- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.921
bebek ekmeği
1 paket instant maya
3,5 -4 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
250ml ılık su
Tüm malzemeler karıştırılıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yaklaşık 30 dakika üzeri temiz bir bezle kapatılıp mayalandırılır. YaEki Görüntüle 1025129 ğlı kağıt serilmiş tepside istenilen şekil verilip 200 derece fırında pişirilir.( hamurun yapışmaması için üzerine un serpilebilir)
bebek keki
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı un
1 adet havuç
Yarım elma
3 adet dövülmüş ceviz
2 adet kuru kayısı
ben dilimleyip derindondurucuda saklıyorum ekmekleri de küçük küçük yapıp derin dondurucuya atıyorum günlük çıkarıyorum kekin üzerine bazen pekmez sürüp veriyorum tatlansın diye
tarifler için çok teşekkür ederim. ikisini de denemek istiyorum ekmekler çok güzel görünüyor. Bu arada ekmekleri yayınladığın siteyi tesadüfen gördüm aynı fotoğrafı orada yayınlamışlar :)
Tariflerini bende yapicam teşekkürler
Herkese selamlar;
Facebook'a kaçanlar arada burayı takip ediyor mu bilmiyorum ama ben yine de yazan olmuş mu diye bakıyorum arada. Bizden haberler şöyle... Bu hafta itibariyle işe başladım. Annem geldi. bakıcıya alışssın diye bi 2 hafta kalacak. ilk gün zordu ama adapte oldum hemen. evden çıkıyor olmak öyle iyi geldi ki sormayın kızlar. bakıcımız kızımı uyutabiliyor buna çok sevindim ama yedirmede çok zorlanıyor. dişten mi bilmiyorum ama çok huysuz bizimki...
Hepinizi öpüyorum...
Facebook'a kaçanlar huuuuuuuu arada burayı da ziyaret edin yaaaaaa:))))
Bende pzt ise baslicam. Karnima agrilar giriyor kayinvalidem bakmaya caliscak iste zeyno ondan ne dogru duzgun yiyo nede uyuyo( aksam eve donunce napiyo bebegin sana karsi ben kuscek bana diye cok korkuyorum.
Tahin pekmez bende çok az verdim sevdi. Biz her sabah yumurta sarısı, beyaz peynir, azıcık zeytin, azıcık ekmekle kahvaltı ediyoruz. Bazen su bazende ıhlamur veriyorum. Kaşıkla, sulukla yada biberonla içmedi benim kızım su. Kaşıkla azıcık içiyordu bende yetiyor o kadarı zannetmiştim ama meğer bardak istiyormuş. Şimdi bardakla günde 1,5 çay bardağına yakın içiyor. Tabi biraz döke saça
Çalışmaya başlamadan önce bende öyleydim ama elhamdülillah bakıcımızdan memnunum şimdi içim daha rahat. bebeğimde ilk gün çok zorlandı şimdi alıştı bakıcısına çok şükür. akşam döndüğümde beni görünce eller kollar kucağıma gelmek için çırpınıyor. bende evde onunla birlikte mümkün olduğunca kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum
herkese selamlar;
facebook'a kaçanlar arada burayı takip ediyor mu bilmiyorum ama ben yine de yazan olmuş mu diye bakıyorum arada. Bizden haberler şöyle... Bu hafta itibariyle işe başladım. Annem geldi. Bakıcıya alışssın diye bi 2 hafta kalacak. Ilk gün zordu ama adapte oldum hemen. Evden çıkıyor olmak öyle iyi geldi ki sormayın kızlar. Bakıcımız kızımı uyutabiliyor buna çok sevindim ama yedirmede çok zorlanıyor. Dişten mi bilmiyorum ama çok huysuz bizimki...
Hepinizi öpüyorum...
