2012 Şubat Anneleri

ay hain arı, o minicik parmağo nasıl soktu? geçmiş olsun canım...

allah gönlune göre versın canım.bana doktor erkek olabılır demıştı 26 ağust.randvumz var kesın öğrenıcez meleğimin cınsıyetını ınşallah.yeğenını allah bağışlasın canım benımde bır tane var kız ama maşallah ınanılmaz akıllı ve olgun.keşke öyle bı kızım olsa.du edıyormuş benım için teyzemın bebeği sağlıklı olsun inşallah ama bıde kız olsa daha ıyı olur dıecımcımem benım ya

Amın canım, ınsallah.

Senın cok az zamanın kalmıs, hayırlısı ıle ogrenırsın ınsallah.
Bızım safak daha 24.

Amın canım, senın yegenını de Allah bagıslasın, hayırlı omrler versın.
Sımdıkı cocuklar pek bır akıllı masallah, Rabbım hepsını nazarlardan korusun.

:))) bizde öyle bugün temizlik yaptım, yoruldum biraz. Sen kaçıncı haftadasın ? Cinsiyetini öğrendinmi ? En son ne zaman kontole gittin? ben haftaya gidicem nasıl göreceğimi çok merak ediyrum ? :)))

Ben de bugun temizlik yaptım gorumcemle birlikte. Cok ayakta kalınca agrım oluyor benim de kasıklarımda.
2-3 gundur normalde de agrım var zaten kasılma gibi nolrmaldir herhalde.
Ben 17. haftadayım canım. Cinsiyetini gecen hafta gostermedi benim melegim. Carsamba gunu kısmet olursa gidicez kontrole insallah ogreniriz.

Canım rahim büyüdüğü için kasılma normalmiş. Ay inşallah öğrenirsin bu sefer. Çok heyecanlanıyorum ve sabırsızlanıyorum kontrol için... Bu arada ayva yiyormusunuz hanımlar ? Ben ayva mevsimi olmadığı için ayva reçeli aldım onu yiyorum. İnşallah sağlıklı güzel bebişlerimiz olsun...

canım bana da oluyo.ben sordum bebek buyudukce rahımı tutan baglar gerılıyomus ve bebek de hareket etmeye baslıyo ya ona baglı acıyo.ben dun gece uyandım acıdan gerılmeden.
Anladım canım demekki normal benim 2.gebeliğim ama ilk defa böyle oluyor.Normalse sorun yok.
inş içten çatlak olmuyordur..

Yok sanmam canım.

kızlar isim koymada dikkat etmemiz gerekenler.....
Çocuk doğar doğmaz, hemen isim konabilir, bir hafta kadar geciktirmekte de mahzûr yoktur. Mühim olan çocuğa güzel isim koymalıdır! Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur'ân-ı kerîmde bulunması lâzım değildir. Yüz binden fazla Eshâb-ı kirâmdan Hz. Zeyd hâriç, hiç birinin ismi Kur'ân-ı kerîmde yoktur. Güzel isimler çoktur. Değişik isim olsun diye, Kur'ân- kerîmde geçen her kelimeyi, sırf Kur'ân-ı kerîmde geçtiği için çocuğa isim olarak koymak, çok yanlış olur. Çünkü Kur'ân-ı kerîmde güzel isimlerin yanında çirkin isimler de vardır. En başta şeytân var, iblis var, Hannâs vardır. Kâfirlerden Kârûn, Hâmân vardır. Peygamber efendimizin düşmanı Ebû Leheb'in ismi vardır. Kurân-ı kerîmde geçiyor diye yıldırım, şimşek, gelmek, gitmek gibi kelimelerin arabîsini isim olarak koyanlar oluyor. Bu kelimelerden en meşhûrlarından biri Esrâ'dır. Esrâ, gece yürümek ma'nâsına gelir. Ünzile, indirildi, indirilmiş demektir. Böyle isimleri koymak câiz ve güzel ise de, enbiyânın, ulemânın, evliyânın ismini tercîh etmek elbette iyi olur.

