2012 Şubat Anneleri

vitaminin kiloyla hiçbir bağlantısı yok tatlım. her doktorun kendi görüşü tabi. folik asiti ben de 12. haftaya girer girmez doktor tavsiyesiyle bıraktım...

Aslında kimseyi davet etmemek en güzel çözüm canım.
Benim de görümcemin eşi tüm aileyle küs. Bizimle değil güya. Biz iftara davet ettik, görümcem çocuklarıyla geldi, eşi de iş çıkı gelecekti.
Hazırlandım bir dünya yine bu halimle. Enişte iftara 10 dk kala telefon etti, gelemeyeceğim dedi. Hem de eşine, bizi aramaya tenezzül etmedi.
Ben de bir daha onları davet etmeme kararı aldım…Bana saygı göstermeyene jest yapmaya gerek yok…
Çok teşekkür ediiyorum canım ilgine bana moral oldun gerçekten, keyfim geldi birazcık

merhaba kızlar

az önce eşimle konuştum
özel bi hastanede doktor bulmuştuk cumaya randevu veriyordu 4 boyutlu ultrason için
eşimin tanıdığı varmış o araya girdi ama adam full doluymuş araya alamayız falan demişler perşembe 2ye randevu vermiş
off Allahım perşembe bi an önce gelsin yaaa bi an önceee
inş bebişimin çok sağlıklı olduğunu öğrenirim perşembe günü

Ya arkadaslar gercekten kayinvalidemle hiç sıkıntı yaşamayan ben bu aralar çok tahammulsuzum. Kendi annem zaten Ankara da bız istanbuldayiz hep kayınvalideme danisirim. Karnım büyüdukce kadın değişiyor her aksam Ramazan diye onlardayiz yemekte (onlar istiyor diiye) ye kızım ye diye ısrar eden kadın dün aksam iftara davetli olduğumuz evde çok alakasız bir zamanda herkes sohbet ederken bir anda bana bakıp bakıp daha dört ayliksin nolcaksin bakalım daha büyüdukce çok kilo aldın çok dedi masada bu arada 3 kilo aldım!!!!!!! İnsanlar tuhaf tuhaf bir ona bir bana baktılar! Ben şakaya vurdum yokuşun basından yuvarlarsiniz ulaşım masraf olmaz size falan dedim çaktırmamak icin ama çok bozuldum ne demek istediğini anlamadim eşimde dondü kaldı yazık o da şaşırdı! Allah askına ne diye böyle bisi söyledi insanların icinde anlamadım !!! Anlayan varsa bana anlatsın nolur!

canım benim yengemede aynı şeyi söylediler sonra testi bidaha yaptırdık yokmuş allaha şükür.. allah esirgesin dua et bol bol ama üzülme içini ferah tut bişey yoktur inşallah

allah'a havale edin kızlar. size bişey anlatayım ve en güzel cevabın Allah'a havale etmek olduğunu bir kez daha anlayın.

bundan önce kaybettiğim bebeğime hamileyken eltimle (her konuda her şeyi bilen, ortamda sadece kendisi konuşmak isteyen, gerçekten çok güzel, lakin kolundaki bi problem nedeniyle son derece kompleksli olan bi kadın) bi konu yüzünden konuşurken bana " offff gökçe sen bu işleri bırak anne bebek kitapları oku" dedi. hamilelik zaten çok duygusal bi ruh haline soktuğundan adamı çok bozuldum. bundan önce de bazı böyle bilmişlikleri olduğundan bu laftan sonra araya mesafe koydum ve bu delirdi. kadının içine şeytan kaçtı olayı farklı olarak herkese anlattı. sanal alemlerde (face) arkadaşlarıyla alakasız yerlerde bu lafı bırbırlerıne soyleyıp eglenmeye falan başladılar. ben yine sessiz kaldım ve sadece eşime "hamile olduğumdan kendımı uzmemek adına bişey demıyorum ama bence sen bu konuyu halletmelısın" dedım. eşim araya gırıp ağır konuştu kendısıyle. sonra benim ne insanlığım kaldı ne bişeyim. her neyse. ve ben bebeğimi kaybettim bunlar yıne arkadaşlarıyla "allah'ın sopası yok işte oyle bebegını kaybedersın" tadında şeyler soyledıler. yıne sustum. büyük Allah'ım meğersem o da o sırada hamileymiş. :)))

