2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

İyi geceler cücüm off İdanın hastalıktan sonra uyku düzeni bozuldı az önce uyudu yine uyandı yaa cin gibi bakıyo ühühühü
Oyy idoşumun uyku düzeni çok iyiydi ya ama sanırım büyüdükçe değişiyorlar en ufacık bi farklılık bile huylarını değiştiriyor CNm umarım eski düzenine geri döner tatlım ya ... An itibariyle saat 7 bıle olmadan uyandık bizde gecede 2 kez kalktı şimdi uyutma çabalarım sürüyor
Ben de incime yilbasi icin kostüm dikiyorum :) az bir ısı kaldı bakalım bitirebilecek miyim . Ona geçtim simdi :)
Merakla bekliyoruz parmişim kimbilir ne çok yakışıcak incime
Oyy yerim onu maşallah kuzuma inş vergimin herşeyi iştahla yer fındığım :)

Sen bi sakınca görmüyorsan dicek bişey yok CNm bebek senin annesi sensin en doğru kararı sen verirsin ben sadece nacizane fikirlerimi söyledim son karar senin tabiki ... Bende çay çok seviyorum zamanı gelince içerler zaten istesekte engel olamayız
kızlar bal kabagının cok faydalı oldugunu duydum ama nasıl yedırcem tarıf bılen var mı
Buharda haşlayıp verebilirsin CNm ...ben Buzluğa stok yaptım :)sizde vakti geçmeden atın

kızlar selamm bu topic cok faydalı olmuş gercekten.arasta aklına sağlık ben bu konuda baya bi bilgisizmişim.herseyi taddırın diyolarya ona güvenip dün akşam çok az muz ezip verdk bakalım kabız olmaz inş..paylaşımlar için çok teşekkürler kızlar cok yararlı olcak

Arkadaşlar İda uyumak bilmiyor çıkmak zorundayım ve bu kızı bi şekilde uyutmam lazım çok fena saptı uykusu. Tekrar giremezsem yarın görüşürüz herkese mutlu geceler :))

Bu uyku sapıtması bizde de var maalesef. 8de uyuyab çocuğum bir haftadır 11de uyuyo. Ben de tracy hogg un kitabını aldım belki düzene girmesinde bir yardımı olur diye.okumaya başlıcam bugün inşallah...

Su konusunda da sarılık olmuştuk doğduğumuzda o günden beri veriyorum gayet de severek içiyo ama kaşıkla :) biberon ve emzik almadı bi türlü çiko bey

Son düzenleme:
Ben de incime yilbasi icin kostüm dikiyorum :) az bir ısı kaldı bakalım bitirebilecek miyim . Ona geçtim simdi :)
Inanamıom yaa becerikli Hatunsun vesselam ellerine sağlık şimdiden merakla beklioz
Öğ ya aynı soruyu ben de sormuştum kıyamam da atmaya aynen
Buzlukta -20 de duruolar bu durumda 3 aya kdr dayanabilio olması lazım :26:
Ayyyy dayanamıcam ben de başlıcam bugün eğer evdeki avokado olgunlaştıysa
Aman zaten vereceğim bi çay kaşığı anca öğün olarak vermicemmm ki Dr umla konuşmadım ama sağlık ovağındaki ebe kilosu zaten ii başlama 6 aya kdr demişti
Du bakim babası birazdan gelsin De...

Teşekkürler subacım hoşgeldin canım :)) Ooo ek gıdaya başlamışsın bile hayırlı olsun :))
hayırlı olsun topık gelmenıze sewındım
Sağol canım ben de senin gelmene sevindim :)

Bi amca kuş taklidi yapıyo fenomen olmuştu bi ara duymadın mı kız videosu var hatta dur yükliyeyim
[video=youtube;fC6hRKD0Etk]http://www.youtube.com/watch?v=fC6hRKD0Etk#t=34[/video]

Canım ikeadan aldım ben tahta kaşık kullanmayı düşünmüyorum. Şöyle bişey.

Zaten yapımı en zor yoğurt anne sütüyle yapılanmış ve cıvık oluyomuş canım o normal yani :))
Hoşgeldin canım teşekkürler :)) Muzla başlamasaydın iyi olurdu istersen yoğurtla başlamayı dene?