(Siz kıyâmette, kendinizin ve babanızın ismiyle çağrılırsınız. Bu bakımdan çocuklara güzel isim koyunuz!) [Ebû Dâvud]

(Çocuğu güzel terbiye etmek ve ona güzel bir isim koymak, evlâdın babası üzerindeki haklarındandır.) [Beyhekî]

(ALLAHü teâlânın indinde isimlerin en sevgili olanı Abdullah ve Abdurrahman'dır.) [Müslim]

(Üç oğlu olup da, birine benim ismimi vermiyen, câhillik etmiş olur.) [Taberânî]

(MUHAMMED ismi verdiğiniz çocuğa karşı hürmetli olun, toplantılarda ona yer verin ve hiç bir şekilde onu azarlamayın!) [Hatîb]

(MUHAMMED isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrûm etmeyin! MUHAMMED isimli kimsenin bulunduğu bir evde veya bir yerde bereket vardır.) [Deylemî]

(ALLAHü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, MUHAMMED, Mahmûd gibi habîbimin isminden olan mü'mine azâb etmekten hayâ ederim.) [R.Nâsihîn]

[Ecdâdımız, MUHAMMED ismine hürmetsizlik olmasın diye Mehmed ismi koymuşlardır.]

Çocuğa Reşid, Emin gibi övücü isimler koymak câiz ise de koymamak iyi olur. Çünkü böyle isimleri söyliyerek, o isim sâhibine hakaret etmek, isme de hakaret olur. Meselâ Tembel Emin yerine, bu çocuk tembeldir demelidir. (Şir'a)

Kaynak: İslam Dininde Ana-Baba ve Evlad Hakkı

:26:

Son düzenleme:
evet var bu adres Giriş Yap | Facebook
şubat 2012 anneleri
yazarsan da çıkar ama katılamadım ben

teşekkürler arkadaşım,katılmak için istekte bulundum,galiba kapalı grup.tanışalım hatta görüşelim.ben bir blogger olarak çok severim böyle paylaşımları.çok güzel dostluklarım var bloğum sayesinde...

ya kızlar bişey sorucam..herkes elevit kullanıyormu???ve kaçıncı haftada başladınız??ya etrafımda doğum yapmış olsun yada hamile olsun kimi gördüysem elevit kullaanmış!!!bana niye doktorum yazmadıki??ben 12.haftaya vkadar folik asit kullandım,onu kesti demir hapı verdi.ama elevit vitamin hapıymış!annenin ve bebeğin ihtiyacı olan tüm vitamini karşılıyorumş???acaba ben doktora sormadan başlasam olurmu???

selam arkadaşlar ben 12 haftalık hamileyim gecen hafta ikili tarama yaptırdık kısmetse cuma sonuç alacagız dr erkek dedi bu kadar erken belli olurmu sizce ben hep kız hissediyordum kendimi öyle şartlamısım demekki neyse hayırlısı olsun herkese saglıklı dogumlar olur insallah

ben doktoruma sordum arkadaşım,gerek yok çok kilo aldırıyor dedi.banada demir verdi,foliği bırak dedi.bence doktorun doğru.duydyklarımızla hareket etmeyelim...

ben doktoruma sordum arkadaşım,gerek yok çok kilo aldırıyor dedi.banada demir verdi,foliği bırak dedi.bence doktorun doğru.duydyklarımızla hareket etmeyelim...

bende etrafımdan çoğunluğun kullandığını görünce kendimce panik yaptım işte!!bana niye vermedi diye!!kullanmayanda oluyormuş demekki!!baayram sonrası randeum var ozaman da bi sorarım doktoruma!kendim alıp başlamayayım!

bende ikili test için gittiğimde 11+4 de öğrenmiştim.erkek olduğunu!!:))çok erken diye şaşırmıştım.bayaram sonrası netleşicek tabi!seninde gözün aydın canım..

ben ilk doktora gittiğimde folik ve elevit vermişti elevitim yeni bitti demire ve kalsiyuma başladım ben bi kaç doktora aile hekimime filan sordum eleviti hepsi önerdi meyveyide çok yiyen biriyim ama elevitte çok fazla vitamin var bence kullanabilirsin ayrıca kilo aldırmıyo ben 17. haftadayım daha yeni 1 kilo aldım tabi doktorunada danış doktordan doktora değişiyo bazısı meyve yiyosan gerek yok diyor ama bence o vitaminler bebeğe çok faydalı
selam arkadaşım doktorlar daha iyi anlıyolar tabi dediyse bişeyler görmüştür erkek bebekler daha erken belli oluyor diye biliyorum benimde o haftalarda belli olmuştu 3-4 hafta sonra seninde kesinleşir hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…