2012 Yılı Hamile kalmayı Planlayan Anne Adayları

sağol canım bakma sen bana heyecan yaptım işte yarın sabah öğrenecem nasılsa inşallah dediğin gibi olurr

bende içiyorum uzun süredir ve hep kafamda bebeğim olunca bırakacam vardı... dün öğrendim ve bıraktım ama çok zor geliyor... içmem diye düşünüyorum çünkü çok bekledim meleğimi...
keşke içmesen... yani sigara dumanı diğer şeyler gibi değil direk plesentaya gidiyor. denesen tek tek bıraksan. daha bebeğin küçük ilerde daha kötü olacak onun içinnn

sağol canım bakma sen bana heyecan yaptım işte yarın sabah öğrenecem nasılsa inşallah dediğin gibi olurr

aynen öle olcak gör bakkk sakinleş yavrum bi papatya çayı falan iç yoksa uyuyamıycan sen.bak lütfen umut güzel bişi ama kaptırma kendini yavrum üzülme sonra yaaaa hayırlısı bu kadar sabrettin bi kaç saat daha bebişim herşey yolunda yumuşlar çatlamış sabır kuşum güven bana

ayy serran ben kotu bı anne degılım cok zor hamıle kaldım ama elımde sıgara goren herkes bana kotu kadın gıbı bakıyor anlamıyorum .. uzuluyorum elımde degıll ..

değilsin tabi hayatım mükemmel bi anne olacaksın benim annem bana hamileyken kimseyi dinlememiş pöfür pöfür kız bana bak maşallah turp gibi doğdum üzülme

Anlatayım tatlım, öncelikle tüp bebeği anlatayım... Önce dr. kontrolünden geçiyorsun sana hormon ve hepatit b gibi olası hastalıklar için tahlillerin yapılıyor, sonra adetinin 2. günü yumurta büyültme iğnelerine başlıyorsun, 2 günde bir vajinal ultrasonla ovulasyon takibine giriyorsun, dr.un gözlemleri sonucunda gerekli olgunluğa erişildiğinde çatlatma iğneni vurduruyorlar, iğneni yaptıktan tam 36 saat sonra ameliyathanede narkoz altında senin yumurtaların toplanıyor, daha sonra seni uyandırıp odana çıkarıyorlar, biraz ağrın oluyor neticede bir çeşit operasyon, sanki böbreğin ağrıyor gibi hissediyorsun ama ağrı kesici ilaçlarla hemen geçiyor, en fazla 2 gün falan sürüyor, bazı kişilerde hiç ağrı olmuyor... Senin yumurtaların toplanırken eşinin sapermleri alınıyor genelde 3-5 günlük perhiz istiyorlar spermlerin gelişmesi için, sonra senden alınan yumurtalarla eşinin ayrıştırılıp, en kalitelisi seçilmiş spermleri döllendiriliyor, yumurta toplama işleminden 5 gün sonra döllenen ve gelişim gösteren embriyolar sana transfer ediliyor, transfer işlemi, mesanen dolu bir vaziyette (1,5-2 lt su içmiş olacaksın) ulrtason yardımıyla yapılıyor, sıkıntılı oluyor biraz ama inan bana katlanılmayacak birşey değil, yaklaşık 5-10 dk sürüyor, normal muayene gibi maşa sokulup vajinan işlem için açılıyor, sonra embiryoloğun ince uzun bir tüp içinde getirdiği emriyolar açılan yolla rahim içine ultrasondan görerek transferi gerçekleştiriliyor, embiryoloktan tüpün temiz olduğuna dair cevap gelmeden maşa vajinadan çıkarılmıyor... 30 dk bir yatıştan sonra kalkıp evine gidebiliyorsun, hastaneden çıkmadan reçeten geliyor istersen ilaçlarını hastaneden de alabiliyorsun dışarıdan da, biz hastaneden aldık kullanım şekilleri ve miktarları ayrıntılı anlatılıyor...

