- 13 Nisan 2013
- 470
- 146
- 123
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.021
Bugün 5.ay kontrolümüz vardı 6400 gr 67 cm olmuş başımızda 1 cm kadar büyümüş doktorumuz gelişimimizden çok memnun ama beni hiç memnun etmedi hoş oda kilo biraz az ek gıdaya başlıcam ama alerjisi var çokta fazla bişi veremeyiz dedi sonra önce fügen hocamla konuşun sonra karar verelim dedi ztn yoğurt falan bile alerji mamasıyla yapabilecekmişiz :/ kilosu çok mu az dedim yo dedi kilosu az deilde sizin kız biraz boya gidiyor dedi yani alıyor sizden ama bu ona daha çok boya yarıyor dedi :s alerji tahlilleri için kocaaa bir tüp kan aldılar kolundan öyle çok ağladıki içim gittiidrar tahlili yapıldı rotavirus aşısı oldu anlayacağınız çok yoğun bigündü kızım için tam iki saattir yatıyor :/
Canım rotayı fügen hanıma sordun mu alerjik çocuklara önermiyorum demişti bana. Kan aldırurken koldan değil de müsaitse elden aldırın ozaman daha az acıyormuş. Birkaç hemşire ve doktor söyledi bunu bana.
slm arkadaşlar.biz 2 gün kaçamak yapalım bir tatile gidelim dedik ama termal bir otele gitcez ve kafama bir soru takıldı.benim termal suya girmemde bebeğim açısından bir sıkıntı var mı acaba? emzirdiğim için bişiy olur mu diye kaygılandım.annelik işte
Ben 3 haftadir veriyorum ama ne elma ne armut ne muz nede yogurt hicbirini severek yemiyor. Artik kasikgorunce agzini kapatiyor. Insallah siz alisirsiniz sevdigi seyler olur. Meyveli pirincunlu muhallebi denicem bakalim bu aksam. Ne kadar heyecanli olsada benim gibi birine agir geldi bu surec cunku benim kiz uyku disinda emmiyorda(
Bisey olmaz sanırım canım , ben bebis 45 gunlukken kaplıca ya gittim onu kucağımda tuttum, havuza sokmadim, gerci 1 saat filan kalmisizdir ama sorun olmadıslm arkadaşlar.biz 2 gün kaçamak yapalım bir tatile gidelim dedik ama termal bir otele gitcez ve kafama bir soru takıldı.benim termal suya girmemde bebeğim açısından bir sıkıntı var mı acaba? emzirdiğim için bişiy olur mu diye kaygılandım.annelik işte
Antalya da deprem olmus , cok gecmis olsun
Nasılsıniz
cevap veren arkadaslarima tskr ederim bisey olmaz umarim oyle cok bunaldim ki stres atmak icin iyi olacak insallah bu kacamak bizim pasada akilli durursa degmeyin keyfimize
cevap veren arkadaslarima tskr ederim bisey olmaz umarim oyle cok bunaldim ki stres atmak icin iyi olacak insallah bu kacamak bizim pasada akilli durursa degmeyin keyfimize
Bizim yerimize de stres at çok ihtiyacımız var
Masaj yaptır. Bolbol uyu
masajjjjjjjj bnm yerime de yaptır cnm öyle ihtiyacım var ki...
Canım benim o türün giderek azalacağına inanmıyorum maalesef!Her yerdeler..öyle bi çoğalmışlarkiDaha önce bu paylaşımı yapmıştım. Şimdi sizlerin yazdıklarından sonra tekrar paylaşayım dedim. Biz bu tarz insanlara kibar kibar davrandıkca sonu gelmiyor ne yazık ki... Neden kadınlar böyle davranır hiç anlayamadım. Ben kimsenin çocuğuna zayıf, şişman vesaire diyemem. Erkek mi, kız mı, şunu yedir, üstünü ört, aç, bu nedir Allah aşkına, ne kadar ayıp ya. Kızım doğduktan sonra çok yaşadım bunu. Bebek arabasının rüzgarlığını açıyorum, aaa kapat üşütür, hasta olur, kapatıyorum, aa aç çocuk bunalır. Hepsi aynı gün içinde sokakta veya hastanede tanımadığım kadınlar tarafından söylenen sözler. Kızımın elinde küçük renkli bilezikler var, ismini soruyor, aaa erkek miydi diyor? Şartlanmış çünkü, onun kafasındaki kalıba uymuyor ya, o zaman afallıyor ve sorular, öğüt vermeler, müdaheleler geliyor arkasından. O kadar bıkmışım ki artık, dayanamadım sonunda patladım. Geçen hastanede oğlum uyuyordu ve ben anakucağının üstünü ışıktan rahatsız olup, hemen uyanmasın diye örtmüştüm. Tanımadığım kadının biri bana , bir de üşenmiyor ingilizce ( eşim yabancı, ingilizce konuşuyorduk) aç demeye çalışıyor. Ben de döndüm " size ne?? " dedim, çocuk benim çocuğum benden iyi mi bileceksiniz. Yok terlemesin diye söyledim gibi bir şeyler diyor . Ben de yuh dedim. Artık o kadar dolmuşum demek ki. kadın tırstı benden, Kocası geldi. Niye karışıyorsun diyor:)) Bence tepkimizi belli edelim, birer birer belki giderek azalırlar:))
Canım bende avent kullanıyordum 2. ayda 2 deliklisine geçtim 3.aya yaklaşırken oğlan 60cc mamayı bile içemez hale geldi..yoruluyordu resmen. Daha büyük delikli olan başka bi biberonum vardı onunla mama veriyorum artık. Hıı bide aventin 1 yarık olan ucundan aldım ağzına çok gitti..ememedi onunla. 6. aydan sonra onunla vermeyi düşnüyoeum.Canim bende ayni dertten muzdariptim sonra burfa ogrendimki biberonun deliklerini aynina gore arttirmaliymisim 2 delige gectim ilk once ve artik 80 cc iciyor ve yavas yavas 3 delige gecmeyi planliyorum simdide cunku ayina gore bir kerede 150 cc icmeliymis
Benim oğlanda da var. İki kaşının arasında,göz kapağında(çok belirgin değil) ve minik minik alnında. Bizimkiler ilk aylarındakine nazaran daha soldu. Dr yaşına kadar iyice silinir ddi.Canım Kayra'da dudak ustu, göz kapağı ve iki kaşının arasında doğum lekesi var. Doktorumuz 3. Yaşına kadar geçer dedi.
