2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ivy bunu begendi, katildi, alkisladi v.s. :)

Dualarimiz seninle canim, Atahan in kismeti gelir bulur sizi merak etme. Bu maddi sikintilarda geriyor sizi, ama yavrun saglikli, para her zaman kazanilir, oyle dusun lutfen. Guzel haberler vereceksin bize bekliyoruz.

Ne oldus ize boyle kizlar? Sen cocuklara mi gerildin cnm yoksa baska seylerde mi var?

Hafta sonu eşime çok çok sinirliydim. Pazartesi geçti.
Miniğim günlerdir geceli uyumuyor ben çok uykusuz ve yorgunum. Hafta sonu da herkes evde olunca işler daha çok oluyor. Ama benim kocam napıyor. Akşama kadar yatıyor. Yorgunmuşş. Ha birde yaz tatilimizi ayarlamış kendi çapında. Ramazan bayramında sonra izin ayarlamış. Aillelerin yanına memleketle gidicekmişmişiz. Onca yolları iki çocuklagidicekmişim. Ben de hayatta olmaz dedim. Kendin gidersinçok meraklıysan dedim. Uff bunlar hep senelerin birikimi. Şimdi ucundan yazınca ne varki der insan o da yorulmuştur. Tatil ayarlamıştır. Ama öyle değil. Ne kadar iyi okul bitirmiş. İyi bir işte çalışıyorda olsa ailesimden gelen köylü kültürünü atamıyor üzerinden. Bu halimle kahvaltısını hazırlatmadan gitmedi sabah. Akşam yemeği önünde olacak. Meyvesi de getirilip soyulacak. Yapma diyeceksiniz ama olmuyor. Ne kavgaalr ne gürültüler koptu aa değişmiyor.

Sorsaydin canim kk ya uyemisin diye, yok derse soyle kucumser bir bakis atardin :))

Muhtemelen ruyadan etkilendin sen. Kocana da ondan sinirlisindir. Oglunun ömrü uzamis, kotu dusunme.

Ah canim, senin esinin empati yapamamasi seni hep geriyor boyle zaten. Bugunu atlattikda bu yavrularla yazin memlekte gitmek kaldi sanki, hey allahim. Ilk dogumundan sonra senin anneligi nasil idare ettigini, evi ve onu aksatmadigini gorduyse oyle kabullenmistir seni belkide, 2. Cocukla isler 4 kati daha zor oluyor onu farkedemiyordur. Konusmayi denesen? Durumunu anlatsan? Dinlemez mi seni?

Bi yandsn yavruma kiyamiyorum emsin diye, bi yandan da emzirme biter bitmez eski halime geri donme planlari yapiyorum. Kahveyi de hic sevemedim ben ya.. Bulucam ama caresini! Benim olcak fistik, binicem üstüne vurucam kirbaci!

Doktor notlarımı yazayım.

Çok çok kalkıyor günlerdir. Bu gce hiç uymadı neredeyse. Çocukalr evde olduğu için uyuyamaz dedi, karnı ağrırsa uyuyamaz dedi. Kalorifer kurutur burnu kurur dedi uyuyamz. Bu kadar çok kalkması normal değil dedi. Eğer böyle devam ederse gündüz bir uykusunu uyutma dedi.
Sizin yediğiniz yemeklerden yiyebilir artık dedi.
Bir sorunumuzda kakasını zor yapması ve çok sert yapmasıydı. Onun için prebiyotik ilaç verdi.
Kahvaltı bulamaç yapma tek tek ver dedi.
Öğle ve akşam aynı şey yiyebilir. Çorba ya da pirinçli sebze yemeği.
Çorba yayla çorbası, sebze çorbası, şehriye çorbası ver dedi.
Ekmek bir hafta beyaz ekmek ver sonra diğer ekmeklerden yedirebilirsn dedi.
Genel görünüşü iyi dedi.

Öyle bir bıkmışım ki hiç konuşmak gelmiyor içimden. Kendi düşünsün biraz. Bütüüün hafta sonu yatmış adam ben hastanedeyim kuçağımda çocuk. İş yeri için kimlik fotokopileriniz lazım çektirebilirmisin diyor. Diyorum ki nerede çektiricem hava çok soğuk. Puseti indirmedim kucağımda. Hastanede rica et çekerler diyor.
Dediğin gibi alışmış her işi üstlenmeme evle olan ilgisi sadece akşamları iki saat. Sabah 20 dakika.
Benim en kısa zamanda kendimi annemlere atmam lazım:))
inşallah kar yağmaz yarın yola çıkabilirim. Yoksa perşembeye kalacak.

E gercekten ama yapma???? Benimki de ters agresif ama Allahtan hizmet beklemez mutfagi toparlar meyvesini kendi alir filan. Cok elestirme huyu olmasa pammmmık gibi adam..

Ayyy git git super! Benim de annem subatta 1hafta gelicek yollarini gozluyorum :) bi de mart gelse ben de gitsemmm.

Son düzenleme:
Olmuyor şekerim. Ya da ben beceremedim.

Umursama biraz. İstemeyi bilmiyoruz biz kadinlar, illa hizmey edicez. Cocuga kadar ben de cok ozenirdim meyve soyup getirirdim istemezdi ama jest yapardim, cocuk oldu simdi masayi sen toplayip makineye yerlestirir misin diyorum:) bilmem yapar miyim acaba diyor bence yaparsin sen diyorum. Bi de en ufak bi iş yapsa övgüler yagdir. Oo super olmud cok ii yapmissin diye, cesaret grlsin:)

Ben çalışmadığım için, o tür şeyli beklemiyorum. Çünkü işi yoğun ve yorucu. Ben zaten yapıyorum. Ama bu yorgunluğumu görmezden gelmesi beni üzüyor.

En korktugum devreye gelmissiniz canim :) masallah, masanizin yeni uyesi hayirli olsun. Bizim aksam yemeklerimiz bebege uygun olmuyor pek, bende kara kara dusunuyorum simdiden menu olusturuyorum burada yazilanlardan. Lutfen gunluk menunuzu ve bebegine de ne verdigini yazar misin firsatin oldukca?

Yazarım tabi:)
bugün yayla çorbası vardı öğlede. Akşama da onu yiyecek. Bize et yemeği pişirmeyi düşünüyorum. Bir iki çimdik tadına bakar.

Canim, esimle coook kotu bir donem gecirmis birisi olarak sunu soyleyebilirimki, bu tur seylerdin sonu gelmiyor. Konusup uzlasmak zorundasiniz, giden sizin gunlerinizden gidiyor, yavrularinizla huzurlu, mutlu gecirmeniz gereken zamanlari boyle gergin geciriyorsunuz. Gun geliyor, ipler baya kopuyor, konusulmayan seyler birikiyor, sonra toparlanincada bosa gecen huzursuz zamanlara uzuluyoruz. Annecigine git biran once, sakinles, dinlen... Ve sonra al karsina esini konus. Gecende yazmistim, hakli mi olmak istiyoruz mutlu mu? Ben mesela mutlu olmayi sectim, hakli oldugum konularda artik sitem etmeyi, mucadele etmeyi biraktim. Simdi anladi esim beni artik, o da gecen 1 yili telafi etmek icin neler yapiyor inanamassin. Bazen burada yazip paylasmak istiyorum sizinlede ama kotu niyetli insanlarinda surekli okuduklarini bildigim icin vazgeciyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…