Facebook'a kaçanlar huuuuuuuu arada burayı da ziyaret edin yaaaaaa:))))
çalışmaya başlamadan önce bende öyleydim ama elhamdülillah bakıcımızdan memnunum şimdi içim daha rahat. Bebeğimde ilk gün çok zorlandı şimdi alıştı bakıcısına çok şükür. Akşam döndüğümde beni görünce eller kollar kucağıma gelmek için çırpınıyor. Bende evde onunla birlikte mümkün olduğunca kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum
bu fb adresi nedir kızlar??? bize yer yoh miiiiii????üye sayısını artırmanın bir yolu yoh miiiiiii????
Canım ben pozitif düşünmeye taktım bu aralar. bakıcımıza yapılması gerekenleri neyi nasıl istediğimi anlattım. arada pürüzler çıkıyor ama zamanla daha iyi olacağına inanıyorum. herkesi tembihledim. şöyle konuşmalar oluyordu: işte arkandan ağlayacak... sana küsecek.. anne gitme diye yakana yapışacak... çocuk mutsuz olacak... Bunları bazen bakıcımız bile söylüyor düşün yani.. hemen uyardım kızımın yanında öyle konuşmayın dedim. (Annem de söyledi bi kaç kere) Annesinin onun geleceği için işe gittiğini belirten cümleler kurulsun dedim. her şey iyi olacak dedim. kızım çok mutlu dedim. hatta bugün annemi yine uyardım. bu sadece kızım için değil bneim psikolojim için de gerekliydi ve iyi oldu. öğleden önce 2 öğleden sonra 3 saat ayrı kalıyoruz. daha ayrıldığımızı çok farketmiyor. beni görünce gülüyor sadece. ama babasını gün içinde bi sabah bi akşam gördüğünden ona sevinçle atlıyor. sana küsmeyecek emin ol... kv ni uyar nasıl bakmasını istediiğini açıkça anlat. psikolojini iyi tutmaya çalış. kendini rahatlat. gerçekten de onlara daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyoruz. ben çalışan annenin çocuğuyum ve kadınların kesinlikle ekkonomik özgürlüklerinin olması gerektiğini savunurum. kendini bunları düşünerek rahatlat canım.Bende pzt ise baslicam. Karnima agrilar giriyor kayinvalidem bakmaya caliscak iste zeyno ondan ne dogru duzgun yiyo nede uyuyo( aksam eve donunce napiyo bebegin sana karsi ben kuscek bana diye cok korkuyorum.
Yaaa ayrılınca daha kaliteli zaman geçirdiğimi ben de farkettim biliyor musun. evdeyken yok yemekti yok temizlikti yok dinlen yedir içir ne kadar oynamaya ilgilenmeye çalıştıysam da şimdiki kadar olmuyordu. şimdi hayatım daha düzenli ben daha pratik oldum. kalan zamanı kızımla verimli geçirmek için uğraşıyorum...Çalışmaya başlamadan önce bende öyleydim ama elhamdülillah bakıcımızdan memnunum şimdi içim daha rahat. bebeğimde ilk gün çok zorlandı şimdi alıştı bakıcısına çok şükür. akşam döndüğümde beni görünce eller kollar kucağıma gelmek için çırpınıyor. bende evde onunla birlikte mümkün olduğunca kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum
ya benim kızımda su içmiyor bardakla içmeye çalışıyor ama beceremiyor diye bırakıp kaşıkla uğraşıyordum. tekrar ben de bardağı deneyeyim sizin gibi...oyyy maşallah bende deneyeyim şu bardak olayını fıstıkım ben ben çok içerim o da içsin istiyorum
ben bakıcıs çok zorlanmasın ve bebeğim ben yokken ağlamasın diye sevdiği şeyleri yedirmesi için ahzırlıyorum mesela yoğurt meyve çorba.sevemdiği şeyleri hafatsonu ben yediriyorum savaş vererek o yüzden oğlum bakıcısını daha çok sevecek:)
başlarda sevdiği şeyleri yedirlerse hem onalr zorlanmaz hem bebek alışır diye düşünüyorum.
Bizimki bakıcısı beslerken daha çok yiyor pöfff artık tüm nazını bana yapıyor:)
çok şükür öyle huzurlyum ki bakıcımız olduğu için valla kafam rahat etti evet yoruluyorum ama kafam ruhum rahat çok şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?