ve ne oldu biliyor musunuz kızlar? kendısı su çiçeği oldu. zonaya çevirdi. 15 gun hastanede yattı ve ağır ilaçlar kullanmak zorunda oldugundan bebegını kendı rızasıyla aldırmak zorunda kaldı. derken annesi bıtkısel hayata gırdı yenı evlıydıler ve annesını yanına almak zorunda kaldı kimse sahıp çıkmadı. derken eşini (kaynımı) işten attılar. şimdi ben ve eşim maddı açıdan yardım edıyoruz ama kapım kesınlıkle kendısıne hala kapalı.

ha ben; hala bıle bebeği için üzülüyorum bunu kesınlıkle bana yapılanlara bağlamıyorum. ama Allah buyuk dıyorum. o yuzden kendinizi üzmeyin, Allah'a havale edin... en doğrusunu o bilir.

tatlım kendini fazla üzme.çevremde ki bütün hamilelerde 2'linin sonunda risk var diyorlar daha sonra gidilen doktorlar hayır herşey normal diyor.inşallah güzel haberler alırsın dualarımız seninle....

Ben bir türlü bencil düşünemiyorum işte canım...Aslında nasıl yetiştirmişse ailem, yada fıtrat belki, kardeşim benim gibi değil çünkü, yüzüm tutmuyor, sanki yanlış birşey yapıyormuşum gibi hissediyorum.
Mesela benim kayınvalidem, görümcelerim çok rahat hiç çekinmeden gel arabayla bizi şuraya götür, buraya götür derler...Hiç gocunmazlar.
Ben eşime beni bir yere bırakırmısın derken, acaba işlerine mani mi oluyorum, zorda mı bırakıyorum diye eksikli hissederim kendimi...
Ki şöyle söyleyeyim, elbet senin benim olmaz aile arasında ama, araba benim arabam...
Adam da eşim yani
Benimle doktora geliyor ya eşim, işinden kalıyor diye eksikli hissediyorum mesela...
Sanırım fazla hassasım, gereksiz yani...

tatlım kendini fazla üzme.çevremde ki bütün hamilelerde 2'linin sonunda risk var diyorlar daha sonra gidilen doktorlar hayır herşey normal diyor.inşallah güzel haberler alırsın dualarımız seninle....

canım benim yengemede aynı şeyi söylediler sonra testi bidaha yaptırdık yokmuş allaha şükür.. allah esirgesin dua et bol bol ama üzülme içini ferah tut bişey yoktur inşallah

sağolun kızlar çok sağolun
inşşş herşey güzel olcakk iyi düşünücem iyi olacak inş

Ben de hep kayırırdım ama değmiyor hayatım.
Bakıyorum da biz hep milleti çağırıyoruz, ramazan yarılandı daha 1 kez iftara davet edildik biz! Bende her gün misafir var ama!

kızlar harbiden inanmak istemiyorum ama kaynanalar hamile olmamızımı kıskanıyolar? olabilirmi acaba sonuçta annelik harika bi duygu hamile oldukları günleri özleyip hamilede kalamadıkları için içten içe kıskanıyo olabilirlrmi? çünkü gerçekten bende kayınvalideme bi anlam veremiyorum. ben 9 yada 10 haftalık hamileydim ve bulantım olmaması için ufak ufak bişeyler atıştırıyodum sürekli kayınvalidemde kocasına küsmüş gelmiş bizim evde kalıyodu(!) elime bi kuru kayısı almış yiyorum suratıma baktı sen bukadar çok yiyosun ikiz olur ha dedi şok oldum benim evimde yediğim kadının gözüne geldi yani... şaka gibi

