- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.981
Teşekkürler canım bu blogu takip ediyorum ben aslında o çocuk benimkimden biraz büyük ben de ordan çok şey öğrenmiştim.
Fikriyecim mesajlarina bakar misin?
satılan2 2 site var zaten, ben totsandmore diye bi siteden aldım. Güvenilirmi gelince anliycaz artık: )
kolyeleri hangi siteden siparis ediyorsunuz guvenilir mi kullanan varmi gercek amber yollamazlar diye her siteden siparis etmeye guvenemedim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Günaydın;
Herkese iyi haftalar...
Ben yine buradayım:) ya facebook'a giden arkadaşlar bari arada buraya uğrasalar hiç mi olmaz ya. herkesi merak ediyorum çünkü. ben eşimi ikna edemedim. ondan habersiz bişey yapmak da prensip olarak doğru gelmiyor çünkü anlaşmamız var. aynısını o yapsa çok kızarım. Gerçi duyan da herkes beni çağırıyor falan zannedecek ama ben yine de sizlerden ayrılmak istemiyorum.
Neyse gelelim bizim sıpaya. Ben bu kıza hiç bişey yediremiyorum arkadaş. sinir harbi yaşadım haftasonu. hatta bu sabahta. kahvaltı olarak tek lokma almadı. yapmadığım şebeklik kalmadı yok ağız kilitlendi açmıyor. sadece beni emdi. Herhalde doyuyor diyerek kendimi teselli ediyorum ama içim de hiç rahat değil. yumurta peynir pekmez önemli... protein kalsiyum hiç almamış oluyor dışardan. meyve hiç ama hiç yemedi. Dün portakal aldırdım bugün onu deneyeceğiz. yarın kivi deneyeceğiz. alerji olmaz inşallah. daha erken bunlar için ama hiç yemiyor. Hayır kötü olan hadi meyveyi en başından beri sevmedi yemiyor ama önceden kahvaltıyı çorbayı yerdi. seviniyordum. nazar mı değdirdim acaba diye düşünüyorum artık.
Yeni keşfettiğim alıp almamak konusunda kararsız olduğum bi setten bahsetmek istiyorum bir de . Adım Adım gelişim seti. Bu tarz bir seti 3+ yaş için olanını (kidolindo) incelemiş ve çok beğenmiştim. Çocuğunuzun gelişimine uygun olarak her ay eve kargoyla bir set geliyor . İçinde etkinlik setleri, kitaplar, oyuncak falan var. 3 yaş altı için araştırma yaparken Adım Adım gelişim setini buldum. meğer varmış. 9+ aydan 5 yaşa kadar. Ama fiyatı çok yüksek geldi(( 450 civarı.. 9 ay- 2 yaş arası. Forumlarda araştırma yaptım memnun olan da var olmayan da. nurturia da 6 aylık satışı var. Kararsızım. Maddi gücü yerinde olan arkadaşlara tavsiye ederim.
kızlar konunuzla alakası yok ama tecrübelisiniz diye sormak istedim adetim 1 gün gecikti test yaptım negatif çıktı ama hamileymişim gibi geliyor bana www.................... diye bir forumda erken yapmışsın dediler bir de burda sorayım dedim, erken olduğu için çıkmamış olabilir mi lütfen yadım eder misiniz çok istiyorum
Ben geldim kizlaaaaarrrr...
Iki aydir anne sutu almiyoruz. Mehmethan biberonu tercih etti bana malesef.
Ne yaptiysam mamadan baska bisey yediremiyorum ve cok fazla kusuyor. Cok fazla da kaka yapiyoruz. Bana akil verebilirseniz cok sevinirim. Cok caresizim.
aslinda mamayi gun icinde vermiyorum. Gece ve sabah uyaninca olmak uzere gunde uc defa 120 ml e yakin iciyor.gun icinde de yogurt, pekmez, bildrcn yumurtasi, ogutulmus ceviz, bebek biskuvisi, sut, bal, corba, balik yagi ne bulursam veriyorum. Ama bnm corbalarimi cok taneli oldgu icin pek sevmiyor. Hazr corbalar var ya bebekler icin onlardan veriyorum. Gunde bi defa da meyve suyu yada puresi veriyorum. Genelde bnmle sofraya oturmk istiyo. Peynir domates yumurta veriyorum azcik. Sanrm sindiremedklerni cikariyor. Gecen gun peynrler oldgu gbi cikmsti. Diskisinda da havuclari goruyorum. Galiba onu da sindremiyo. Kafam cok karsk :-(
canım 1 yaşından önce bebişlerimize asla bal vermiyoruz.
