2012 Şubat Anneleri

Öncelikle herkese merhaba..
Problem senin ablan değil kuzu ablalarda sanırım :)
Bende hamile olduğumu ilk öğrendiğimde ablamı aradım ki oda hamile az çok tecrübesi var bana yardımcı olur diye..
Ha faydası olmadı diye inkar edersemde nankörülük etmiş olurum ama ne bilim birşey oluyor arayıp soruyorum ama beni tatmin edici cevaplar alamıyorum..
Diyorum internette böyle böyle okudum şöyle oluyormuş felan diyorum , bu siteden bahsediyorum diyor bana internet deme diyor kızıyor, dalga geçer gibi gülüyor =)
Kendi tuzu kuru tabiki annem yanında hep el üstünde tutuluyor, evde yemek yaptığı felan yok...
Kayınvalidem hafta sonları oğlunu arıyor onada sinir oluyorum, beni arayıp sormuyor...
Çok ilgisizler..
Belkide biz fazla ilgi bekliyoruz.. Ne bileyim..
Ama keşke etrafımdaki herkes babam gibi olsa sürekli arasa kızım birşey istiyormusun diye sorsa..
Babam beni piş alıştırmış ilgiye eşimde öyle diyor..
Ah ahh şikayetler hiç bitmiyor..
Yavrumuda özledim..

canım ayagına giren kraplar hamilelikte kalsiyum eksikligi belirtisidir diye biliyorum..doktoruna danisarak kalsiyum haplari alabilirisin...ya da bol bol peynir,sut,yogurt tuket

Her konusmamızın ardından, telefonu kapatınca 'bır daha senı aramayacagım' dıyorum, olmuyor.
Belkı kasti bırsey soylemıyor ama benı kızdırıyor ıste!

Bilakis çok su içmek lazım.Hem idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek hem de bebeğin suyunu azalmasına mani olmak için.
Erken dönemlerde bile bebeğin suyunda kayıplar olabiliyormuş...

Evet, bende oyle bılıyorum.
Fakat sanırım ablam bunu bılmıyor.

Kotu nıyetlı degıl belkı ama, benden kendısı gıbı olmamı beklıyor sanırım.
Ben zaten yapısal olarak alıngan bırıyım, e hamılelıkle bu yukseldı tabıı.
Bırde boyle hamılelıgımle ılgılı bana gore ters yorumlar yapınca, sınırlenıyorum.

Bende her gece aynı saatlerde uyanıyorum.
Oyle kı, sahur ıcın saat kuruyorum ama gerek kalmıyor ona.

Eşim aradı az önce, ne yapıyorsun dedi, ben de "pipilimle çekirdek yiyoruz canımız çekti" dedim."pipilim deme" dedi, şaşırdım ben de sebebini sordum, içine kız doğmuş bugünde kız dicekler dedi

Cok alemsın azelya
Bızı merakta bırakma, sonucu hemen yaz.

Afedersin ama sacmalamıs ablan!
Hamilelikte bol bol su icmek lazım hem bebek iceride susuz kalmasın diye, hem de idrar yollarından enfeksiyon kapmamak icin.

Tartısmak ıstemedım onunla da.
Cunku artık kımseye tahammul edemıyorum ve bu gıdıs doguma yalnız gıdecegım.

Galıba bızde bıraz fazla ılgı ıstıyoruz ):
Gercı ben fazla ılgı gormedım ne annemden ne de babamdan!
Ama ıste burda kımse olmayınca, esımden baska.
Arada baska dallara da tutunmak ıstıyorum.

Ablam hamıle oldugunda ben bekardım, yardıma gıderdım.
Abımın esı hamıle kaldıgında ıse, daırelerımız karsılıklı oldugu ıcın hıc bır ıse elını surmedı.
Hos hala surmez, annem 60 yasında yemek, camasır, temızlık ıslerıne o bakar.
Arada cocukları bıle alır, 'sız gıdın gezın' dıye.
Ben burada bır basımayım, arada arıyorum kı sımartsınlar benı, yok ıyıce delı edıyorlar!
Bırde konusmanın neredeyse sonunda sormuyor mu ablam, 'eee sen nasılsın?' dıye.
Delırıyorum!
Benım ablamda ınternetten okudum dıyınce kızıyor, sankı ınternette yazanlar uzay ussunde yasıyorlar!

canım ayagına giren kraplar hamilelikte kalsiyum eksikligi belirtisidir diye biliyorum..doktoruna danisarak kalsiyum haplari alabilirisin...ya da bol bol peynir,sut,yogurt tuket

Bır dahakı kontrolumde sorayım o zaman.
Hap verse daha ıyı olur cunku.
Sut ıcemıyorum da ):
Ama peynır tuketımım fena degıl.

Karnım zıl calmaya basladı.
Ben gıdıyorum hatunlar.