Kesinlikle katılıyorum. Ek gıda topiği oluşturalım. Tarifler öneriler orada paylaşılsın. Burda kaybolup gidiyo. Sayfalarda aramaktan canım çıkıyo.kızlar büyük oğlum ek gidaya geçince bu topikteyim burda çok payaşım oldu bakın belki size faydalı şeyer bulursunuz.http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...-anneleri-bug252n-bebi351lere-yedirdiniz.html
aslında bizde ekgıda hakında ayrı topik mi yapsak böyle daha iyiy takip ederiz eski bilgilere daha koyla uğlaşırız.mesel neler yediridk bu besinin faydası ne gibi payalışımları yapabiliriz.
Tatlım senin bu oğlan fotoda ayynııı benim sıpa! İkizi gibi benzetiyorumCanım ne diyim ki cesurluk mu cahil cesareti mi , bilemiyorum artık
Cocukları cok seviyorum ondan heralde, biraz da geniş bir ınsanım öyle cok pimpirikli biri degilim
İnsanoglu herseye her duruma uyum sağlıyor bi sekilde , Allah kolaylığını sabrını veriyor,
Neyse sonucta bi yola girdik artık , Allah yardımcı olur elbet :))
Bende tutuyorum öyle bişii. Hatta bir kaç gündür saat saat ne yaptı yazıyorum. 1 hafta devam edecem sonra günlük plan çıkaracam ona. Hangi saatte ne yapıyor ne yapması gerekiyor bilmeliyim.Ben gunluk hayatımda da, iş için de ajanda tutarım, kızım içinde küçük bir tane vardı ilk pırtından, alışveriş listesine kadar ona dair herşeyi karalamışım.
Şimdi bu olaydan sonra yeni bir ajanda açtım. Sadece beslenme için. Sağdığım sütten, hangi besin hangi aydan sonra verilebilir (şimdiden temmuz ayına turunçgillere vize verdim ajandamda) bugün ne yedi, ne yemedi, bulduğum güzel tarifler falan...eğer not tutmayı seven ve digital bilgi depolamaya pek güvenmeyen annelerdenseniz sizede tavsiye ederim. Küçük boy bir ajanda edinirseniz kol çantanızda da kolaylıkla taşırsınız. Bu arada ajandamı resimlerlede süsleyeceğim, kızımın sürekli resmini çekiyoruz zaten, beslenme zamanı resimleriyle, ilk tadlarla buluşmasını falan bu ajandada biriktireceğim, ileride sıkıcı bir not defteri olarak kalmasın, kızımın da saklamaya değer bulacağı ve ileride kendi çocukları için isterse fikir edinebileceği bir rehber olsun diye. Şimdiden ilk başarısız deneymimizin resmini çektim, kızarıklıklarıyla umursamaz kızım :)
Canım benim o türün giderek azalacağına inanmıyorum maalesef!Her yerdeler..öyle bi çoğalmışlarkiÇok Bilenler Kulübü
Kesinlikle katılıyorum. Ek gıda topiği oluşturalım. Tarifler öneriler orada paylaşılsın. Burda kaybolup gidiyo. Sayfalarda aramaktan canım çıkıyo.
Tatlım senin bu oğlan fotoda ayynııı benim sıpa! İkizi gibi benzetiyorumBu sırada bende çok çocuk düşünüyorum. İnşallah Rabbim verir. Oğlan 1,5 yaşını geçince hemen kardeş yapmayı planlıyorum. 3 çocuk 3 ü de erkek olursa son bi şans olarak 1 tane daha deneyecem belki kız olur diye.
Bende tutuyorum öyle bişii. Hatta bir kaç gündür saat saat ne yaptı yazıyorum. 1 hafta devam edecem sonra günlük plan çıkaracam ona. Hangi saatte ne yapıyor ne yapması gerekiyor bilmeliyim.
Bu sırada ben oğluma her gün 10 15 tane foto çekiyorum. Bunu 1 yaşına kadar devam edecem. Doğum gününde 365 gününü 365 fotoyla değişimini görecez. Rabbim o günleri göstersin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?