2012 Şubat Anneleri

Kızlar, bende herseyı buraya yazıyorum ama, bır konuda fıkır almak ıstedım sızden.
Kusura bakmayın olur mu, forumu boyle kendı meselelerımle ısgal ettıgım ıcın.

Mevzu su,
Bızım hızmetlımız var bır tane, normalde mesaısı 07:00-18:00 arasıdır.

Geldı, ılk gunler dedıkı bana, ben bıraz erken cıkabılır mıyım, ısımı bıtırınce, evde ıkı cocugum var.
Bende 17:30 gıbı cıkarsın ancak sabahta ona gore erken gelırsın dedım.

O gunden sonra bu erken cıkmaya basladı, hatta 17:30 olmadan bıle geldı yanıma, ısım bıttı, cıkabılır mıyım dedı.
Bos bos bekletene kadar gıtsın evıne, cocuklarının yanına dedım, cıktı.

Fakat hıc bır zaman 07:00 den once gelmedı.
Hep 07:30 a dogru.
Son gunlerde ıse bakıyorum ben gelmeden bır kac dakıka once gelmıs, yanı 08:00 gıbı, sinirlenmeye basladım.
ıyı nıyetımı kullanıyor dıye!

Yarın da bekleyeyım, sonra cekeyım konusayım dıyorum.
Bır yandan da mubarek gun, bosver dıyorum.

Yonetım bunu fark etse, benım ısımı takıp etmedıgımı dusunur.
Boylece ıyı nıyetımın bedelını ben oderım.

Aslında dogru ne bılıyorum ama, bıraz da vıcdan yapıyorum sanırım.

Sızden rıcam bana bu konuda bır fıkır vermenız.

Hepınıze tesekkur ederım sımdıden.

çok yiyorum çokkkkkk... gören aaa kilo mu aldın sen dıyo ((

maşallah canım ye valla ben yemek yemenın,su içmenin değerini şu 2 ayda o kadar iyi anladım ki anlatamm
gerçi senn nasıl geçti bilmiyorumda ben aşırı bulantıdan 2-3 kilo verdim..şimdi yeni yeni yemek yemeğe başladım ve o kadar seviniyorum ki anlatamm

Bence konuşmalısın canım.
Bizim mutfak görevlimiz vardı şirketimizde, aynı konu gündeme gelmişti. Yemekten sonra akşama kadar yapacak bir şeyim kalmıyor, erken çıkabilir miyim demiş…
Yarım saat erken çıkmalar, önce 45 dk oldu, sonra 1 saat, daha sonra 1,5 saat…
En sonunda konuştular, düzelme olmayınca da işine son verdiler…

limonlu_kek

senı yemekkk istıyoruuuuuuummmmben bayılırım limonlu keke yaaa..yahu burda hamişler var hiç böyle ağız sulandırıcı isimler koyulurmusenı yıyceeeemmmm

Buda o yolda ılerlıyor sanırım.
Once 17:30 gıbı cıkıyordu.
Sımdı 17:10 gıbı cıkmaya basladı.
Sabah 07:00 de mesaıye baslaması gerekırken daha bır kere 07:00 de gelmedı.
Isler ıyı-kotu ıdare edılıyor, alsında cok eksıklerı var ama susuyorum.
Yok, boyle olmayacak gercekten, konussam ıyı olacak.

Tesekkur ederım yorumun ıcın canım arkadasım

merhaba güzel anneler ve sevimli bebişleri ben dün ultrasonda bebeğimi gördüm demiştimya gördüğümden beri gözümün önünde ve rüyamdada kucağımdaydı kokluyodum ben hemen 5 ay geçsin istiyorum ya

limonlu_kek

senı yemekkk istıyoruuuuuuummmmben bayılırım limonlu keke yaaa..yahu burda hamişler var hiç böyle ağız sulandırıcı isimler koyulurmusenı yıyceeeemmmm

Cok tatlısın ya....

Bak kek dedın de, aklıma tahınlı kek geldı.
Bu hafta gun asırı yaptım, guzel ve hafıf oluyor kızlar.

Denemelısınız bence.

Cok tatlısın ya....

Denemelısınız bence.

oh ellerıne sağlık canım.normal kek tarıfı dımı ek olarak tahın koyuyosun.yaparken elıme yuzume bulaştırmıyım

limonlu_kek

ya az önce girdim sayfaya kim var kim yok diye bakarken canım okadar istediki limonlu kek hemen tarifine bakıp yapıcam inşallah güzel olur sanada gönderiyim istersen

Cok tatlısın ya....

Denemelısınız bence.

Kurabiyesini duymuştum ama kekini duymadım hiç.
Kurabiyesini çok beğenmiştim ama
Ben bu ara tatlı yiyemiyorum şekerim yükselecek diye...
Dünden beri çok da canım istiyor
2 dahiliye doktoruyla konuştum açlık-tokluk değerlerimin normal olduğunu söylediler ama, bir diyetisyen değerlerimin yüksek olduğunu, bozulmuş glukoz toleransı aşamasında (yani pre-diyabet) olduğumu ve şeker hastası adayı olduğumu söyleyebileceğini söyledi
Ben doktorlara inanmayı ve moralimi bozmamayı yeğledim ama bir yandan da uğraşıyorum açlık kan şekerim biraz daha düşsün diye, tatlıyı tamamen kestim o yüzden

olsun canım sezaryan da olsan daha iyi konuşurak geçer zaman
o anı beraber yaşamak önemli

çok haklısın canım ya hiç böyle düşünmemiştimben sezaryan dıye neden söylüyorum ben hem bel fıtığıyım hemde çok az skolyozum.fızık doktoru normal doğum yapamayacağımı söylemiştı.ben henuz k.d doktoruna bunu söylemedım unuttum.onada sorucam bakalım ne dıycek.kızlar sızler bu konuda ne düşünüyorsunuz*?*

oh ellerıne sağlık canım.normal kek tarıfı dımı ek olarak tahın koyuyosun.yaparken elıme yuzume bulaştırmıyım

Sagol canım.

Bak tarıfını vereyı, bende netten buldum.
Ama son maddeyı daha yenı okudum
Ben son 3 kasıgı hep kekı tepsıye doktukten sonra uzerınde gezdırıyordum.
Bır dahakıne bende boyle yaparım.
Bence yaparsın, cok da guzel olur.

Malzemeler:

2 su bardağı tozşeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt (veya yarısı süt konabilir)

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu (2 1/2 t s)

3 yumurta

6 yemek kaşığı tahin (3'ü hamurun üzerine)

Susam
Yapılışı:
Şekerle yumurtaları krema gibi olanak dek iyice çırpın

Sıvı yağ yavaşça akıtarak bir yandan makine ile çırpmaya devam edin.

Yoğurt veya yoğurt-süt karışımını ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip karıştırdıktan sonra unu kabartma tozu ile karışıma eleyip ancak birleşecek kadar karıştırın.

Yağlanmış ve unlanmış geniş tepsiye döküp yayın. üstüne susam serpiştirin.

350F (175C) dereceli fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın.

Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır.

Tahinli çöreğe bayılırım bende ama hep hazır alırım cesaret edipte kendim yapmadım hiç

Bende severım ama, o cok kılo aldırıyor.
Bırde tahınlı kurabıye var, o da cok guzel ama ben yapmayı beceremedım.
Arkadasım yapmıstı, o zaman yemıstım.

allah korusun.inşallah normal değerlere ulaşırsın canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…