2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar biz oğluşumuz için bebek arabasını aldık bile :) biraz erken ama malum şartlar.. her ay birşey almak istiyoruz sonra birden alıp sıkışmak istemiyoruz. bakın bakalım resimlere beğenicekmisiniz teyzeleri

Merhaba arkadaşlar!
Son sayfalar genelde cinsiyet tahminleriyle ilgili. O yüzden ben de deneyimlerimi yazayım dedim. İlk söylemek istediğim. Bende nub teorisi tutmadı. Paraleldi nubu bebeğimin ama erkek olduğu kesinleşti.
Yiyecekler ve aşerme konusunda ise kesinlikle bir belirti olmadığını söyleyebilirim, yani benim canım hep ekşi istedi hatta tatlı görmek istemedim çok uzun süre ama sonuç malum :)
İçime doğan da kızdı! Eşim de benim gibi kızım gelecek hissediyorum dedi ama...
Hiç farketmez inanın. İlk bebeğim, yeter ki sağlıklı olsun! Sizlere anlatmak istediğim hiçbir tahmin,tecrübe ya da hurafe sizleri yönlendirmesin. En önemlisi Allah hepimize hayırlı evlatlar versin!

:)) Sizin ailede genetik demek ki bebekler geç gösteriyor ya da hiç göstermiyor. Keşke doktorunu değiştirseydin bakalım o ne diycekti. Küçük demekle geride olduğunu demek istediğini sanmıyorum, cinsiyeti söylemek için henüz erken anlamında söylemiştir. Normalde doktorlar 16 haftadan önce cinsiyet söylemiyor hele bazıları çok hassas bu konuda çünkü yanılma olursa hastalar tarafından iyi doktor değil muhabbeti çıkıyor. Uzman doktorların yazdığı sitelere bak 16 haftadan önce tahmin yapmanın doğru olmadığını yazmışlar. Tabi cihaza ve doktorun deneyimine bağlı bazı şeyler. Ayrıca ultrason bebeğin boyutlarını gösteriyor, kaç haftalık olduğunu, boyutunu. Sen neden kendini üzdün ki? Bebeğim acaba küçük mü duygusuna kapıldın. Ultrason kağıdına baksaydın o söylerdi sana :))

Döveceğini zaten düşünmedim de üslubu yanlış buldum. Bi de bu gidişte ağzının payını vericem filan diyince kendimi sana bişeyler yazarken buldum. Her meslekte iyisi de oluyor kötüsü de oluyor canım. Tüm doktorlar işini tam anlamıyla yapıyo diye iddia edemem onların da içlerinde iyisi de var kötüsü de. Ama şu son zamanlarda artan şiddet olayları geriyo isanı. O zaman böyle laflar geçince de insan ister istemez tepki veriyor. Hastanın herhangi bi şikayeti varsa doktorla konuşacak, doktor olumsuz davranırsa şikayet edilecek merciler var. Dediğin gibi dağ başı değil canım ama bazı insanlar maalesef dağ başındaymış gibi davranıyor hatta 90 yaşındaki dedesi öldü diye doktor öldürüyor!

Neyse senle aramızda bi sorun yok yok zaten. Ben seni çok iyi anlıyorum ve senin de beni anlamını diliyorum, öptüm göbişinden

Merhaba canlarim..
Annemdeydim telefon sarjimda yoktu yazamadim. Hepinize tesekkurler guzel dilekleriniz icin. Agrim yok denilecek kdr az,anestezi etkisi de gecti. Iyiyim cok sukur.

Cinsiyet tahmininde benim cin takvimi,rus takvimi,yuzuk testi vs hep kizdi. Bir tek nub teorisi erkekti. Ve oglusum geliyor insallah.

Bu arada bebek arabasina bayildim, Rabbim gule gule kullanmayi nasip etsin insallah.

