- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #13.341
Ben son gunlerde ablama cok kızmaya basladım.
Dun telefonda konusurken dıyorum kı;
'gece pek uyuyamıyorum, sureklı uyanıyorum, bırde bacagıma kramp gırıyor',
'herseyı hamılelıge baglama' dıyor.
'Ama cok uyanıyorum, gercı agrım oldugundan zıyade wc ye gıdıyorum, cok su ıcıyorum, herhalde ondan' dıyorum.
'ıcme o zaman' dıyor.
'Ama susuyorum, dayanamıyorum' dıyorum.
'Cok su ıcmek ıyı degıl, oruclu oldugunu dusun' dıyor.
Allah ım ben mı kotu kalplıyım, ablam mı sınırlerımı bozmaya calısıyor anlayamadım bır turlu!
'Ama cok uyanıyorum, gercı agrım oldugundan zıyade wc ye gıdıyorum, cok su ıcıyorum, herhalde ondan' dıyorum.
'ıcme o zaman' dıyor.
Allah ım ben mı kotu kalplıyım, ablam mı sınırlerımı bozmaya calısıyor anlayamadım bır turlu!
canım ayagına giren kraplar hamilelikte kalsiyum eksikligi belirtisidir diye biliyorum..doktoruna danisarak kalsiyum haplari alabilirisin...ya da bol bol peynir,sut,yogurt tuket
Su içme demesi garip olmuş yahu, çok su içmen lazım.
Allahtan burası var canım hepimiz birbirimizi burda anlayabiliyoruz en azından.Ben de geceleri çok sık uyanıyorum, ağrılar giriyor belime, çok sık tuvalete kalkıyorum, hepsinin de hamilelikle alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü önceden top patlasa uyanmazdım.
Bilakis çok su içmek lazım.Hem idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek hem de bebeğin suyunu azalmasına mani olmak için.
Erken dönemlerde bile bebeğin suyunda kayıplar olabiliyormuş...
bence sitres yapma diye geçiştiriyor olabilir kötü niyetli düşündüğünü sanmıyorum.ama saydıkların bende de var.2 lt su içilmelisin en az demişti doktor.gece tuvalet olayından nefret ediyorum.ama hep aynı saatte kalkmak zorunda kalıyorum sinir bişi
Eşim aradı az önce, ne yapıyorsun dedi, ben de "pipilimle çekirdek yiyoruz canımız çekti" dedim."pipilim deme" dedi, şaşırdım ben de sebebini sordum, içine kız doğmuş bugünde kız dicekler dedi
Afedersin ama sacmalamıs ablan!
Hamilelikte bol bol su icmek lazım hem bebek iceride susuz kalmasın diye, hem de idrar yollarından enfeksiyon kapmamak icin.
Öncelikle herkese merhaba..
Problem senin ablan değil kuzu ablalarda sanırım :)
Bende hamile olduğumu ilk öğrendiğimde ablamı aradım ki oda hamile az çok tecrübesi var bana yardımcı olur diye..
Ha faydası olmadı diye inkar edersemde nankörülük etmiş olurum ama ne bilim birşey oluyor arayıp soruyorum ama beni tatmin edici cevaplar alamıyorum..
Diyorum internette böyle böyle okudum şöyle oluyormuş felan diyorum , bu siteden bahsediyorum diyor bana internet deme diyor kızıyor, dalga geçer gibi gülüyor =)
Kendi tuzu kuru tabiki annem yanında hep el üstünde tutuluyor, evde yemek yaptığı felan yok...
Kayınvalidem hafta sonları oğlunu arıyor onada sinir oluyorum, beni arayıp sormuyor...
Çok ilgisizler..
Belkide biz fazla ilgi bekliyoruz.. Ne bileyim..
Ama keşke etrafımdaki herkes babam gibi olsa sürekli arasa kızım birşey istiyormusun diye sorsa..
Babam beni piş alıştırmış ilgiye eşimde öyle diyor..
Ah ahh şikayetler hiç bitmiyor..
Yavrumuda özledim..
canım ayagına giren kraplar hamilelikte kalsiyum eksikligi belirtisidir diye biliyorum..doktoruna danisarak kalsiyum haplari alabilirisin...ya da bol bol peynir,sut,yogurt tuket
'ıcme o zaman' dıyor.
aynı durumdayız canım hamilelik önceside göbekliydim ama şimdi belli göbek değil bebekBenim de karnım var gibi sanki...Zaten fazla kilom vardı, göbeğim pörtlemişti evvelden ama böyle daha mideden başlayan hamilemsi bi göbeğim var şimdi
Daha bir kilo almışım ama :26:
Öncelikle herkese merhaba..
