- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #13.941
işte bunda çok haklısın artık doktorlarda normal yerine sezeryanı tercih ediyor neden anlamış değilim sanırım daha kolaylarına geliyor daha kısa sürüyor ve doğumu istedikleri zamana planlaya biliyorlar
benide çevremden çok korkutuyorlar normal yapma sezeryanla yap diye yok rahim yolu genişlermiş hiç bişey eskisi gibi olmazmış afedersiniz ne ben ne eşim birleşince zevk almazmışım
anlamadım gitti eskilerde hep normal doğum yapılırdı halen avrupada mecbur kalınmadığı sürece normal doğum yapılıyor hatta su geldiyse ve doğum sancısı yoksa suni sancı verilir
bana hatta maddi durumun iyiyse doğumdan sonra rahim yoluna estetik yaptır daralttır diyenler bile oldu
doğum evinde kime gitmiştin hatırlıyormusun ben baktım haftaya hangi doktorlar var diye tanıdık ersan şener var bi şansımı deneyeyim bakalım
bende salı günü evden çıkarken çikolata yedim ve soda içmiştim 2 saatten fazla zaman geçti doktora girene kadar ama yinede yerinde duramıyordu bebeğim ama ne yapsın yoruldu demekki renkliye geçince uyumaya başladı
Yok canım, vajina esnektir eski haline döner, bana da eskisinden sıkı diyenler oldu :)) Kişiden kişiye değişebilir bence ama sırf bu yüzden normal doğumdan vazgeçmek doğru değil bence.
Yarın 12:30 da :)
Birdesana birsey sorayım; benim ilk iki sezeryanda doktorum onaylamadığı için epidurali genel oldum.
Ama bu sefer baska Dr ve hastaneye gidiyorum ama
Çok korkuyorum epiduralden. Nasıl bir his?
Ben gittiğimde de Ersan bey vardı :)) Ama sorunca cinsiyetini bi gülümsüyor, o görürse söyleyebilir, bir tanıdığıma 12 haftalıkken söylemişti.
Annerin hakkı ödenemz diye boşuna demiyorlar. bakalım zaman ne gösterecek. ben sezeryan yada normal doğum demiyorum. son aylara gelince artık hangisi daha sağlıklı olursa. Gönlüm normalden yana.Zaten bir arkadaş dedi ki ; hani kabız olursun ya en şiddetlisi, aynen ona benziyor dedi doğum.Hatta rahatlaması bile aynı :))
Ben de çok kabız oldum çok çektim herhalde Allah yardım ederse doğururum diyorum.Gerçi oraya yattıktan sonra el mahkum doğurucaz :)) Bu güzelliğe kavuşmanın zor bir yanı da olacak elbet :)
canım ya gerçekten film gibi, benimde kızımı kaybettim, bi doğum anım var ama hatırlamak istemiyorum. helede onu kucağına almayacağını bile bile doğurmak üstelikte moral sıfırla, çektiğim suni sancının ve yaşadığım dehşetin tarifi yok, kabus gibi.
Ne yazık ki her zaman planladığımız gibi gitmiyor hayat...
Ben hep normal doğum olacağım derdim...
Ama işler malesef öyle olmadı...
21 mayıs sabahıydı...
Sabah ezanı hala kulaklarımda
Yıl 2005....
Oğlum geliyor biliyorum...
Sancılarım başladı...
Doktorum 22 demişti...
Ben 22 mayıs saat gece 02:00 a kadar evde sancı çektim suyum gelmedi...
Gece abdest aldım... Namaz kıldım o halde...
Dua ettim...En yakın arkadaşım hafızdır
O saatte arayıp ban adua et dedim...
Hastaneye geldiğimde saat 02:30 du..
O dönem bir köyde öğretmenlik yapıyordum..
Açılma 3 cm dı...
Beni odaya aldılar...
Eşim yanımda...
Suyumu patlattı doktorum...
Bana suni sancı verdiler....
Nasıl bir ağrı belimi kırıyorlar sanki..
Eşimin kolları tırnak izlerimle parçalı halde...
Dayanamıyorum o kadar kötü..
Ama ağzımı açıp bağırmıyorum
Sadece ağlıyorum sessiz sessiz....
Sabah 9 da doktor baktı 4 cm...
Nst ye bağlıyım ama halim yok...
Yaklaşık 2 gündür sancı çekiyorum ama açılmam yok...
Suyum geldiğinden fenayım...
Oğlumun kalp sesleri yavaşladı...
Benimde ...
Kaybediyoruz dedi doktor...
Ben doktora son kez baktım
Elimle boğazıma götürdüm elimi..
Bittim işareti yaptım.....
Ve bayıldım...
Gerisini hatırlamıyorum...
Eşim perişan olmuş dışarda...
ilk kez ağladığını gördüm o gün...
12:30 da oğlum doğmuş....
genel anestezi ile...
Kucağıma veridklerinde
Onun yüzünü gördüğümde
Rüyadayım sandım ama
işte bunda çok haklısın artık doktorlarda normal yerine sezeryanı tercih ediyor neden anlamış değilim sanırım daha kolaylarına geliyor daha kısa sürüyor ve doğumu istedikleri zamana planlaya biliyorlar
benide çevremden çok korkutuyorlar normal yapma sezeryanla yap diye yok rahim yolu genişlermiş hiç bişey eskisi gibi olmazmış afedersiniz ne ben ne eşim birleşince zevk almazmışım
anlamadım gitti eskilerde hep normal doğum yapılırdı halen avrupada mecbur kalınmadığı sürece normal doğum yapılıyor hatta su geldiyse ve doğum sancısı yoksa suni sancı verilir
bana hatta maddi durumun iyiyse doğumdan sonra rahim yoluna estetik yaptır daralttır diyenler bile oldu
Canım önce anestezi doktoru geliyor...
