2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Begendim ki. :))

bende giremedim uzun zamandır dün nöbetçiydim bugün nöbetten çıktım anca topladım kafayı oturdum pc başına
dün hastanedeyken ailecek kontole gittik annem ve benimki rutin takibi eşim ara ara ateşleniyordu kızımda ara ara öksürüyordu. dr boğazı fazla kızarık değil dedi çok şükür fazla bir problemimiz yok. dün 5. ayı doldurduk kilosu 7.430 boyu 69 cm.
siz oturtmaya başladınız mı arkadaşlarım 6. aylık olsun öyle oturtmaya başla dedi. gerçi benimki ağustos sonu doğduğu için sizinkileden hafta farkı vardır. ben yinede 3 hafta sonra destekli oturtmaya başlamayı düşünüyorum. sizin fikirleriniz nelerdir?

Yok canım ya gereksiz bence
Heryere ben götürüyorum cocukları , babaları cok sabırsız çünkü , yinede tedirgin veya güvensiz değiller

Bizde 2 Şubat'ta 6 ayı dolduracağız , sonra destekli oturtmayı düşünüyorum , oturmayı öğrenseler biran önce , yata yata cok sıkılıyorlar, ana kucağı da kesmiyor artık :))

Biz e bebekten joie die bi marka aldîk, 250 tl alışverişe 50 tl indirim vardî, 180e geldi. Fiyati 229 normalde. Oğlum çok sevdi, kemerini de takînca gayet güzel oturuyor. Normalde kayîyor, yeni başladîk oturmaya. Bi bak istersen.

Burka çok geçmiş olsun. Anne olunca hasta bebeklere hiç dayanamaz oldum.

Burka nasıl mutlu oldum anlatamam hep iyi olsun ozan kuzu ve bütün kuzular
Ivy : yazdıkların bana birini hatırlattı özellikle kocası ile övünen kısmı )))
Mt: canım sana katılıyorum orda yazmış burda yazmış durumu hoş değil tabiki isteyen istediği yerde yazar ancak sevdiğim birinin profiline girdiğimde baya oluyor malum yerde burası ve bizler hakkında yazdıklarını okuyunca işin masumiyeti kaçıo hatta hala altta görüyorum burayıda okuyor demem o ki okumak yazmak diil rahatsız eden
Hasibe : bize doktorumuz 4 aydan sonra kucakta oturtabilirsiniz dedi ben çok direndim oturtmamak için ama çok hevesliyi 5. Ayda başladım oturtmaya

kızlar bebegim kilo almıyor cok hareketli ve az uyuyor asıl sebep bu sanırım sadece emiyo ve ek gıdaya basladk bes bucuk aylık 5700 kilosu dr smilac diye bişey verdi onu da cok yemiyo nasıl kilo aldrcm ben bu cocuga yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kızlar bişeyi merak ediyorum, ek gıdaya geçenlerin bebişleri ne kadar çorba yoğurt vs yiyor? Benimki bikaç kaşık yiyor ama yarısını da önlük yiyor :) zamanla alışır, karnını doyuracak kadar yer di mi?

Bi de ben demir ilacı vermiyorum içinde paraben var diye ama versemiydim diye içim içimi yiyor. Siz veriyormusunuz?

Canım benim kızımda öyle çok yemiyor ek gıdayı düşün kavanoz mevyelerinin yarısını anca yiyor.

Bende demir ilacı vermedim hiç. geçen hafta doktora gittiğimizde kan tahlili yaptırdık çok şükür kansızlık çıkmadı doktor verme şimdi dedi 9 . ayda tekrar bakarız öyle verirsin dedi.

benimki sebzelere alışamadı genelde meyve ve kahvaltılık (cici bebe labne peyniri pekmez yumurta sarısı) yoğurt ve gece yatmadan önce pirinç unlu muhallebi yiyor
yoğurdu kavanoz meyve püreleri almıştım onların kavanozuna mayalıyorum (sanırım 125ml) yarısını yediriyorum ama sade yoğurt yemiyor ya içine muz veya elma rendeliyorum ya da 1 tane cici bebe eziyorum
bugün ilk defa patates ve havucu haşlayıp püre haline getirip biraz sade verdim tattırdım hoşuna gitti kalanını yoğurtla karıştırıp verdim
bizim beslenmemiz böyle işte

Bence bilakis, cocyk kortugu zman ya da cani acidigi zaman annesini yaninda ister, goremezse daha cok kaygilanir. Baba bu konularda annenin yerini tutamayabilir. Simdiye kadar berbere, asiya, doktora genellikle ben goturdum. Hep elinden tuttum. Babasi duygusaldir, cok panikler, cocugun korkacagi yoksa bile korkutur:)

Burka gunun haberini senden aldik. Cok cok sevindim.

