- 2 Ocak 2013
- 988
- 156
- 53
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.081
aynen ya eşimin yanındayken bile 10 kez kontrol ediyorum bakıyor mu dikkat ediyor mu diye napcaz biz yaaya ben ne isteyeceğim bilmiyorum...öğleden önce bebeğime bakmasını isteyeceğim..7:30 da gel desem uygun olur sanırım..sonra..
ya ben hazır değilim sanırım. bebğimi kocama bile zor veriyorum
arkadaş 2 gün ara veriyoruz geçmişi okumaya yetişemiyoruz
çenesi düşükler siziii
ek gıdalara geçilmiş deneyimler paylaşılmış..afiyet balşeker olsun yavruşlaraaFurkan elma ve mandalina suyuna bayılıyor yemeklerin suyundan da tadıyor. Kaşık gelince zorlanmadan açıyor ağzını çok şükür..inş. tattırmalar başarıyla devam eder doyurucu öğünlere kolay geçeriz hepimiz..
bi aylık heyet aldım geldim çk şükür..bakalım 2.döneme napcaz:18::18ğluşumu bırakıp başlayamam galiba dokuzay Allah yardımcın olsun bakıcı meselesi zor iş, komşu mantıklı geldi bana ama düşündüklerinde de çok haklısın
defter ajanda konusuna gelince eşimle tanıştığımızdan beri özel günlerde içimizden geçenleri arada karaladığımız bir ajanda var. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez daha düzenli yazmaya başladık ultrason resimleri, hastane fotoları, ilk kahkahası, en uykusuz gecesi, en mutlu anı, en...beslenme konusunda yazmak aklıma gelmemişti burdan kaptım hemen,
Sabah kalkış meselesinde sıkıntı yaşıyoruz, paşa 6 buçukta uyanıyoemzirsemde dalmıyo ıkına ıkına kaka yapıyo yatakta tü tü tü aaa eee sesleriyle zorla bizi de uyandırıyo ama çok erken napcaz biz?
öyle yapacağım şubatta işbaşı yapacağım için..pazartesi göüşelim dedim..gelsin bakalım inş. iyiniyetli iyi biridir..Canım alışırsin zamanla, ilk zaman zor olur elbet ama sonra alışırsin , hem cok şanslısın sadece yarım gün bırakacaksın
Dediğim gibi sen evdeyken başlarsa kadın sana sen kadına alışırsin , icin daha rahat eder
bence de:)Meltowski yaaa sen ne güzel tecrübelisin çocuk konusunda. Bizim acemiliğimize heyecanlarımıza organik olsun metal değmesın vsvs safsatalarımızı guluyorsundur :)
aynen..ki bebek arabasında yanlış tercih yapmışım..chicco liteway alarakofff bir dönem bebek arabasıyla kafayı bozmuştum sıra mama sandalyesine geldi
mama&papas ın fiyatı nekadar? tuzlu bişi almak istemiyorum çünkü
Bilmiyorum ki belki sert elma denemiştir. Yarın ben de alacağım p. Bahçeden
öyle yapacağım şubatta işbaşı yapacağım için..pazartesi göüşelim dedim..gelsin bakalım inş. iyiniyetli iyi biridir..
bence de:)
aynen..ki bebek arabasında yanlış tercih yapmışım..chicco liteway alarak
öyle yapacağım şubatta işbaşı yapacağım için..pazartesi göüşelim dedim..gelsin bakalım inş. iyiniyetli iyi biridir..
bence de:)
aynen..ki bebek arabasında yanlış tercih yapmışım..chicco liteway alarak
bende cam rendenin ne olduğuna bakmak için uzman tv. ye başvurdum..benim cehaletim işte:)
bence liteway kullanışlı kullanışlı olmasına ama bizim bebekler için değil..daha büyük aylar için...ilk olarak tentesi kapanmıyor..uyuyorsa bebek ışık, ses, geçenlerin sevgi gösterilerinden rahatsız olabiliyor..ikincisi tam yatsada 180 derece olmuyor eğimli oluyor kayacak diye korkuyorum, tek yönlü olduğu için bebeğin ne yaptığını göremiyorum...arkadaş chicco o kadar marka olmuş, çift yönlü arabası yok ya nereeyse... dışarıya çıktığımda hep şal felan alıyorum yanıma tente yerine, yolda yürüken eşim veya ben önden giderek bebği sürekli kontrol ediyoruz..öyle işte.Aaaa niye? Bende liteway kullanıyorum memnunum. Sen nesinden memnun değilsin? Belki benim gözümden kaçan bi şeydir.
