- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.961
Selam hanımlar;
Ben burayı elimden geldiğince canlı tutmaya çalışayım. bir yandan da şu fb işine gireyim yavaştan. Biliyorsunuz çalışmaya başladım. bu hafta ikinci haftam. günler evde olduğum zamana göre daha çabuk akıyor. hiç bişey anlamıyorum desem yeridir. bu ara çok yoruluyorum akşam kızımı uyuttuktan sonra internetten 2-3 haber okuyup hemen uyuyorum. hayata yetişmek istiyorum bir yandan .
Gelelim haberlere. bu hafta kızımın odasını düzenledik. 6 aylık olduğundan beri yatağını ayırmıştım ama onun odasındaki fazlalık eşyaları çıkarmamıştık haftasonu onları hallettik. yatağını en alt kademeye indirdik. elini korkuluklara atmaya başlayınca korktum açıkçası. alırken biraz zor oluyor tabi ama güvenlik daha önemli. Bu haftasonu bizim tembel isterse adım atabildiğini keşfetti. ayakta bile durmak istemeyen basmayan kızım az az adım atabiliyor şimdi. kollarından tututyoruz tabii. ama sevindim. hareketsizlikten hızlı kilo alamaya başlamıştı. fincandan su içmeye başladı. her seferinde atletine kadar değiştiriyoruz. çok dökülüyor ama suluk kaşık falan kar etmiyor illa fincana ağzını dayayacak. :)))
bu arada kızıma 2 adet masal kitabi bir de kitap seti aldım. kitap setinde biraz hayal kırıklığı oldu tabii. 5cmx5 cm ebatlarında 9 kitap var. doğan egmont yayıncılıktan ilk kütüphanem. masal kitaplarına bayıldım. masal otobüsü düt düt ve piti piti masal kitabım... içinde karakter gelişimi için öyküler var. mesela kuş ile sincap (yardımseverlik) gibi....
Bi de yeniden blog takibine başladım. daha önceden yazmıştım ama bir pediatristin blogunu takip ediyorum. onunda 1- yaşında kızı var. ben beğeniyorum. takip etmek isteyenler için...
http://drskaraca.blogspot.com.tr/
kolyedendir :)
cok sukur bizee sancisiz sakince atlattik dis olayini.
arkadaşlar ne kolyesı ?bızım de daha dışımız çıkmadı eger güzel bıseyse bende alayım
cnm bnde balon veriyorum eline sık sık ama yanındayken sadece, mutfaktaki plastikler ben yemek yaparken imdadıma yetişiyor, yürüteç dün aldık ama şaşkın daha beceremiyo :)) da da da bababaa annneeaanneee gibi heceler çıkarıyo bzmki de, su şişesi elimizde hep :)) ben kucaklıyorum eşim karşısında kollarını açıp kapatıyo, zıplıyo hopluyo :)) eline dergi veriyorum sayfaları çeviriyo bakıyo, eski bi cep tel. yıkadım verdim hep telefon kumanda ve mause ye saldırıyo! ayakta durup sehpalardaki örtüleri çekiştirmeyi seviyo, ışıklı müzikli oyuncaklar ilgisini çekiyo, aynaya bakıp danbs ediyoruz, kapak gibi nesnelere plastikleri vurup ses çıkarmaya bayılıyo,ellerini pat pat vuruyo.. çok tatlılar Allahıma binlerce şükür..
ben eylül annesıyım sızı de takıp etmek ıstedım.paylasımınızdakı ortunn altına saklayıp bulma oyunu çocuklar için zor bır oyundur bebeğınızın bunu yapıyor olması çok gusel ben eğitimci olarak söylüyorum bunu..oyunlarınızda çok başarılı bu arada.ben bebeğime,büyük resimli mümkünse en fazla 3 parçalı bır sayfada kıtap okuyorum.omuriliğine masaj yapıyorum,onun soyledıklerını tekrar edıyorum,yemek yerken kesınlıkle kasığı elıne verıyorum yemeğe dokunmasını sağlıyorum,yerde yatarken karsısına geçip bana yaklaşmasını sağlıyorum.vucudunn organlarını ona soyluyorum.farklı kokular koklatmaya çalışıyorum dereotu çiçek meyve kokuları gıbı,bıryerlerden tuturarak yurutmeye çalışyorum.saçını tarıyorum ona tarağı verıyorum.parmak kukla ıle oyun oynatıyorum.ve onun için günlük tutuyorum.SANIRIM SADECE OYUN SORMUŞTUNUZ BENDE HERSEYI ANLATTIM kusurabakmayın
evişlerde
Fikriyecşm çok güzel oyunlar
Hepsi çok yaratıcı ama şu balon olayına nolur dikkat
Patlayınca parçaları kalır bi yerde Allah korusun bebişlerde herşeyi ağızlarına götürüyorlar Allah saklasın yavrularımızı
Geçenlerde burda arkadaşlardan biri paylaştı da 8 aylık bi bebek balon parçası yutmuş abisi balonu patlatmış parçası bebeğin yanına düşmüş o da alıp ağzına atmış
Allah korusun aman
Çok panik atak oldum ben artık bu evhamla nasıl büyğtcem bu çocupu bilmiyorum
Ama öyle olaylar duyuyorum ki pimpirikli olmamak elde değil
Selam hanımlar;
Ben burayı elimden geldiğince canlı tutmaya çalışayım. bir yandan da şu fb işine gireyim yavaştan. Biliyorsunuz çalışmaya başladım. bu hafta ikinci haftam. günler evde olduğum zamana göre daha çabuk akıyor. hiç bişey anlamıyorum desem yeridir. bu ara çok yoruluyorum akşam kızımı uyuttuktan sonra internetten 2-3 haber okuyup hemen uyuyorum. hayata yetişmek istiyorum bir yandan .
