor, resmen kullanıyorlar bizi. Biz 1-2 seyahat, tatil dışında hiç yanyana yatmadık geceleri, alıştırmak istemedim. Haftasonu şehirdışındaydık, yanyana yatmak zorunda kaldık da hiç kalkmadı gece. "Bak yanyana yatarsak seni hiç rahatsız etmem, ikimiz de mışıl mışıl uyuruz" mesajı veriyor sanki. Bu yaştan sonra da hiç alıştırmak istemiyorum yanımda yatmaya, gece kalkmalarına razıyım, sonrasında ayırmak daha zor çünkü.

Bizde de var ayakkabı sorunu, bende kat kat çorap giydiriyorum çıkarken, çok da özeniyorum ciciş ayakkabılara, şimdiye kadar 11 çift ayakkabı aldım, doğru dürüst giyemedi hiçbirini, yürümeye başlayınca napıcam bilmiyorum.

İyi günlerde, sağlıkla giysin cicişlerini memo. Ben doğumdan önce almıştım disneyin bodylerini, hiç beğenmedim ama, bacak açıklıkları dar, yani bacak oyuntusu çocuğun rahat hareket etmesine uygun değil, insan kullanmadan bilemiyor tabii, bir-iki kez mecburiyetten giydirdim o kadar. Ama desenlerine bayılıyorum ben de, çocukluğumuzun kahramanları

günlük 1000 ml. aptamil içerr
en az 500 ml içmeli diyorlar
doktorumun haberi var ek gıda yemesini etkilemiyorsa içsin dedii

selam millet nasılsınız
canım sıkkın bu ara
üst kattaki kiracıdan lillallah geldi tüm gün güm pat çat kapı vurmalar sürekli koşuşturan bir çocuk devamlı bağrış çağrış gece 2 lere kadar
artık çıkıp uyarmaktan bıktım
1 saat sakinler sonra yine aynı
dün sabahın köründe başladılar çıktım adam açtı kapıyı şehirdışından akrabalarımız geldi söylim susarlar dedi ters ters birde kapıyı suratıma kapattı terbiyesiz
ahırda yaşıyorlarr sanki
eşimde çok kızdı ev sahiplerinin telini aldıı dün akşamda son ses metal şarkılar açtı kolonları tavana çevirdi bası açtı son ses
güm güm gümm verdi coşkuyu
rahatsız olmuşlar vuruyorlar birdee
eşim diyor elbet yönetici filan gelecek o zaman onlar susmadığı sürece bende böyle işinize gelirse diyecekk
ev sahibinide arıcak uyarcak yazık o kapılar duvarlar güm güm top oynuyorlar hergün

teşekkür ederim canım.aslında benziyor beslenmemiz ama benim bebiş beni emiyor devam sütü almıyor.meyveleri de tek tek yer püre sevmez.aslında çorbalarla da arası pek iyi değil.eline alıp ısırarak yediği şeyleri seviyor.dün mesela ıspanaklı börek yapmıştım eline aldı bir dilim yedi.çorba yerken o kadar da istekli olmuyor.kahvaltıda da mama sandalyesine koyup önüne peynir,zeytin,haşlanmış patates,domates ,ekmek koyuyorum kendisi eli ile yiyor.ben verirsem ağzını açmıyor:)) üstüne de yarım biberon pekmezli su içiyor...

Benimki de emiyor ama azaltmam gerekecek yakında günde kaç kere emziriyorsun?

canım ben bebeğimi gündüz 5 kere emziriyorum.gece de 3 veya 4 kez .ama şubatta işe başlayacağım. ozamana kadar gündüz azaltmayı düşünüyorum ki bebişime zorluk olmasın.mesela emerek uyurdu 2 -3 gündür emzirmeden uyutuyorum.mecburiyet işte yoksa hep öyle uyutmak isterdim(

seninki kendi yemek istiyor o yüzden canım
bizimki benin beslememi ister

selam kızlar umarım herkes iyidir.

doğum iznine çıkmadan önce çalıştığım eski şubeme tayinim çıktı, çarşamba günü başlıyorum inşallah
şimdiki şubem evime çok yakındı yürüme mesafesinde, diğerde çok uzak değil ama minübüsle 25-30dk sürüyor

bakalım nasıl olacak hakkımda hayırlısı

Aynen... Gündüz 4 kere gece de 2-3 kez emziriyorum ama geceleri bazen artıyor bu sayı. İse başlayınca ben nasıl uyuyacak bilmiyorum, emmeden gevşeyip uykuya geçemiyor .
Çok sordum ama; emzirmeden nasıl uyutuyorsun?

Kkaya cnm yatmadan ver calpol rahatlatır sıkıntısı azalana kadar verdm ben geçmiş olsn cnm...

Mozp yeni işin hayırlı olsn umarım yol sıkıntı olmaz cnm

hugo memo maşallah ne çok yiyor mama hiç istememezlik yapmıyomu şaştım kaldım valla:) ne boğazlı 1 kilo aptamil ne demek

Benmki kaç kez emiyoo saymadım benn ama aynen emmeden yatmaz sonraa sabaha doğru sıksık uyanır emmek için...emmeden uyuması için gece emzirmeyi kesmen lazm buda zor biraz..:97:....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…