- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #12.021
şu durumda içinde yaşayabilirdi çok şükür ki bugüne kadar hiç sorunum olmadı üstelik çalışıyorum yan gelipte yatmıyorum çalışmakta mutlu ediyor beni,buna şükür edeceğine akşam geldi beş karış surat bende yattım öğlen oldu bir kez aramadı bile düşünün yani normlade kaç kez arardı Rabbim Allah korkusu versin başka ne diyeyim, ben şükrediyorum Allaha şükür sorunsuz dönem geçirdiğime,üstelik akşam ultrasan çıktılarımın üstüne doğmamış bebeğimizin ağzından bi takım şeyler yazdım duygusal bir mektup oldu bir nevi ama yine aramadı beni,sanırım hala katı bu konuda...
Kızlar cooooooooook sinirliyim
Benim sıpa secdeye yatmıstı hic de hareket etmiyordu goremedim hicbisey of ya
ayy canım benim...
şansa bak ya olsun..canı sağolsundaaa.. sen istedikçe saklanıcak bu belli baksana:)
Yazının üst kısmını okursanız, istekleri/tercihleri anlayabildiğimi ama bunu etrafına zulüm haline getireni vicdansız bulduğumu söylediğim noktayı yakalarsınız. Kaçırdığınız kısımlar var sanırım.Anneler erkek bebek istemiş, olabilir, suç mu. Ben kocasına oğlu olmuyor diye tavır koyan kadın hiç görmedim. Koyuyorsa o da vicdandan da mantıktan da yoksun benim gözümde.
Hiçbir zaman erkek de erkek diye tutturan babayı da anlayışla karşılamadım ben.
Kız da kız diye tutturan baba profiliyle erkek isteyip de olmayınca karısına eziyet eden baba arasında da hiç fark görmüyorum. Erkek demedi,genele aykırı davrandı diye mi hoşgörüyoruz şimdi. Nihayetinde aynı sıkıntıları çıkarmıyor mu eşine.
Eşiyle konuşmayan, tavır koyan, Allahın verdiği mucizeyi -cinsiyeti de kendi belirlediği halde hem de - karısına suç mal eden adamda ben vicdan kısmında eksiklikler görürüm.
Fikrime katılmak zorunda değilsiniz. Polemik olmasın lütfen.
Yazının üst kısmını okursanız, istekleri/tercihleri anlayabildiğimi ama bunu etrafına zulüm haline getireni vicdansız bulduğumu söylediğim noktayı yakalarsınız. Kaçırdığınız kısımlar var sanırım.Anneler erkek bebek istemiş, olabilir, suç mu. Ben kocasına oğlu olmuyor diye tavır koyan kadın hiç görmedim. Koyuyorsa o da vicdandan da mantıktan da yoksun benim gözümde.
Hiçbir zaman erkek de erkek diye tutturan babayı da anlayışla karşılamadım ben.
Kız da kız diye tutturan baba profiliyle erkek isteyip de olmayınca karısına eziyet eden baba arasında da hiç fark görmüyorum. Erkek demedi,genele aykırı davrandı diye mi hoşgörüyoruz şimdi. Nihayetinde aynı sıkıntıları çıkarmıyor mu eşine.
Eşiyle konuşmayan, tavır koyan, Allahın verdiği mucizeyi -cinsiyeti de kendi belirlediği halde hem de - karısına suç mal eden adamda ben vicdan kısmında eksiklikler görürüm.
Fikrime katılmak zorunda değilsiniz. Polemik olmasın lütfen.
Canım gözün aydın.Seni çok iyi anlıyorum. Dün aynı durumdaydım biliyorsun, apar topar doktorda buldum kendimi.
Allah daha nice güzelliklerini göstersin bize evlatlarımızın.
Gittikçe bağlanıyoruz...Ben önceleri sık sık bebeklerini görmek isteyenlere özeniyordum bende öyle değildi.
Ama şimdi nasıl doyamıyorum ona, nasıl alıştım.Hayatımda kime aşık olmuşum ben eşime mi, aileme mi...
Ben aşkı bilmemişim, bu evlat aşkı var ya, başka birşeymiş.
canım herkesin heran tepkisi bir olmuyor. üzülme, ilk şaşkınlıktır geçer. herkes bilir burda benim eşim de hep kız istiyordu, dile getirmiyordu ama aldığı hediyeler, kızım diye sevmeler, anlıyordum ben. dedim ya doktor 2 kere erkek dedi. duymamış bile izlerken hareketlerini. merdivenden indik, kapıya yönelirken duydun dimi dedim, neyi dedi. erkekmiş dedim. hadi canım dedi. gülümsemesi tuhaf bir hal aldı anladım ben. ister istemez suratım düştü o tavrına. ama eve giderken alışveriş için durduğumuzda sırf ben üzülmeyeyim diye mavili bir battaniye almış reyondan "oğlumuzu sıcacık tutsun" dedi. sonra kulağıma eğildi "ben zaten erkek istiyordum da söyleyemiyordum" dedi. eminim içinden geçen o değil.