Bu arada nıcedır Duygu'yu goremıyorum, haberınız var mı? Nerelerde? ıyı mı acaba?

kız annesi gelmiş. merhaba canım.

bu arada eleferacım doktoruna danış bu konuda. arası uzunsa randevunun doğal yollardan kalsiyum alımını arttır. ben de oluyor o ağrılar. ama farkediyorum birkaç gün süt içmeyi bıraksam oluyor. ne zaman düzenli içmeye başlıyorum düzeliyor...

Aranizda su gibi seffaf renkte akintisi olan varmi yada doktorundan bu konuda bilgi alan,benim arada bir oluyor bugunde oldu iccamasirim islandi cok endiselendim!!!!!!!

hani insanın böyle bi gıcık zamanı olur ya ona denk geldin heralde takılma fazla ama harbiden cevap verme tarzı benim eşimle küs olduğumda gıcıklık yapmak iöin verdiğim cevaplara benziyo :) aahh ah benimde ablam olaydıı gıcıklık yapaydı :)

Benim de karnım var gibi sanki...Zaten fazla kilom vardı, göbeğim pörtlemişti evvelden ama böyle daha mideden başlayan hamilemsi bi göbeğim var şimdi
Daha bir kilo almışım ama :26:
aynı durumdayız canım hamilelik önceside göbekliydim ama şimdi belli göbek değil bebek bende 1 kilo almışım hem seviniyorum hem endişeleniyorum

ay mesajını okudum sonunda bi kahkaha attım canım benim ne tatlı bitirmişsin... harbiden bende çok özledim...

Kalsiyum ve gdalarn kalsiyum ierikleri - jinekoloji.net kızlar bi göz atın

selam kizlar nasilsiniz? dunden beri gecmisi okuyorum , oku oku bitiremedim yahu ne cok sey yazmissiniz ben yokken..bi de yeni yeni anneler katilmis aramiza bu hafta aramiza..hosgeldiniz sekerler 1 hafta girmeyince simdi ben yeni gibi oldum tabi, kimseyi tanimiyorum neyse annemle babam londradaydi anlatmistim..hatirlayanlariniz olur 9 gun kaldilar her gun gezdiler buraya bayildilar dunde agizlari kulaklarinda donduler istanbula..evlendigimden beri annemle babam ilk kez evime geliyorlar bu nedenle cok heyecanliydim...mide bulantilarim yuzunden yemek yapamiyordum esim, annem ve babam bir suru yemekler yaptilar sofralar kurdular bulasiklari hallettiler mutfaga adimimi attirmadilar prensesler gibi bir 9 gun gecirdim...ne cok ozlemisim onlari cok cok iyi geldiler bana..torunlarinin ilk ultrason fotolarini gorduler cok heyecanlandilar zaten..karnimda buyudu baya artik hamile oldugum belli oluyor sevip durdular gobusumu haftayada turkiyeye tatile gidiyoruz 4 hafta yokum..ulke, aile hasretine doyarim bu bana 8 ay daha yeter cogunuzun mide bulantisi gecmis cok sevindim..ben hala ogurmekteyim..2-3 defa sokakta selale gibi cikarttim bu 9 gun icinde...ama yinede eskiye gore cok cok iyiyim..bunada sukur ne diyelim ozlemisim sizleri cok

Annişler kullandığınız ilaçlar konusunda sorum olacak.hamileligimin başından beri 3 farklı doktora gittim.tabi birisi sürekli doktorum digerlerine de esince gittim meraktan.ilk gittiğim dr ferrevit ve folik asit verdi.düzenli gittiğim dr folikgereksiz digerin de var dedi.sonra tatilde başka şehirde dr gittim o da demir hapı ve kalsiyum verdi.vitamine devam dedi.asıl doktoruma tatil dönüşü gittim. oda sadece vitamini iç dedi.kafam karıştı.kanım 13 sınıra yakın kan hapını içsem mi ?bir de kalsiyum eksikliğiyle teyzemin kızı doğmuştu bebiş bir sürü tedavi görmüştü arada kaldım.dr çok mu rahat acaba hangi doktoru dinlemek lazım

hoşgeldin canım ohh ne güzel haberlerle gelmişsin bulantılarında en kısa zamanda geçer inşallah...

Hoşgeldin canım, özlettin kendini, iyi olmana çok sevindim

hoşgeldin canım ohh ne güzel haberlerle gelmişsin bulantılarında en kısa zamanda geçer inşallah...

hosbulduk canim insallah gecer artik bu haftadan sonra gecmedi lazim diyorlar hormonlar en yuksek seviyeye cikarmis 14. haftada...daha fazla yukselme gostermediginden hep ayni seviyede kaldigindan mide bulantisida hissedilmezmis..oyle yaziyor bi sitede umarim dogrudur

oyyy kızlar kusura bakmayın uyuya kalmışım. ahahahahah nasıl yani ya. insan iş yerinde 4 erkekle paylaştığı odada nasıl uyur anlamıyorum. odaya sürekli şef girip çıkıyor bizim birde :))

yaşlı dedeler gibi olduğum yerde uyumaya da başladım hayırlısı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…