Bir de 35 yas ve ustune 2li tarama olumlu dahi ciksa amniosentez oneriyorlar. Riski var evet sivi alimi sonrasi bildigim kadariyla 150de 1 dusukle sonuclaniyor. Testin dogruluk payi %95 lerde. Cevremde yaptiran cok bisey olmadi. Yaptirmayanda cok ama sorunlu olan da yok. Ic sesini dinle canim bi tartin dusunun esinle. Hakkinizda hayirlisi.

Oku oku gozlerım yamuldu resmen
Bı kac gun gırmeyınce amma bırıktırmıssınız kızlar, abartısız 100 sayfa okudum, vırgul koyayım dedım 1100 deyım daha 38 sayfam var. Esımın dıkkatını cekıyor tek tek napıyon sen dıye, dur bı dakka daha sayfam bıtmedı dıyorum, mecburmusun tek tek okumaya dıyor ıveeet dıyorum

ladym...
Canım senı oyle ıyı anlıyorum kı...
Suan cok yenı bunları hıssetmen normal...
Temmuz 25 de kurtaj oldum, bır sene asla dedım, doktorum ıtıraz ettı, kapatma kendını sana 3 ay verıyorum dedı, gercekten de son ay zor sabrettım. 3. ayın sonunda ılacı bıraktım ve o ay hamıle kaldım Rabbıme sukurler olsun kı...
Korku yasamadım mı elbette yasadım, yıne aynı olacak dye odum koptu, 9. haftada kanamam oldu hastanede yattım, o gun hastaneye nasıl gıttım bana sor...
Ama Rabbım nasıp ettıkten sonra oyle bır oluyor kı anlatamam...
Sen yıne de kendıne sure verme, zaten ıcındekı ses sen bırsey demeden harekete gececek goreceksın...
Rabbım hayırlı saglıklı bır hamılelık nasıp etsın ınsallah canım...

yastıkyorgan...
İçini ferah tut canım, ben de kanamadan dolayı yattım hastanede...
İğneler serumlar yedım ama cok sukur kı atlattık, sen de atlatacaksın ınsallah...
Dualarımız senınle...

Kızlar ben esımın pc bos oldugunda anca yazabılıyorum benım pc klavyesı bozuk, ama okuyabılıyorum, sapık gıbı takıp edıyom sızı kendı pcmdeyken haberınız ola

Gorusmeyelı ben de neler oldu...
Doktorlarla tahlıllerle ugrastım...
Böbreklerımdekı agrı gectı cok sukur ama pesını bırakmadım...
İdrar yollarında yuksek oranda bakterı enfeksıyon cıktı, cok sukur bu defa bobreklerıme sıcramamıs, onlemımı hemen almak ıstedım...
Doktor 6 tane ıgne verdı, yarın baslıyorum onları vurulmaya...

Bugun de doktora gıttım. Benım son adet tarıhımle gebelıgım uyumlu degıl. 2 hafta gerıden gelıyorum, bunun netıcesınde ıkılı testte bu farktan dolayı bıyokımyasal rısk cıktı, hıc de umursamadım acıkcası... Bu yuzden doktorum ısrarla 4 lu test ıstedı, mecbur yaptırdık bugun...
Kızım kocaman olmus teyzelerı, 141 gr olmus Elifim...

Kızlar bız doktora her gıttıgımızde bebegımızı hem normal hem de 4 boyutlu ultrasonda goruyoruz, normalde bunun ıcın ozel ucret mı verılıyor :26:
Bugun yıne actı doktor 4 boyutluyu, kuzumu ılk kez uyurken gordum hep kıpır kıpırdı, sabah erken saattı muayene, ondan uyanamadı sanırım. Elını agzına almıs bacaklarını cekmıs kendıne doğru uyuyordu.

Bu arada defaccto da uzun kollu hamıle bluzlerınde ındırım var, bılgınız olsun...
Bı tane aldım dun, uzerınde ANNESININ HAMARAT KIZI YAZIYOR, KIZ KEK YAPIYOR
25 lırada 9 lıraya ınmıs...