Problem senin ablan değil kuzu ablalarda sanırım :)
Bende hamile olduğumu ilk öğrendiğimde ablamı aradım ki oda hamile az çok tecrübesi var bana yardımcı olur diye..
Ha faydası olmadı diye inkar edersemde nankörülük etmiş olurum ama ne bilim birşey oluyor arayıp soruyorum ama beni tatmin edici cevaplar alamıyorum..
Diyorum internette böyle böyle okudum şöyle oluyormuş felan diyorum , bu siteden bahsediyorum diyor bana internet deme diyor kızıyor, dalga geçer gibi gülüyor =)
Kendi tuzu kuru tabiki annem yanında hep el üstünde tutuluyor, evde yemek yaptığı felan yok...
Kayınvalidem hafta sonları oğlunu arıyor onada sinir oluyorum, beni arayıp sormuyor...
Çok ilgisizler..
Belkide biz fazla ilgi bekliyoruz.. Ne bileyim..
Ama keşke etrafımdaki herkes babam gibi olsa sürekli arasa kızım birşey istiyormusun diye sorsa..
Babam beni piş alıştırmış ilgiye eşimde öyle diyor..
Ah ahh şikayetler hiç bitmiyor..
Yavrumuda özledim..
selam kizlar nasilsiniz? dunden beri gecmisi okuyorum , oku oku bitiremedim yahune cok sey yazmissiniz ben yokken..bi de yeni yeni anneler katilmis aramiza bu hafta aramiza..hosgeldiniz sekerler 1 hafta girmeyince simdi ben yeni gibi oldum tabi, kimseyi tanimiyorum neyse annemle babam londradaydi anlatmistim..hatirlayanlariniz olur 9 gun kaldilar her gun gezdiler buraya bayildilar dunde agizlari kulaklarinda donduler istanbula..evlendigimden beri annemle babam ilk kez evime geliyorlar bu nedenle cok heyecanliydim...mide bulantilarim yuzunden yemek yapamiyordum esim, annem ve babam bir suru yemekler yaptilar sofralar kurdular bulasiklari hallettiler mutfaga adimimi attirmadilar prensesler gibi bir 9 gun gecirdim...ne cok ozlemisim onlari cok cok iyi geldiler bana..torunlarinin ilk ultrason fotolarini gorduler cok heyecanlandilar zaten..karnimda buyudu baya artik hamile oldugum belli oluyor sevip durdular gobusumu haftayada turkiyeye tatile gidiyoruz 4 hafta yokum..ulke, aile hasretine doyarim bu bana 8 ay daha yeter cogunuzun mide bulantisi gecmis cok sevindim..ben hala ogurmekteyim..2-3 defa sokakta selale gibi cikarttim bu 9 gun icinde...ama yinede eskiye gore cok cok iyiyim..bunada sukur ne diyelim ozlemisim sizleri cok
Ooooo kimleri görüyorummmmmmm
selam kizlar nasilsiniz? dunden beri gecmisi okuyorum , oku oku bitiremedim yahune cok sey yazmissiniz ben yokken..bi de yeni yeni anneler katilmis aramiza bu hafta aramiza..hosgeldiniz sekerler 1 hafta girmeyince simdi ben yeni gibi oldum tabi, kimseyi tanimiyorum neyse annemle babam londradaydi anlatmistim..hatirlayanlariniz olur 9 gun kaldilar her gun gezdiler buraya bayildilar dunde agizlari kulaklarinda donduler istanbula..evlendigimden beri annemle babam ilk kez evime geliyorlar bu nedenle cok heyecanliydim...mide bulantilarim yuzunden yemek yapamiyordum esim, annem ve babam bir suru yemekler yaptilar sofralar kurdular bulasiklari hallettiler mutfaga adimimi attirmadilar prensesler gibi bir 9 gun gecirdim...ne cok ozlemisim onlari cok cok iyi geldiler bana..torunlarinin ilk ultrason fotolarini gorduler cok heyecanlandilar zaten..karnimda buyudu baya artik hamile oldugum belli oluyor sevip durdular gobusumu haftayada turkiyeye tatile gidiyoruz 4 hafta yokum..ulke, aile hasretine doyarim bu bana 8 ay daha yeter cogunuzun mide bulantisi gecmis cok sevindim..ben hala ogurmekteyim..2-3 defa sokakta selale gibi cikarttim bu 9 gun icinde...ama yinede eskiye gore cok cok iyiyim..bunada sukur ne diyelim ozlemisim sizleri cok
hoşgeldin canım ohh ne güzel haberlerle gelmişsin bulantılarında en kısa zamanda geçer inşallah...
En iyisi sorularimi doktoruma sorayim,bugun hic cevap alamiyorum
Hoşgeldin canım, özlettin kendini, iyi olmana çok sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?