- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.281
İvy odanız bitti mi??
Merak ediyorum. Bitince paylaşır mısın??
kesinlikle canım bende inanırım enerjiye...sonuçta bizim kötülüğümüzü istemiyor, sever de beni. ama hayata okadar olumsuz bir insan ki, günde üç posta ağlayacak şey bulur kendine, hep üzgün hiçbirşey mutlu etmez
resmen giderken gözyaşlarını bana bıraktı..bugün çıktım odasının açtım camlarını sonuna kadar, nevresim havlu ne varsa attım makinaya...eşimde günlerdir çok iyiydi bana karşı. aslında onun suçu değil, dün ben okadar kötüydüm ki belliydi olmadık şeye patlayacağım ve aynen öyle oldu. bide sinirlerimiz çok bozuk artık. eşim uzun zamandır çalışmıyor bende doğumdan sonra işsiz kaldımikimizde de onun gerginliği var, oğlumuz ihtiyaçlarını karşılayamazsak korkusu
cuma günü iş görüşmem var, benim için dua edin de iyi haberlerle geleyim...desteğin ve vakit ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim canım
Öyle bir bıkmışım ki hiç konuşmak gelmiyor içimden. Kendi düşünsün biraz. Bütüüün hafta sonu yatmış adam ben hastanedeyim kuçağımda çocuk. İş yeri için kimlik fotokopileriniz lazım çektirebilirmisin diyor. Diyorum ki nerede çektiricem hava çok soğuk. Puseti indirmedim kucağımda. Hastanede rica et çekerler diyor.
Dediğin gibi alışmış her işi üstlenmeme evle olan ilgisi sadece akşamları iki saat. Sabah 20 dakika.
Benim en kısa zamanda kendimi annemlere atmam lazım:))
inşallah kar yağmaz yarın yola çıkabilirim. Yoksa perşembeye kalacak.
Ben çalışmadığım için, o tür şeyli beklemiyorum. Çünkü işi yoğun ve yorucu. Ben zaten yapıyorum. Ama bu yorgunluğumu görmezden gelmesi beni üzüyor.
Yazarım tabi:)
bugün yayla çorbası vardı öğlede. Akşama da onu yiyecek. Bize et yemeği pişirmeyi düşünüyorum. Bir iki çimdik tadına bakar.
Beklebekle bunu begendi:)Canim, esimle coook kotu bir donem gecirmis birisi olarak sunu soyleyebilirimki, bu tur seylerdin sonu gelmiyor. Konusup uzlasmak zorundasiniz, giden sizin gunlerinizden gidiyor, yavrularinizla huzurlu, mutlu gecirmeniz gereken zamanlari boyle gergin geciriyorsunuz. Gun geliyor, ipler baya kopuyor, konusulmayan seyler birikiyor, sonra toparlanincada bosa gecen huzursuz zamanlara uzuluyoruz. Annecigine git biran once, sakinles, dinlen... Ve sonra al karsina esini konus. Gecende yazmistim, hakli mi olmak istiyoruz mutlu mu? Ben mesela mutlu olmayi sectim, hakli oldugum konularda artik sitem etmeyi, mucadele etmeyi biraktim. Simdi anladi esim beni artik, o da gecen 1 yili telafi etmek icin neler yapiyor inanamassin. Bazen burada yazip paylasmak istiyorum sizinlede ama kotu niyetli insanlarinda surekli okuduklarini bildigim icin vazgeciyorum :)
dualarımız senişn için canım bu akşam :)
canım gaza getirmek istemiyorum ama ev hanımı olman onun meyvesi soymak zorunda olduğunu göstermiyor kimse ondan yemek temzilik istemiyıor meyveyi de bir zahmet kendisi kesiversin yoruldun karıcım deyip sana da versin. valla ezdirme bu kadar kendini çocukta bakmak kolay değil bilmediği için anlamıyor.cuma günleri evdeyim çocuk bakarken iştekinden daha çok yoruluyorum. tek kişi çok zor çocuk bakımı.tabi sinirlen kavga et söylen demiyorum. söylenme ama yoruldum aşkım meyveyide sen kesiver de.
