- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #79.021
Selam kızlar;
Bizde son durum şu: Doktor ateşe virütik demişti ve bizi döküntü konusunda uyarmıştı. bugün ateş yok ama döküntü başladı. Kızım 6. hastalık adı verilen herpes virüsünün sebep olduğu bi hastalık geçiriyormuş. Nerden bulaştıysa....
Sabah doktoru aradım. Doktor gövdede başlar demişti. Bizde yüz ve ensede var. Bu hastalıkta sebepsiz 3-4 gün ateş ardından 3-4 gün döküntü olurmuş sonra geçermiş. Lenf bezlerinde büyüme olur dedi. Açıkçası tedirgin oldum. Sabah ilk anda acaba kızamık mı oldu diye kortum. Doktoru aradım hemen kızamıkta döküntü ateşle başlıyormuş. Bizde ateş düştü çok şükür. Doktor hiç bi ilaç vermenize gerek yok Önemli olan ateşli dönemdi döküntüler 3 güne kadar geçecek hiç bi iz kalmayacak dedi ama tedirginim. Hamile olanlara yaklaşmaması gerekiyormuş bi de...
Offff yavrumun iştahı kaçtı, keyifsiz ne yaparsan yap gülmüyor. Huzursuz.... Bi geçseydi...
Selam kızlar;
Bizde son durum şu: Doktor ateşe virütik demişti ve bizi döküntü konusunda uyarmıştı. bugün ateş yok ama döküntü başladı. Kızım 6. hastalık adı verilen herpes virüsünün sebep olduğu bi hastalık geçiriyormuş. Nerden bulaştıysa....
Sabah doktoru aradım. Doktor gövdede başlar demişti. Bizde yüz ve ensede var. Bu hastalıkta sebepsiz 3-4 gün ateş ardından 3-4 gün döküntü olurmuş sonra geçermiş. Lenf bezlerinde büyüme olur dedi. Açıkçası tedirgin oldum. Sabah ilk anda acaba kızamık mı oldu diye kortum. Doktoru aradım hemen kızamıkta döküntü ateşle başlıyormuş. Bizde ateş düştü çok şükür. Doktor hiç bi ilaç vermenize gerek yok Önemli olan ateşli dönemdi döküntüler 3 güne kadar geçecek hiç bi iz kalmayacak dedi ama tedirginim. Hamile olanlara yaklaşmaması gerekiyormuş bi de...
Offff yavrumun iştahı kaçtı, keyifsiz ne yaparsan yap gülmüyor. Huzursuz.... Bi geçseydi...
GÜNAYDIN HERKESE bebişi hasta olanlara geçmiş olsun diyorum bizde hemen hemen bir aydır hastayız doktora gidiyoruz bişey yok geri dönüyoruz ama gece çok rahatsız öksürüyor burnu tıkanıyor nefes alamıyor bu gün tekrar gittim alerji tesleri yapıldı kan alındı burnundan sümük alındı bakıcaz şimdi bebeğimin sıkıntısı ney inşallah önemli bişey yoktur :2: :2:
Cok cok gecmis olsun ben bu hastaligi cok duyar oldum ya.. Allah sifa versin bir an once!Selam kızlar;
Hehehe evet tarih olacak ayfonumla acımam havamı atarım :))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba,
Bebeklerine bakiciya birakanlar sizden yardim istiyorum. Nasil bi yabanciya birakma fikriyle basediyorsunuz uada kiskanclik hissetmiyorsunuz. Kizima 1 hafta kv bakti ama olmadi beceremedi bakici bulduk simdi pzt gununden beri beraberiz hergun kadin batmaya basladi. Arada kizima annem filan diyo. Surekli onunla ilgileniyo zaten bizimki bayilir bole seylere. Benim kucagimdan ona gidiyo filn. Kafayi yicem yaaa. Kadin hep oynatiyo birak arada sen izle o kendi kendine oynasin diyorum bakiyorum birakmiyo cocugu hic . Sorun bendemi kadindami bilmiyorum ama zeynep kadini seviyo diye ben hiiic mutlu degilim. Nolur bana akil verin nasil ascam ben bu durumu?
Canım öncelıkle merhaba aylardır gıremedım.. Aklım havada gezıyorum.. Yazına bayıldım.. Benım bıcırım 7,5 aylık oldu ve ek gıdaya yarım yamalak gectık.. Aklı fıkrı memede.. Püre sebze ve arada mılupa cırba sevıyo.. Ama oyle zorlanıyorum kı bır yıyo bır yemıyooo.. Ust bas etraf hep batıyor... Delırıcem .. Tek yonlu bır gıda ve duzensız.. Ne olur fıkır ver.. Öptümcanım 1 yaşından önce bebişlerimize asla bal vermiyoruz.
