- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #11.141
Dualarımız seninle canım. Geçmiş olsun.
Oyyyy Ağustosun en büyük bebişleri daha hbi gösteremedi desene... Benimki bu cumartesi de göstermezse arada korsan muayeneye gidicem başka bi doktora
Eşim ne gerek var diyor ama ben çatlamak üzereyim o yüzden gizli gizli gidiciiiim
Livacım benim işler bira karışık şöyle anlatayım;
benim kadın doğum dr.um ıspartada özelde, geçen hafta T4 üm alt sınıra yakın çıkmıştı, aile hekimi beni bu konuda uyardı dr. göster bu önemli diye. (ki göstermiştim devlet hastanesindeki kadın doğumcuya normal demişti.)
neyse ıspartadaki dr. a söyledim ama oda normal dedi sonra da ben ısrar ediince tmm tekrar yaptır dedi.
benimde işyeri için kontrollerim vardı hepsini birlikte yaptırayım diye devlet hastanesinde tüm testleri tekrar yaptırdım.
ama kolesterol. kreatinin, idrarda bakteri, t4, tsh bütün değerler anormal çıkmış. acayip panik oldum. hemen kendi dr.umu aradım...
gebelikte kolesterol normal, ama tiroid için dahiliye uzmanına git o seni daha iyi yönlendirecek dedi. ilaç verirse kullan, testleri ve ilacı bir dahaki kontrolde yanında getir dedi.
sonra dahiliye ye gittim, TSH 4,73 üst sınırda, guatr şüphesiyle beni tiroid ultrasonuna gönderdi.
sağ tiroid bezim normal biraz daha küçük çıktı yani az çalışıyormuş. bu nedenle tedavii gerektiyor dedi. normal hayatta sorun olmazmış ama gebelikte bebeğe ve bana zarar verirmiş, henüz erken safhada çok yükselmemiş, o yüzden endişelenme dedi.
Ama oda ilaç yazmadı ve beni endokrinolojiye gönderdi. o da herşeyi inceledi ve ilaç tedavisine karar vedri. her ay düzenli olarak gideceğim ve TSH kontrol edilecek.
işte bu kadar canım. umarım bebeğime birşey olmaz. allah bizleri ve bebeklerimizi korusun.
evet malesef gruplasmislar 3-5 kisi hem calip hem oynuyolar cok garip hepimiz heyecanliyiz ve hepimiz anne olacaz degilmi bu gruplasma niye....yada gidin o 5 kisi face ede eklemissiniz zaten birbirinizi orda yazisin burayi bari isgal etmeyin....
Kızlar şimdi eksik neler almalıyız acaba diye bir bakıyım dedim bakmaz olaydım bu ne be' ilk çocuğu olanlar yandık mı ne =)
Bebek için:
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 4 5 adet
* vücut derecesi (digital kol altı en uygunu)
* bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir)
* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor.
* disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
* yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)
gruplaşmışlar diye kastettiğin bu topik mi yoksa face grubumu :26::26::26::26::26:
Arkadaşlar, bu ikili test için yapılan ultrason, kan ve idrar tahlilleri toplamına ne kadar ücret ödemiştiniz???
Burada benden ultrason için 90 TL, kan ve idrar tahlilleri için de 230 TL, toplamda 310 TL karşılığı dinar ödedim:):)
Aklıma takıldı sanırım Türkiye'de daha ucuz, ya da biz burada yabancıyız diye kazıkladılar mı yine.
Bu tahlillerin bir benzerini 2,5 ay sonra tekrar olacakmışım yinemi 300 küsur lira para ödeyeceğim anlamadım.
Ultrason için ayrıca bir ücret ödemedim hastanede yapılıyor zaten yalnızca hastanenin katkı payı var. Kan testi için 75 TL ödedik o kadar. Cidden çokmuş orda ücretler ya başka laboratuvar yokmu canım?
Ay valla süper olmuş bu.... Hemen kaydettim. alınacaklar listesi yapmaya başlamıştım. hiç kasmadan bunu kullanayım.yanında yorumlar olması daha iyi olmuş. Aklıma yattı çoğu. Ama dediğin gibi ilk çocukta battık desenize :34
Şimdi sorularım var. Yukarıdakilerle ilgili...
1- Şu mermerşahı tülbent . Ben banyoda yıkamak için lazım sanıyordum. Onu gaz çıkarmak için nasıl kullanıcaz??????-hani bebekleri omzumuza alıyoruzya gaz çıkarırken hijyenik olması için onu omzumuza seriyoruz-
2- Banyo havlusu içine tülbent mi kayacağız yani? Daha iyi emsin diye mi?????-havlu bebeğin cildine set gelebilir diye tülbent daha iyi olur-3- Digital kol altı ateş ölçer yerine arzum kulaktan ve alından ateş ölçer alınsa daha iyi olmaz mı????? Ay ben onlarla hep üşürdüm.-haklısın bebekler rahatsız oluyo o ateş ölçerle -4- Bebek termoforu ne demek???-büyükleri ve küçükleri var sıcak su torbası yani-
5- kendi yatağımız için yeni bir alez mi alalım???-doğuma yakın galiba suyumuz falan gelir diye sanırım-
6-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) Bu nasıl bişey???? Hasta bezinin içine mi giyilecek??? -bildiğin kilot ama kullanıp atıyosun-7- Uzuzn dikdörtgen yatak koruyucusunu nerelerden alıcaz????
