2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar

Okuyacak bi şey olmayınca insanın yazmakta gelmiyor içinden. Neyse bi sorum var: ben kızıma bulamaç değilde tane tane kahvaltı veriyorum. Biraz az yiyor ama olsun dedim. Zaten hem doktorumuz hemde aile hekimliğinden arayan ebemiz sıkı sıkı tembihledi ek gıda 200 ml yi geçmeyecek diye. Anne sütü esas besin kalacak diye. Neyse ben sıkıldım her sabah kızıma aynı şeyleri yedirmekten kızımda sıkıldı sıkılacak az kaldı. Git gide daha zor yiyor. Başlarda en azından yediği miktarı iştahla yiyordu. Sorum şu kahvaltıda farklı alternatif neler olabilir? Bulamaç istemiyorum ama yine. Benim aklıma ilk gelen lor+yumurta sarısı+tereyağ oldu. Biz zaten ailecek severiz bunu. Yalnız yumurtanın akını da koyardım önceden şimdi onu ayırıcam. Başka ne olabilir?

Bu arada fb güzelleri arada burayıda kolaçan edin tamam mı?

Arkadaslar ben bu topic e ayda yilda.bir bakip cikiyorum sayfada geri git git bulamadim oku oku sıkıldım nedir bu fb grubunun adı? Bende katilmak istiyorum

ben hiç bulamaç vermedim cnm, kaşığa yumurtayı alıp ardına az peynir koydum, bazende pekmez ekledim yumurtanın arkasına, tereyağ denemedim.reçel verdim azıcık, domates verdim az..başka bişey vermedim henüz, eşim nutella tattırıyo kızıyorum bide

ben bugun biraz tahin pekmez verdim canm.cok sevdi.bende cok.vermiyorum ek gida bizim su icme sorunumuz vqr.akitmaz sulugunu biberonunu hep dis kasima amacli.kullaniyor sizin biciriklar gunluk.ne kadar su iciyor

ben bugun biraz tahin pekmez verdim canm.cok sevdi.bende cok.vermiyorum ek gida bizim su icme sorunumuz vqr.akitmaz sulugunu biberonunu hep dis kasima amacli.kullaniyor sizin biciriklar gunluk.ne kadar su iciyor

Oğlum günde 2-3 kez birkaç çay kaşığı şu ancak içiyor sanırım anne sütü su ihtiyacını karsiliyor...ek gıda çok az yiyor

Arkadaslar ben bu topic e ayda yilda.bir bakip cikiyorum sayfada geri git git bulamadim oku oku sıkıldım nedir bu fb grubunun adı? Bende katilmak istiyorum

Canım sadece sıkı takip edenler ile bile sayı çok fazla oldu fb da sanırım 50 yi geçtik
O nedenle yeni üye alınmayacak

Tahin pekmez bende çok az verdim sevdi. Biz her sabah yumurta sarısı, beyaz peynir, azıcık zeytin, azıcık ekmekle kahvaltı ediyoruz. Bazen su bazende ıhlamur veriyorum. Kaşıkla, sulukla yada biberonla içmedi benim kızım su. Kaşıkla azıcık içiyordu bende yetiyor o kadarı zannetmiştim ama meğer bardak istiyormuş. Şimdi bardakla günde 1,5 çay bardağına yakın içiyor. Tabi biraz döke saça

ben evde labne peyniri bebek ekmeği ve bebek keki yaptım ekmeğine labne bandırıp veriyorum bazen kek veriyorum eline ayrıca tahin pekmeze batırıyorum ekmeğini onu yediriyorum çok az tabi. kuru kayısı veriyorum kemiriyor çok da hoşuna gidiyor cevizi çok ince şekilde havanda dövüp onu veriyorum ekmeğini bazen domates suyuna batırıp veriyorum

Benimki belli olmuyor ams ortalama 120 cc su içiyor.

Cnm bebek ekmeği ile kekin tarifini yazar misin? Bi de ne kadar dayaniyo, benim oğlum çok istahsiz da

Tariflerini de yazarmisin cnm ? Bi de ne kadar dayanıyor? Benim oğlum çok istahsiz da

Tariflerini de yazarmisin cnm ? Bi de ne kadar dayanıyor? Benim oğlum çok istahsiz da
bebek ekmeği
1 paket instant maya
3,5 -4 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
250ml ılık su
Tüm malzemeler karıştırılıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yaklaşık 30 dakika üzeri temiz bir bezle kapatılıp mayalandırılır. Ya ğlı kağıt serilmiş tepside istenilen şekil verilip 200 derece fırında pişirilir.( hamurun yapışmaması için üzerine un serpilebilir)

bebek keki
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım elma
3 adet dövülmüş ceviz
2 adet kuru kayısı
ben dilimleyip derindondurucuda saklıyorum ekmekleri de küçük küçük yapıp derin dondurucuya atıyorum günlük çıkarıyorum kekin üzerine bazen pekmez sürüp veriyorum tatlansın diye

Yarın yapiyorum hemen, çok teşekkür ederim. Oğlum da sever inşallah

Inşallah yer benimki de. Yalnız oğlum kuru şeyleri yiyemiyor, çiğneyip yutacagina cikariyor. sen nasıl alistirdin ?

kendi eline veriyorum ben verince hepsini çıkartıyordu ağzından hem oynuyor bir kısmını yiyor bir kısmını çıkarıyor hiç yememesinden iyidir diyorum

bu arada labneyi yazmayı unutmuşum sütü kaynatıyorum yoğurt mayalar gibi yaklaşık 40-45 derce sıcaklıkta light beyaz peynir(tuzu azaltıldığı için) bir kibrit kutusu kadar çatalla ezip hafif suyla karıştırıp yoğurt kıvamına getirip maya olarak sütün içine koyuyorum kabı sarıp 4-5 saat mayalandırmaya bırakıyorum. mayalandıktan sonra 12 saat buz dolabında bekletip tel süzgecin üstüne tülben örtüp yaklaşık bir saat süzdürüyorum labne hazır ben ve eşimde yiyoruz hatta pastaya falanda kullandım 1 litre süt ile yaptım yaklaşık 750 gr labne çıktı diyebilirim çok bereketli oladu artık daha az sütle taze taze yapayım diyorum pastörize sütle de yapılır fakat ben tercih etmiyorum bugün de yaptığım labneyi maya olarak kullanıp denicem daha fazla nasıl doğallaştırabilirim diye uğraşıyorum yarın paylaşırım olup olmadığını labneyi muzla karıştırıp verdim biraz yedi pekmezle verdim onu sevdi ekmeğe bandırıp veriyorum bazende yumurtayla karıştırıyorum deni,yorum her türlü

Canım sadece sıkı takip edenler ile bile sayı çok fazla oldu fb da sanırım 50 yi geçtik
O nedenle yeni üye alınmayacak

yyaa bu fb olayıne kızlarr burayımı bırakıosunuzz ben oğluştan ırsat bulupyazamıyourm okuyup cıkıom sık sık ahh aahhh hamıleyken 7 /24 burdaydım neredeyse bırakmayın sakın benı ben sızsız naparım :18: fb neyse soleyın kızlar korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…