2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben biri devlet biri özel iki doktora gidiyorm özeldeki elevit ve kalsiyum verdi devletdeki de elevit kalsiyum ve kan hapı verdi ama ne kan degerimi ölctü ne beslenmemi sorup kalsiyum verdi kafam cok karıştı kızlar sizler ne hapı kullanıyorsnz ve neye göre verildi bide özeldeki kız dedi devletdeki göremedim dedi yaaa önerilerinizi bekliyom............................
 
herkese merhaba anneler ve bebişleri :)
benim size bir sorum olacaktı ikili test için
ben doktora en son gittiğimde 9 hafta 4 günlüktük 3 hafta sonra kontrole gel demişti bende randevuyu en erken haftaya salıya alabildim yani salı günü 13 hafta 2 günlük olucam... sizce geç bir tarih mi ? panik oldum valla ya tarihi geçtiyse diye
 

bende özele gidiyorum 13. haftadan itibaren kalsiyum ve elevit kullandım. bugün 16 hafat 2 günlüğüm doktora tekrargittim kalsiyum ve elevite ek olarak demir hapı verdi. hamile olan başka arkadaşlarımda var yaklaşık 16 haftalıken demir hapı veriyorlar. için rahat olsun demir hapınıda kullan. devlet teki doktaorlar bazen unutuyolar sanırım.
 


o test 11-14 hafta arası yapılıyor zaten bence sıkıntı olmaz. hem cinsiyeti de öğrenirisin aynı anda daha iyi olur bende öle olmuştu
 
bna doktorum previt,balık hapı ve demir hapı verdı bu hafta gıttıgımde folbıolu kestirdi...
 
İyi geceler kızlar keyifler nasıl bakalım?

Geçmişi okuyordum da beşik muhabbetleri başlamış. Ayyy çok heyecanlı. Hergün bebişlerimize bir parça daha yaklaşıyoruz. Ve kafamızda bazı şeyleri tasarlamaya başladık bile. Ben de tasarladıklarımdan bazılarını paylaşayım dedim. Öncelikle o sepetlerden alıcam kısmetse içim gidiyor onlara yalnız örtüyü ben diktiricem çok fırfırlı süslü şeyler pek tarzım değil spor görünümlü olsun istiyorum. Yeni taşınacağımız evin yatak odasına perde yaptırmayı düşünüyorum sepetin üstündeki kumaşla fon perde kumaşının aynı olmasını istiyorum. Böylece odada bütünlük sağlamış olurum. Bebeğimi yanımda 6 ay kadar yatırmayı düşünüyorum. 6 aydan sonra ayırıcam odasına alışsın. Annem beni erken ayırmadı bu yüzden hala yalnızken uyuyamıyorum:) Kraftın o sallanan ve sonra mama sandalyesi olan
beşiğinden de istiyorum. Onu alt kata koyarım ve orda durur. Çünkü ben alt katta iş yaparken ya da tv izlerken onun bi yerde yatması gerekiyor gündüzleri. O beşik de bana baya mantıklı geldi.

Gelelim odasına. Ben kırık beyazdan bir oda takımı düşünüyodum aslında ama çevremde beyaz kullananlar pek memnun değil sararma oluyormuş. Bu yüzden sanırım mobilyayı ahşap rengi yaptırıcam. İstediğim modellleri ve rengi buldum. Tam 4 tane bebek odası modelinin birleşiminden çıkıcak bizim oda. Her birinin beğendiğim ayrı bir parçası oldu ve bunları kombinledim. 2 ay sonra sipariş vermeyi düşünüyorum. Bu sürede hayalimdeki odayı yapacak marangozu da bulabilirim sanırım. Erken ısmarlamamın sebebi de belki işleri yoğundur, sıra geç gelir yapımı da maksimum 1 ay sürse, sanırım boya kokusu da geç çıkıyormuş 1ay da havalandırırım. Sonra mobilyaya uyacak şekilde perde diktiricem halı seçimi vs. Alacağımız cicileri de yıkar yerleştiririz yavaş yavaş Tam sıcak aylara gelmesi beni korkutuyo o sıcaklarda ağırlaşıcaz ben o zamana kadar bazı şeyleri tamamlayı düşünüyorum. Haziranın ortasına kadar herşey bitmiş olmalı. Şubat bitiyor ve hazirana pek bişey kalmıyor.

Ya merak ediyorum ben mi çok erken planlar yaptım sizde de böyle planlar var mı?içim içime sığmıyor resmen. Sürekli nette araştırma halindeyim nerden ne alabilirim diye :) herşeyi bir günde almak istemiyorum yavaş yavaş ve seçe seçe içime sindire sindire :)) Böyle işte üşenmedim yazdım. Siz de yazın arakadaşlar okumak da zevkli oluyor. Belki sizden fikir bile çalarım Aklıma gelmeyen şeyleri :))
 