Tecrübeli anneler
Tüm liste hakkında fikirlerini yazabilirler mi bu gerekli bu gereksiz diye......LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN
Ay valla süper olmuş bu.... Hemen kaydettim. alınacaklar listesi yapmaya başlamıştım. hiç kasmadan bunu kullanayım.yanında yorumlar olması daha iyi olmuş. Aklıma yattı çoğu. Ama dediğin gibi ilk çocukta battık desenize :34
Şimdi sorularım var. Yukarıdakilerle ilgili...
1- Şu mermerşahı tülbent . Ben banyoda yıkamak için lazım sanıyordum. Onu gaz çıkarmak için nasıl kullanıcaz??????-hani bebekleri omzumuza alıyoruzya gaz çıkarırken hijyenik olması için onu omzumuza seriyoruz-
2- Banyo havlusu içine tülbent mi kayacağız yani? Daha iyi emsin diye mi?????-havlu bebeğin cildine set gelebilir diye tülbent daha iyi olur-3- Digital kol altı ateş ölçer yerine arzum kulaktan ve alından ateş ölçer alınsa daha iyi olmaz mı????? Ay ben onlarla hep üşürdüm.-haklısın bebekler rahatsız oluyo o ateş ölçerle -4- Bebek termoforu ne demek???-büyükleri ve küçükleri var sıcak su torbası yani-
5- kendi yatağımız için yeni bir alez mi alalım???-doğuma yakın galiba suyumuz falan gelir diye sanırım-
6-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) Bu nasıl bişey???? Hasta bezinin içine mi giyilecek??? -bildiğin kilot ama kullanıp atıyosun-7- Uzuzn dikdörtgen yatak koruyucusunu nerelerden alıcaz????
arkadaşım sen beşik paylaşmışsın bak başka birinin işine yaramış hatta birsürü muhabbet yapmışsınız sonra başkaları pusetten beşikten park yataktan bahsetmiş ..gayet normal olarak seninkide farklı bir model ya şimdi anlayamadığım neyin kaprisi bu yaaa yok başka topiğe gidecem yok şu yok bu kimseyi zorla tutmuyoruz bi muhabbet varsa katılıyoruz yok sen beşikten bahsetmişsinde başkası beşik muhabbeti yapalımmı demiş belki görmedi senin paylaşımını seninki zaten beşik de değil üstelikkk yaa gidin allah aşkına kaprisinizi başka topikte yapıınnnn...
...geçmişe baktım sadece 1 kez yazmışsın ve 11 kişi beğenmiş bumu yani kimsenin cevap vermedi dediğin ....
face e kimin katilip katilmayacagina karar veren kisilerden bahsediyorum..neyse konu cok uzadi bencede anlatmak istedigimi anlatamadim sanirim burdaki arkadaslarda trip atiyorum saniyolar....
olay soyle gelisti hergun girip okuyorum topigi seviniyorum uzuluyorum sizinle birlikte...sora baktimki face acmislar sevindim tanisicaz ordan herkes birbirini gorebilecek diye...sora herkes giremez gibisinden bir dusunceyle uzuldum hepsi bu yani zaten butun gun burda paylasiyorz maksat paylasmak evet ben sadece goruruz ayni zamanda diye dusundum trip degil ok konuyu saptirmayin bazi arkadaslar....
Dün gece kanamam oldu :2: pogestan iğne oldum, dua edin nolur
arada çıkıyo böleleri angysangelim de böle bi kapris yapmiştı gidiyorum falan diye ama şimdi maşşallah hiç susmaz canım benimmm bugün sesi çıkmıyo ama
canim 3 defa yazdim bu topige 2 defa agustos annesi olacagimi araniza yeni katildigimi 1 kere de ladyy arkadasimiza cok uzuldugum icin tanimadigim halde yazmistim...
neyse kimseye kapris yada trip yaptigim yok insan onemsenmedigini dusunuyor okadar ....
faceyide burda oyle bi grup oldugunu yazdiginiz icin bakayim dedim ama bulamayinca cokta ugrasmadim...
hepinize iyi gunler bebislerinizi saglicakla kucaginiza almaniz dilegi ile...
ben işyerinde face giremiyorum akşamları bazen bakıyorum ama çok karışık geldi bana orası yaa kim ne diyo belirsizz dışarıya kapatıldığını bilmiyodum ben de senin gibi burda rumuzlarını gördüğüm arkadaşların orda yüzlerini falan görürüm diye katıldım ama dahada uğramadımm çok önemli değil zatennn burdannn devammmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?