mesela o fotokobi olayı nerde çektircem demeyip tamm canım çektirim de.gelincede unutmuşum de .hastanede birsürü evrak oradan oraya koşturular bu işleri benden daha iyi tahmin edersin sen canım de. ben bakıyorumda böyle uzanıp işyapmayan kadınlar hep ' salağa yatan ' ay ben yapamam diyen kadınlar. bizse herşeye koşturmaya heryere yetişmeye çalışıyoruz. .sen çocuk kucağında fotokobi gezmeyeceksin gitsin o çektirsin fotokobisini . bir iki unutursan böyle benim karım unutuyor der gider kendi çektirir. herşeyini yaparsan üzgünüm ama böyle daha çok yorarsın kendini.
burada olay eşinin fotokobisini çekmemek demek değil sonuçta eşin eline yapışmaz ama bir işin ucundan da onun tutması için eğitim şartt.çünkü ailesi bu konuda gerekli eğitimi vermemiş öyle görmüş
valla sinirlendim canım bu tarz şeylere cevap ayzarken evliliğimiz önemli diye 10 defa düşünüp yazıyorum.
Beklebekle bunu begendi:)
Ozelden yazsana:) buarada ozelden yine evde pijama topuz olmamaliyiz eski cinsel hayata donmeliyi filan konulu bisilet yazcaktin cikman gerekiyordu unuttun muuuu :))
Valla unutmam merakliyim:)))
Aslında kontrolzamanı geçmişti. Götürmeyi düşünmüyordum ama çok uyanıyor gece ve kakası çok sert diye gittim. Neler yedireceğimi sordum. Ayrıntılı yazıcamm.
emelcim katılmış cimcime. O tür durumlarda yüzüne hafifçe üfle. Yada hemen camı aç. Yüzüneserinlik gelince düzeliyor.
Evet canım uyku arasında yaptıUyku arasindami yapti canim? Benim kizimda yapti onu bir defa zor sakinlestirdik. Allah korusun gercekten cok panik oluyor insan, ben tum isiklari acip bocek falanmi soktu diye aramaya basladim aklima baska birsey gelmedi.
Aynen canım dün gece hep öyle ağladı gözleri kapalı ama canı yanıyor gibi ağladı emdi uyudu.Noluyo bu bebişlere yaa.. Benim oğlumda doğduğundan bu yanahiç uyku problemi yaşamadık ama 4-5 gecedir geceleri 1,5-2 saatte bir ağlayarak uyanıyor, uyanıyo dedğim gözler kapalı ama canı yanıyomuş gibi ağlıyone derdi var acaba
Sizin doktor çabuk davranmış sanki. Bizim doktor henüz kahvaltı ve yemekleri bizle yiyebileceğini söylemedi hatta çok çok anne sütü az az ek gıda dedi. ve asla baharat tuz yok dedi.Doktor notlarımı yazayım.
Çok çok kalkıyor günlerdir. Bu gce hiç uymadı neredeyse. Çocukalr evde olduğu için uyuyamaz dedi, karnı ağrırsa uyuyamaz dedi. Kalorifer kurutur burnu kurur dedi uyuyamz. Bu kadar çok kalkması normal değil dedi. Eğer böyle devam ederse gündüz bir uykusunu uyutma dedi.
Sizin yediğiniz yemeklerden yiyebilir artık dedi.
Bir sorunumuzda kakasını zor yapması ve çok sert yapmasıydı. Onun için prebiyotik ilaç verdi.
Kahvaltı bulamaç yapma tek tek ver dedi.
Öğle ve akşam aynı şey yiyebilir. Çorba ya da pirinçli sebze yemeği.
Çorba yayla çorbası, sebze çorbası, şehriye çorbası ver dedi.
Ekmek bir hafta beyaz ekmek ver sonra diğer ekmeklerden yedirebilirsn dedi.
Genel görünüşü iyi dedi.
Canim hnuz bitmedi, dolap kitaplik v.s. kurulacak, ufak tefek dekoratif isler kaldi. Bir oncki mesajimda da belirttigim nedenden dolayi genel e ekleyemem ( ne olur beni anlayin sevdigim kisilerr, cocugumun esyalarina bile kotu niyetle bakan insanlardan korunmak istiyorum artik) ama ozelden gonderirim hepinize tek tek...
Bu arada dekoratif dediysem, kendimce sus esyasi koyup suslemiyorum odayi, montessoriyi hatmettim, ona uygun dekorasyonlar ve basit egitici eklemeler falan yapacagim.