Kizlar hayllerinizi okuyunca kendimi cok ruhsuz hissettim
Bebegim icin evimde hic bir degisiklik dusunmuyorum
Sadece bebek arabam yok o da dogduktan sonra bile alabilirim
Oglum 4 yasinda, onun esyalari yeter, en onemlisi de etkilenipp kaygilanmasini istemem
Kiz olursa bir hastane cikisi alirim
Zaten evimdr iki tane cif kisilik yatak var
Cevrile cevrilwr her turlu kombinasyonda yatariz:)
 
merhaba kızlar nasılsınız ben bugün okula gitmedim dersim yoktu günler geçmiyor sanki sizdede durum öyle mi bilmiyorum ben bebişimizi çok merak ediyorum allahım bir çırpıda zaman geçse bir avazdada şu bebeklerimizi doğursakta mutlu mesut yaşasak ya ben çokkk heyecanlıyım
 
arkadaşlar gecen hafta okadar kötü oldumkı resmen yerlerde süründüm. basım agrıdı mıdem bulandı nerdeyse gunde on kere cıkardım. hemde sadece sut içebılıyodum. yemekten ıyce tıksındım ne yapacagımı bılmıyorum. doktor dört çeşit vitamin verdi aama onları içince hemen geri çıkarıyorum. tam üç kilo vermişim ne yapacağımı bılmıyorum çok korkuyorum.
 

Kacini haftadasin, 14 15. Haftalarda azalir herhalde
Mide bulantisi icin ilac vermedimi doktor
 

Canım o ruhsuzluktan değil belki benim de 2. olsa ben de oturup bu kadar düşünmem. İlk heves işte.8 senelik evliliğin, 32 yaşın ilk ve zar zor gelen meyvesi. Ve bu yüzden her anın tadını çıkarmak istiyorum. Eşya denilen nedir ki her türlü alınır, olmasa bile sorun değil. Ama işte kaç yıllık özlem olunca insan daha bi özeniyor sanki :))
 
kızlarrrrr nasıl dıcem bılmıyorum daha dogrusu nasıl anlatcam bu göğsümün ucunun alt kısımlarındauc kısmının tonunda kaparcıklar oldu küçük şişlik tırnaklıorm kaşıomus gıbı bole soyuluo gıbı oluo beyaz beyaz bişiler dokuluo ...acaba sut doluoda yağmı olusuo anlamadımki ne dıosunuz kızlarr korktumm normalmi sizlerde varmı bole bişeyyy:44::44::44::44::44: ??
 
bende bebek odası yapabilceğim bi eve taşınıp bebeğime cici cici şeyler almak istiyorum ama kısmetimizdeki evi bulamadık.Rabbim tez zamanda çıkarır inşallah karşımıza canım sıkılıyo bulamadıkça
 

İnşallah en kısa zamanda bulursun ve bebişine istediğin odayı yaparsın.
 
o test 11-14 hafta arası yapılıyor zaten bence sıkıntı olmaz. hem cinsiyeti de öğrenirisin aynı anda daha iyi olur bende öle olmuştu

çok sevindim ya kaçırmadım demek ki zamanını valla ben cinsiyeti öğrenme konusunda pek umutlu değilim çünkü en son kontrole gittiğimde doktor bebek kendini saklıyo zor gösteriyo dediydi saklanan yerlerini yerim ben onun
 
beyazcekirge.......bn olsam parca parca alirdm.bornoz takimi ayri olarak satilanlar daha guzel. ki bornozu bir iki yasinda anca giyebiliyrlar.
bnm bebek sampuanm bioderma abc. bir litre almistm daha yarisi bile bitmedi ki kizim onbes aylik nerdeyseee.baya bereketli ve de kaliteli.
mustela nin da urunleri guzel.
pisik kremi olmazsa olmaz. en etkileyici sudocrem. biraz pahali ama ck etkili.
ates olcer mutlaka alin. ozellikle alindan yada kulaktan olcenler daha pratik.
ben iki yilda bir tayin olan biri oldgm icn park yatak aldm.ama kalici bir evim olsa idi kesinlikle buyuyen besik ve oda takimi alirdmm.
odasini sonradan ayrmak isteyenlerde bebek telsizi alabilirler.
mathercare in bakim urunlerini sakin almayn. paraben icerikli cunku. bn bizzat okudum.aklima gelenler bunlar. umarm faydali olmustur.


ayrica bebek arabasi ve ana kucagi graco marka. travel sistem arabamiz. coooookkk rahattttt. kesinlikle tavsye ederm.araba koltugumuz maxi cosi tobi. kesinlikle tavsye ederm.aklinizda bulunsun sonraki zamanlarda bunlari almk zorunda olacaksnzzz
 

Hiç belli olmaz canım. Ben de senin gideceğin tarihte yaptırdım ikili testimi ve cinsiyeti öğrendik çünkü belli ediyor tabi gösterirse :)
Hepsinden önemlisi sağlıklı olduğunu öğrenirsin inşallah!
 
ya kizlar gidadan konusmak istemezdim ama sizede danismak istedim. Ben trden küflü peynir aldim normalde severim simdide canim çekiyor ama kafam karisti yesemmi yemesemmi? Oglumda hamileyken sanki yedim gibi hatirliyorum simdi yesem birsey olurmuki diye korkuyorum ama iste nefis istiyor ne dusunuyorsunuz sizler?
 

cok guzel acıklamıssın teşkür ederimmm canımmmmmmm....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…