- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #79.001
canım inanır mısın dün aklıma geldin bi rüzgaraldımsallanıyorum vardı nerelerdeyse diye bayadır girmedim bi bakayım dedim sen yazmışsın seni gördüğüme çok sevindim
Sagip da vermedim minirelerdesin sen merak etmistik, moralin nasil oldu?
Bitmeyen dertleriyle surekli bas agritaan olarak hatirlamadiysan ne mutlu bana
yok canım öyle hatırlamadım merak etme. herkesin derdi var. kiminin büyük kiminin küçük. dinleriz biz seni merak etme...
canım 1 yaşından önce bebişlerimize asla bal vermiyoruz.
Belliki bebeğin peyniri sevmiyor bilmiyorum tuzlu mu veriyorsun? Benımki asla yemiyor peynir ben tuzsuz lor aldım onuda yemedi,ekmekte yemiyor. Bunlar kustuğu şeyler. Yani sevmediği şeyler .taneli yiyor ama sevdiği şeyleri.
Sabahalrı 2 küp şeker büyüklüğünde lor ,muzu çok sevdiği için 3 parmak kalınlıgında muzla karıştırıp iyicene ezip, 1 küp şeker büyüklüğünde bebek ekmeğini ufalayıp,1 çay kaşığı pekmez. Mutlaka sütle (mamayla) sulandırıyorum .ve muzun tadı ağır bastığı için ekmek ve loru yemiş oluyor.
Bu arada çorbalarını öyle çok çeşit karıştırıp vitamin olsun diye karmançorman yapmamaya çalış deneyerek hangi çorbayı sevdiğini anlarsın zaten.
Mesela yoğurtlu bebek çorbası
tarhana vs.
Bende doktorum dediği için 1 ceviz büüyklüğünde kıyma veriyordum çorba içinde kusuyordu. Forumda kızlar sağolsun uyardılar 1 tatlı kaşığı koydum ve onu da yedi.
Ceviz ben de veriyordum ama 9. Aydan önce o da verilmezmiş.kestim acelesi yok.
Ama bebeğin gayet bol yiyor.
Bir de bebe bisküvisi yerine yoğurduna tabi sevmiyora sütüne 7-8 tahıllı kaşık maması koymanı tavsiye edrim. En azından yeterli vitamini almış olur.bim de satılıyor. Bebe bisküvisi pek faydalı bişey değişmiş tabi arada ben de veriyorum mesela o tahıllıları sevmıyor yesin diye 1 -2 tane muzlu bebe bisküvisi atıyorum.
Domates mevsimi değil herşeyi mevsiminde vermeye özen gösteriyoruz.
Canım böle çok bilmiş gibi konuştum ama burada öyle anlaşılıyor yazılınca gayet iyi duygularla yazıyorum bunları. Bende kızlardan edindiğim bilgilere göre paylaşımlarda bulundum.
kızlarrr
kızıma salıncak almak istiyorum. önünde mama tepsisi olandan.
kullanan var mı? tavsiyeniz var mı?
aldım canm ama pek memnun kalmadık yonca zıpır almıştık.bence ne alırsan al görerek al biz netten siparşi vermiştik
Bebeim ben labne yaptım evde çok kolay bi de onu dene istersen bizimki de normal peyniri sevmemişti labneyi yiyor
Ben bir su bardağı günlük süt ile yaptım kibrit kutusunun 4 te biri kadar tuzu alınmış peyniri biraz sütle yumuşatıp eziyoruz sütü yoğurt mayalar gibi ısıtıyoruz ve ezdiğimİz peyniri içine maya olarak koyuyoruz sarıp sarmalayıp mayalanmaya bırakıyoruz ben akşam koyup sabah açtım ve açtıktan sonra buzdolabına koyuyoruz 12 saat dolapta beklettikten sonra tel süzgeç ile sürüp afiyetle yediriyoruz :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim kocana herkes benim facebooka gitmemi istiyor diyebilirsin sorarsa cok istiyoriz gelmeni evet :)
Biz de kahvaltidan sikilmistik ben mama verdim yedi sen bi denesen? Sikiliyo bu bidiklar :)
Kızlar ıphone uygulaması on numero olmuş yaw
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Beklecim teşekkürler. İkna turlarım devam ediyor. İnşallah aranızda olucam kısa bir süre sonra. Kahvaltıda mama olabilir evet. hiç aklıma gelmemişti. bi alayım bakalım
Rüzgar senin problemin için malesef bi fikrim yok((
Kızım uyanınca mesaj yarım kaldı devam ediyorum...
Kulak ağrısı, burun akıntısı, öksürük, idrar yapamama yoktu. Neyse bugün doktora gittik. daha doğrusu kendi doktorumuz ayrılmş başka bir doktorun özel muayenehanesine gittik. hiç bi problem olmadığını. virütik bişey olduğunu. ateş yükselirse 38.5 dan sonra ateş düşürücü vermemi söyledi. biz ateş düşürücü olarak minoset kullanıyoruz. minoseti 24 saat içinde toplamda 2,5 ölçek calpol ise 3,5 ölçek verebilir mişiz. bi de biz bir çay kaşığı verdiğimiz için düşmüyormuş. ne bileyim. prospektüsünü okumuştum aslında ama hiç dikkat etmemiştim. 2 aylık aşılarından sonra aile hekimi yazmıştı. o zaman küçük diye öyle yazıldı heralde. kendim de daha ölçek için küçük diye düşündüm sanırım saçma bi şekilde. çocuk telef oldu ateşten.
