- 23 Ocak 2009
- 935
- 6
- 96
- Konu Sahibi tatlicadi1
-
- #10.641
37 diyooo eee hamilesin yani :)
Ayyyy hamilesinnnnnnn........... çok sevindim yaaaaaa
hem de 3-4 haftalık canım çooook terik ederim taze hamiş seni
Hamilesiiiiiiiiiiinnnnnnn cooooookkkk sevindiiiiiim Masaallah canim ya hayirli olsun Insaallah
Hangi merkezde yaptirdin asilamani tupudemi orda yaptirmistin
Wooooooowww ciglik atasimmmm geldi
Beyazgala, çok tebrik ederim çok sevindimm çoook çoook güzel bir paylaşım,herkese nasip olsun inşallaah,
kiiissssssssssssssssssss ise gec kaldim ama vallahi degdi verdigin haberrresas tebrikimi aksama yapcam bekle beniiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Beyazgalacım dr demiştir belki ama bende diyeyim 48 saat sonra testi tekrarlayacaksın.. 75-80 arası çıkması gerek... inşallahta çıkacak o değerlere.. Allahım yüzüne güldü. hayırlı uğurlu olsun... o kadar sevindimki resmem kalkıp oynayasım geldi..kendi haberimde duyduğum duyguları yaşadım tekrardan ve şuan malum hormonlardan kaynaklı bi yandan ağlayıp bir yandan gülüyorum
darısı bekleyenlerin başına inşallah
Esine soyledinmi soylemediysen daha bi guzel supriz hazirla. Ay cok guzel Rabbim hepimizi boyle guzel haberlerle sevindirsin Insaallah bizimde hayirli zamanlar yaklasmistir. Opuyorum seni.
Evet canım beklemedeyim, haftaya c.tesi test yaptırıcam bakalım inşallah hayırlısıyla güzel haberler verebilirim sizlere...
Evet canım baya bir fark var, aşılama yuvarlak hesap 1000 tl tuttu... 300 tl aşılama, 200 tl sperm ayrıştırma, 120 tl ovulasyon takibi ve dr. muayenesi, 350 + 120 tl iğneler...
Tüp bebek ise baya bir masraflı ben taksim alman hastanesinde yaptırmıştım, 4250 tl t.b. uygulaması, 3000 tl ilaçlar, + embriyo transaferi sonrası ortalama 350 tl. destek ilaçları...
Şöyle söyleyeyim canım bu hastaneye ve hastanın yani bizim durumumuza göre değişiyor, alman hast. 4250 tl, international hast. 4500 tl, ilaçlarda 1500 ile 3000 tl arasında değişiyor... ilaçların bu fiyat aralığı kullanılan ilaç miktarından kaynaklanıyor bazı hastaların durumu daha iyi olduğu için ''yaş, yumurta sayısı vs gibi'', ilaç masrafları daha az oluyor ama dediğim gibi min. 1500 max. 3000 tl sadece t.b. için kullanılan ilaçlar... mebriyo transferinden sonra + destek ilaçları var onlarda 350 tl gibi tutmuştu... T.B. ile ilgili merak ettiğiniz başka şeyler de varsa sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım...
Anlatayım tatlım, öncelikle tüp bebeği anlatayım... Önce dr. kontrolünden geçiyorsun sana hormon ve hepatit b gibi olası hastalıklar için tahlillerin yapılıyor, sonra adetinin 2. günü yumurta büyültme iğnelerine başlıyorsun, 2 günde bir vajinal ultrasonla ovulasyon takibine giriyorsun, dr.un gözlemleri sonucunda gerekli olgunluğa erişildiğinde çatlatma iğneni vurduruyorlar, iğneni yaptıktan tam 36 saat sonra ameliyathanede narkoz altında senin yumurtaların toplanıyor, daha sonra seni uyandırıp odana çıkarıyorlar, biraz ağrın oluyor neticede bir çeşit operasyon, sanki böbreğin ağrıyor gibi hissediyorsun ama ağrı kesici ilaçlarla hemen geçiyor, en fazla 2 gün falan sürüyor, bazı kişilerde hiç ağrı olmuyor... Senin yumurtaların toplanırken eşinin sapermleri alınıyor genelde 3-5 günlük perhiz istiyorlar spermlerin gelişmesi için, sonra senden alınan yumurtalarla eşinin ayrıştırılıp, en kalitelisi seçilmiş spermleri döllendiriliyor, yumurta toplama işleminden 5 gün sonra döllenen ve gelişim gösteren embriyolar sana transfer ediliyor, transfer işlemi, mesanen dolu bir vaziyette (1,5-2 lt su içmiş olacaksın) ulrtason yardımıyla yapılıyor, sıkıntılı oluyor biraz ama inan bana katlanılmayacak birşey değil, yaklaşık 5-10 dk sürüyor, normal muayene gibi maşa sokulup vajinan işlem için açılıyor, sonra embiryoloğun ince uzun bir tüp içinde getirdiği emriyolar açılan yolla rahim içine ultrasondan görerek transferi gerçekleştiriliyor, embiryoloktan tüpün temiz olduğuna dair cevap gelmeden maşa vajinadan çıkarılmıyor... 30 dk bir yatıştan sonra kalkıp evine gidebiliyorsun, hastaneden çıkmadan reçeten geliyor istersen ilaçlarını hastaneden de alabiliyorsun dışarıdan da, biz hastaneden aldık kullanım şekilleri ve miktarları ayrıntılı anlatılıyor...
