2012 Yılı Hamile kalmayı Planlayan Anne Adayları

Ben de bir olay anlatayım, geçen gün annemi sağlık ocağına görtürdüm grip oldu, orada bir kadınla tanıştık biraz sohbet ettik, evladın var mı dedi henüz yok dedim, kızım hayırlı ve sağlıklı evlat dile Allah'tan dedi, kendi başından geçen olayı anlattı, kadın evlenmiş bir kızı olmuş 2.yi istemiş eşi bir evlat yeter gerek yok 2.ye demiş ama o çok istediği için 2. yapmış o da kız olmuş, cahildim kızım etrafın dolduruşuna geldim bak erkek evladın yok yarın bigün kocan seni boşar dediler, eşimse ben bu dünyaya kazık çakmıcam soyum sürmese ne olur Allah onlara ömür versin demiş ama bu 3. ye hamile kalmış, oğlan olmuş ama engelli, şuan 35 yaşındaymış evden dışarı çıkamıyormuş onunla ömür geçiriyorum dedi, inanın nasıl üzüldüm anlatamam, Rab'bim o kadına ve oğluna yardım etsin, çok zor bir durum... Bende teyzecim çok zor bir durum yaşadıklarınız Allah size ve oğlunuza hayırlı ömür versin, hiç üzülmeyin siz bu dünyada sınavınızı evladınızın bakımıyla veriyorsunuz inanın ahirette hepsi önünüze gelecek dedim... Rab'bim hepimizin yar ve yardımcısı olsun... Amin...

Ayyy bu ne yaa, bende acayip sinir olurum öyle bişi yaparken tepemde dikilenlere, ona ne ya ona ne... Bi git bi huzur ver... Tövbe Tövbe...

GEBELİK (hamilelik) BELİRTİLERİ

Aşağıdaki belirtiler erken gebelik döneminde en sık görülen belirtilerdir:

*Beklenen adetin başlamaması

*Memelerde dolgunluk, hassasiyet, memeucunda koyulaşma, memebaşında karıncalanma hissi

*Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet

*Bulantı ve bazen kusma

*Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi

*Sık idrara çıkma

*Vajina salgılarının artması

Bu belirtiler gebelik oluştuğu andan itibaren vücudunuzda salgılanmaya başlanan gebelik hormonlarının ve salgılanma miktarı artan östrojen ve progesteronun etkisiyle meydana gelir. Bu fizyolojik hormonal değişikliklerin esas amacı vücudunuzun gebeliğe uyumunun sağlanması ve bebeğinizin gelişmesidir.

Bu belirtiler muhtemel bir gebeliğin habercisidir. Kesin tanı için gebelik testi yapılmalı veya ultrasonda gebelik gözlenmelidir.

Alıntıdır...

Son düzenleme:

cok ama cok haklisin tatlim yaa... allah saglikli hayirli güzel evlatlar versin yaa.... erkek kiz isin sakasi yaa.... tabi her gönülde bi aslan yatar ama tabiki en önemlisi saglikli ve hayirli olmasi yaa.. hep siyorum Allahim kiz da verirse erkke de verirse esim gibi evlat versin diyorum.. benim basima gelmeyen kalmadi ama ailesini bi kere incitmedi amaannn.. neyse.. Allahim hayirlisini versin..

GEBELİK (hamilelik) TESTLERİ

Gebelik rahim içinde (dış gebelik durumunda tüplerde ya da karın boşluğu gibi bir yerde) yerleştiği andan itibaren trofoblast hücreleri tarafından HCG (Human chorionic gonadotropin) adı verilen bir hormon salgılanmaya başlanır. Normalde kanda ve idrarda eser miktarda bulunan bu hormonun arttığının çeşitli testlerle gösterilmesi (HCG salgılayan tümörlerin olduğu çok ender durumlar hariç) vücutta bir gebelik olduğunun kesin kanıtıdır.

Kandaki ve idrardaki HCG seviyesinin bu hormona yapısal olarak çok benzeyen luteinizan hormon (LH) adlı yumurtlamadan sorumlu hormon ile karışmasını önlemek için HCG hormonunun beta fraksiyonu yani ß-HCG ölçümü yapılır.