Başkaaaa
Hıh hatırladım...
Ben bu hafta bebek gunlugu harıcınde yedıklerımın lıstesını yaptıgım bır gunluk tutmaya basladım...
Her gun her öğünü yazıyorum...
Her haftanın sonunda kac gr aldıgıma bakıcam, cok aldıysam dönup nerde hata yaptıgıma bakıcam. Hem boylece yazdıgım ıcın sakıncalı seylere gıtmıyor elım...
gunluk ıctıgım suyu ve sporu da bu sekılde kontrol altında tutuyorum...

Belırtılere gelınce...
Ben zaten ruyamda kızım olcagını gordugum gunden berı kı daha ogrenmemıstım bıle hamıle oldugumu, bılıyordum kızım olcagını...
Yuzumu ılk zamanlar acaıp sıvılce basmıstı, sırtımı da aynı sekılde...
Çikolata severım normalde ama sımdı kapagı acıksa mutfakta öğürmekten bitap dusuyorum o derece tıksındım...
Serbetlı tatlıyı hele görmek bıle ıskence...
Amaaa cıldırmıs gıbı tuzlu ve eksı yedım hala da yıyorum ve resmen sınır tanımıyorum, gece su ıcmeye kalkınca bıle eksı seyler ıster mı ınsanın canı ...

1 hafta yazmayınca cenem dusuyor ıyıce...

Ayyy 1100. sayfadayım beyazcekırge ogrendımı cınsıyetı saha oraya gelemdım devam edıyım barı ben

arkdsm o yasta dogum yapan tek sen degilsn
ki cogu hastaya amniyosentez onerip amabunu kabul etmeyn cogu anne taniyrm, saglikli cocuklar dunyaya getirdilerr
bn senin yerinde olsam yaptrmam baska dr a da giderdmmm
allhin izniyle hicbirsey yoktur merak etme canm

ayrica tum testleri sorunsuz cikip saglikli tahmin edilen anck bazi saglik problemleri ile dunyaya gelen bebeklerde biliyrmm
bn tum testleri yaptryrm, tabii allhtan gelene herseye de razymmm
hersey bebek dunyaya gelince anlasiliyr cogu zamnn
moralini yuksek tut bebegine odaklan cnm
sakin amniyosentz yaptrma derimm
ama sen bilirsinn tabikiii
iyi arastr baska dr a da gorunn derimm

iki gün aradan sonra merhaba güzel ve zaman zaman kaprisli hamişler

bende inşallah mayıs gibi Bursaya gidip oradan yapmak istiyorum tüm alışverişimi. bebek arabası bebek odası. benim alışverişe başlamadan taşınmam gerek
bursalı değilim ama biz de alışveriş için vs. orayı tercih ederiz, yakın sayılır. abimin bebeği için kapalı çarşı'da bebeler sarayı'na gitmiştik. çok uygundu çıtçıtlı badiler her şeyler... hep duyuyordum adını, gözlerimle de gördüm, gerçekten uygun. tavsiye olunur
aah arasta sen bi de benimkine sor o horlama işini başka bi arkadaş da demiş, aynı onun gibi benim de zaten kemik eğriliği vardı burnumun iç tarafından. ameliyat demişlerdi de işte olmadım... şimdi de şişiverince burun içi, pööff çok fena... ben de okumuştum bir yerlerde söylediğini. orada bir de "odanıza hava nemlendirici koyabilirsiniz" diye bir öneri yazılmıştı. almayı düşünüyorum şimdi.
çok teşekkür ederim doktorumla görüştüm maltofer şurup verdi birde onu deniycemm var mı kullanan bu arada pekmezde içmeye başladım bide siyah kuru üzüm alıcam inşallah kanım yükselir.
maltoferin hapını kullanıyorum policim ben de, memnunum sıkıntı yok...
aslında kesin anlayana kadar cinsiyet tahmini yapmasalar çok iyi insan kendini şartlandırıyo iyi olmuyo sonra
ama bizde durmuyoruz ki bi tahmininiz var mı falan diye tahrik ediyoruz doktorlarıı
bak bana doktor kadıncağıza ağız tadıyla bir tahmin bile ettirtmiyorum ama bu perşembe öğrenicem inşallahh

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…