- 24 Mart 2009
- 3.258
- 4.547
- 658
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #11.401
kızlar eşim artık benim arabanın arka koltuğunda oturmam gerektiğini düşünüyor,
çok güldüm bu sabah, emniyet kemeri bebeği sıkıyomuş, ben farketmezmişim ama o rahatsız olurmuş:):):)
gerçekten bir süre sonra sıkar o kemerde...
:)) Sizin ailede genetik demek ki bebekler geç gösteriyor ya da hiç göstermiyor. Keşke doktorunu değiştirseydin bakalım o ne diycekti. Küçük demekle geride olduğunu demek istediğini sanmıyorum, cinsiyeti söylemek için henüz erken anlamında söylemiştir. Normalde doktorlar 16 haftadan önce cinsiyet söylemiyor hele bazıları çok hassas bu konuda çünkü yanılma olursa hastalar tarafından iyi doktor değil muhabbeti çıkıyor. Uzman doktorların yazdığı sitelere bak 16 haftadan önce tahmin yapmanın doğru olmadığını yazmışlar. Tabi cihaza ve doktorun deneyimine bağlı bazı şeyler. Ayrıca ultrason bebeğin boyutlarını gösteriyor, kaç haftalık olduğunu, boyutunu. Sen neden kendini üzdün ki? Bebeğim acaba küçük mü duygusuna kapıldın. Ultrason kağıdına baksaydın o söylerdi sana :))
Döveceğini zaten düşünmedim de üslubu yanlış buldum. Bi de bu gidişte ağzının payını vericem filan diyince kendimi sana bişeyler yazarken buldum. Her meslekte iyisi de oluyor kötüsü de oluyor canım. Tüm doktorlar işini tam anlamıyla yapıyo diye iddia edemem onların da içlerinde iyisi de var kötüsü de. Ama şu son zamanlarda artan şiddet olayları geriyo isanı. O zaman böyle laflar geçince de insan ister istemez tepki veriyor. Hastanın herhangi bi şikayeti varsa doktorla konuşacak, doktor olumsuz davranırsa şikayet edilecek merciler var. Dediğin gibi dağ başı değil canım ama bazı insanlar maalesef dağ başındaymış gibi davranıyor hatta 90 yaşındaki dedesi öldü diye doktor öldürüyor!
Neyse senle aramızda bi sorun yok yok zaten. Ben seni çok iyi anlıyorum ve senin de beni anlamını diliyorum, öptüm göbişinden
aslında benim eşim bebekten değilde boyumdan dolayı yeni kanuna göre arkada oturmam gerekiyormuş.(boy 1.60 )bence eşin haklı canım bebiş sıkılır belki ama bir kaç ayı daha var sanki
aynen katılıyorumm eskiden çok ezdiler çok horladılarr insanları çoğu şeyide hakediyorlar.ben şahsen karşılaştığımm bi sorunda hemen şikayet hakkımı kullanıyorum...
vay arkadaş kendimi kampta gibi hissetim ne bu yaa habire eleştiri arkadaşlar burda biz bize konuşuyoruz dertleşip şakalaşıyoruz o ne dedi bu ne dedi yok öyle dememeliydi kem küm ...