Belliki bebeğin peyniri sevmiyor bilmiyorum tuzlu mu veriyorsun? Benımki asla yemiyor peynir ben tuzsuz lor aldım onuda yemedi,ekmekte yemiyor. Bunlar kustuğu şeyler. Yani sevmediği şeyler .taneli yiyor ama sevdiği şeyleri.
Sabahalrı 2 küp şeker büyüklüğünde lor ,muzu çok sevdiği için 3 parmak kalınlıgında muzla karıştırıp iyicene ezip, 1 küp şeker büyüklüğünde bebek ekmeğini ufalayıp,1 çay kaşığı pekmez. Mutlaka sütle (mamayla) sulandırıyorum .ve muzun tadı ağır bastığı için ekmek ve loru yemiş oluyor.
Bu arada çorbalarını öyle çok çeşit karıştırıp vitamin olsun diye karmançorman yapmamaya çalış deneyerek hangi çorbayı sevdiğini anlarsın zaten.
Mesela yoğurtlu bebek çorbası
tarhana vs.
Bende doktorum dediği için 1 ceviz büüyklüğünde kıyma veriyordum çorba içinde kusuyordu. Forumda kızlar sağolsun uyardılar 1 tatlı kaşığı koydum ve onu da yedi.
Ceviz ben de veriyordum ama 9. Aydan önce o da verilmezmiş.kestim acelesi yok.
Ama bebeğin gayet bol yiyor.
Bir de bebe bisküvisi yerine yoğurduna tabi sevmiyora sütüne 7-8 tahıllı kaşık maması koymanı tavsiye edrim. En azından yeterli vitamini almış olur.bim de satılıyor. Bebe bisküvisi pek faydalı bişey değişmiş tabi arada ben de veriyorum mesela o tahıllıları sevmıyor yesin diye 1 -2 tane muzlu bebe bisküvisi atıyorum.
Domates mevsimi değil herşeyi mevsiminde vermeye özen gösteriyoruz.
Canım böle çok bilmiş gibi konuştum ama burada öyle anlaşılıyor yazılınca gayet iyi duygularla yazıyorum bunları. Bende kızlardan edindiğim bilgilere göre paylaşımlarda bulundum.
Günaydın;
Herkese iyi haftalar...
Ben yine buradayım:) ya facebook'a giden arkadaşlar bari arada buraya uğrasalar hiç mi olmaz ya. herkesi merak ediyorum çünkü. ben eşimi ikna edemedim. ondan habersiz bişey yapmak da prensip olarak doğru gelmiyor çünkü anlaşmamız var. aynısını o yapsa çok kızarım. Gerçi duyan da herkes beni çağırıyor falan zannedecek ama ben yine de sizlerden ayrılmak istemiyorum.
Neyse gelelim bizim sıpaya. Ben bu kıza hiç bişey yediremiyorum arkadaş. sinir harbi yaşadım haftasonu. hatta bu sabahta. kahvaltı olarak tek lokma almadı. yapmadığım şebeklik kalmadı yok ağız kilitlendi açmıyor. sadece beni emdi. Herhalde doyuyor diyerek kendimi teselli ediyorum ama içim de hiç rahat değil. yumurta peynir pekmez önemli... protein kalsiyum hiç almamış oluyor dışardan. meyve hiç ama hiç yemedi. Dün portakal aldırdım bugün onu deneyeceğiz. yarın kivi deneyeceğiz. alerji olmaz inşallah. daha erken bunlar için ama hiç yemiyor. Hayır kötü olan hadi meyveyi en başından beri sevmedi yemiyor ama önceden kahvaltıyı çorbayı yerdi. seviniyordum. nazar mı değdirdim acaba diye düşünüyorum artık.
Yeni keşfettiğim alıp almamak konusunda kararsız olduğum bi setten bahsetmek istiyorum bir de . Adım Adım gelişim seti. Bu tarz bir seti 3+ yaş için olanını (kidolindo) incelemiş ve çok beğenmiştim. Çocuğunuzun gelişimine uygun olarak her ay eve kargoyla bir set geliyor . İçinde etkinlik setleri, kitaplar, oyuncak falan var. 3 yaş altı için araştırma yaparken Adım Adım gelişim setini buldum. meğer varmış. 9+ aydan 5 yaşa kadar. Ama fiyatı çok yüksek geldi(( 450 civarı.. 9 ay- 2 yaş arası. Forumlarda araştırma yaptım memnun olan da var olmayan da. nurturia da 6 aylık satışı var. Kararsızım. Maddi gücü yerinde olan arkadaşlara tavsiye ederim.
