- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #12.441
cnm benim ensesi 1,1 çıktı çok güzel çıktı...fakat kanımda sınırın biraz altında çıktı...salı gününden beri çok huzursuzum.dr yüzde 99 iyi dedi ama amniyosentez yaptırsan iyi olur dedi...bende çok korkuyorum...16.hafta 3 lü test yaptırmayı düşünüyorum..inşallah seninki iyi çıkar beni haberdar et olur mu?
birde benim sonucumu 1 ünde verdiler çogu yer 4 günde falan veriyormuş
kanım az çıktı demek kansızsın anlamındamı, bende ense kalınlığı 1,2 cıktı benım, neden hemen amniyosentez demiski ?
kanım az çıktı demek kansızsın anlamındamı, bende ense kalınlığı 1,2 cıktı benım, neden hemen amniyosentez demiski ?
Canım öyle olur mu
Aslında bayağı çokuz
Bak bende 13. haftamdayım
Ama hala bilmiyorum
Kızlar bişey soracağım
Cinsiyetini öğrenen arkadaşlar
İlk hissettiğiniz deki cinsiyetle
aynı mı çıktı
canım kan alıyorlar ya yaş, kilo, bebeğin boyu ,hcg değerini istatiksel olarak hesaplıyorlar 1 grafik çıkıyor sınır 250 miş,benimki 249 çıktı
dr sınırın biraz altında çıkmış dedi amniyosentez yaptırman gerekli dedi...ama sana bırakıyorlar yaptırmak istemezsen imza attırıyorlar...allahım bu 3 hafta nasıl geçicek.
canım kan alıyorlar ya yaş, kilo, bebeğin boyu ,hcg değerini istatiksel olarak hesaplıyorlar 1 grafik çıkıyor sınır 250 miş,benimki 249 çıktı
dr sınırın biraz altında çıkmış dedi amniyosentez yaptırman gerekli dedi...ama sana bırakıyorlar yaptırmak istemezsen imza attırıyorlar...allahım bu 3 hafta nasıl geçicek.
yaptırıcakmısın peki?
Aaaa aşk olsun, Dünyam ve ben de varız. Bizimkiler göstermeyengillerden :26:
Canım bir makale okudum, bu makale amniyosentez önerilen annelere tavsiyeler niteliğindeydi.
Son cümlesi de "unutmayın, amniyosentez yaptıran annelerin çok büyük bir kısmı bebeklerinde herhangi bir sorun olmadığı sonucunu alırlar." idi.
Bu hesaplamalar istatistiki bilgilerin ışığında yapılmış bir dizi formülasyon uyarlanması.
Sana söylediği sadece seninle aynı kan tahlili sonuçlarına ve aynı verilere sahip olan 249 kadından bir tanesi kromozom bozukluğu olan bebek doğurmuş.
Bu ikili testler bebeklerimizin ne kesin olarak iyi olduğuna, ne kesin olarak rahatsız olduğuna garanti veremez....
İçini ferah tut,Allaha emanetiz.Rabbimin izniyle bebeğin çok sağlıklı inşallah.
cnm 3 lü test yaptıracağım önce o iyi çıkarsa yaptırmam...inşallah iyi çıkar...
cnm bu risk herkeste çıkıyormuş mesela kimsinde 300 kimsinde 260 değişiyormuş bu rakamlar ama 250nin altında çıkarsa öneriliyor diğer testler
Benim bir arkadaşımın oranı 1/50 çıkmıştı amniyosentez için bir srü şey okuyup bunalıma girmişti. Şimdi bebiş doğdu ve üç ayını doldurdu maşallah hiç bir sıkıntısı yok gözleri fıldır fıldır: Arkadaşım şimdi ki aklım olsa 2'liyi bir kez daha tekrarlar emin olurdum kendimi üzmezdim diyor. Öncelikle abuk sabuk bilgi okuma sonra doktorunla konuş kendin karar ver. Bence çook düşük bir değer değil ben 50 den bahsediyorum düşün yani. Canını sıkma takdiR Allah'ın bol bol dua et. İyi düşşün herşey iyi olsun. Bebişi sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
cnm 3 lü test yaptıracağım önce o iyi çıkarsa yaptırmam...inşallah iyi çıkar...
cnm bu risk herkeste çıkıyormuş mesela kimsinde 300 kimsinde 260 değişiyormuş bu rakamlar ama 250nin altında çıkarsa öneriliyor diğer testler
Kombine risk mi 1/249 çıktı canım yoksa yaş riski filan mı?
Benim bir arkadaşımın oranı 1/50 çıkmıştı amniyosentez için bir srü şey okuyup bunalıma girmişti. Şimdi bebiş doğdu ve üç ayını doldurdu maşallah hiç bir sıkıntısı yok gözleri fıldır fıldır: Arkadaşım şimdi ki aklım olsa 2'liyi bir kez daha tekrarlar emin olurdum kendimi üzmezdim diyor. Öncelikle abuk sabuk bilgi okuma sonra doktorunla konuş kendin karar ver. Bence çook düşük bir değer değil ben 50 den bahsediyorum düşün yani. Canını sıkma takdiR Allah'ın bol bol dua et. İyi düşşün herşey iyi olsun. Bebişi sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
cnm yok ben 26 yaşıma yeni gireceğim.
Benim bir arkadaşımın eşinin de 3lü testte sonucu 1/79 çıktı. Kordosentez yapılmıştı sanırım (emin değilim amniyosentez de olabilir)
Sonucu da temiz çıktı...
Yine yakın bir aile dostumuzun da aynı şekilde 3lü riskli çıkınca amniyosentez yapıldı o da temiz çıktı Allahın izniyle...
Sonuçlar büyük büyük ölçüde sıkıntısız çıkıyor gerçekten....
işte ilk bebek olunca,birde aşılama ile olunca insan panik yapıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?