ha bu arada doktor akrabaları varmış aramızda ne güzell inşallah mesleğini layıkıyla yerine getiriyodur gidin de sgk hastanelerindeki yapılan muameleleri görün hepsi sütten çıkma ak kaşık değil daha 1 ay önce sgk daki bi doktor bana test sonuçlarımı vermedi kağıt israfı diye gıcıklığına ağzında bir sakız sorularıma bile cvp vermekten aciz doktorsa doktor kardeşim bizim vergilerimizle alıyor maaşını babasının hayrına çalışmıyo ordaa işini yapacakkkk...ama bu millettin gözü açıldı artık el pençe durmuyolar kimsenin önünde haklarını arıyolar şikayet ediyolar yok öyle yağmaaa şiddeti tabiki tasvip etmiyorum ama bazıları hak ediyo
günaydın arkadaşlar... 1 aydır beklediğim dr randevum bu sabahtı... inanılmaz duygularla çıktım oradan... hala ağladım ağlıcam modundayım... büyümüş kocaman olmuş. işaret parmağını sanırım sürekli dudağına değdiriyodu. kolları bacakları kıpır kıpırdı... şu an mutlluktan bağırmak istiyorum, İnş. nazar değdirmem kendi kendime :)) tüm organlarına detaylı bi şekilde baktı, önce asistan sonra da kendi doktorumuz. diğer randevularımıza göre doktorumuz çok daha fazla zaman ayırdı bize, içerisi çok kalabalık olmasına rağmen. demek ki bebek büyüdükçe inceleyecek organları da oldukça daha fazla vakit ayırıyolar :) bi ara bayağı ümitsizliğe düşmüştüm, neden tüm muayene beş dk içinde bitiveriyo diye... şu an bir sorun görünmyüyor. son adet tarihime göre yapılan hesaplamayla ultrason aynı günü gösteriyo, yani doğum tarihi 2 ağustos... 4 kilo vermiştim, 600 gr almışım. dr kilo durumumun iyi olduğunu söyledi. normal doğum için iyi gidiyoruz, İnş. normal doğum yapıcaz dedi... 4 lü test için kan verdim.... bu arada, en çok merak ettiğimiz sağlık durumu olduğu için cinsiyet konusuna değinmeyi unutuyordum... bir öncekinde kıza benziyo demişti. şimdi yine kız benziyo deyince, nasıl hala kesin değil mi dedim. pozisyonu kapalıymış. bi 15 dk dolaştım, kan verdim, gofret yiyin dedi doktorumuz, ülker çikolatalı gofret (doktorumuz bugün çok şekerdi) yiyin dedi... sonra tekrar gelin çıkmadan, tekrar bakalım dedi, yine baktık sonra ama o yine göstermedi... o kadar hareketlenmeye pipi göremediysek kız diyebiliriz ama kesin değil dedi. ama anladığım %90 falan ihtimalle kız...
vay arkadaş kendimi kampta gibi hissetim ne bu yaa habire eleştiri arkadaşlar burda biz bize konuşuyoruz dertleşip şakalaşıyoruz o ne dedi bu ne dedi yok öyle dememeliydi kem küm ...
ha bu arada doktor akrabaları varmış aramızda ne güzell inşallah mesleğini layıkıyla yerine getiriyodur gidin de sgk hastanelerindeki yapılan muameleleri görün hepsi sütten çıkma ak kaşık değil daha 1 ay önce sgk daki bi doktor bana test sonuçlarımı vermedi kağıt israfı diye gıcıklığına ağzında bir sakız sorularıma bile cvp vermekten aciz doktorsa doktor kardeşim bizim vergilerimizle alıyor maaşını babasının hayrına çalışmıyo ordaa işini yapacakkkk...ama bu millettin gözü açıldı artık el pençe durmuyolar kimsenin önünde haklarını arıyolar şikayet ediyolar yok öyle yağmaaa şiddeti tabiki tasvip etmiyorum ama bazıları hak ediyo
Arastacım tabiki senle bir sorunumuz yok, burdaki tek sorun senin topiği sürekli takip etmeyip ve de geçmişi de okumayıp bizim sohbet ve espirilerimizden bihaber şekilde, benim yazdıklarımdan bir cümle alıp eleştirmeye kalkman. doktor eşi olman burda doktorları savunma hakkı vermiyor sana. ayrıca uslubumda da problem yoktu bence, gayet şaka ile yaptığımı senin dışında herkes anladı :)
Ayrıca tavsiyelerin için teşekkür ederim ama yazdıklarının hepsini araştırdım, biliyorum va farklı farklı dr.lara da gittim canım merak etme. dediğim gibi sürekli aramızda olabilseydin bunları bilirdin ve yazdıklarıma da takılmazdın bu kadar !!!!!