Aşılama ise daha zahmetsiz bir işlem, sadece 1 tüp iğneyi belli miligramlarla 3 vy 4 gün vuruluyorsun, bu iğneye göre değişir, ortalama 2-3 yumurta gelişiyor, mesanen dolu olarak ultrasonla ovulasyon takibine giriyorsun, gerekli olgunluğa ulaşıldığında çatlatma iğneni dr. söylediği saatte vurunuyorsun, iğneni vurunduktan sonra dr. söylediği gün ve saatte aşıolama için hazır bulunuyorsun, aşılamanın yapılacağı gün ör: benim saat 11:00 di randevum o na göre yaklaşık 2-3 saat öncesinde yine 3-5 günlük bir perhizle eşinin spermleri alınıyor, ayrıştırılıp, sadece ileri hareketli olan spaermlerin hapsi bir kanul içerisinde, soğutucuya konularak sana teslim ediliyor ve söylenen saatte dr. oluyorsun, dr. maşayla vajinanı açıyor normal kontrol gibi, o ince uzun kanülü rahmine kadar sokup, şırıngayla zerk eder gibi spermleri rahmine boşaltıyor, sanki adet olacakmışsın gibi bir sızı hissediyorsun ve 2 dk sürüyor işlem, 30 dk. bir yatıştan sonra kalkıp evine gidiyorsun, reçeteni yazıp eşine veriyorlar...

Benim yaptırdığım hastanede t.b. merkezi yoktu o yüzden sperm ayrıştırma işlemi bir laboratuvarda yapıldı, onun için soğutucu içinde dr. muza götürdük...
Kendi bünyesinde yapılan hastanelerde böyle bir durum olmuyordur, çünkü sperm verildikten en fazla 1,5 saat sonra ayrıştırılmış spermleri veriyorlar...

Dr. la konuşuyordum o arada ben bir sızı hissettim, dr. bitti dedi ben şaşkınlıkla bu mudur dedim evet bu dedi...

cok tsk ederımm ablacımm ..

aha da heyecanlandım sımdı bı de bakıyoz kı loading baby modundasın ( bebek yüklenıyor) ohh ne gusel olur

bebemm ya sabah saat 10 da arıcam doktoru bakalım burdan yazacam olsada olmasada

saldım gitti tatlım ayy gece uyumak istiyom ben hayırlısı olsun canım benim

haha çok şukur çıkarttım makineden katladım dolaba ama utulencekler beklemekte az kaldı yarına ama bak belli olmazmışta galiba bikaçgun daha beklicez

ay bi yarın olsun sorayım dr bana der zaten şu gün gel diyee sabah sana msj atarım kuşum...

Son düzenleme:
kankimm sen misin??kız senin kullanıcı adın böyle değildi bak tanımam seni öbür meriyle gel kuzum napim heyecanlıyım işte umut dünyası yaa
anammmmm yanlış adresss kız ben onu burda eşimin amcaoglunun hanımı var onun için almıstım.kendi üye olamamıs msnsine gelmemiş ben yaptım onuda.kendi msn mi verdm kendm nıck sectm falan.kızla özellklerde aynı kocaelinde oturuyor falan..cidden aynı ben:))
iyiki avatarını degişmiş o yoksa siz ble anlayamazdınız..
banada ders oldu girmem bir daha kızın nıckıne
azöncede msn me mail geldi özel msjınız geldi die ona gelmiş girdim baktım önemlyse sölerm die..sonrada unutmusum ondan girmişim....hahahhhaha ayy resil oldum....
saolsun yaren uyardı da hahha yoksa ben daha 1 yıl yazsam anlamasdım hahahha..
bide arada saremnaza laf yetiştiriodm..neyse olur böle..:)
meriiii sen evrim değiştirmişin kuşum nerede narlar şekercinin kızı stres yapma gulum bak saat 10 a nekaldı bu arada hepinize selamlar gençlik
hahhahaha.vallah evrim degiş miş gibiydim yavrucum.iyiki uyardın beni
değilsin tabi hayatım mükemmel bi anne olacaksın benim annem bana hamileyken kimseyi dinlememiş pöfür pöfür kız bana bak maşallah turp gibi doğdum üzülme

turp gibi saremmmm

olur böyle şeyler kankimmm ben çıkıyorum ee ben pek gece kuşu değilim yahuu hemen uykum geliyo

lafı olurmu kanka sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…