2012 Şubat Anneleri

canım kullanışlı olması hepsinden önemli.al bırtanesını bebişine bır tanesınıde kendıne hazırlarsın.olur ya lazım olur hazır olmuş olsun

canım kullanışlı olması hepsinden önemli.al bırtanesını bebişine bır tanesınıde kendıne hazırlarsın.olur ya lazım olur hazır olmuş olsun

Tamam, alayım o zaman.
Beyaz benım olur, dıgerı de oglumun.
Bız cınsıyetı ogrenmeye gıtmedık ama, ıcıme hep erkek doguyor.
Bırde bıraz once ablam ıle konustuk,
3 yasında bır yegenım var, evde 'teyzemın ogluna sunu alacagım, teyzemın oglu ıle bunu yapacagım' dıye anlatıyormus.
Dedım, 'cocugun kalbıne dogdu herhalde'
Yegenım gıbı bır oglum olsa, ısterım ama, ıhtımal yok.
Saclar sarı, gozler mavı...
Bırde akıllı kı kuzum.
Annesını delı edıyor ama, olsun

Mothercare den bi dolu şey aldimm yalnızca minikime değil kizlarimada alışveriş yaptimmm... Telden foto yuklenmio deilmiii

Yiğenin çok şekermiş..
Teyzemin bir oğlu bir kızı var..
Hamile olduğumu öğrenince Oğlu inşallah oğlu olur diye dua ediyormuş hep ,kızıda kızı olur inşallah diye dua ediyormuş ama oğlunun duası kabul oldu..
Ablamında oğlu olacak ya ablam kız istiyordu normalde diyor keşke benim içinde kızı olsun diye dua eden olsaydı..
Bu arada çantalarında hayırlı olsun kuzu..

bu arada kızlar yemege ne yedınız ya da ne yıceksınz??canım cekerse ben de yapıcam yedıkloerınzden

Ogle yemegınde mercımek corbası, nohut ve pılav vardı.
Ben corba ıctım, dıgerlerınden azıcık alayım dedım, yıyemedım...

Bıraz once 3 adet salatalık yedım.

Aksam ıse meyve yıyecegım bol bol.

Bende hiç pirinç pilavı yiyemiyorum..
Bulgur yiyorum sadece..
Bulgurda faydalıymış bildiğim kadarıyla..

Ben de bulgur pılavını daha cok severım.
Hatta sımdı canım cektı.
Soyle domateslı ve yesıl bıberlı.
ıımmm

Bulgurun faydalarını da yazayım;
Bulgur, bebeğin ana rahminde sağlıklı gelişmesinde etkili olan folik asit açısından oldukça zengin. Uzmanlar, bu nedenle hamilelerin bol bol bulgur tüketmesinin yararlı olacağı tavsiyesinde bulunuyor.
Annelerin sağlıklı bebek dünyaya getirmeleri için yeterince almak zorunda olduğu bir vitamin türü olan folik asit, doğum kaynaklı beyin ve omurilik hastalıklarının oluşumunu önleyen (B) grubundan bir vitamin türü. Hamilelik süresince yeterince folik asit alamayan hanımlar bu açığı ucuz bir ürün olan bulgurla kapatabilirler. Ancak kadınların birçoğu bu vitaminin bulgurda bol miktarda bulunduğunu bilmiyor. Folik asit yetersizliği yaşayan kadınların, anemi, anemiden kaynaklanan yorgunluk, nefes darlığı ve ishal ile kilo kaybı, çarpıntı ve huzursuzluk gibi olumsuzlukları daha sık ve daha yoğun yaşadıkları biliniyor. Anne adayları, bulgur yemekleri yiyerek bebeğini de kendini de bu olumsuzluklardan koruyabilir. Bulgur, besleyici olması yanında en ekonomik gıda ürünü.

Aaa ciddimi ?? Ne faydası var ??? Ben de zararlı diye sadece bulgur pilavı veya kepekli pirinçten pilav yiyordum

ıste canım faydaları;
Doğal bir vitamin ve mineral kaynağı olan pirincin içeriğinde; protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2 vitaminleri ve demir bulunur. Hamilelik döneminde kadınlar, demire normal şartlardan iki kat daha fazla gereksinim duyarlar. Hamileliğin son aylarında bebek, doğumdan sonra ilk yaşamsal fonksiyonlarında kullanmak üzere demir depolamalıdır. Bu nedenle hamileliğin son aylarında tüketilen pirincin hem anne hem de bebek sağlığında olumlu etkileri olacaktır.

Pirinç, kan şekeri düzeyini sabit tutması, hazmının kolay olması ve içerisinde bulunan zengin mineraller ile hamilelik döneminizin rahat geçmesine yardımcı bir besin türüdür. Ayrıca tansiyonu dengeleme etkisi ile özellikle hamilelik öncesi oluşabilecek yüksek tansiyonun önlenmesinde etkilidir.

Pirincin içerisinde yer alan A vitamini; deri, saç ve diş eti sağlığı için gerekli bir vitaminken B1 vitamini; bebeğin gelişim döneminde hücre oluşumu, dolaşım sistemi ve sinir sistemi için vazgeçilmez bir vitamindir. B2 Vitamini; hamilelik döneminde artan enerji ihtiyacına cevap verebilmek için, besinlerdeki enerjiyi açığa çıkarması nedeniyle önemli bir vitamin türüdür. Pirinçte yer alan minerallerden Kalsiyum ise, bebeğin sağlıklı vücut ve kemik yapısının oluşması ve aynı zamanda anne adayında meydana gelebilecek diş çürümesi, el ve ayak tırnaklarındaki güçsüzlükler ve kalsiyum eksikliğinde ortaya çıkabilecek bedensel ağrılar için birebirdir. Pirinç ayrıca hamileler için çok önemli olan folik asit alımı bakımından da zengin bir kaynaktır.

Immmmm biri yemek mi dedi
Acıktım kızlar, canımda hem pilav hem makarna istedi
:125:

Evet sekerım, ıtına ıle hamıle bayanların asermelerını saglayıp, vıtamın almaları ıcın butun cabamız

Bu arada bılgıler alıntıdır

Teşekkür edderim canım çok güzel bilgilendirdin. bundan sonra yiyim bari pirinç pilavıda :)))

Rıca ederım canım, ne demek.
Ye tabıı.
Hem kendın ıcın, hem melegın ıcın.

Ben cıkıyorum artık kızlar.
Bunaldım zaten ıs yerınde.

Kendınıze ve meleklerınıze dıkkat edın,

ıyı tatıller.

evet var bu adres Giriş Yap | Facebook
şubat 2012 anneleri
yazarsan da çıkar ama katılamadım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…