İdrar testleri:

Kanda ß-HCG belli bir eşik seviyesine ulaştığında idrara çıkmaya başlar ve gebeliğin ilerlemesiyle idrardaki seviye artar. İdrarla yapılan gebelik testlerinin esası bu ß-HCG'nin varlığının ya da yokluğunun saptanmasına dayanır. Çeşitli testlerin hassasiyeti arasındaki farklılıklar idrardaki seviyeyi tanıyıp tanıyamamalarına bağlıdır. Hassas bir test idrarda gebeliğin en erken dönemlerindeki düşük seviyedeki ß-HCG'yi tanıyabilirken, hassas olmayan testler gebelik biraz daha ilerleyip idrardaki seviye yükseldiğinde, yani daha geç bir dönemde gebeliği tanıyabilirler. İdrar testlerinde "gebelik müspet" sonucu alındığında hata oranı oldukça düşüktür. Ancak "gebelik menfi" sonucu veren testin bir süre sonra tekrarlanması uygundur.

Eczanelerde ya da evlerde hazır test kitleri yardımıyla uygulanan idrarda gebelik testlerinin güvenilirliği üretici firma tarafından her ne kadar %99 olarak belirtilse de yapılan çalışmalar özellikle adet gecikmesinin 10 günden daha az olduğu durumlarda hata oranının %50'lerde olabileceğini göstermektedir ("Hata" genellikle testin hassasiyetinin düşük olması nedeniyle varolan bir gebeliği saptayamaması şeklinde olmaktadır. Ancak tam tersi de mümkündür).

Laboratuvarda uygulanan idrarda gebelik testleri ise adet gecikmesinin beşinci gününden itibaren güvenilir sonuç verebilmektedir. Bu testler daha düşük hormon seviyelerini tanıyabilen ve bu yüzden de hazır test kitlerine göre daha hassas olan testlerdir.

Kan testi (beta HCG):

İdrar testleri ß-HCG'nin varlığını ya da yokluğunu saptayabilirken kan testleri ß-HCG'nin kandaki seviyesini saptarlar. Böylece hormon salgısının başladığı en erken dönemlerde, henüz adet gecikmesi bile olmadan kanda ß-HCG seviyesi saptanarak gebeliğin tanısı konabilir, ya da gebelik oluşmadığı yönünde kesin karar verilebilir.

Kanda ß-HCG testi gebelik testi olarak kullanılmasının yanında dış gebelik, mol gebeliği, düşük gibi durumların tanısında da kullanılan oldukça değerli bir tanı aracıdır.

Alıntıdır...

Son düzenleme:
ay kizlar karnim agriyor benim yaaa geliyor kirmizilar...

karın ağrısı ile regl olacağına karar verme kuzucukk..çünkü hamilelik belirtisi de aynısı..aynı ağrı oluyo.. hayırlısı olsun inşallah..

hepinizi çoook öpüyorum..benim vefalı arkadaşlarım..topiğimizi terk etmeyen, emeğini eksik etmeyen canlarım benimmm..

Allah hepinizi korusun..iyi geceler size..uyku vakti

iyi geceler canımın içi...

Beyazgalacim aynen bende etrafimda cok rastliyorum
Gecen bi ablanin oglu 3yasindayken beyninde timor cikiyor ve ameliyat oluyor ve biraz ozurlu kaliyor daha sonra suan 14yasinda cocuk yine beyninde 3tane baloncuk seklinde tamda uyku yerinde cikiyor cocuk uyuyamiyor. Hastahaneye gittigimizde en agir ilaclar verilmis ve yavas yavas uyutmaya calisiyorlar ama cocuk cok bitkin saclari dokulmus baygin bakislari var ve gozlerini bile kirpmiyor.
Allahim bikere daha sukrettim halime ve sahip olduklarim butun nimetlerime karsilik. O gunde adet oldum 4gun gecikme sonunda ama uzulmedim cunku bizler saglikli hayirli evlatlar istedigimiz icin demek vakti zamani var daha
Cok sukur Rabbimin verdiklerine ve vereceklerine hamd olsun

Kızlar bende kaçıyorum izninizle sabah erken kalkıp druma gidicem tsh kontrolüm var, hepinizi öpüyorum hayırlı geceler, tatlı rüyalar, canlarım benim...

iyi geceler tatlim benim.. hadi rastgeleeee

ayy canim yaaa Allahim cok büyük hayirlisini versin saglik versin en önce yaa, hayirli evlatlar versin.. sen nasilsin bakalim??? hosgeldin bu arada..

