2012 Şubat Anneleri

uww okurken ben bile yoruldum ..
üzme canını bu kadar canım çokk normal senn bu ruh halın her zaman yaptığın bişey değil yaa
olcak o kadar..

Gunaydın kızlar.
Biz de yeni uyandık melegimle.
Daha dogrusu 6 da babamızı gonderdik geri yattıktan sonra her saat bası tuvalete kalktık yavrumla. =)

Kızlar dün fark ettim de benim kusmalarım tamamen bitmis
Sadece sabahları ac kaldıgım zamanlarda midem bulanıyor onun dısında cok sukur iyiyim.
İnsallah hala kusan annelerimiz de bir an once kurtulurlar..

canım eşine üzülmen yersiz ,
o yapmasaydı sen yapacaktın ki fiziksel olarak şu anda eşinden daha yetersizsin bir de o kadar yemek hazırlamak çay çorba işleriyle uğraşmışken yorulmuşsundur doğal olarak..
bu aralar bizde de var o can sıkıcı formalite iftarlardan ama ne yapalım gitmek zorundayız..
boşver bunlar can sıkacak şeyler değil ,sen kendi rahatına ve iç huzuruna bak..
bebişine odaklan

ahhh ahhhh canım eşin iftara yakın arkadaşını davet etmiş zaten hamile halinle o kadar yorulmuşsun, her şeyini 4/4lük yapmışsın, hizmette sanır tanımamışsın. ee daha ne bırak da eşin de bı zahmet gerisini hallediversin. takma kafana bunları bak ortada yıkanmamış dag gıbı bulaşıklar falan yok eşin halletmiş sagolsun. bugun de o bıraz erken yatar dınlenır ne olmuş yani. ha senı anlıyorum hastanede yatıp eve geldıgımde eşimin bana hızmet etmesınden dolayı bende ağlıyordum boyna ama mantıklı olan zaten bunları yapmaları :)))

canım bana her iki ilacı da aynı doktor bilinçli olarak verdi..
zararı olsaydı vermezdi herhalde..
bu arada doktoruna sorduktan sonra bilgi verebilirsen çok sevinirim

valla kahve kokusu tatlım banada elevit kullandığım halde dr'um folbiol de iç dedi elevitte folik asit var ikisi birden zaralı olsa kullandırmazdı heralde:97:

canım içim rahatladı biraz

Dun aksam misafirimiz vardı iftarda esimin teyzesiyle, her zaman oldugu gibi gorumcem..
Yemek yedik gorumcemin oglu durmadı sofrayı kaldırıp onunla ugrastılar.
Ben de cok yoruldum ayakta durmaya dayanamıyorum belim agrıyor zaten kasıgıma da agrılar giriyor cok ayakta kalınca.
Neyse onların yanına gittim uzandım. Dalmısım hafifden sonra birden uyandım ki beni konusuyolar!
Kaynanam diyo ki ilaclar boyle yapıyo bunu. Hep uykusu geliyo. Teyzesi de diyo icmesin ilacları tüy yapıyor sonra pisman olur.
Kaynanam da diyo ben icme alma diyorum ama dinlemiyor. Gorumcem diyo doktor bana verdi 2-3 kere ictim kustum hep.
Dogumdan sonra hepsini cope attım! Bir sinirlendim ki anlatamam. Eger yararlı seyler degilse neden doktor veriyor bize?