Ben de bencil olmaya gayret ediyorum ama 30 yaşından sonra huy da değişmiyor be tatlım...
Bana birkaç arkadaşım da söyledi, aileni,kardeşini de çok düşünüp kendini yoruyorsun biraz bencil ol diye ama,beceremiyorum.Bende iğreti duruyor

tünaydın kızlar
ben burayı açana kadar sizler muhabbetin dibine vuruyonuz hep geride kalıyom ben :)))))
offf her yaz azan alerjim azdı 1 aydır ölüyorum hapşırmaktan burun akıntısından
sabahları hapşırıkla uyanıyorum

kayınvalide konusu açılmış offf ben o konuda acayip dertliyim napıcam bilmiyorum normlade çıldırtıyordu beni zaten
şimdi dahada çok batıyor çocuk olunca napcam şimdiden moralim bozuluyo kesin ben kafayı yerim ben size diyim

dertlerimi isyanlarımı dinlersiniz artıkın
:26:

Canım inşallah perşembe çok iyi sonuç alacaksın ve bu engeli de geride bırakarak güzel günlere yelken açacaksın...
Allahın izniyle hiçbirşey çıkmayacak tatlım gör bak.

vayyyy canım yaa maşallahh sana
eminin eşinde aynı hassasiyeti sana gösteriyordur ne mutluu sizee
bende bazen böyle en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ama bakıyorum eşimden aynı tepkiyi göremezsem çok kızıyorum kendime
yani bazen maalesef aynı şeyleri düşünmüyoruz
kendi ailesine fazla ilgi gösterdiğini düşünüyorum
ama ben anneme gitmek isteyince illa bişey diyo beni üzüyo işte mutlaka götürüyo ama üzdükten sonra
bu yüzden benim gibi düşünemiyo annesini özlemiştir diyemiyo
bu en basit örnek benim için

Gercekten olabilir bence de kıskanıyor olabilirler! Çünkü esimle konuştum dün aksam annem neden böyle yaptı diye takılma hayatım anneme son günlerde bir garip zaten dedi o da farkında yani! Bende bir de görümce faktörü var ki hamile oldugum ortaya çıktıktan bir hafta sonra panik atak başladı kendisinde....

Benim eşim bu konuda adaletsiz değildir ama bizde de şartlar eşit değil.
Benim ailem Eskişehirde. Onunki ise 3-4 km ötemizde...Ne zaman istesem gideriz anneme ama,ne kadar isteyebilirimki.Ayda kaç kere yani...
Kardeşim var benim İstanbulda ama karşıda oturuyor, e öğrenci evi bir de, her zaman çat kapı gidilmiyor.
Bir de eşim çok eleştirir kardeşimi, mesafeli tutmak istiyorum o sebeple.

yemin ediyorum o görümce faktörü bende 3 tane var ve ben hamile olduğumu onların yanında öğrendim 2siyle aynı evde kalıyoduk görümcemin biri bir yıllık evli evlendiği ilk günden beri çocuk diye ölüyo ama olmadı hala (rabbim tez zamanda versin inşallah) benim hamile olduğuma inanmadılar test yaptım çift çizgi çıktı kıpırdatmışsın o olmaz diye günlerce inanmadılar. düşman oldular bana resmen yüzüme bakmadılar kan testinden sonra hayırlı olsun dediler...ne kadar üzülmüştüm sevinmelerini beklemiştim salak gibi...

benim kyınvalidemde çocuğu doğurup ona vericem sanıyo
sanki onun için doğuruyorum ben
şöyle yapma böyle yapma şunu ye bunu ye dikkat et şudur budur
ben onun annesiyim ya sanki benden daha çok düşünüyo
ben ona zarar vericek birşey yaparmıyım
ben cahilim hiçbirşey bilmiyorum sanki

doğduktan sonra neler gelcek başıma hayırlısı bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…