Seni haifif oturur ama öne doğru eğik pozisyonda eğiyor
Belinden iğne yapıyor...
Ayaklarına doğru bir sıcaklık başlıyor...
Seni doğrultup yatıryorlar
Kolunda iğneler var..
Serum yeri...
İyimisin dediler bana
Evet dedim...
Der demez... Tansiyonum düştü
Ki hep yaşarım bu sorunu
Nefessiz kaldım...
Oksijen maskesi taktılar
Normale döndüm..
Doktorum geldi..
Sohbet ede ede aldı bebişi..
Tüpleri bağlamayı unutmayın dedim...
Güldü korkma dedi bağladım...
Bebeği gördüm sesi çıkmadı ilk etapta
Noldu dedim öldü mü?
İlahi Ayşe can dedi doktorum
Başkası sorsa neyse bu 3. bebeğin dedi
Güldü.....
Hemen kendime geldim...
Korkma sakın...
Rahat ol...
bende azıckk heyecan yapmıştım gerçi..
Bana ilk mi diyorlardı
Yok 3 diyordum...
Eeeeeeee diyorlardı...
Bende her defasında ilkmiş gibi hissediyorum ya noluyor size demiştim
Gülmüşlerdi...
Genel anestezi de ben sarhoş gibi olmuştum...
Tüm ameliyathane boyunca
Öneüme gelene
Heyyyyyyyyyyyyyyy
Ben var ya ben
Eşimi çok seviyorummmmmmmmm
Diye nara attım...
Her doktor ve hemşire beni tanıyordu
O kadar rezil oldum genel anestezide
Ben gittiğimde de Ersan bey vardı :)) Ama sorunca cinsiyetini bi gülümsüyor, o görürse söyleyebilir, bir tanıdığıma 12 haftalıkken söylemişti.
ha yüce yaradanın kadın anatomisini yaratırken "kadın doğum yapınca rahmi genişlesin, vajınasının şekli şemali bozulsun bi daha da o pis, o şehvani duygularla eşiyle birlikte olmasın" diye düşündüğünü sanmıyorum açıkcası. abartmışlar. kadın rahmi boru gibi bişi değil ki. genişleyen, aynı zamanda darlaşan kendini toplayan bi yapı. ha üstüste doğum yaparsın o'na bişi diyemem. o olası.
ahhh annanem benim kadın rahmını bala benzetır hep. (15 adet doğum yapmış 8 tanesi yaşamış gerisi ölmüş) bala parmak çal, parmağın geçtiği yer anında toplanıp yine bal deryası olur der.
annenin sözüne bayıldım vallaha ne güzel söylemiş öyle gerçe benimde bildiğim kadarıyla doğumun peşinden dikiş atılıyor doğal olarak eski haline geri geliyor
aman şimdiden bunları düşünüyoruz daha çok uzun aylar var önümüzde bu günlerin tadını çıkartmaya bakalım
Annerin hakkı ödenemz diye boşuna demiyorlar. bakalım zaman ne gösterecek. ben sezeryan yada normal doğum demiyorum. son aylara gelince artık hangisi daha sağlıklı olursa. Gönlüm normalden yana.
canım ya gerçekten film gibi, benimde kızımı kaybettim, bi doğum anım var ama hatırlamak istemiyorum. helede onu kucağına almayacağını bile bile doğurmak üstelikte moral sıfırla, çektiğim suni sancının ve yaşadığım dehşetin tarifi yok, kabus gibi.
O yüzden şimdi normal doğum istiyorum ama bişeyi çok istemiyeceğim. Sonra tersi oluyor. Artık hayırlısı il bebeşim nasıl gelecekse öyle gelsin. Kucağıma sağlıklı sıhatli alayımda.
sezeryan normal farketmez.
Canım oğlunu allah bağışasın. maşallah
senin tüpleri bağlamayı unutmuşlarmı canım 4 cü yolda? Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bende 3 -4 çocuk olsun isterim ama kısmet herşey, genel anestezide bende sorunlu uyanıyorum canım 2 defa amelyat gecırdım hep bagırarak çırpınarak uyanıyormuşum, bakalım bunda ne olucak
günaydın hatunlar,
benim dr randevum 5 eylül de ama ben bugün başka bi dr gitsem mi acaba diyorum.acayip bi şekilde bebeğimi görmek istiyorum.ayşe baharında dediği gibi 3.de olsa insan sanki ilkmiş gibi hissediyor.unutuyorsun daha önce yaşadıklarını.....
bugün gündem de doğum şekilleri galiba.ama bence özellikle ilk doğum yapacak kardeşlerim henüz bu konuyu çok kurcalamasınlar boş yere kafalarını karıştırmasınlar günü gelince zaten hangisi uygunsa dr karar veriyor.
günaydın hatunlar,
benim dr randevum 5 eylül de ama ben bugün başka bi dr gitsem mi acaba diyorum.acayip bi şekilde bebeğimi görmek istiyorum.ayşe baharında dediği gibi 3.de olsa insan sanki ilkmiş gibi hissediyor.unutuyorsun daha önce yaşadıklarını.....
bugün gündem de doğum şekilleri galiba.ama bence özellikle ilk doğum yapacak kardeşlerim henüz bu konuyu çok kurcalamasınlar boş yere kafalarını karıştırmasınlar günü gelince zaten hangisi uygunsa dr karar veriyor.
Kocam doguma girmek istiyor ikisinde nasip olmadı bu sefer olsun artikkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?