- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.041
Canım benim o türün giderek azalacağına inanmıyorum maalesef!Her yerdeler..öyle bi çoğalmışlarkiÇok Bilenler Kulübü
Canım bende avent kullanıyordum 2. ayda 2 deliklisine geçtim 3.aya yaklaşırken oğlan 60cc mamayı bile içemez hale geldi..yoruluyordu resmen. Daha büyük delikli olan başka bi biberonum vardı onunla mama veriyorum artık. Hıı bide aventin 1 yarık olan ucundan aldım ağzına çok gitti..ememedi onunla. 6. aydan sonra onunla vermeyi düşnüyoeum.
Benim oğlanda da var. İki kaşının arasında,göz kapağında(çok belirgin değil) ve minik minik alnında. Bizimkiler ilk aylarındakine nazaran daha soldu. Dr yaşına kadar iyice silinir ddi.
Kesinlikle katılıyorum. Ek gıda topiği oluşturalım. Tarifler öneriler orada paylaşılsın. Burda kaybolup gidiyo. Sayfalarda aramaktan canım çıkıyo.
Tatlım senin bu oğlan fotoda ayynııı benim sıpa! İkizi gibi benzetiyorumBu sırada bende çok çocuk düşünüyorum. İnşallah Rabbim verir. Oğlan 1,5 yaşını geçince hemen kardeş yapmayı planlıyorum. 3 çocuk 3 ü de erkek olursa son bi şans olarak 1 tane daha deneyecem belki kız olur diye.
Bende tutuyorum öyle bişii. Hatta bir kaç gündür saat saat ne yaptı yazıyorum. 1 hafta devam edecem sonra günlük plan çıkaracam ona. Hangi saatte ne yapıyor ne yapması gerekiyor bilmeliyim.
Bu sırada ben oğluma her gün 10 15 tane foto çekiyorum. Bunu 1 yaşına kadar devam edecem. Doğum gününde 365 gününü 365 fotoyla değişimini görecez. Rabbim o günleri göstersin inşallah.
Tebrizi geldik tatlım :))
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...=WTWijCqmtvRZpk0FO8m4tA&bvm=bv.58187178,d.bGE
Ben sut saklamadım hiç, o kadar sütümde olmadı zaten, en fazla 3-4 gunluk stoklar yaptım. İlk aylarda çok sütüm vardı buradan okuyarak süt stoklamak istemiştim aslında. Benim doktorumun söylediğive okuduğum bir kitaptan öğrendiğim kadarıyla 1-2 ay sonrası için süt saklamanın bebeğe pek faydası olmuyormuş, anne sütünün içeriği her gün değişiyor bebeğimi büyüdükçe, şimdi sağdığımız süt 2 ay sonra bebeğimiz 6 aylık olduğunda onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte olmuyor çünkü. Annenin süt üretimi de doğum yaptığı andan itibaren bebeğinin gelişimini tamamlamasına yetecek şekilde üretiliyor ve içeriği sürekli değişiyor. Benim nacisane tavsiyem, sakladığınız sütü bir an önce verin bebeğinize, 3 ay dayanıyorsa zaten daha ne, bence uzun bir süre bile 3 ay. Tabii mama vermektense 3 ay geriden gelen anne sütü vermek daha mantıklıda gelebilir çoğumuza, o da annenin kararı tabii.
ya ben ne isteyeceğim bilmiyorum...öğleden önce bebeğime bakmasını isteyeceğim..7:30 da gel desem uygun olur sanırım..sonra..Canım bende rahatım zaten 3 cocuğa birden cok titizlenemiyorum ama cok haklisin el kadar bebek opulmez, bunu aklı basında herkes bilir, ben kızıma bile çok öptürmuyorum kardeşini , sınıfının yarısı hasta , zaten grip mevsimi
Canım ataktir belki , bizde aynı durumdayız , donemsel olabilir
5 aydır olmadıgı kadar huzursuzuz
Valla canım Allah iyi insanlarla karşılaştırsın önce
Basta oturup konuşursun, nasıl olmasını istediğini , neler yapıp neler yapmamasını istediğini bastan konuşursan cok iyi olur
Bizimki tam gün geliyor , önce cocuk , müsait olursa yemek ve temizlik de yapacak, arada kvde annem ziyarete geliyorlar , öğlen arası ben gelecegim
Birde ise başlamadan 1 ay önce başlarsa , hem bebek ona alışır , hem kadın senin düzenini öğrenir evinize alışır , daha iyi olur
Bircogumuz su arañar mama sandalyesi alacagiz. Ben sanirim mama&papas alacagim az yer kapliyor diye. Kuzenimin cocugu 2 yasinda chicco marka mama sandalyesi almislar. Cok dert yandi, cok agir ve bir yerden bir yere tasinmiyormus. Pratik Hanim gibi oldum :) Bilginiz olsun
offf bir dönem bebek arabasıyla kafayı bozmuştum sıra mama sandalyesine geldi
mama&papas ın fiyatı nekadar? tuzlu bişi almak istemiyorum çünkü
Sizin yavrulariniz ek gidaya hemen alisabildi mi? Kayra elmadan 3 kasik aldi daha da almadi. Doktorumuz gunde en az 100 ml diyor. Belki zamanla alisir diye umit ediyorum.