Sonra teyzesiyle odada konusuyoduk ne kadarlık oldu dedi 4. ayında dedim daha cinsiyeti belli olmaz ki 5 aylıkken belli olur dedi!
Boyle bilmis bilmis konusuyorlar ya acayip sinir oluyorum! Etrafımdaki butun insanlar yok olsun kıaybolsun istiyorum o an!!!

yaa ama ben neden hissetmiyorumm
moralim çok bozuk zaten dün ayağım kaydı popomun üstüne düşüm bişey olurmu kızlar ya:18:

canım bana her iki ilacı da aynı doktor bilinçli olarak verdi..
zararı olsaydı vermezdi herhalde..
bu arada doktoruna sorduktan sonra bilgi verebilirsen çok sevinirim

canım içim rahatladı biraz

tamam tatlım veririm. ben unutursam da sen bana hatırlat. ayrıca diğer arkadaş gibi kendi doktorum da bana bilinçli olarak hem folik asit hem elevit vermişti. sonra eşimin memleketinde doktor bu durumu yadırgadı ve demir ilacı olarak dediğimi verdi. kutusu bitince eleviti bırak, sen zaten vitamini yediklerinden alırsın dedi. ama ben bırakmadım tabi, kendi doktoruma güveniyorum. arkadaşım eczacı ona danışmıştım. hiç birşey olmaz sıkma canını hamilelikte o kadar kusma bulantıya rağmen düzenli beslenebilen hastalar olduğunu düşünen doktorlar ne yazıkki hala var dedi.

tatlım günaydınnnn...mesajlarından anladığım kadarıyla çok hassas bi insansın bi de üstüne hamilelik seni çok kırılgan yapmış.eşin ne güzel sana yardımcı olmuş allah razı olsun ondan .istemese yapmazdı bütün o karmaşa ile sen uğraşırdın.şöyle düşün sayende eşin bir sürü sevap kazandı.

ben biliyosun görümceciğimle küsüm .eşimin ailesini iftara davet etsem o gelmeyecek tatsızlık olacak.ben onlara yemek yemeye kesinlikle gitmek istemiyorum.biz de çözüm olarak bu ramazan kimseye gitmemeye ve kimseyi davet etmemeye karar verdik.zaten ben oruç tutmuyorum eşim de dayanamıyomuş!!!! tutmuyor.seneye inşallah....seni çok öpüyorum canım arkadaşım....hadi gün içinde eski neşene dön bekliyorum....

Ayy aman ya ne kadar sinir bozucu, ben kayınvalidemden memnundum bugüne kadar, geçen bebeğime aldığım kırmızı korsanlı bereyi gösterdik, korsan resmi iyi değilmişmiş, kötülük simgesiymişmiş, hey allahım tuttum çenemi he he dedim, giydirmicem mi giydircem, öylede bir resmini göndericem

yaa ama ben neden hissetmiyorumm
moralim çok bozuk zaten dün ayağım kaydı popomun üstüne düşüm bişey olurmu kızlar ya:18:

Bende 3 kere felan hissettim, daha hissedemiyorum, korkma 20. haftadan sonra net anlaşılırmış bebek olduğu.
Kanama yoksa sorun yok diye biliyorum canım ben düşme konusunda, ama çok dikkat et, iyi ki popoüstü düşmüşsün.

ben de 11.haftada gittiğim de doktor folik asidi bırak dedi.ayrıca kilolu bi hamile olduğun için de vitamin vermek istemiyorum dedi.daha da çok kilo alırsın dedi.kadın haklı başlangıçta 84 düm bugün itibarı ile 89 ....ve bu çokkkkkkk dikkat etmiş halim bi de dikkat etmeseydim ne olurdum acaba...

nasıl belli olmaz ya doktordan dahamı çok biliyolar bunlar...
nefret ederim bilmiş insanlardan, ve sırf birbirini desteklemiş olmak için yanlışı bile destekleyenlerden..
9 ay uzak durun bizden görümceler eltiler kaynanalar kayınpederlerrrrr...

illa herkes birileriyle küs. ramazan ayında da insan napacagını şaşırıyor valla. takmayın kızlar böyle şeylerı kafanıza. meleklerınızı düşünün, görümceymiş eltıymış tırs gelır vız gıder valla. 3 kuruşluk adamlar için değer biçemeyeceğınız bebeklerınızı üzmek neden?