Asla dualar vs için alay etmem herkesin inancı kendine. Okudum canım hatta kayınvalidem filanda okudu ama yinede ağlamalarımız devam etti acaba atak mı dedim hatta gece çünkü kızım emmek için bile ağlayarak uyandıNeyse şuan iyiyiz bakalım bu gece ne olacak ?
Yok ben bu geçmişi bitiremeyeceğim galiba.
Kızlar bugün Kayra'yı 19:30 gibi yıkadık. Ben emzirip yatıracaktım. Oğlum bir kustu ama ne kusma anlatamam. Normal her zamankı kussmalar gibi değil. Neyse üzerini değiştirdik motilium verdim. Tekrar aldım emmeye başladı 1 dakika geçmedi bir posta daha fışkırtarak kustu. Hemen doktorunu aradım. Motiliuma vermeye devam et. Hemen emzirme 1 saat sonra emzir devam ederse ara dedi. Neyse yeniden üstünü başını değiştirdik yine motilium verdim bu seferde ılacı çıkardı. Çünkü midede birşey kalmadı. Bu böyle 3 defa daha oldu. Sonra doktorum motılıum ü bıraz anne sutu ıle karıştırıp vermemı soyledıi. Öyle verdim artık yorgunluktan bayıldı ve uyudu. Şimdi uyuyor ama karnı boş. Emzirsem mi yoksa kendi uyanmasını beklesem bilemedim.[/QUOTE
Çok geçmiş olsun canım Kayra'ya fışkırtarak kusma iyi değil demişti bizim doktorumuz ? İnşallah bugün daha iyidir.Emzirmek içinde kaldırmamışsındır inşallah az midesi rahatlasın annesi.
Maşallah senin kurbağacığına uykusunun düzene girmesine de çok ama çok sevindim :)
Canım dün gündüz hiç uyumadı 7.30 da uyudu 8.30 da ağlayarak uyandı emzirdim uyutayım dedim yok uyumadı bende salona getirdim ağlamaya devam ediyor elektrikli salıncağımız var ona koydum sallanıyor uyudu uyuyacak ama mızırdanıyor bir yandan sonra birden ses yok ama ağlıyor şok oldum hemen kaldırdım eşim koltukta oturuyordu kızım kızım dedi yok sarstım biraz sonra sesli ağlamaya başladı çok korktum Allahım kimseye yaşatmasın
Sende bir kaç gün kötügünler geçirdiğin için böylesin canım azcık güzel şeyler düşün eşinle de aran çok iyi olur inşallah sakın oğlumun babası diye düşünme yıkmak çok kolay bazı şeyleri.
Canım aybikeye yazdım bizim ki ağlıyordu sustu mızırdanırken birden nefessiz ve sessiz ağladı sarsınca kendine geldi.
saol canım benim :)
umarım biran önce moralim de işlerim de toparlanır...iyi ki sizler varsınız :)
Yok canım dua okumakla dalga geçilir mı hicCanm simdi bisey dicem ama daha once konusu gectginde cok alay edildi diye tedrgnm.bence 7 fatiha 7 ihlas 7felak nas oku istersen.
Yoktur cnm ya telaslanma dogumdan sonra duzenszlikler olabilirmis.oyledir umarim seninkide
Sagol canım insallah hic olmasın kimsedeMeltowski gecmis olsun canm bi daha hic olmasn insallah
Nasıl oldu canım kayra simdi , devam etti mı kusmasiYok ben bu geçmişi bitiremeyeceğim galiba.
Kızlar bugün Kayra'yı 19:30 gibi yıkadık. Ben emzirip yatıracaktım. Oğlum bir kustu ama ne kusma anlatamam. Normal her zamankı kussmalar gibi değil. Neyse üzerini değiştirdik motilium verdim. Tekrar aldım emmeye başladı 1 dakika geçmedi bir posta daha fışkırtarak kustu. Hemen doktorunu aradım. Motiliuma vermeye devam et. Hemen emzirme 1 saat sonra emzir devam ederse ara dedi. Neyse yeniden üstünü başını değiştirdik yine motilium verdim bu seferde ılacı çıkardı. Çünkü midede birşey kalmadı. Bu böyle 3 defa daha oldu. Sonra doktorum motılıum ü bıraz anne sutu ıle karıştırıp vermemı soyledıi. Öyle verdim artık yorgunluktan bayıldı ve uyudu. Şimdi uyuyor ama karnı boş. Emzirsem mi yoksa kendi uyanmasını beklesem bilemedim.