Bende bumbo aldım ama mama sandalyeside almaya karar verdim. Bumboyu salonda banyoda bahçede fln kullanırım artık. Bu bebek eşyalarına karar vermek ne zormuş :) eşim diyorki, bu eşyaları amorti etmek için en az 3 çocuk yapmak lazım, bende 2 olur 4 olur 5 olurama 3 olmaz :))) meltem bu sozum sana :)))
Bizim kontrolumüz vardı dün , oğlum daha iyi ama karaciğer enzimleri yüksek çıktı, bunun için başka tahliller de yapılcak,
alerji kanda çıkmadı ( beklerken tanıştığımız Aile kızlarında bebekken 3 tahlil yapıldığını alerji çıkmadığını ama 1 yaşından sona çıktığını söyledi) fügen hanımda kanda çıkmayabilir ama doğru da olabilir dedi şimdi yasak olan şeyleri azar azar yiyip hergün durumunu yazıcam. Kafam zaten karışıktı iyice karıştı yiyebileceğime sevinemiyorumİnşallah sizin de kanda çıkmaz ve yemeye başlarsın sen de ( tabii kızına birşey olmadan)
ıvy ve Aybike siz ne alırsanız bende onu almak istiyorum...bu konularda size güvenim sonsuz:)Bende bumbo aldım ama mama sandalyeside almaya karar verdim. Bumboyu salonda banyoda bahçede fln kullanırım artık. Bu bebek eşyalarına karar vermek ne zormuş :) eşim diyorki, bu eşyaları amorti etmek için en az 3 çocuk yapmak lazım, bende 2 olur 4 olur 5 olurama 3 olmaz :))) meltem bu sozum sana :)))
bence liteway kullanışlı kullanışlı olmasına ama bizim bebekler için değil..daha büyük aylar için...ilk olarak tentesi kapanmıyor..uyuyorsa bebek ışık, ses, geçenlerin sevgi gösterilerinden rahatsız olabiliyor..ikincisi tam yatsada 180 derece olmuyor eğimli oluyor kayacak diye korkuyorum, tek yönlü olduğu için bebeğin ne yaptığını göremiyorum...arkadaş chicco o kadar marka olmuş, çift yönlü arabası yok ya nereeyse... dışarıya çıktığımda hep şal felan alıyorum yanıma tente yerine, yolda yürüken eşim veya ben önden giderek bebği sürekli kontrol ediyoruz..öyle işte.
Ama neden neden
3 yıl sonra bi dönüp bakacağım arkama , hersey yolunda mı , bunları idare edebiliyor muyum , yoksa anca mı yetişiyorum , maddi manevi 4. cocuga hazir miyiz, ona göre 4. Yu düşüneceğim , boyle bi manyagim iste
Annem ve kvdem engel olmaya calisiyor ama dediğim gibi 3 yıl sonra karar anı
bence liteway kullanışlı kullanışlı olmasına ama bizim bebekler için değil..daha büyük aylar için...ilk olarak tentesi kapanmıyor..uyuyorsa bebek ışık, ses, geçenlerin sevgi gösterilerinden rahatsız olabiliyor..ikincisi tam yatsada 180 derece olmuyor eğimli oluyor kayacak diye korkuyorum, tek yönlü olduğu için bebeğin ne yaptığını göremiyorum...arkadaş chicco o kadar marka olmuş, çift yönlü arabası yok ya nereeyse... dışarıya çıktığımda hep şal felan alıyorum yanıma tente yerine, yolda yürüken eşim veya ben önden giderek bebği sürekli kontrol ediyoruz..öyle işte.
