- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #13.981
Kurabiyesini duymuştum ama kekini duymadım hiç.
Kurabiyesini çok beğenmiştim ama
Ben bu ara tatlı yiyemiyorum şekerim yükselecek diye...
Dünden beri çok da canım istiyor
2 dahiliye doktoruyla konuştum açlık-tokluk değerlerimin normal olduğunu söylediler ama, bir diyetisyen değerlerimin yüksek olduğunu, bozulmuş glukoz toleransı aşamasında (yani pre-diyabet) olduğumu ve şeker hastası adayı olduğumu söyleyebileceğini söyledi
Ben doktorlara inanmayı ve moralimi bozmamayı yeğledim ama bir yandan da uğraşıyorum açlık kan şekerim biraz daha düşsün diye, tatlıyı tamamen kestim o yüzden
ya az önce girdim sayfaya kim var kim yok diye bakarken canım okadar istediki limonlu kek hemen tarifine bakıp yapıcam inşallah güzel olursanada gönderiyim istersen
ya az önce girdim sayfaya kim var kim yok diye bakarken canım okadar istediki limonlu kek hemen tarifine bakıp yapıcam inşallah güzel olursanada gönderiyim istersen
Sagol canım.
Bak tarıfını vereyı, bende netten buldum.
Ama son maddeyı daha yenı okudum
Ben son 3 kasıgı hep kekı tepsıye doktukten sonra uzerınde gezdırıyordum.
Bır dahakıne bende boyle yaparım.
Bence yaparsın, cok da guzel olur.
Malzemeler:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (veya yarısı süt konabilir)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (2 1/2 t s)
3 yumurta
6 yemek kaşığı tahin (3'ü hamurun üzerine)
Susam
Yapılışı:
Şekerle yumurtaları krema gibi olanak dek iyice çırpın
Sıvı yağ yavaşça akıtarak bir yandan makine ile çırpmaya devam edin.
Yoğurt veya yoğurt-süt karışımını ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip karıştırdıktan sonra unu kabartma tozu ile karışıma eleyip ancak birleşecek kadar karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış geniş tepsiye döküp yayın. üstüne susam serpiştirin.
350F (175C) dereceli fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın.
Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır.
Bende severım ama, o cok kılo aldırıyor.
Bırde tahınlı kurabıye var, o da cok guzel ama ben yapmayı beceremedım.
Arkadasım yapmıstı, o zaman yemıstım.
kızlar benim yerimde olsanız 15 gün bekleyip kendi doktorunuzamı giderdiniz, bu arada sıradan bi doktora gidip cinsiyetle ilgili tahmin yaptırırmıydınız
çoooooookk merak ediyorum
Bılıyorum canım, bu konuda zorluk cektıgını.
Rabbım yardımcın olsun.
Sanırım bende buyuk pot kırdım, sımdı canı cekenler olacak ):
Ben hamılelıgımden berı tatlı sevmıyorum.
Gecen aklıma vurdu bırden.
Aslında kurabıye yapacaktım, onun tarıfını ararken bunu buldum.
Daha oncekı kurabıye denemem basarısız olunca da bunu yaptım, esım de cok begendı.
Ama bu cok tatlı olmuyor, hele bırde olculerı bıraz azalttın mı?
Belkı deneyebılırsın canım?
kızlar benim yerimde olsanız 15 gün bekleyip kendi doktorunuzamı giderdiniz, bu arada sıradan bi doktora gidip cinsiyetle ilgili tahmin yaptırırmıydınız
çoooooookk merak ediyorum
Mothercare'in internet sitesi ingilizce, Türkiyeye satışı var mıdır acaba? Fiyatlar yarı yarıya ya :26:
Merhaba arkadaşlar;
uzun süredir yazamıyorum ama konuları takip ediyorum.Umarım hepiniz iyisinizdir.
Arkadaşlar dün dr.a gittim .İkili test için.Ama bebeğim hiç kımıldamadı.kalp atışı normalmiş.Oruç tuttuğum için bebeğin hareketsiz kaldığını söyledi dr.
Bugun bıraktım orucu.Halbuki başta dr. zararı olmaz tut demişti.Şimdi hep aklımda bebeğim varhiç hareket etmemesi normal mi kızlar ...:44:
gıtme canım burda annışlerde söylemiştşi sık ultrasona gırmek bebek için ıyı değilmiş.ben öğrenmek için 1 ay beklemiş olucam.26 tem.gıttım en son şimdi 26 ağus.randevumuz.sabret annesı sabret.
bı kez aile hekımlığıne gıdıp kalp atışlarını dınledım duyunca rahatladım.o yettı banabeklıyorum hala
maşallah canım ye valla ben yemek yemenın,su içmenin değerini şu 2 ayda o kadar iyi anladım ki anlatamm
gerçi senn nasıl geçti bilmiyorumda ben aşırı bulantıdan 2-3 kilo verdim..şimdi yeni yeni yemek yemeğe başladım ve o kadar seviniyorum ki anlatamm
hoşgeldin canım tabiki normal bişey ablam son aylarındayken aç gitmiş bebek hiç kımıldamamış doktor git hemen bişeyler ye gel demiş ablamda biraz abartmış yeme işini tabisonra deli gibi hareeket ediyodu diyo
bende dün gittiğimde çok hareket etmiyodu karnımda çok aç değildi ama oruç tutmadığım halde bende kansızlık var çok halsizleşiyorum o yüzden tutmuyorum da
evet canım bekleiyim bende bari offf yaa cinsiyet konusu bence en merak edilecek knou bu gebelik süresince, he tabi en önemlisi sağlık testlerinni sonuçları
Selam kızlar ben geldim minik yaramazımla
Dun gece hic uyyamadım desem yeridir. Hem terledim surekli hem wc ye kalktım hep hem de kasıklarımdaki agrı..
Ama simdi iyiyim cok sukur.. Bir an once haftaya doktora gitmek istiyorum yavrumu gormek, cinsiyetini ogrenmek istiyorum..
evet canım bekleiyim bende bari offf yaa cinsiyet konusu bence en merak edilecek knou bu gebelik süresince, he tabi en önemlisi sağlık testlerinni sonuçları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?