Belliki bebeğin peyniri sevmiyor bilmiyorum tuzlu mu veriyorsun? Benımki asla yemiyor peynir ben tuzsuz lor aldım onuda yemedi,ekmekte yemiyor. Bunlar kustuğu şeyler. Yani sevmediği şeyler .taneli yiyor ama sevdiği şeyleri.
Sabahalrı 2 küp şeker büyüklüğünde lor ,muzu çok sevdiği için 3 parmak kalınlıgında muzla karıştırıp iyicene ezip, 1 küp şeker büyüklüğünde bebek ekmeğini ufalayıp,1 çay kaşığı pekmez. Mutlaka sütle (mamayla) sulandırıyorum .ve muzun tadı ağır bastığı için ekmek ve loru yemiş oluyor.
Bu arada çorbalarını öyle çok çeşit karıştırıp vitamin olsun diye karmançorman yapmamaya çalış deneyerek hangi çorbayı sevdiğini anlarsın zaten.
Mesela yoğurtlu bebek çorbası
tarhana vs.
Bende doktorum dediği için 1 ceviz büüyklüğünde kıyma veriyordum çorba içinde kusuyordu. Forumda kızlar sağolsun uyardılar 1 tatlı kaşığı koydum ve onu da yedi.
Ceviz ben de veriyordum ama 9. Aydan önce o da verilmezmiş.kestim acelesi yok.
Ama bebeğin gayet bol yiyor.
Bir de bebe bisküvisi yerine yoğurduna tabi sevmiyora sütüne 7-8 tahıllı kaşık maması koymanı tavsiye edrim. En azından yeterli vitamini almış olur.bim de satılıyor. Bebe bisküvisi pek faydalı bişey değişmiş tabi arada ben de veriyorum mesela o tahıllıları sevmıyor yesin diye 1 -2 tane muzlu bebe bisküvisi atıyorum.
Domates mevsimi değil herşeyi mevsiminde vermeye özen gösteriyoruz.
Canım böle çok bilmiş gibi konuştum ama burada öyle anlaşılıyor yazılınca gayet iyi duygularla yazıyorum bunları. Bende kızlardan edindiğim bilgilere göre paylaşımlarda bulundum.
kızlar burada yazdıklarınız cevapsız kalınca ben üzülüyorum ama bazı konularda fikrim olmadığımdan yorum yapamıyorum.
gelelilm metehana
benim oğlum su içmiyordu gece çayı da içmiyordu.
ben kendi kendine alışsın diye biberonu eline vermeye başlayınca oğlumun bir hoşuna gitti böyle böyle suya alıştı şimdi su için ağlıyor işte bebeklere ağlamak olsun bazen su içmek için bazen su içmemek için ağlıyorlar:)
sen de biberona ıhlamur meyve suyu filan koyup eline ver belki alışır.
GÜNAYDIN herkese lepistes oğlunun adı metehan mı benim oğlumun adıda metehan isimleriyle yaşasınlar inşallah :)
Aslinda mamayi gun icinde vermiyorum. Gece ve sabah uyaninca olmak uzere gunde uc defa 120 ml e yakin iciyor.gun icinde de yogurt, pekmez, bildrcn yumurtasi, ogutulmus ceviz, bebek biskuvisi, sut, bal, corba, balik yagi ne bulursam veriyorum. Ama bnm corbalarimi cok taneli oldgu icin pek sevmiyor. Hazr corbalar var ya bebekler icin onlardan veriyorum. Gunde bi defa da meyve suyu yada puresi veriyorum. Genelde bnmle sofraya oturmk istiyo. Peynir domates yumurta veriyorum azcik. Sanrm sindiremedklerni cikariyor. Gecen gun peynrler oldgu gbi cikmsti. Diskisinda da havuclari goruyorum. Galiba onu da sindremiyo. Kafam cok karsk :-(
canım lepistess çok güzel yazmış sağolsun.Bu ara lepistess hiç de çok bilmiş gibi yazmamaışsın faydalı güzel bilgi paylaşmışsın.
