2012 Şubat Anneleri

burada hepimiz aramızda yorumlaşıyoruz,gönlümüzden geçenleri paylaşıyoruz ..ilk çocukları olmasına rağmen illaki şuyum olsun, mutlaka buyum olmalı diyen birini hatırlamıyorum...geçmiş sayfaları okursan burda yazı yazan her insanın ağzından ÖNCE SAĞLIK lafının düşmediğini görürsün... gelelim ki erkek bebek isteyen arkadaşlarımada hiç şaşıramıyorum...herkesin gönlünde bir aslan yatabilir... elbette kucağımıza aldığımızda sokağa atacak değiliz... sen o konuda rahat ol yani burda o kadar bilinçsiz anne adayı yok canım...

güzelim ilk bebeğin ya ondan adamcağız da acemi...Daha bilmiyo ki evlat sevgisini.bi doğsun o babası yer bitirir onu seve seve...yine söylüyorum oğlan da oğlan diyen adam olsa daha üzülürdün güzelim...

yaaaaaaaaaaaa ben 1 kilo daha almışım.almamam lazım nasıl kontrol altında tutuyorsunuz.üstelik haftada 2 gün yüzüyorum da kendime sinir oldum

Ben özellikle kız veya erkek olsun diye tutturulmasına karşıyım aslında temelde.Ama nihayetinde kendine özgü sebeplerle insanların -ilk bebekleri bile olsa- kız veya erkek tercih etmelerini yada istemelerini,içlerinden geçirmelerini diyeyim anlayabiliyorum. Bu da insansı ve içgüdüsel bir istek. Müdahale edilebilir olmasa da bastırılabilir bir duydu...
Herkesin gönlünde yatan birşey vardır mutlaka dillendirse de dillendirmese de.
Ama önemli olan bu işi isyan noktasına getirmemek, kendini paralamamak, sırf istediği cinsiyet olmadı diye kendini ve etrafını mutsuzluğa sürüklememek. En önemli şeyin sağlık olduğunu anlamak için illa bir müsibet yaşamak gerekmiyor.
yeliz arkadaşımın eşinin merhametli olduğunu düşünmiyorum ben. Bilakis bu duygudan azıcık yoksun sanki. Evet herkes cinsiyeti bebeğin babasının belirlediğini bilmek zorunda değil. Ama en azından bunun Allahtan geldiğini, O'nun takdiri olduğunu, kadının buna müdahale edebileceği birşey olmadığını da mı bilemezsin ki tavır koyarsın. Eşinle konuşmamak ne demek. Ne yapacaktı ki bu kızcağız bebeğin erkek olmaması için.
Ben hanımlarına cinsiyet sebebiyle azap eden erkekleri kınıyorum ve anlayamıyorum asıl.
İstediğin cinsiyet olunca sevmeyecek misin? O da evladın dimi. E heralde evladın! diyerek bitirmek istiyorum ben de.

Allah razı olsun canım ,sokağa atılmaz tabi...

güzelim ilk bebeğin ya ondan adamcağız da acemi...Daha bilmiyo ki evlat sevgisini.bi doğsun o babası yer bitirir onu seve seve...yine söylüyorum oğlan da oğlan diyen adam olsa daha üzülürdün güzelim...

ladı olmuş da bu onbirinci bitanecik bebeğimiz olcak bundan daha güsel ne olabilir ki ismide daha evlenmeden belliydi o da yerini bulacak wallaaaaa süper oldu :))) Allah biliyordu içimden geçenleri benim isteğimi verdi çok şükür..sorma erkek delisi olsa kahrolurdum walla yine kızıyorum ama o daha kötü gibime geliyor...