Gelelim haberlere. bu hafta kızımın odasını düzenledik. 6 aylık olduğundan beri yatağını ayırmıştım ama onun odasındaki fazlalık eşyaları çıkarmamıştık haftasonu onları hallettik. yatağını en alt kademeye indirdik. elini korkuluklara atmaya başlayınca korktum açıkçası. alırken biraz zor oluyor tabi ama güvenlik daha önemli. Bu haftasonu bizim tembel isterse adım atabildiğini keşfetti. ayakta bile durmak istemeyen basmayan kızım az az adım atabiliyor şimdi. kollarından tututyoruz tabii. ama sevindim. hareketsizlikten hızlı kilo alamaya başlamıştı. fincandan su içmeye başladı. her seferinde atletine kadar değiştiriyoruz. çok dökülüyor ama suluk kaşık falan kar etmiyor illa fincana ağzını dayayacak. :)))
bu arada kızıma 2 adet masal kitabi bir de kitap seti aldım. kitap setinde biraz hayal kırıklığı oldu tabii. 5cmx5 cm ebatlarında 9 kitap var. doğan egmont yayıncılıktan ilk kütüphanem. masal kitaplarına bayıldım. masal otobüsü düt düt ve piti piti masal kitabım... içinde karakter gelişimi için öyküler var. mesela kuş ile sincap (yardımseverlik) gibi....
Bi de yeniden blog takibine başladım. daha önceden yazmıştım ama bir pediatristin blogunu takip ediyorum. onunda 1- yaşında kızı var. ben beğeniyorum. takip etmek isteyenler için...
Hanımlar merhaba,
Her bulduğunu alıyorsun diyor bizimkiler. Doğru galiba. Philips damlatmaz bardak aldım. ne işe yarar? Kullanan var mi?
http://www.e-bebek.com/philips-avent-0-bpa-damlatmaz-bardak-200ml_PAV-9430251
Oğlum biberon almıyor. Sağılmış sütü de yeni sağılmış değilse kaşıkla dahi içmiyor.yoksa
Su içmek için ideal mi, pipetli olanları daha mı iyi ?
Duruma göre değiştireyim hemen e-bebek'ten.
Selam hanımlar;
Kehribar (amber ) kolye, bebeklerde ddiş ağrsina huzursuzluğuna filan iyi geliyormuş. Ben de siparişverdim aama gelmedi henüz. Inşallah bize de iyi gelir. SSen de arastir istersen.
teyzeler biz hastayız ama oyundan vazgeçmeyiz bakın sizse fikir olsun:)Eki Görüntüle 1038108
Eki Görüntüle 1038111
teyzeler biz hastayız ama oyundan vazgeçmeyiz bakın sizse fikir olsun:)Eki Görüntüle 1038108
Eki Görüntüle 1038111
Kolyeleri hangi siteden siparis ediyorsunuz guvenilir mi kullanan varmi gercek amber yollamazlar diye her siteden siparis etmeye guvenemedim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ancakgeçmiş olsun kuzuna. maşallah bu arada ne güzel oynuyor benim kızım olsa hepsini teker teker ağzına sokardı..
Benim de:))blog için tşk canım .burasının tadı bir başka benim için ilk göz ağrım :)
sırf bu sebepler yüzünden dayanamayıp fb açıcam sanırım.kızlar fcb evde mmontessori uygulamaları diye bir gruptayım tavsiye ederim.Bebeğimle yaptığım tüm etkinliklerden ordan fikir alıyorum yoksa bend e yaratıcılık sıfır:))))
ayyy bu sıpalar etkinlik yapacak kadar büyüdüler mi yaaaa:))) Çok tatlı maşallah.teyzeler biz hastayız ama oyundan vazgeçmeyiz bakın sizse fikir olsun:)Eki Görüntüle 1038108
Eki Görüntüle 1038111
Benim de:))
sırf bu sebepler yüzünden dayanamayıp fb açıcam sanırım.
ayyy bu sıpalar etkinlik yapacak kadar büyüdüler mi yaaaa:))) Çok tatlı maşallah.
Bu arada bir blog tavsiyesi daha vereceğim. Montessori uygulamalarını hayata geçirmişler evde. evin bir çok bölgesinde düzenlemeler yapmışlar. ben beğendim.Geçen haftasonu kızımın odasını boşaltmıştık. şimdi yavaş yavaş hem oyuncaklar hem de kitaplıklarla falan doldurmak istiyorum. size de fikir vermesi açısından tarzını yerleşimini en çok beğendiğim odalardan biri... masaya duvardaki boya kalemlerini koymak için olan kutulara bayıldım...
http://fusundefne.blogspot.com.tr/search/label/Defne'nin Odası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?