2012 Şubat Anneleri

Benim bu konuda bir tezim var. Görümceler ve kayınvalideler, bizden erkek kardeşlerini/oğullarını kıskanmıyorlar aslında.
Bir kadının bir kadını kıskandığı gibi kıskanıyorlar bizi. Yani bizden kıskandıkları bir erkek aslında.
Bir kadının diğerinden bir erkeği kıskandığı gibi kıskandıkları için de çok şiddetli oluyor hisleri.
Ortada paylaşılamayan bir erkek var aslında...
Boşuna dememişler "gelin kaynananın kumasıdır." diye

Son düzenleme:

bunuda hiç anlamam zaten kendi ailesi oo süperrr bizimkiler bişey dese niye öyle dedi falan filannnn
ama benim ailen onu el üstünde tutuyo abimden farklı görmüyolar ama ben kıymet bilmediğini düşünüyorum ama insanoğlu nankör işteee

offff ya ben hala kahvaltı yapmadım ne hazırlasam ne yapsam yaaa
her sabahhh böle oluyooo sizler ne yiyorsuzunuz kahvaltıda öğen falan yaaa

en gıcık aldığım zihniyet bazen benim annemde yapıyo bunu yengeme. hemen torununu seviyosun biliyorum ama asla annesi kadar sevemezsin diye frenlemeye çalışıyorum valla

ne kaynanalar var yahu. benim annem de kaynana ama oğluyla gelini mutlu huzurlu olsun diye üzerlerine titrer. benim de kaynanam var kadın gözümün içine bakıyor adımı soylerken agzından bı daha benım agzım çıkıyor. (Allah nazardan saklasın) ha arada bana da tuhaf gelen davranışları oluyor eşimin aılesının ama sonuçta aynı aılede yetişmedi kimse. kapımı kapattıgım an benden mutlusu yok. oyle çok gıdıp gelmeye de ızın vermıyorum. (kadınla evımın arası yurume mesafesınde 2 dakıka) baştan koydum tavrımı çünkü ben çalışıyorum ve evıme gelıp ayaklarımı uzatıp şortumla badimle dolaşmak istıyorum. aynısını eşim de soyluyor.

bı sorunum oldugunda ya da bana tuhaf gelen ama eşim tarafından gayet normal karşılanan olayları hemen konuşup masaya yatırıyoruz. kavga etmeden tartışıyoruz.

takmamayı öneriyorum kızlar. emin olun kimsenın yetişme tarzı diğer bi kimseyle aynı değil. eşinle sorununuz yoksa bence sorun da yoktur demektir. germesın sızı büyüklerin yaptıkları. sonuçta eşinizin anası..

Zamanında benim eşimin ailesi, eşimi kardeşime karşı çok doldurdular. Biz nişanladığımızda kardeşim henüz üniversite 1. sınıftaydı ve birlikte oturuyorduk biz.
Kayınvalideme, görümcelerime dert oldu evlendiğimizde yanımızda kalırsa diye...Bir de kardeşim çok iddialı bir tiptir, maşallah subhanallah diyeyim, çok güzeldir, Neşe Erberk ajanstan filan çok koştular peşinde...Bir dönem dizilerde filan oynamışlığı var...
Okulunda çok başarılıdır, senelerdir Avrupa Birliği bursuyla eğitimini birçok Avrupa ülkesinde tamamladı.
Görümcem kaldıramadı bunu, çok komplekslidir çünkü, düşman belledi.
Sürekli eşimi doldurdular kardeşime karşı özellikle. Evleneli 3 sene bitti.Eşim yeni yeni aşıyor kardeşime karşı olan olumsuz hislerini, benim de etkimle, çünkü hem eşime, hem de ailesine resti çektim.
Sizden milyon tane ama kardeşim bir tane mesajını verdim. Ne kadar seversem seveyim, değer verirsem vereyim eşime, kimse kardeşimin saçının teline çıkamaz çünkü...
Ama izler kalmıyor değil...Ben de fazla samimiyet olsun istemiyorum şu an...

en gıcık aldığım zihniyet bazen benim annemde yapıyo bunu yengeme. hemen torununu seviyosun biliyorum ama asla annesi kadar sevemezsin diye frenlemeye çalışıyorum valla

yok o babaanne daha çok sever
benden daha çok düşünür
daha iyisini bilir
biz genciz çünkü cahiliz tatlım

valla düşündükce moralim bozuluyo
çocuk olunca benden çıkmaz ben gelemem öyle zırt pırt gelip gitmelere
her fırsatta çocuğu isticek ben yok deyince suratlar tripler offf offf
birde çat kapı habersiz sabah sabah gelmesi var
hep yataktan kaldırıyo bizi çocuk olunca dahada sıklaşıcak
ama eşim son noktora birdaha yaparsa bu sefer tutamam onu
bizim sonumuz pek iç açıcı değil yani kesin bir kavga falan kopar kayınvalide ile

,ahahahha en anlam veremediğim insan tipi. çat kapı insanları.