Merhaba canım
Nasılsın
Benim 1 oğlum
2 kızım var
Bu kızda olsa erkekte olsa Rabbimden tek dileğim var hayırlısını istiyorum...
Sonuçta benim içimde büyüyecek
Hele kucağımıza aldığımızda
Ay o ne güzel duygu
Erkek olsa tabi daha mutlu olurum
Zira oğlum erkek kardeş istiyor
Ama kız olursa inanın önemli değil
O benim kızım/oğlum ....
Bu cinsiyet tahminlerine baktırdım
Bir kişi hariç hepsi erkek dedi
Ben erkek hissediyordum ama artık inan önemli değil
Çin takvimi erkek Rus kız dedi
kanyenileme erkek maya erkek dedi
ama önemli olan Rabbimin ne diyeceği...
O bana hayırlsını diyecek...

eşi neden merhametsiz olsun ki.Erkek isteyen eşlere 'her erkeğin gönlün de erkek bebek yatar deyip ' geçiliyo ya.kız isteyince mi öyle olsun...
bi de ben babalardan çok annelerin erkek bebek istediğini düşünüyorum günümüzde.(kırsal kesim hariç)

iyiyim canım sağolasın.sen de iyisndir inşallah.Haklısın benim dediğim de işte bu zaten kızlarını çok seviyorsun ,4. çocuğun...şimdi oğluna bir erekk kardeş istemen çok normal.Rabbim gönlümüze göre versin...

Canım gözün aydın.Seni çok iyi anlıyorum. Dün aynı durumdaydım biliyorsun, apar topar doktorda buldum kendimi.
Allah daha nice güzelliklerini göstersin bize evlatlarımızın.
Gittikçe bağlanıyoruz...Ben önceleri sık sık bebeklerini görmek isteyenlere özeniyordum bende öyle değildi.
Ama şimdi nasıl doyamıyorum ona, nasıl alıştım.Hayatımda kime aşık olmuşum ben eşime mi, aileme mi...
Ben aşkı bilmemişim, bu evlat aşkı var ya, başka birşeymiş.

Ben de haftaya ikili tets yaptiracam,bebisimi cok merak ediyorum en son bir fasulye kadarken gordum.Bu hafta nerdeyse hic midem bulanmadi biraz endiselendim hersey yolundadir umarim:44:

şu durumda içinde yaşayabilirdi çok şükür ki bugüne kadar hiç sorunum olmadı üstelik çalışıyorum yan gelipte yatmıyorum çalışmakta mutlu ediyor beni,buna şükür edeceğine akşam geldi beş karış surat bende yattım öğlen oldu bir kez aramadı bile düşünün yani normlade kaç kez arardı Rabbim Allah korkusu versin başka ne diyeyim, ben şükrediyorum Allaha şükür sorunsuz dönem geçirdiğime,üstelik akşam ultrasan çıktılarımın üstüne doğmamış bebeğimizin ağzından bi takım şeyler yazdım duygusal bir mektup oldu bir nevi ama yine aramadı beni,sanırım hala katı bu konuda...

Yazının üst kısmını okursanız, istekleri/tercihleri anlayabildiğimi ama bunu etrafına zulüm haline getireni vicdansız bulduğumu söylediğim noktayı yakalarsınız. Kaçırdığınız kısımlar var sanırım.Anneler erkek bebek istemiş, olabilir, suç mu. Ben kocasına oğlu olmuyor diye tavır koyan kadın hiç görmedim. Koyuyorsa o da vicdandan da mantıktan da yoksun benim gözümde.
Hiçbir zaman erkek de erkek diye tutturan babayı da anlayışla karşılamadım ben.
Kız da kız diye tutturan baba profiliyle erkek isteyip de olmayınca karısına eziyet eden baba arasında da hiç fark görmüyorum. Erkek demedi,genele aykırı davrandı diye mi hoşgörüyoruz şimdi. Nihayetinde aynı sıkıntıları çıkarmıyor mu eşine.
Eşiyle konuşmayan, tavır koyan, Allahın verdiği mucizeyi -cinsiyeti de kendi belirlediği halde hem de - karısına suç mal eden adamda ben vicdan kısmında eksiklikler görürüm.
Fikrime katılmak zorunda değilsiniz. Polemik olmasın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…