arata açtı canım oraya da bakarız.canım bende ayrı topic açalım taraftarıyım, böyle bilgiler arada kayboluyor ve bence en önemli konularımızdan biri (yada bilmiyorum ben çok abartıyorum kafamda )
bu süt birleştirme olayıyla ilgili geçen gün başıma geleni anlatayım. kızımı evde bırakıp 2-3 saatliğine dışarıya çıkmam gerekti. daha önce sağıp buzluğa koyduğum sütler vardı. birisi 1 ay önce diğeri ise 1 hafta önceki süttü. ikisini de gece yatmadan önce buzluktan aşağı indirdim sabaha çözülmüş olur birleştirir sonra ılıtıp verirler diye. ertesi gün 3 saat sonra geldiğimde kızımın sütü içmediğini ağladığını gördüm. yavrum aç aç beni beklemiş. neden içmiyor diye tadına bakmak istedim resmen midem bulandı. sütün tadı metalik bir tat almış ve kokusu çok kötüydü. sanırım donmuş iki sütü birleştirdiğim için böyle oldu. sonra yine süt sağdım ve taze sütü biberonla içirmeyi denedim içti. yani biberonla içme sorunumuz yok. internette de araştırdım dondurulmuş sütlerin bazen tadı değişebiliyormuş. bunu da bir araştır istersen. bende süt stoklamak istiyordum ama şimdilik vazgeçtim.
Kizlar daha once yazmistim belki hatirlarsiniz ben tozbezlerini bir gun kalorifere asarken kizim babasinin kucainda bana baya gulmustu. Dun bizimki sirtine kadar yapinca hem de beyaz kiyafetleri batirinca hemen beyaz sabunu aldim citiledim attim tum camasirlari makineye. Aksam onlari tam aldim leğene, dur bakiyim dedim gecmis mi lekeler, kizim da babasinin kucaginda ikisi benim pesimdeler, Benim camasiri hafif avizeye dogru kaldiril bakmamla kizimin kahkasi bir basladi, 15dakika boyunca her camasiri silkeledigimde katila katila guldu. O guldukce biz gulduk biz guldukce o guldu Allahim nasil guzeldi:) Bildigimiz camasir elimde bi cirptim kahkayi bastk:)) artik gulmektrn bi ara nefesi kesildi Allahima bin sukur olsun yaa:))
Kızımın kulaklarının arkasından boynuna doğru kırmızı ufak benekler vardı, sanki uyduruk kumaş alerjisi gibi ama farklı birşey giydirmedim. Son iki gundur mandalina suyu vermiştim bir çay kaşığı, o yapmış olabilir mi acaba?
çok iyiy düşünmüşsün canım ben de tutum büyük oğlumda sonra bıraktım pc de devam ettim ama bir kaç sorun yaşadık hepsi gitti.şimdi seviniyorum ilk yazdıklarım var diye.hergün yaz çünkü unutuluyor.sonradan okumak çok zevk veriyor.Ben gunluk hayatımda da, iş için de ajanda tutarım, kızım içinde küçük bir tane vardı ilk pırtından, alışveriş listesine kadar ona dair herşeyi karalamışım.
Şimdi bu olaydan sonra yeni bir ajanda açtım. Sadece beslenme için. Sağdığım sütten, hangi besin hangi aydan sonra verilebilir (şimdiden temmuz ayına turunçgillere vize verdim ajandamda) bugün ne yedi, ne yemedi, bulduğum güzel tarifler falan...eğer not tutmayı seven ve digital bilgi depolamaya pek güvenmeyen annelerdenseniz sizede tavsiye ederim. Küçük boy bir ajanda edinirseniz kol çantanızda da kolaylıkla taşırsınız. Bu arada ajandamı resimlerlede süsleyeceğim, kızımın sürekli resmini çekiyoruz zaten, beslenme zamanı resimleriyle, ilk tadlarla buluşmasını falan bu ajandada biriktireceğim, ileride sıkıcı bir not defteri olarak kalmasın, kızımın da saklamaya değer bulacağı ve ileride kendi çocukları için isterse fikir edinebileceği bir rehber olsun diye. Şimdiden ilk başarısız deneymimizin resmini çektim, kızarıklıklarıyla umursamaz kızım :)
kefiri kendin mi yaptın canım ben hiç yamadım ama denemek istiyorum becerebisem çok iyiy olur kefir çok faydalı çocuklar için hepiiz için.Kızlar ben doktorumla konuşmadan
interrnetten, tecrübelerimden ve annelik iç güdülerimden faydalanarak şöyle bir geçiş yapıyorum.
Bebeğim emzik biberon kullanmıyor. Hiç almadı bu saatten sonra vermeyi düşünmüyorum.