Ruzgaral..... canım benim bu ikinci bebeğim ve ilk bebğimden farklı şekilde büyütmeye çalışıyorum abisen öyle bir çorbalar hazırlardımki manayk bu kadın dersin.Bu faydalı şu faydalı derken herşey birden yedirmek isterdim sağlıklı olsun büyüsün diye.Ama çok yanlış yapmışım.Şöyle söyleyim belli besin grupları var hatta okullarda piramit şeklinde gösteriliyor hangi besin grubunudan ne dkar alnacak.ona bakabilirsin ve ona göre bebğin menüsünü hazırlarsın.yani bir çorba hazırlarken biraz baklagiler bir sebze biraz da et koyarsan yeterlidir.hiç abartmanı gerek yok.bide artık 9 aylık olacak neredeyse yavaş yavş ev yemeklere geçiş yapılır.Evde kolayıma geliyor diye eğer müsait ise o yemğim baharatsız tuzsuz yapıyorum.Böyle bebğim de yiyor kensimiz için ise biraz yağada baharat salça yakıyorum yemeğimiz tatlanırıyorum:)genelde çorbalar buna müsait.Nette çok güzel örnek möenüları var bebğinin ayına göre bakrsan fikir edinmiş olursun.
evet görümcenle aynı anda bebekleriniz büyütmek psiholojini etkiliyor etkilememk imkansız.ama bunu bil tombulş bebk illa sağlıklı bebek anlıman gelmiyor.Benimki tontiş maşaşlh ama kansızlığı var illa ilaç vermek zorundayım süt bebeğim ise zayıf ama maşşalh çok sağlıklı nazar olmasın.Her bebğin bünyesi farklı tıpka biizm büüykler gibi kimimiz çok yeriz kimimiz az.Bebeğini olduğu gibi kabul et bunu da insanlara göster onlara yarışa girmedikten sonra bebişini çok rahat büyütürsün.Biz burdayız içini dökmek istediğinde rahatlıkla yaz toplam ama bebğini bunu yansıtmamaya çılış bırak o nasıl isterse yesin ne kdar isterse yesin isterse zayıf oldun olsun mutlu çocuk olsun bu daha önemli.
O kadar iyi geldiki. Anlatamam. Sahiden cok tesekkurler. Gayem mutlu bebek yetstrmek olcak bndan snra. Tosun bebek degil
Günaydın;
Herkese iyi haftalar...
Ben yine buradayım:) ya facebook'a giden arkadaşlar bari arada buraya uğrasalar hiç mi olmaz ya. herkesi merak ediyorum çünkü. ben eşimi ikna edemedim. ondan habersiz bişey yapmak da prensip olarak doğru gelmiyor çünkü anlaşmamız var. aynısını o yapsa çok kızarım. Gerçi duyan da herkes beni çağırıyor falan zannedecek ama ben yine de sizlerden ayrılmak istemiyorum.
Neyse gelelim bizim sıpaya. Ben bu kıza hiç bişey yediremiyorum arkadaş. sinir harbi yaşadım haftasonu. hatta bu sabahta. kahvaltı olarak tek lokma almadı. yapmadığım şebeklik kalmadı yok ağız kilitlendi açmıyor. sadece beni emdi. Herhalde doyuyor diyerek kendimi teselli ediyorum ama içim de hiç rahat değil. yumurta peynir pekmez önemli... protein kalsiyum hiç almamış oluyor dışardan. meyve hiç ama hiç yemedi. Dün portakal aldırdım bugün onu deneyeceğiz. yarın kivi deneyeceğiz. alerji olmaz inşallah. daha erken bunlar için ama hiç yemiyor. Hayır kötü olan hadi meyveyi en başından beri sevmedi yemiyor ama önceden kahvaltıyı çorbayı yerdi. seviniyordum. nazar mı değdirdim acaba diye düşünüyorum artık.
Yeni keşfettiğim alıp almamak konusunda kararsız olduğum bi setten bahsetmek istiyorum bir de . Adım Adım gelişim seti. Bu tarz bir seti 3+ yaş için olanını (kidolindo) incelemiş ve çok beğenmiştim. Çocuğunuzun gelişimine uygun olarak her ay eve kargoyla bir set geliyor . İçinde etkinlik setleri, kitaplar, oyuncak falan var. 3 yaş altı için araştırma yaparken Adım Adım gelişim setini buldum. meğer varmış. 9+ aydan 5 yaşa kadar. Ama fiyatı çok yüksek geldi(( 450 civarı.. 9 ay- 2 yaş arası. Forumlarda araştırma yaptım memnun olan da var olmayan da. nurturia da 6 aylık satışı var. Kararsızım. Maddi gücü yerinde olan arkadaşlara tavsiye ederim.
Ben geldim kizlaaaaarrrr...
Iki aydir anne sutu almiyoruz. Mehmethan biberonu tercih etti bana malesef.
Ne yaptiysam mamadan baska bisey yediremiyorum ve cok fazla kusuyor. Cok fazla da kaka yapiyoruz. Bana akil verebilirseniz cok sevinirim. Cok caresizim.
canım inanır mısın dün aklıma geldin bi rüzgaraldımsallanıyorum vardı nerelerdeyse diye bayadır girmedim bi bakayım dedim sen yazmışsın seni gördüğüme çok sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?