Canım bizimki de almiyordu biberon , ama simdi almaya başladı , su anne memesine yakın olanlardan bi denedin mıarkadaşlar benim kızım artık geceleri daha sık uyanıyor emmeye 2 saatte bir gündüz de bazen kaşık maması veriyorum ek gıda olarak ama henüz tam başlamış değiliz ek gıdaya ama biberon almama gibi bir sorunumuz var sadece kaşıkla yiyor onu da çok az hep emmek istiyor ne yapmalıyım
Maşallah canım tontis Kaan :)) bizede süt anne ol rabarbaaa :))İyi geceler kızlar hafta sonu eşim evdeydi bundan ötürü pek giremedim ama aklım hep sizdeydi neler kaynattınız bilmiyorum umarım herkes iyidir. Cuma günü rota aşımız vardı boy kilo da bakıldı benim tospik kurbaaağammm 10200 gr olmuş boyu da 72 cm hala dönemiyor dedim nasıl dönsün annesi kolay ı o popoyu kaldırmak dedi :)) bi sıkıntı görmüyorum gelişiminde kilosu biraz fazla o da tamamen senin sütünle alakalı dedi. bu arada Kaan son iki gündür elini incelior öne arkaya çevirip dikkatlice bkıyor çok komik oluo bu haliyle :))) diğerinide yapsa apaçi dansı yapıyor deyip comologgo söyleyeceğim :)) Hepiciiiniziiii öpüyorummm gideyim de kuzumun altını alayım.... Birde gitmeden önce söyleyim çünkü bu düzen oturdu artık bende mt gibi bekledim emin olmak istedim söylemek için gece 1-2 den önce uyumayan Kaan artık 7-8 arası uyuyor çok mutluyum çok aman nazar değmesin :)))
Sagol teyzesi :)) yolduk barbinin saclarınıGeçmiş olsun inşallah altından ciddi birşey çıkmaz.
Öncelikle geçmiş olsun benim kızımda bazen kendi tükrüğünü yutarken oluyor , Allah korusun hepimizin yavrularını.
ali ye kocaman maşallah oda artık dönüyor :)
Maşallah Ali bebeğe . Büyümüşte ablasının oyuncaklarıyla oynarmış :)
Bizde halen ek gıdaya geçmedik sizin gibi , bende deli gibi süt yapacak ne varsa yiyor içiyorum. Seninde belirttiğin gibi boza güzel süt yapıyor ayrıca buğday ve pirinç gevreklerinden yiyorum neredeyse hergün bunlarda çok güzel süt yapıyor.
Aybikecim geçecek hepsi , hersey cok guzel olacak, düşünme boyle kötü seylerrüyanın etkisinden mi kv gitti ondan mı dicem ama pek bir kötüydüm dünresmen dokunsan ağlayacağım modda..veee akşam eşim dokundu ağladım, hemde çatlayana kadar. hala da kendime gelemedim
kadın gidince çok garip birşey oldu. eve döndük kapıdan içeri girdik, bir anda kendimi evde yabancı bir erkekle yalnız hissettim ve korkmaya başladım. hayatımda hiç böyle hissetmemiştim...akşam yemekten sonra eşim de benim iş muhabbetim yüzünden benimle tartışmaya başlayınca ipler koptu ve deli gibi ağlamaya başladım
hala da kendimi garip hissediyorumkendi evimde yabancı gibiyim, canım hiçbirşey yapmak istemiyor. hani olur ya yabancı bir evde olmanın tedirginliği, öyleyim işte...anlamadım ne oluyor bana böyle şimdi
Sagol canım Allah korusun yavrularımızımeltemcim senin kız yandı valla iki erkek kardeşle :) alışçak artık keltoş barbilere :) geçmiş olsun bu arada canım, allah yaşatmasın bidaha.
geçip gidecek hepsiii, bi sütten kesilsin bizim danalar vercez kilolarıda
bizede olmuştu emelcim bir kaç defa hemde, ben gaz falan diye düşünmüştüm ama değildi. Ağlamadan önce kilitlenmiş babasına bakıyodu dalmış heralde birden kendine gelincede korktu diye düşünmüştüm ben.