Beş buçuk aylık olmak üzereyiz geçtiğimiz hafta kefir vermeye başadım. Tükürmedi yedi. İki üç çay kaşığıyla başladım.
Şimdiki hedefim ana öğün saatlerinde kefir vermek. Çok değil toplasan bir yemek kaşığı kadar.
Bir sonraki adımım ise bardak suluklara alıştırıp akşam yatmadan bardak suluktan kefir içirip midesini rahatlatıp yatırmak.
Öğün saatleri oluştuktan sonra yoğurt ve çorbalarla giriş yapmak. İlk etspta meyve vermeyi düşünmüyorum. Sebze de. Evde pişenlerin tadına bakabilir.
Böyle düşünüyorum. Yanlış ve eksik gördüğünüz varsa konuşalım lütfen.
Korkum şu çok fazla protein ağırlıklı beslenme mi olur?
Canım bende kullanıyorum ama kafam karıştı liteway arasında model farkımı var acaba benim hem tam yatıor hemde oturduğu kısmı öne katlayıp üstüne ana kucağını takıyorum ilk 6 ay böyle 6 aydan sonra sadece arabaya geçecem
Ama neden neden
3 yıl sonra bi dönüp bakacağım arkama , hersey yolunda mı , bunları idare edebiliyor muyum , yoksa anca mı yetişiyorum , maddi manevi 4. cocuga hazir miyiz, ona göre 4. Yu düşüneceğim , boyle bi manyagim iste
Annem ve kvdem engel olmaya calisiyor ama dediğim gibi 3 yıl sonra karar anı
İvy scrapbook neymis?? Uzman tv ye bakmaya usendim:)))
Ayrica esinle iyi olmaniza cok sevindim.
Kizlar avakadoyu kestikten sonra nasil muhafaza ediyorsunuz.
Minisime versem kalanini kimse yemez bizim evde.
Normal zamanda avakado yiyormusunuz. Ben yiyememistim. Belki usulu vardir. Avakado nasil yenir??
ıvy ve Aybike siz ne alırsanız bende onu almak istiyorum...bu konularda size güvenim sonsuz:)
Bize bir arkadaşımız bebeconfort marka travel sistem olan bebek arabasını vermişti. Ilk 1 ay o kadar zorlandık ki, inanılmaz ağırdı. Tek başıma dışarı çıktığımda mahvoluyordum. Sonra maclaren quest aldık. Yeni doğan bebekler için tam yatıyor, tek yönlü. Ama diğerinden sonra o kadar hafif geldi ki kapanınca omzumda taşıyabiliyorum ve tek elle açabiliyorum. Çok memnun kaldım
yok aynı modeldir ama benim ana kucağı hediye geldiği için uyumlu olmadı litewaye..Canım bende kullanıyorum ama kafam karıştı liteway arasında model farkımı var acaba benim hem tam yatıor hemde oturduğu kısmı öne katlayıp üstüne ana kucağını takıyorum ilk 6 ay böyle 6 aydan sonra sadece arabaya geçecem
arata açtı canım oraya da bakarız.
ben de bununl ailli nette rastlanmıştım aslındasüt bozuk değil tadi deşmemmesi için buzlukta koymadan önce ısıtılır pastöriz edilmiş giib bişey oluyormuş sonra buzlua kaldırılıyor böyle tadı değişmesini engeliyor.o sayfayı bulsam tekrar peyleşırım.
maşallah çok güzel ya işteböyle anlariçin tüm fedakarlıklara rızayim:)öp o kuşu benden.
canım birçok arkdaşlar mandalidan başlıyorlar ama biizm dr genelde bu tropikal meyveleri 1 yaşından sonra başlattı.mandalina .portakal.kivi.nar.deftere bakmam lazım fırsatım olunca ayrıntılı yazarım.ama hatıladığım kadarıyla biizm ilk meyvelerimiz ema armut üüzm ayva.
çok iyiy düşünmüşsün canım ben de tutum büyük oğlumda sonra bıraktım pc de devam ettim ama bir kaç sorun yaşadık hepsi gitti.şimdi seviniyorum ilk yazdıklarım var diye.hergün yaz çünkü unutuluyor.sonradan okumak çok zevk veriyor.
kefiri kendin mi yaptın canım ben hiç yamadım ama denemek istiyorum becerebisem çok iyiy olur kefir çok faydalı çocuklar için hepiiz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?