bblau cum ya ben senin bu hallerine üzülüyorum. kendimi hatırlatıyorsun bana. ben bebekten beri az daha vurdumduymaz olmaya çalışıyorum. nolur sen de karnındaki miniş hariç kimseyi düşünme tatlım. bu süreçte eşin, annen, baban, vs dahil....

tamam hayatım ,
haftaya 3'lü için gidicem o zaman sorarım ben de zaten ama güvensizlik hissi yaratmak istemiyorum adamda ,
benim ilk doktorum öyleydi biliyor musun folik asit falan ne varsa bıraktırmıştı o kadar kilo verip kusmalarıma rağmen

ay gülmekten yanlarıma ağrı girdi azelya ,
bu kayınvalidelerin sonu ne olacak bilmem ki

azelyacım okadar korktumki bebeğime bişey olcak diye. saatlerce durdum durdum ağladım meğer ne kadar bağlanmışım bebeğime hiç farkında değildim allahım hepimizin bebeğini esirgesin... ben düşmüşüm ağlyorum eşim yanımda daha bide kaynanam gelmiş niye dikkatli kalkmıyosun diyo şaka gibi dimi? dayanamadım ıslak bırakmışsın anne dedim sustu bunda bile beni suçlu çıkarma derdinde yaa

canım yaaaa nasıl güzel empati yapıyorsun ne kadar düşüncelisinnnn
ben olsan herhalde eşimi bu kadar düşünmezdim biraz acımasız oldum ben ya hiç umursamıyorrum bazen onu ki kendisi üstüme titreyen biri sağolsun

nolur üzme kendini sonuçta sen çalışan birisin üstelikte hamilesin işleri bu şekilde zaten paylaşmanız gerekiyo evet eşin yorulmuş ama sen yapsaydın sende çok yorulacaktın
en azından şanslısın eşin yardım etmiş sağolsun

ayyy şu şirket yemeklerii ya bende hiç sevmezdim

uww okurken ben bile yoruldum ..
üzme canını bu kadar canım çokk normal senn bu ruh halın her zaman yaptığın bişey değil yaa
olcak o kadar..

Aslında haklısınız kızlar, iftara bir saat kala misafir çağırmayı bilen yardım etmeyi de bilecek.
Etti de zaten Allah’ı var, misafir davet etti diye değil, her zaman yapar zaten ama dün daha bi ezikti
Eşim misafiri seviyor, ağırlamak hoşuna gidiyor, beni de çok takdir ediyor onun misafirlerini ağırladığımda.
Çünkü genelde onun eşi dostu oluyor, ben İstanbullu değilim burada fazla kimsem yok, kardeşimden başka.
Eşim ailesinde görmemiş böyle şeyler, 4 senelik gelinleriyim, öncesinden de tanışmışlığımız var, daha evlerinde bırakın iftarı normal güne bir misafir geldiğini görmedim.
Bunca senedir, evlerine gelen misafir sayısı bir elin parmağını geçmez, kayınvalidemin şöyle bir pasta börek hazırlandığını görmedim.
İftara gelen misafirine lahmacun yaptıran bir kadındır. Eleştirmek için söylemiyorum, herke misafir sevecek diye bir kaide yok da, eşim böyle şeylere özeniyormuş sanırım.
Bu yüzden bizim evimiz –Rabbim eksikliğini göstermesin- dolar taşar her zaman. Severek ağırlarım da bu ara gücüm yetmiyor işte.
Duygu durumum da böyle karışıveriyor, hem kızıyorum, hem vicdan yapıyorum misali…
Aslına bakarsanız olması gereken bu da…

çok fenalar yaa bu kayınvalideler harbi sanki akranlarıyız kendilerinin bizi kendilerine kuma olarak görüyolar anlamıyorum ben bu iş gerçekten bende öle öle bi bağlanmışım ki aşkitoma allah acısını tattırmasın hiçbirimize kurban olduğum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…