Aybikecim canım sende öyle bi yufka yürek varki sen bu kadını alırsın geri eve
Demedi deme
Ben olsam ne yapardım ben de alırdım :)))))

Nurunhiram bir yere mi gidecekti??
Kac gunfur goremedim.
Bende yoklamaci oldum bugun:)

Minnoşcum daha sorma bence:)))))
Ben de üzülüyorum o topic bu topic ayrıldık çok komik oldu
Ne güzel 9 ay birlikte gelmiştik bugünlere
Isteyen isteğini yazıyordu
Oldu bi kez yapacak bi şey yok
Benim bu topiğe vefa borcum var
Daha çift çizgiyi görmeden şüphelenirken yazmaya başlamıştım
Çok arkadaşlarımız geldi gitti haber alamadık
Henüz kimsecikler yoktu en başlarda 2012 Ağustos anneleri yazıyordu ayy açtınız mı çok heyecanlı falan şeklinde :)))
Benim yalnızlığımda hepimiz arkadaşım oldunuz buralarda tek balımayken kendimi ülkemde hissettim sayenizde
Çok seviyorum hepinizi

Merhaba güzel,yetenekli ve becerikli anneler
Uzuuun zaamandır uğrayamıyordum topiğe..geçmişe çok az göz gezdirdim IRMAK hayırlı olsun canım. Bir bebeğin daha olacak. Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin,içime kız gibi doğdu (oğlum var ve kızları çok seviyorum belki ondan olabilir )
Dr değiştirdik.Çoook ilgili bir bayan.Dil bağının kısa olduğunu söyledi.Bir kaç dr cerraha gösterdik operasyon şart dendi.Dil bağı ve sünnet birarada yaptırdık..bir kaç günümüz kötü geçti..ağlamadı ama huysuzlukta çağ atladı.Gece 2 de uyandı 1 saat oyun,uyku..sonra 5te bi daha oyun ve 7de uyku..Tracy Halanın tüm olaylarını başarıyla gerçekleştirmiştik ama bu sünnet olayı bizi bitirdi!Sadece saatinde uyuyor o kadar!
Ek gıdaya bizde geçtik.Mevye püreleri yapıyorum.Çok az tarçın katıyorum..Patates havuç yaptım yemedi.Hele içine karnabaharda kattım yememek için ağlama krizine girdi.Bende patates havuç 1tatlı kaşığı kırmızı 1 çay kaşığı yeşil mercimek 1çay kaşığı pirinç pişirip yağda unu kavurup çorba yaptım.Onu biraz daha iştahlı yedi.Valla bana göre felaket lezzetli oluyorlar ama oğlan 2 kaşıktan sonra beni maymuna çeviriyo.
Bir kaç gündür hiç bir şey yemek istemiyor..Sadece su!Endişeleniyorum..böyle bir şey yaşayan var mı?Dr çok sağlıklı dedi ama...Dişten mi acaba??

Nickicim
Yediği kadar ver zorlama
Kızım henüz 5 ay 10 günlük
Son 1 haftadır hız verdik katı gıdaya daha önce tattırma şeklindeydi
Versek bizim ki yiycek
Ben 1 gün meyve püresi verirsem 1 gün sebze veriyorum
Yoğurdu son 3 gündür hergün veriyorum
Yoğurdu günde 3 tatlı kaşığı yiyor
Sebze meyve pürelerini genelde yulaf unuyla puding gibi pişirip veriyorum 30 çay kaşığı yediği oldu ama genelde 15 çay kaşığı yiyor
Ölçtüm. 30 cc yapıyor
Bence normal
Ayın sonunda günde 1 öğün katı gıda olacak şekilde yani 90 cc olacak şekilde çoğaltıcam
Sebzeleri daha çok severek yiyor içine keteniz bezelye herşey katıyorum
Ben 7 aylık olunca sabah kahvaltı da dahil günde 3 öğün vermeyi planlıyorum
Siz kaç aylıksınız
Katı gıdaya yeni mi başladın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…