Geçmiş olsun , iyileşmişsinizdir umarım
Unut gitsin canım , hic hatırlama uzme kendini , oglusunun ömrü uzamışay çooook kötüydüoğlumu kaybettik, eşimde üzülme bir tane daha doğurursun diyor bana, adama nasıl kızdım duygusuz niye üzülmüyor oğlu için diye....tam o arada deli gibi gök gürüldemiş, yataktan nasıl sıçradım Atahan ın yatağına gidip yaşıyor mu diye baktım hatırlamıyorum. hemen aldım koynuma oğlumu sarıldım, sabaha kadar da deli gibi yağdı yağmur
Sagol canım Allah'a emanetler tabiCanlarım çok geçmiş olsun Allah'a emanet yawrularımız ben bide şimdi ayrı odada yatıyorum ya. Allahım sana emanet diip çıkıyorum odasından öpüyorum kuzuları
İnsallah gidersin canım annene, stres atarsın biraz , sonrada sakin dille konuşursunuz esinle , insallah daha anlayışli olabilirÖyle bir bıkmışım ki hiç konuşmak gelmiyor içimden. Kendi düşünsün biraz. Bütüüün hafta sonu yatmış adam ben hastanedeyim kuçağımda çocuk. İş yeri için kimlik fotokopileriniz lazım çektirebilirmisin diyor. Diyorum ki nerede çektiricem hava çok soğuk. Puseti indirmedim kucağımda. Hastanede rica et çekerler diyor.
Dediğin gibi alışmış her işi üstlenmeme evle olan ilgisi sadece akşamları iki saat. Sabah 20 dakika.
Benim en kısa zamanda kendimi annemlere atmam lazım:))
inşallah kar yağmaz yarın yola çıkabilirim. Yoksa perşembeye kalacak.
Cat diye catlamak uzereyim
Neresinden tutup de duzeleyim
Ortagi olmusum emzirmenin
Herkesi oyasim var
(Burasi kizima)
Aman be hadi kalk kaynaşalım kız
Çakkıdı çakkıdı oynaşalım kız
Azıcık alttan azıcık üstten
Hopppidi hoppidi hoplatalım kız!
Kızlaaaarrr
yavrucuğum gece niye uyumammış biliyor musunuz??
inci tanesi patlatmış kuzum kolay mı??
Annesi anlayan kadar akşam oldu tabi.
Kaşık çıt çıt ediyor. Baktım yok. Bi daha baktım yok. Meger yanlış yere bakıyormuşum. Üstten patlatmış kereta:))
çok çok sevindim. Bütün modum değişti birden.
Sağolun. Kızlar,
Biz senelik evliyiz. Ta en başından beri böyleydi. Hiç düzelmedi. Ailesinden öyle görmüş çünkü. Aslında sosyal hayatımız olsa. Normal insanların böyle yapmadıklarını görse belki öğrenir. Çünkü söylememle anlayamıyor.
Biz hamileliğimde bir badire atlattk. Ve geri dönüşü zor bir yerden döndük. Bu bizim barışma çabalarının ertesi :)
neyse aslında konuşunca aşılacak şeyler ama dediğim gibi konuşmak istemiyor canım. Kör mü gözü görsn.
İvy odanızı şimdi daha çok merak ettim açıkcası. Montesrori ilgimi çekiyordu oğlum küçükken. Arkadaşlarım kayyunun annesi diyorlardı bana:)) Ama dekorasyon konusunda hiç okumamışım. Düşünmemmişim. Sadece faliyetlerine bakıyordum. tek çocuk için uygun. İkinci için bu tarz faliyetler için düşünmeme. Gerek yok. Var olan düzende büyüyecek inşallah.
Kızlaaaarrr
yavrucuğum gece niye uyumammış biliyor musunuz??
inci tanesi patlatmış kuzum kolay mı??
Annesi anlayan kadar akşam oldu tabi.
Kaşık çıt çıt ediyor. Baktım yok. Bi daha baktım yok. Meger yanlış yere bakıyormuşum. Üstten patlatmış kereta:))
çok çok sevindim. Bütün modum değişti birden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?