slm kızlarr ben geldimm yaa çok sessiz buralar herkes nerde bu face grubunun adı nee
Merhaba,
Bebeklerine bakiciya birakanlar sizden yardim istiyorum. Nasil bi yabanciya birakma fikriyle basediyorsunuz uada kiskanclik hissetmiyorsunuz. Kizima 1 hafta kv bakti ama olmadi beceremedi bakici bulduk simdi pzt gununden beri beraberiz hergun kadin batmaya basladi. Arada kizima annem filan diyo. Surekli onunla ilgileniyo zaten bizimki bayilir bole seylere. Benim kucagimdan ona gidiyo filn. Kafayi yicem yaaa. Kadin hep oynatiyo birak arada sen izle o kendi kendine oynasin diyorum bakiyorum birakmiyo cocugu hic . Sorun bendemi kadindami bilmiyorum ama zeynep kadini seviyo diye ben hiiic mutlu degilim. Nolur bana akil verin nasil ascam ben bu durumu?
benim kızımada komşum bakıyor. çok seviyor. zaman zaman annem diyor. kızımda onu çok seviyor. bende kıskanmıyor değilim ama hiç seslenmiyorum. üstünde durmamaya çalışıyorum. çünkü sevmeden yapılacak bişey değil cocuk bakmak. sevsinler birbirlerni yeter ki. sevmediği biri ile bırakmaktansa kızımı çok sevsin ki ona iyi baksın. ihmal etmesin. böyle düşünüyorum. ilk başta çok zorlandım kendimi kötü hissettim. ama yapacak bişey yok. çalışıyorsak mecburuz alışmaya. sana da tavsiyem bebeğin onu sevdikçe o bebeğini sevdikçe üzülme sevin ki kızın mutlu insanların elinde daha sağlıklı büyüyecek. mutlu, güler yüzlü, severek bakıyorsa seninde kafan rahat olur zamanla
Ben deee hemen gırıcemmmmmm facebook sess verrr
bence bu çok güzel bişey. tabi yaşamadığım için sizi nasıl bir duyguya sokuyor bilemiyorum ama nemrut birine bırakmaktansa ilgili, sevecen birine bırakmak çok hoş değil mi? sadece "annem" demelerine takıldım ben. bence bu konuda uyarın "teyzecim, ablacım" filan desinler. ben şu anda ücretsiz izindeyim. temmuzda başlıyacağım. iki ay baba bakıcak. sonra eylülde bakıcı. burada hiç tanıdığımız yok, bu yüzden bakıcı konusunda çok kaygılıyım. inşallah ben de sevecen bir bakıcı bulabilirim. oğlumu mutlu görmek hoşuma gider ama kıskanır mıyım bilmiyorum. yaşayınca görücez. ama yine de çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum.
O kadr gerginimki yanlarinda oturup kadinin yaptigi yanlislari soykeyip uyardim gordukce. Annem dedi ve uyardim aciklamasi ile evt haklisin dedi. Tam bunu yazarken yine annem dedihoofff cok gerginim asamiyorum ve kendimi anne gibi hissedemiyorum.
Bakici konusunda ben rahat olmanizi tawsiye ederm. Sonucta yabanci biri ve yanls yaptgnda yada fazla baglandiginda bebeginiz hemen ayırabilirsiniz. Bide kaynana baksa ve baglarinin cok kuvvetlendigini gorsenz naparsnz? Bi omur babanne die aglasa... allahim korkunc :-( umarım basima gelmez korktugum!
Kızım uyanınca mesaj yarım kaldı devam ediyorum...
Kulak ağrısı, burun akıntısı, öksürük, idrar yapamama yoktu. Neyse bugün doktora gittik. daha doğrusu kendi doktorumuz ayrılmş başka bir doktorun özel muayenehanesine gittik. hiç bi problem olmadığını. virütik bişey olduğunu. ateş yükselirse 38.5 dan sonra ateş düşürücü vermemi söyledi. biz ateş düşürücü olarak minoset kullanıyoruz. minoseti 24 saat içinde toplamda 2,5 ölçek calpol ise 3,5 ölçek verebilir mişiz. bi de biz bir çay kaşığı verdiğimiz için düşmüyormuş. ne bileyim. prospektüsünü okumuştum aslında ama hiç dikkat etmemiştim. 2 aylık aşılarından sonra aile hekimi yazmıştı. o zaman küçük diye öyle yazıldı heralde. kendim de daha ölçek için küçük diye düşündüm sanırım saçma bi şekilde. çocuk telef oldu ateşten.
Velhasılıkelam benim gibi alık olup farketmeyen varsa bizim sıpalar büyümüş koca bir ölçek ateş düşürücü içebilirlermiş. :))))
selam canım biraz sabır lazım bu konuda sen yine arada uyarman lazım bence kaıdn çok seviyor bebeğini ve biraz alışkalık da var kendi çocuklarından.Kendimle çok kez oldu oğlum arkdaşlarla oynarken onlara anneciğim dediğim oldu ve oluyor:)O kadr gerginimki yanlarinda oturup kadinin yaptigi yanlislari soykeyip uyardim gordukce. Annem dedi ve uyardim aciklamasi ile evt haklisin dedi. Tam bunu yazarken yine annem dedihoofff cok gerginim asamiyorum ve kendimi anne gibi hissedemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?