Aşılama ise daha zahmetsiz bir işlem, sadece 1 tüp iğneyi belli miligramlarla 3 vy 4 gün vuruluyorsun, bu iğneye göre değişir, ortalama 2-3 yumurta gelişiyor, mesanen dolu olarak ultrasonla ovulasyon takibine giriyorsun, gerekli olgunluğa ulaşıldığında çatlatma iğneni dr. söylediği saatte vurunuyorsun, iğneni vurunduktan sonra dr. söylediği gün ve saatte aşıolama için hazır bulunuyorsun, aşılamanın yapılacağı gün ör: benim saat 11:00 di randevum o na göre yaklaşık 2-3 saat öncesinde yine 3-5 günlük bir perhizle eşinin spermleri alınıyor, ayrıştırılıp, sadece ileri hareketli olan spaermlerin hapsi bir kanul içerisinde, soğutucuya konularak sana teslim ediliyor ve söylenen saatte dr. oluyorsun, dr. maşayla vajinanı açıyor normal kontrol gibi, o ince uzun kanülü rahmine kadar sokup, şırıngayla zerk eder gibi spermleri rahmine boşaltıyor, sanki adet olacakmışsın gibi bir sızı hissediyorsun ve 2 dk sürüyor işlem, 30 dk. bir yatıştan sonra kalkıp evine gidiyorsun, reçeteni yazıp eşine veriyorlar...
Benim yaptırdığım hastanede t.b. merkezi yoktu o yüzden sperm ayrıştırma işlemi bir laboratuvarda yapıldı, onun için soğutucu içinde dr. muza götürdük...
Kendi bünyesinde yapılan hastanelerde böyle bir durum olmuyordur, çünkü sperm verildikten en fazla 1,5 saat sonra ayrıştırılmış spermleri veriyorlar...
Dr. la konuşuyordum o arada ben bir sızı hissettim, dr. bitti dedi ben şaşkınlıklabu mudur dedim evet bu dedi...
Çoook sağ olun kızlar, önce Rab'bimin izniyle sonra sizin dualarınızla bu mutluluğu yaşadım, Allah'ım hepinize en kısa sürede aynı güzellikleri yaşamayı nasip etsin canlarım, öyle heyecanlıyım ki anlatamam, okuduğumda elim ayağım titremeye başladı, inanamadım, sanki hiç görmicekmişim gibi geldi bu rakamları, daha yolda gelirken ağlamaya başladım, sizler benim uğur meleklerimsiniz, içimde hep sizin dualarınızla bu bebeğe sahip olduğum hissi var, Rab'bim sizlerden razı olsun... Şu an ne diyeceğimi bilemiyorum, şaka değildir demi kızlar ben hamileyim de mi?..
Yok canım t.bebği alman hastanesinde yaptırdım, aşılamamı avcılar hospitalden, dr. Nil hanım yaptı, Allah ondan da razı olsun, dr. um ve sizler Allah'ın izniyle benim mucizemin mimarlarısınız, hepinizden Allah razı olsun canlarımmmm benimmmm...
canım ılk mesjdakı gebelık lıstesıne baktım beyaz gala hamiş gorunuyor ordaaaaaaaBeyazgalayi merak ediyorummm gecmise bakamadimm.. Biri yazsa ya hemen test yapmis mi
Canımmm benimmmm, benim şans meleğimmm, inşallah Allah'ım sana da en kısa sürede nasip etsin bu mutluluğu canım... sizleri çoooook seviyorum ben yaaa, ayyy ben çoooook fenayım ağlamadan duramıyorum...
Evet biliyorum canım inşallah, inşallah hayırlısıyla değerlerim yükselir, kullandığım progesten hapının pres. da yalancı gebelik belirtisi olabilir diye yazıyordu, presp. baştan sona okudum şimdi öyle bişi göremedim ama inşallah böyle bişi yoktur, inşallah Rab'bimin izniyle hamişimdir...
Hayıııırrrrrrrr haberi yok önce sizinle paylaşacağıma söz vermiştim, sizler benim için çooook değerlisiniz, ilk sizinle paylaştım...
allahım mutluluğunu daim etsin inşallah sağlıkla sıhatle kucağına al bebişini... tebrik ederim darısı biz bekleyenlerin başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?