demek istediğim kafalarında alıştıklarına-ki bir insanın kalbinden çocuğunun cinsiyetinin geçmesi kadar normal birşey yoktur- zıt bir cinsiyet duyduklarında hemen toparlanamıyorlar. benimkininki yarım saat sürdü. seninkininki 2 gün sürebilir. ama eminim seni çok fazla üzmeyecektir tatlım
canım herkesin heran tepkisi bir olmuyor. üzülme, ilk şaşkınlıktır geçer. herkes bilir burda benim eşim de hep kız istiyordu, dile getirmiyordu ama aldığı hediyeler, kızım diye sevmeler, anlıyordum ben. dedim ya doktor 2 kere erkek dedi. duymamış bile izlerken hareketlerini. merdivenden indik, kapıya yönelirken duydun dimi dedim, neyi dedi. erkekmiş dedim. hadi canım dedi. gülümsemesi tuhaf bir hal aldı anladım ben. ister istemez suratım düştü o tavrına. ama eve giderken alışveriş için durduğumuzda sırf ben üzülmeyeyim diye mavili bir battaniye almış reyondan "oğlumuzu sıcacık tutsun" dedi. sonra kulağıma eğildi "ben zaten erkek istiyordum da söyleyemiyordum" dedi. eminim içinden geçen o değil.
demek istediğim kafalarında alıştıklarına-ki bir insanın kalbinden çocuğunun cinsiyetinin geçmesi kadar normal birşey yoktur- zıt bir cinsiyet duyduklarında hemen toparlanamıyorlar. benimkininki yarım saat sürdü. seninkininki 2 gün sürebilir. ama eminim seni çok fazla üzmeyecektir tatlım
yahu arkadaşlar bu ne erkek merakı anlamadım...ne olur beni yanlış anlamayın.günlerdir bende sayfayı takip ediyorum herkes tam anlamıyla gözü kararmış erkek bebek aşeriyor...benim bir kzım var,şimdi erkek olmasını çok isterim ama ilk bebeğim de Allah sizi inandırsın ne ben ne eşim cinsiyet hakkında hiç yorum yapmadık.aklımızdan bile geçmedi.Hep bebek kıyafetlerini yastığımızın altına koyar severdik.Tek isteyimiz ailemize bi miniğin gelmesiydi.Rabbim kızımı çooook sevdirdi ,şimdi oğlum olsun onu da seveyim isterim ,çok normal....Ama erkek anası olayım die değil.Öyle yorumlarda vardı burda...neyse
İki kızı olan anne adayları var burda onlar bile hiç oğlum olsun, oğlum olsun demiyolar.Çünkü kızlarını çok seviyolar.elbette erkek isterler,onunda tadını almak isterler.Allah gönüllerine göre versin inşallah.
Burda bakıyorum oğlum olursa iyi olur,ben erkek istiyorum,ama KIZ olursa da o da evladım.E herhalde evladın!
yeliz arkadaşım eşinin kıymetini bil.Allah merhametli kadına kız evlat verirmiş die bir hadisi şerif var.Demek senin eşinde merhametli bi insanmış..İnşallah ikinci evladın hayırlısıyla kız olur...hayırlı olsun canım bebişin..
Kızma annesi, göstermeyecekleri tuttu mu napsan boş
2 hafta sonra devlet hast. gidicem zaten muayene icin cagırdı doktor 1 ay sonra gel demisti.
Devlet hast. söylemiyor cinsiyetini diyorlar ama insallah soyler o zaman.
Bu arada kızlar benim sigortam bitmis isten cıkalı 3 ay olmus ve daha yararlanamıyormusum..
Devlet hast. kadındoguma gittigim zaman ücret ödeniyor mu bilgisi olan var mı?
canım izmirde devlet hastanesine gittiğinde eğer sigortan yoksa özel bakılırsın, çok cüzi bir ücret alıyorlar. yani bence bakılman lazım.
Kızlar bu arada cikolata gercekten ise yarıyormus bugun bunu ogrendim.. Bugun yemedigim icin hareket etmiyordu sanırım. P.tesi cok yemistim..
Bir de doktorum bana bugun catlak onleyici krem onerdi ama almadım 36 tl mis fiyatı. Teyzem bebek yagı kullan ben kullandım hic catlagım yok demisti bebek yagı aldım catlaklar icin.. Bir de magnezyum verdi. Elevit kullanıyorum dedim ona da devam et dedi doktorum ferlos vermisti demir ilac deidm onu da kullan dedi.
umarım canım öyle olur,bizde hçsonu alışverile çıkmıştık, bir bakıyorum elbiseleri getiriyor yanıma pembeli pembeli,beşik bakıyor ben bu pembeyi çok beğendim diyor e dünde erkek deyince şok oldu yani düzelecek mutlaka ama beni çok üzdü(
Çok haklısın canım
Eşin ve senin halin sen anlatırken hayalimde canlandı
Bayıldım kız size....
Bebeğişinizde sağlıcakla gelsin Küçük gün ışığım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?