beyazgalacım iyi geceler.. yarın testide tekrarlayacaksınız değilmi.. bize sonuçları yaz emi.. görüşürüz...

bende 2 parça ütü yapıcam kızlar...

kızlar adetim 11 şubat ama kasığımda özellikle ortasında dolgun bir his ve ağrı var adet ağrısı ara ara belim ağrıo adet olucakmışım gibi :S daha çok var ama karnımda sürekli gurluyorrr memişlerim kaşınıo ama hassasiyet ağrı yok arada bir sızlama varrr oda 2 günde bir bir iki kere oluo acayip bir sızlama ama :S daha 13 gün var ama bakalımm bu durumu yaşayanlar var mıı gece uyurken bile kasıklarım ağrıyorduu adet olucam galiba dedim ama daha çok var :S

merhaba hoşgeldin öncelikle... bu belirtiler yumurtladığınında habercisi olabilir.. şu ara çalışıyorsunuzdur inşallahhh

tatlim zaten batina 14gün var... yani bu yumurtlama olabilir cünkü onu gösteriyor... bence degerlendir

çok teşekkür ederim kızlar hoşbuldukk ay inşşş 14 şubatta eşlerimize en güzel haberleri veririzz :)) amin!!!!! kankama dr. her kadın yumurtlama hissini yaşayamazmışş yaşayan kadında o ay çok kalite yumurta yumurtlarmışş ay inş allahım :)) onunda geçen ay öle olmuştu ve bu ay hamileee :)) tutmuşş hemde ilk gecedee ay inş bizede nasip olurr 14 şubatta eşlerimize harika bir haber vermek vajinamda baya ıslakkk akıntım geliooo :)) sanırım yumurtllama gerçekleşioo dün hariç ondan önceki günler üst üste eşimlee 3 gün beraber oldukkk dün ara verdik bu akşam değerlendirelim inş HAYIRLISI İLE TUTAR RABBİM O CANI VERİR AMİNNN YAA BU AY DAHA ÇOK İSTİYORUM 14 ŞUBATTA UNUTULMAZ BİR HEDİYE VERMEK İSTİYORUM AŞKIMA :) İNŞ HEPİMİZ VERİRİ YAAA :) BİRDE KIZLAR BEN 2 AYDIR KENDİMİ TAKİP EDİYRUMM RAHİM AĞZI 3 GÜN ÖNCE AŞAĞIDAYDI ORTA PARMAĞIMDA DENEDİĞİMDE RESMEN PARMAĞIMI SOKAR SOKMAZ BİRAZ AYIP OLUYOR AMA BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUM SİZLERİDE RAHİM AĞZI HEMEN ELİME GELİYORDU BAYA AŞAĞIDAYDI ÇOK KORKTUM RAHİM SARKMASIMI YAŞIYORUM DEDİM PANİKLEDİM BU GÜN DENEDİM HAKİKATEN YUMURTLAMA ZAMANI YUKARI ÇEKİLİYORMUŞ ŞİMDİ ORTA PARMAĞIMLA UCUNA ZOR ULAŞIYORUM :)) 2 AYDIR BÖLE VE ADET GÖRMEZSEK DÖLLENME GERÇEKLEŞİRSE YUKARIDA KALIO AŞAĞIYA DÜŞMÜO :) DÜŞERSE ADET OLUCAZ DEMEKTTİ GEÇEN AY ADETİME 4 GÜN KALA DENEDİM HAKİKATEN AŞAĞIYA İNMİŞDİ TAMAM DEDİM BU AY OLMAMIŞ ADET GÖRÜCEM DEDİM VE GÖRDÜM :) İNŞ BU HEPİMİZİ RAHİMLERİ AŞAĞIYA İNMEZ :)

Cok sukur kankim iyim hosbulduk. Ay yarin arkadasin dogumgunu pzar gunude seminer var. Tarihci yavuz sultan selimi anlatacak konusmaci super ya sanki yasatiyor gibi anlatiyor. Her ay degisik konulari anlatiyor
Ilk konusu muhtesem yuzyildi tuh kacirdim gidemedim

Sen ne yapiyon canim oh bi haftasonu rahatlarsin calismaktan yorulmussundur dinlenirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…