2012 Şubat Anneleri

Aranizda su gibi seffaf renkte akintisi olan varmi yada doktorundan bu konuda bilgi alan,benim arada bir oluyor bugunde oldu iccamasirim islandi cok endiselendim!!!!!!!

Hamile kalmadan önceki akıntılarım gibi hala ara ara akıntım devam ediyor..
Doktor akıntın var mı diye sordu ve bende olduğunu söyledim iki defa krem verdi ama hala devam ediyor..
Ya ben beceremedim kremleri kullanmasını..=)
Geçende ebe arkadaşıma sordum diyor önemli olan akıntının türü ama onunda türünü doktorlar bilemediği için her ihtimale karşı ilaç veriyor dedi..
Kötü olarak adlandırılan akıntıda erken doğuma neden oluyor dedi..
Pazar günü iftara arkadaşları çağırmıştık epey ayakta kaldım ve akıntım çok olmuştu o gün..
Bu durumdan sonrada ayakta fzla kalmaklada alakası var mı acaba diyede düşünür oldum..
Doktoruna kontrole gittiğinde bir sor istersen..
Belki o daha farklı yorumlar..

Arkadaşlar geçenlerde bir arkadaş sormuştu bebeklerimiz içinde fitre vericekmiyiz diye ben verilmez diye biliyordum ama araştırdım veriliyormuş bilginize....

Hayır...
Doğmamış bebeğe fitre verilmez...
İkinci kez yazıyorum...
Kızlar yan alanım Din Kültürü
ve uzun yıllar bu dersi okuttum...

Ama illa ben vereceğim diyorsan
Yüreğin rahat edecekse canım...
Ver...

Canım ben ikinci kızıma hamileyken..
Kadının biri cinsiyeti ne dedi
Kız dedim..
Tabi diğer kızımda yanımda
Bana olsun dedi..
Bunlar aynı klonlanmış gibi
Aynı cevabı veriyorlar yani
Bende bir oğlum var benim...
Noluyo yaaaaaa
Dedim kadına
B]

"olsun canım olsun bi dahaki iyi olur güzel olur" da deseymiş tam bomba olacakmış ama. Allah'tan dememiş amcam bu lafı.

valla ortamda sessizlik olunca hani "kız doğdu " denilen bi toplumda yaşıyoruz canım biz. o yüzden fazla içerleme. doğuda babaya "kız çocuğun oldu" dediklerinde ortamı sessizlik kaplarmış. o yüzden ortamda sessizlik oduğunda kız bebek doğdu denmesi bizlerde.

bir de kız bebek cinsiyetini geç gösterirmiş ki, annem babam beni aldırmasın diye derler.

ne diyim toplum olarak yontulmaya ihtiyacımız var :))

doğru söylüyorsunda merak kötü bişi mi oldu diye pimpirikleniyorum.artık dediğin gibi yapacağım.

Ay tüylerim diken diken oldu kız bebeğin geç gösterme muhabbetine, kıyamam ona ben

Ay tüylerim diken diken oldu kız bebeğin geç gösterme muhabbetine, kıyamam ona ben

diyorum ya insanların acil yontulmaya ihtiyacı var. bizim lazlarda da erkek çocuk hastalığı vardır. kız çocuklarına bakmazlar bile. varları yokları erkek çocuklarına kalır.

valla çocuklar adına en sevdıgım laflardan bırı; kızı olmayan evladım var demesin lafıdır.

Laz benim kardeşimin eşi ve akrabaları...
Kardeşimin kızı var
Ve ne kadar laz varsa etrafımda
kızları var
tek çocukta kalmışlar hatta
Kankam laz..
Kızı var
Allah buna ömür versin diyorlar
Bence her laz aynı değil....

Doğru ama bir erkek anası olarak bu lafı sevmedim
Hayırlısını, merhametlisini versin, sağlıklı versin gerisi gerçekten hiç mühim olmamalı evlat evlattır.

yok biz de lazız. dediğim gibi bizde de kız çocuklar el üstunde tutulur. kızı olmayan evladım var demesın lafını da dedem çok kullanır. ama arada boyle amcalar gibi olsun olsun dıyenler de bol bol çıkıyor. yok degıl yani :))

kız çocuk da erkek çocuk da ayrı. her ikisi de can, canımdan valla.

Hayırlısını, merhametlisini versin, sağlıklı versin gerisi gerçekten hiç mühim olmamalı evlat evlattır.

valla cnaım örnekler çoğaltılabilir:d
kız evlat ölene kadar, erkek evlat evlenene kadar
kızın gibi malın olsun...
şaka bir yana rabbim sağlıklı ve hayırlı evlat versin ...

benim de oğlum olacak ama bu söz demin ; "olsun olsun" diyen amcalar için denmiş kapak niteliğinde bi laf bence. kesinlikle sağlıklı olan, hayırlı olan bulsun bizi.

kızın da hayırsızı oluyor erkegın de elbet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…