nedir kardeşim bu çat kapı merakı ınsanların bilmem. çat kapı misafiri sevmediğim gibi çat kapı misafırlege de gıtmem ben. bence sen bi sabah çat kapı yaptığında eşinle peş peşe banyoya girin. eşin de biraz somurtsun hatta çaktırsın bi özel hayatınız oldugunu. ha siz utanırsınız da kendisi utanır mı o'nu bilemeyeceğim :)

herkese merhaba forumu takip ediyorum uzun süredir.bende şubat annesi olacağım bir aksilik olmazsa.yakın zamandaki deneyimlerimi paylaşmak istedim.
bende birçoğunuz gibi sabah normal bir karına sahipken akşam yemekten sonra şişmiş gergin bir karına sahip oluyorum,gerildiğim için hafif hafif ciltte kaşıntılar hissediyorum bunlar çatlama belirtisi olabileceğinden kakao ve çilek yağı sürüyorum göğüs,karın ve basen bölgeme..
geceleri bacaklarım ağrımaya başlamıştı,sürekli hareket ettirme ihtiyacı hissediyordum huzursuz bacak sendromu gibi..zaten gebelikte huzursuz bacak sendromu ikincil olarak ortaya çıkabiliyor.vücut demirinin düşmesine bağlı.bende pek vitamin kullanma taraftarı olmamama rağmen elevit başladım ama üçüncü günün sonunda bırakmak zorunda kaldım.çünkü çok ciddi kabızlık yapıyor.
sıcaklardan dolayı çok fazla balık tüketemiyorum,onun için haftada 2-3 gün omega3 takviyesi alıyorum.ayrıca hergün bir avuç ceviz yiyorum
vitaminlerle ilgili tartışmalar var doktorlarınız tabiki kullanın diyecekler eczacılarınız tabiki ilaçları size satmak isteyecekler.kar zarar hesabı yapılırsa eksiklikleri daha kötü ama hiç bir zaman o vitaminlerin dışardan alınan yabancı fabrikasyon ürünler olduğunu unutmayın.birde karaciğer ve böbreğinizden geçerek vücuttan atıldığını..
sevgiler..mutlu paylaşımlar..

allah yardımcın olsun tatlım neyseki benimki çok gidip gelmez kızlarının çocukları varken benimkini seviceğini pek sanmıyorum zaten.küçük kaynım annesiyle yatar genelde geçen gün dedim anne o üniverste kazanıp gidene kadar torunun yetişir onu alırsın koynuna. ne dese beğenirsin bende emineye(büyük görümcem) diyorum doğur bitane daha bana ver diye vermiyo dedi güldü kaldım yine bu şekil

maşallahhh kardeşineeee maşallahhh
ablasına çekmişş sanırımm :):):)
çok yazıkkk insanlara çoookkk 3 günlük dünyada böyle şeylere ne gerek varrr ne gerekkkk ama ben öyle çok inanıyorumki eden bulurrrr Raabim çoookk büyük çünkü

benimde eşim kardeşime karşı biraz garipp ama çokkk kıskanıyo onu
ne zaman kardeşim bize gelse ben doğal olarak onula çok ilgileniyorum çok mutlu oluyorum ama o bu olayı kıskanıyo düşünebilionmu
kız kerdeşimi kıskanıyo yaaaa illa kavga ediyo benimle her hangi bi olay için o an

ne zaman kardeşimle bi yere gidecek olsam niye gidiyorsun boşver gitme ben seni götürürüm diyo ne saçma bi tekliffff
ama kend ailesi kendi kardeşleri çağırınca beni hiçç sorun yokk
işte bu bencillik değilde ne yaaa
böyle şeyleri düşününce inan bende çok üzülüyorum ne gerek var diyom ama değişmiyo işte o yüzdende herkese hakettiği davranışş
Allahh razı olsun eşim gerçekten ii bi insan zaten 7 senelik bi birliktelikten sonra evlendim onunla ama işin içine aileler girince demek olaylar biraz değişiyomuşşş

napalım bazı şeyleride kabullenmek gerekio yıpranıyoruz ama kabullenmek lazımmm

bizim 2 aile de şehirdışında. 2sine de uzağız. geleceklerini haber verdikleri zaman sevinçten deliriyoruz Herkesin derdi başka işte. Ama biraz mesafe olacak büyüklerle arada. annem hep der. kardeşin evlense üst kattaki daireyi değil kiraladığımız bir daireyi dayarız döşeriz, öyle altlı üstlü illaki sorun çıkar. haklı valla kadıncağız.

Allah sorun yaşayanlara sabır, sorun yaşatan kayınvalidelere de annem aklı versin bugün çok neşeliyim umarım kimse alınmaz bu halime

kızlar hamilelerin karnında çıkan kahverengi sizde belirginleşmeye başladımı?

Benim dun gece dikkatimi cekti. Vardı dun gece baktıgımda ama suan yok sanırım.
Benim de goguslerimin ucları masallah..
Benim gobek degilim de degismeye basladı ici degisti sanırım yavas yavas hamile gobegi olmaya baslıyor

niye alınalım ayol valla geliyo pozitif enerjin ufaktan neşe geldi allahım bozmasın tatlım

Ooo kayınvalıdelerden bahsedıyorsunuz he?
Yerımı alayım o zaman soyle.

Benım en buyuk merakım, kayınvalıdem 'cocuk yap' dıye baskı yapardı bana.
Bende 'sımdılık ıstemıyorum, calısacagım ben' derdım.
'sen calıs, ben bakarım' dıyordu.
Bakalım bu dedıgını yaapcak mı, bu bır.
Bakacak olsa dahı, cocugumu kendı cocugu gıbı benımsemesını ıstemıyorum, bu ıkı.
Oyle herseye karısır, onu sen bılmezsın fılan derse cıldırırım!
Eger gunun bırınde ben senın cocuguna baktım derse, fecı sekılde bozarım, bu da uc!
Sonucta ben keyfımden calısmak ıstemıyorum!
Hangı kadın cocugu ıle ısı arasında tercıh yapmak zorunda kaldıgında, ısını tercıh eder kı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…