2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam hanımlar;
Ben burayı elimden geldiğince canlı tutmaya çalışayım. bir yandan da şu fb işine gireyim yavaştan. Biliyorsunuz çalışmaya başladım. bu hafta ikinci haftam. günler evde olduğum zamana göre daha çabuk akıyor. hiç bişey anlamıyorum desem yeridir. bu ara çok yoruluyorum akşam kızımı uyuttuktan sonra internetten 2-3 haber okuyup hemen uyuyorum. hayata yetişmek istiyorum bir yandan .

Gelelim haberlere. bu hafta kızımın odasını düzenledik. 6 aylık olduğundan beri yatağını ayırmıştım ama onun odasındaki fazlalık eşyaları çıkarmamıştık haftasonu onları hallettik. yatağını en alt kademeye indirdik. elini korkuluklara atmaya başlayınca korktum açıkçası. alırken biraz zor oluyor tabi ama güvenlik daha önemli. Bu haftasonu bizim tembel isterse adım atabildiğini keşfetti. ayakta bile durmak istemeyen basmayan kızım az az adım atabiliyor şimdi. kollarından tututyoruz tabii. ama sevindim. hareketsizlikten hızlı kilo alamaya başlamıştı. fincandan su içmeye başladı. her seferinde atletine kadar değiştiriyoruz. çok dökülüyor ama suluk kaşık falan kar etmiyor illa fincana ağzını dayayacak. :)))

bu arada kızıma 2 adet masal kitabi bir de kitap seti aldım. kitap setinde biraz hayal kırıklığı oldu tabii. 5cmx5 cm ebatlarında 9 kitap var. doğan egmont yayıncılıktan ilk kütüphanem. masal kitaplarına bayıldım. masal otobüsü düt düt ve piti piti masal kitabım... içinde karakter gelişimi için öyküler var. mesela kuş ile sincap (yardımseverlik) gibi....

Bi de yeniden blog takibine başladım. daha önceden yazmıştım ama bir pediatristin blogunu takip ediyorum. onunda 1- yaşında kızı var. ben beğeniyorum. takip etmek isteyenler için...
http://drskaraca.blogspot.com.tr/

Hanımlar merhaba,

Her bulduğunu alıyorsun diyor bizimkiler. Doğru galiba. Philips damlatmaz bardak aldım. ne işe yarar? Kullanan var mi?

http://www.e-bebek.com/philips-avent-0-bpa-damlatmaz-bardak-200ml_PAV-9430251

Oğlum biberon almıyor. Sağılmış sütü de yeni sağılmış değilse kaşıkla dahi içmiyor.yoksa

Su içmek için ideal mi, pipetli olanları daha mı iyi ?

Duruma göre değiştireyim hemen e-bebek'ten.

çok tatlısınız yaw....teşekkürler paylaşım için

Sağol canım biz yürüteç almadık ve almayacağım evim küçük ve halılarım düz değil yürüteç girmez diye düşünüyorum kısmet ise mayısta annemlere gidiyoruz bütün yaz orda kalcağız orda abisininki kullanır artık.Ayenen biz<imki de an çok sesli oyunları seviyor dans da olsun eline bir tahta kaşığı vermeye denedişn mi ona göster kaşıkla plastik kaplara vursun bizmki bayılıyor.Bide biizmli iki elnine bişeyler veriyorum birbirine vurmaktan çok hoşlanıyor.

çok çok güzel yazmışsın canım sağol koku etkinlikleri büüyk oğluma yaptırmıştım ama daha büyükken bbekle de denyim teşekkürler.Yemek yediriken mutlak aona da veriyorum zaten maşlalh deyin baya bi kendisi yiyor.ufalamış ekmek parçalrı ustalıkla yakalyıp ağızına götürüyor çok şaşırıyorum açıkçası büyük oğlum çok daha geç buna başırmıştı.haşlamış patates havuş makarna elinle yiyor zaten kaşıkla da yemeye deniyor ama ancak yoğurt püre şeklinde olunca hani kolay dökülmeyeb yiyecekler:)))

evet canım balona dikakt ediyoruz ben de okudum sağolsun arkdaş anlatmıştı dikkat ediyoruz biz de.hatta yalnız bıraktığımda oyalansın diye pek oyuncak bırakmam çok az oyuncağımz var öyle bırakabileceğim.Kumaş kitabımız var mesela bir gün al sen ağızına tıpıştır çıkaramıyor sonra((bi,lmiyorum ama ben çok korkakım büyük oğlumla birkaç kaza geçirdikten sonra bu oğlumla daha dikaktli olmaya çalışıyorum ama yineden ilk olak alalh melekler kurusun diyorum bize kalırsa ...........

çok sağol canım kitaplarınızı mertka ettim nete bi bakyım bu blogu ben d e takip edeyişm teşeşkürler.

canım ben pipetsiz kullanıyorum normal böyle delikli bir kapayı pipetli daha sonra başlayacağız.Bilmiyorum seninjki pipetten açermi büüyk oğlum 10 aylıkken ancak pipetten içmeye başlamıştı.Bide pipetlinin hijiyeni sağlamk daha zor hele süt içirirsen.

kızlar fcb evde mmontessori uygulamaları diye bir gruptayım tavsiye ederim.Bebeğimle yaptığım tüm etkinliklerden ordan fikir alıyorum yoksa bend e yaratıcılık sıfır:))))

blog için tşk canım .burasının tadı bir başka benim için ilk göz ağrım :)

Kolyeleri hangi siteden siparis ediyorsunuz guvenilir mi kullanan varmi gercek amber yollamazlar diye her siteden siparis etmeye guvenemedim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kolyeleri hangi siteden siparis ediyorsunuz guvenilir mi kullanan varmi gercek amber yollamazlar diye her siteden siparis etmeye guvenemedim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Satılan2 2 site var zaten, ben totsandmore diye bi siteden aldım. Güvenilirmi gelince anliycaz artık: )

blog için tşk canım .burasının tadı bir başka benim için ilk göz ağrım :)
Benim de:))

kızlar fcb evde mmontessori uygulamaları diye bir gruptayım tavsiye ederim.Bebeğimle yaptığım tüm etkinliklerden ordan fikir alıyorum yoksa bend e yaratıcılık sıfır:))))
sırf bu sebepler yüzünden dayanamayıp fb açıcam sanırım.
teyzeler biz hastayız ama oyundan vazgeçmeyiz bakın sizse fikir olsun:)Eki Görüntüle 1038108
Eki Görüntüle 1038111
ayyy bu sıpalar etkinlik yapacak kadar büyüdüler mi yaaaa:))) Çok tatlı maşallah.

Bu arada bir blog tavsiyesi daha vereceğim. Montessori uygulamalarını hayata geçirmişler evde. evin bir çok bölgesinde düzenlemeler yapmışlar. ben beğendim.Geçen haftasonu kızımın odasını boşaltmıştık. şimdi yavaş yavaş hem oyuncaklar hem de kitaplıklarla falan doldurmak istiyorum. size de fikir vermesi açısından tarzını yerleşimini en çok beğendiğim odalardan biri... masaya duvardaki boya kalemlerini koymak için olan kutulara bayıldım...

http://fusundefne.blogspot.com.tr/search/label/Defne'nin Odası

Teşekkürler canım bu blogu takip ediyorum ben aslında o çocuk benimkimden biraz büyük ben de ordan çok şey öğrenmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…