YArin da armut deneyecegim. Bakalim belki onu sever
Meltowski aldı ama kaça aldı bılmıyorum dur bakayım
149 tl hepsiburada"da
Aslında mama sandalyesi almayacaktım ama görünce dayanamadım
ebegümeci, balkabağı derken avakadoda karar kıldım... birçok doktor meyvayla başlayın diyor ama bir yandanda meyva tatlı, sonrasında sebzede sorun çıkartabiliyor çocuk. bende çareyi tadı birşeye benzemeyen ama çok değerli avakadoda buldum
dün ilk günümüzdü canım, iki çay kaşığı yedi yemedi...ama bugün tadı öğrendi ya zor aldım elinden, nekdar yedi bilmiyorum. vermediğimde çığlığı basıyor :))
yalnız yesin diye açken verdim. bide bence yarında elma ver, değiştirme..bence ilk seferde ne olduğunu algılayamıyorlar, ikinci gün olayı kavrıyorlar
149 tl hepsiburada"da
Aslında mama sandalyesi almayacaktım ama görünce dayanamadım
ya ben ne isteyeceğim bilmiyorum...öğleden önce bebeğime bakmasını isteyeceğim..7:30 da gel desem uygun olur sanırım..sonra..
ya ben hazır değilim sanırım. bebğimi kocama bile zor veriyorum
aaa fiyatı benim bütçe aralığında :)
peki bunu alınca canım ihtiyacı karşılayacak mı acaba? çünkü heves edip bumbo aldım, paşam içine sığmıyortoplam 15 dk oturmadı
Canım alışırsin zamanla, ilk zaman zor olur elbet ama sonra alışırsin , hem cok şanslısın sadece yarım gün bırakacaksın
Dediğim gibi sen evdeyken başlarsa kadın sana sen kadına alışırsin , icin daha rahat eder
aaa fiyatı benim bütçe aralığında :)
peki bunu alınca canım ihtiyacı karşılayacak mı acaba? çünkü heves edip bumbo aldım, paşam içine sığmıyortoplam 15 dk oturmadı
Aramızda beslenme uzmanı var mı? Sebzeler şoklanarak deep freeze e atılırsa besin değeriniaybetmiyormuş. Bu bilgi doğru mu onu öğrenmek istiyorum. Bir de şoklama nasıl oluyor.
Eğer gercekten oluyorsa bal kabağını küçük parçalar halinde deep freeze e atacağım. Doktorum bal kabağını şiddetle önerdi
Baby bud benim aldığım , valla onların yalancisiyim 6 ay 3 yas yazıyo :))
İlk oturma parçası çıkıyor, daha geniş oluyor ozaman
Birde mama tepsisinde (çıkabilen) oyuncakları var onlarla oynar oyalanır diye düşünüyorum
Bircogumuz su arañar mama sandalyesi alacagiz. Ben sanirim mama&papas alacagim az yer kapliyor diye. Kuzenimin cocugu 2 yasinda chicco marka mama sandalyesi almislar. Cok dert yandi, cok agir ve bir yerden bir yere tasinmiyormus. Pratik Hanim gibi oldum :) Bilginiz olsun
Bizden 50'gün büyük bebişi olan bi arkadaşım ikeanın mama sandalyesini almış çok memnun. Hatta minderi bile istememiş kızı yerim daralmasın diye. Bende netten sipariş vericem minderi alma biz kullanmadık ben veririm sana dedi.
My honey daha diğer sayfaları okumadım cevap veren oldu mu bilmiyorum ama benim okuduğum kitapta bebeklere dondurulmuş hiç bi gıda verilmemesi herşeyin taze hazırlanması gerektiği yazzıyor. Konserve de uygun değil diyor. Şoklama da yiyecekleri hazırladıktan sonra 5 dak kaynar suya yatırıp sonra süzür kurutup öyle donduruyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?