Ve de bebeğimin gelişimde bir problem olduğunu düşünüp duygusala bağlamış olsam cinsiyet gibi önemsiz bir konuya takılmak yerine bebeğim için neler yapabilirim endişesinde olurdum, bebeğim gayet iyi ve sağlıklı çok şükür, ultrason kağıtlarında boyunu kilosunu da okuyabilecek kadar eğitimliyim canım hiç merak etme :) Biz kızlar aramızda eğleniyoruz, keşke sende anlamsız alınganlıklar yerine eğlencelerimize dahil olmayı deneseydin !!!!!
Ve yine söylüyorum, emek harcanmış herşeye saygım sonsuz, bizde yıllarca üniversite okuduk, iş hayatında birsürü zorluklar çekiyoruz, kolay sahip olunmuyor bazı şeylere. ama doktor yada başka birşey farketmez, işini iyi yapmayan birini istedim heryerde ve de istediğim her şekilde eleştirebilirim, bunada hiçkimse engel olamaz.
gerekli görürsem ağzını payını da veririm şikayet te ederim,, mahkemeye de veririm. hakkımı her yerde ve her şekilde savunurum canım sen hiç merak etme.....
eğer senin eşim iyi bir dr. sa ve de birazcık vicdan sahibi ise endişe etmene gerek yok zaten, şiddeti onaylamıyorum ama şiddet gören o kişilerinde çok masum olduğuna inanmıyorum.
90 yaşında bile olsa ölüm kolay kabul edilebilir birşey değil, dr. kimbilir ne yaptıki adam çekip dr.u vurdu, tek taraflı bakmamak lazım olaylara !!! sonuçta tüm mesleklerde olduğu gibi çok kötü ve acımasız sağlık personelleri var, insanlığı unutmuş çoğu. insanlar kedisinin, köpeğinin ölümünü kabullenemiyor ....
günaydın arkadaşlar... 1 aydır beklediğim dr randevum bu sabahtı... inanılmaz duygularla çıktım oradan... hala ağladım ağlıcam modundayım... büyümüş kocaman olmuş. işaret parmağını sanırım sürekli dudağına değdiriyodu. kolları bacakları kıpır kıpırdı... şu an mutlluktan bağırmak istiyorum, İnş. nazar değdirmem kendi kendime :)) tüm organlarına detaylı bi şekilde baktı, önce asistan sonra da kendi doktorumuz. diğer randevularımıza göre doktorumuz çok daha fazla zaman ayırdı bize, içerisi çok kalabalık olmasına rağmen. demek ki bebek büyüdükçe inceleyecek organları da oldukça daha fazla vakit ayırıyolar :) bi ara bayağı ümitsizliğe düşmüştüm, neden tüm muayene beş dk içinde bitiveriyo diye... şu an bir sorun görünmyüyor. son adet tarihime göre yapılan hesaplamayla ultrason aynı günü gösteriyo, yani doğum tarihi 2 ağustos... 4 kilo vermiştim, 600 gr almışım. dr kilo durumumun iyi olduğunu söyledi. normal doğum için iyi gidiyoruz, İnş. normal doğum yapıcaz dedi... 4 lü test için kan verdim.... bu arada, en çok merak ettiğimiz sağlık durumu olduğu için cinsiyet konusuna değinmeyi unutuyordum... bir öncekinde kıza benziyo demişti. şimdi yine kız benziyo deyince, nasıl hala kesin değil mi dedim. pozisyonu kapalıymış. bi 15 dk dolaştım, kan verdim, gofret yiyin dedi doktorumuz, ülker çikolatalı gofret (doktorumuz bugün çok şekerdi) yiyin dedi... sonra tekrar gelin çıkmadan, tekrar bakalım dedi, yine baktık sonra ama o yine göstermedi... o kadar hareketlenmeye pipi göremediysek kız diyebiliriz ama kesin değil dedi. ama anladığım %90 falan ihtimalle kız...