Velhasılıkelam benim gibi alık olup farketmeyen varsa bizim sıpalar büyümüş koca bir ölçek ateş düşürücü içebilirlermiş. :))))
Selam kızlar
Şu anda uykusuzluktan ölmek üzereyim ama unutmadan size anlatmak istediğim şeyler var. Kızım cuma gününü her zamanki gibi geçirdi. Gece uyandığında emzirmek istediğimde ateşlendiğini farkettim. uyuttuktan bi 20 dak. sonra yeniden ölçtüm 38.3 çıktı. hemen üstünü soyduktan sonra biraz bekledim hala yükselince ılık bezle silkme istedim kıyameti kopardı. bezi bırakıp elini yüzünü kollarını bacaklarını yıkadık. bi 15 dak sonra düştü ateş bekleyince tekrar yükseldiğini farkettim. yine aynı şeyleri gecenin 4 ünde tekrarladık. En son 38.6 olunca ateş düşürücü verdim. bir çay kaşığı yazıyordu kutunun üstünde ben de hep bi çay kaşığı veriyordum. velhasıl kelam üç gün boyunca ateş bi yükseldi bi düştü. ateş düşürücüyü 38.5 olmadan vermedim. baktık çare yok bugün doktora gittik. aslında kulak ağrısı falan yok
Kızım uyanınca mesaj yarım kaldı devam ediyorum...
Kulak ağrısı, burun akıntısı, öksürük, idrar yapamama yoktu. Neyse bugün doktora gittik. daha doğrusu kendi doktorumuz ayrılmş başka bir doktorun özel muayenehanesine gittik. hiç bi problem olmadığını. virütik bişey olduğunu. ateş yükselirse 38.5 dan sonra ateş düşürücü vermemi söyledi. biz ateş düşürücü olarak minoset kullanıyoruz. minoseti 24 saat içinde toplamda 2,5 ölçek calpol ise 3,5 ölçek verebilir mişiz. bi de biz bir çay kaşığı verdiğimiz için düşmüyormuş. ne bileyim. prospektüsünü okumuştum aslında ama hiç dikkat etmemiştim. 2 aylık aşılarından sonra aile hekimi yazmıştı. o zaman küçük diye öyle yazıldı heralde. kendim de daha ölçek için küçük diye düşündüm sanırım saçma bi şekilde. çocuk telef oldu ateşten.
Velhasılıkelam benim gibi alık olup farketmeyen varsa bizim sıpalar büyümüş koca bir ölçek ateş düşürücü içebilirlermiş. :))))
Selam kızlar;
Bizde son durum şu: Doktor ateşe virütik demişti ve bizi döküntü konusunda uyarmıştı. bugün ateş yok ama döküntü başladı. Kızım 6. hastalık adı verilen herpes virüsünün sebep olduğu bi hastalık geçiriyormuş. Nerden bulaştıysa....
Sabah doktoru aradım. Doktor gövdede başlar demişti. Bizde yüz ve ensede var. Bu hastalıkta sebepsiz 3-4 gün ateş ardından 3-4 gün döküntü olurmuş sonra geçermiş. Lenf bezlerinde büyüme olur dedi. Açıkçası tedirgin oldum. Sabah ilk anda acaba kızamık mı oldu diye kortum. Doktoru aradım hemen kızamıkta döküntü ateşle başlıyormuş. Bizde ateş düştü çok şükür. Doktor hiç bi ilaç vermenize gerek yok Önemli olan ateşli dönemdi döküntüler 3 güne kadar geçecek hiç bi iz kalmayacak dedi ama tedirginim. Hamile olanlara yaklaşmaması gerekiyormuş bi de...
Offff yavrumun iştahı kaçtı, keyifsiz ne yaparsan yap gülmüyor. Huzursuz.... Bi geçseydi...
Sen simdi ayfonum var diye hava mi atiyorsunpis zengin seni Pp
Selam kızlar;
Bizde son durum şu: Doktor ateşe virütik demişti ve bizi döküntü konusunda uyarmıştı. bugün ateş yok ama döküntü başladı. Kızım 6. hastalık adı verilen herpes virüsünün sebep olduğu bi hastalık geçiriyormuş. Nerden bulaştıysa....
Sabah doktoru aradım. Doktor gövdede başlar demişti. Bizde yüz ve ensede var. Bu hastalıkta sebepsiz 3-4 gün ateş ardından 3-4 gün döküntü olurmuş sonra geçermiş. Lenf bezlerinde büyüme olur dedi. Açıkçası tedirgin oldum. Sabah ilk anda acaba kızamık mı oldu diye kortum. Doktoru aradım hemen kızamıkta döküntü ateşle başlıyormuş. Bizde ateş düştü çok şükür. Doktor hiç bi ilaç vermenize gerek yok Önemli olan ateşli dönemdi döküntüler 3 güne kadar geçecek hiç bi iz kalmayacak dedi ama tedirginim. Hamile olanlara yaklaşmaması gerekiyormuş bi de...
Offff yavrumun iştahı kaçtı, keyifsiz ne yaparsan yap gülmüyor. Huzursuz.... Bi geçseydi...
GÜNAYDIN HERKESE bebişi hasta olanlara geçmiş olsun diyorum bizde hemen hemen bir aydır hastayız doktora gidiyoruz bişey yok geri dönüyoruz ama gece çok rahatsız öksürüyor burnu tıkanıyor nefes alamıyor bu gün tekrar gittim alerji tesleri yapıldı kan alındı burnundan sümük alındı bakıcaz şimdi bebeğimin sıkıntısı ney inşallah önemli bişey yoktur :2: :2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?