:) çok sevindim senin adına.çokta duygulandım. ama niye ağlıyorum bilemedim. :))
Herkese merhaba arkadaslar...cum gunumuz çok güzel olsun inşallah. Benim gibi aranızda bel ve özellikle de ayak-ayak bileği ağrısı çeken var mıiki gündür uyuyamıyorum ağrıdan işte bütün gün oturuyorum onun da etkisi var sanırım. Oturdukça daha çok ağrıyor ağrıdıkça hep eve gidip uzanmak istiyorum. Var mı benim gibi olan ve ilaç içmeden çözüm bulan...
Günaydın beyaz çekircecim,
Bilhassa senin cinsiyet muhabbetinden ve geçmişten haberim var. Eleştriden aldığım parça normal değil şiddet içerikli bir parçaydı. Ben burda sadece doktorları değil, bi tarafımız sıkıştığında ellerine düştüğümüz tüm sağlık personelini savundum. Her birimizin başı sıkıştığında koştuğumuz, bi yerimiz ağrıdığında imdat dediğimiz kişileri. Bunu yapmasaydım kendimi nankör hissederdim sanırım. Bebeğinin cinsiyetini göremedi diye ağzına yapıştırcam muhabbeti olunca yine reflekslerim harekete geçti haliyle. Çünkü eşimi her hastaneye gönderdiğimde böyle düşünen insanlar yüzünden endişe yaşıyorum. Sıra bekleyemeyenler, sabırsızlar, orda kalp krizi geçirmiş hastaya müdahale edilirken benim annemin beli ağrıyo biz ondan önce gelmiştik diye odaya dalanlar :))
Bebeğim küçük dedi bana deyip moralimi bozdu dedin ya, şimdi de ultrasona bakacak kadar eğitimim var diyorsun hani. Bu nasıl bir ironi? Biraz tutarlı ol be canım hangi yazdığına inanayım? Eğlenirken de keşke eğitimine yakışır bir şekilde eğlenseydin. Cinsiyetin konusunda geçmişi okursan ben bile yorum yapmıştım. Yine öğrenemedi der yine eğlenirdik keşke üslup düzgün olsaydı. Burası okuyucuya da açık bir platform ve herkes senin kadar kültürlü değil, dolayısıyla kelimelerimizi ona göre seçmeliyiz bence.
Eleştri yapman konusuna gelince. Tabi ki eleştir. Ama eleştiriler biraz medeni olsun. Mahkemeye de verirsin, şikayet de edersin bunlar senin en doğal hakkın. Kimse mükemmel değildir ve hepimiz, her insan eleştrilebilmelidir ve yanlış yaptığı davrnışta çamura yatmak yerine geri adım atmasını bilmelidir.
Eşim de gayet vicdan sahibidir bu arada, her hastasına kendi yakını gibi davranır. Ama üst paragrafta dediğim gibi insanlar sabırsız ve nerden ne çıkacağı belli olmuyor. Doktor sayısı yetersiz, hergün yüzlerce kişi geliyor ve aynı anda hepsine bakmak mümkün değil.
Anladığım kadarıyla haberleri pek takip etmiyorsun. Bir hiç uğruna öldürülen o doktor günlerce haber yapıldı. Ölen adam kanser hastasıydı, doktor kurtarmak için ameliyata almış ve adamın kalbi dayanmamış ve sonra 17 yaşındaki torun adamı öldürmüş. Kim bilir ne yaptı diyosun sana şaşırıyorum zaten hep sağlıkçlar suçludur. Okumadan etmeden yorum yapıyosun. Bana kalırsa önyargıların seni esir almış. Öyleki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olman bundan kaynaklanıyor. Canı Allah alır ve Allah verir. Allah dilerse o hastayı yaşatır ve O doktor buna vesile olur, Allah o canı alır ve doktor istediği kadar iyi olsun elinden bişey gelmez. Bunu insanlar kabullenmek zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?