Malzemeler:

Bal kabağı
Elma
Tarçın
Yapılışı:
Bal kabağını ve elmaları küçük küçük doğrayıp buharda pişiriyoruz ve yumuşayınca çatalla eziyoruz çok az tarçın ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve püremiz hazır. Dilerseniz çok az anne sütü ya da 1 çay kaşığı kadar kaynatılmış soğutulmuş suyla püreyi daha da homojen hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun bebişlere :))

UYARI!! İlk başlangıçta kabağa ya da elmaya alerjisi olup olmadığını anlamak için tarifi ayrı ayrı ayrı yapın ve aynı gün içerisinde yedirmeyin.

Son düzenleme:

İdanın da öyleydi canım hatta 7 de uyuyodu sonra bi hastalandı ve şimdi 11 lere 12 lere çıktı bakalım yine düzene sokmaya çalışıcam canım. Umarım sende de kitap işe yarar.

1-Yoğurt (ilk 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
2-Havuç püresi( ikinci 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
3-Balkabağı püresi(üçüncü 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
4-Avakado püresi(dördüncü 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
5-Elma püresi (beşinci 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)

İlk 20 gün için planım bu şekilde sizlerin nasıl arkadaşlar ?

cnm sizleri okuyunca ben sanırım yanlıs yapıyorm dedım ben hergun farklı meyve püresı veya suyunu verıyorum aksamleyınde sebze corbası tarhana veya yogurt hepsı aynı anda degıl tabı hergun bırını ama ben kasık sınırlaması yapmadm ne kadar ısterse o kadar werıyorum bazen bı kase corbayı ıcıyor ben baslayı ek gıdaya bır ay olacak artık lıste yapayım dıyorum drmz bır aya gelındıgınde sabah ogle aksam olarak ogun hazırla dedı sanırım bende kafama gore wermekten vazgecıp bı düzene sokmalıyım

Ooo sen baya olmuş başlayalı :)) Biz daha yeni başlıyacağız teyzesi o yüzden herhangi bir besine alerjisi olup olmadığı riskine karşılık bu şekilde başlangıcı uygun gördük.Yani dokorumuzun da tavsiyesiyle:))

Bi de henüz tattırma aşamasındayız ya hani bu ek besine alıştırma turları oluyor bizim için :)) Ek besine geçmemize aslen 1 ay kaldı. Çok uğraştırmaz çabuk alışır umarım, şuan tadı oldukça güzel olan bir şurubu püskürtüyor o tadsız tuzsuz yoğurda sebzelere nasıl tepki verecek bakalım

Ay maşallah annesi ne güzel de iştahlıymış :)) Ve evet meyveyle başlatmak bazı bebekler için sorun olabilir tatlı şeylere alışınca tadsızları reddedebilir. Riske etmemek adına sebze ile başlıycaz bakalım bize şans dile :))

Ben herşeyi severim de babamız çok yemek seçiyor ben de idoşu herşeye alışıtırıp bu konuda babasına benzememesini sağlamaya çalışıcam umarım işe yarar :))

Sen zeytinyağı falan eklemeye başladın mı canım ? Bi de ne tür çorbalar veriyorsun acaba:26:

Son düzenleme:

bence ıdos annesını bu konudada üzmicek cunku takıp ettıgım kadarıyla topıgın uslu kızlarında bırı . ben her corbasına mutlkaka zytınyagı bı cay kasıgı atıyorum hatta yogurduna bıle koymamı soyledı dr.ew yapımı tarhana corbası verıyorum cok besleyıcıyms mutlaka yedırmemı soyledı dr sebze corbası yapıyorum dur tarıf vereyım bır orta boy patates bır orta boy havuc eger kabak varsa ewde ondan da bırazcık katıyorum bır yaprak da ıspanak bunları dograyıp göz kararı su koyuyorm bı avuc da pırınc bı cay kasıgı zaytın yagı mıkserden gecırıp yedırıyorum.bu arada aklınız da bulunsun yesıl yapraklı sebzelerı bır defadan fazla ısıtılmamsı gerekıyorms az az yapın taze taze yesın.

4 su8 bardagı su
2 orta boy havuc
1 orta boy patates
1 tatlı kasıgı pırınc konarak 45 50 dk agzı kapalı kapta pısrılır.tel süzgec veya blenderdan gecırılır.2. hafta bı tatlı kasıgı zeytın yagı konarak ılave edılır .istege gore mevsım sebzelerı eklenebılır.kucuk kablarda bır ıkı gun saklanabılırancak yesıl yapraklı sebeler gunluk tuketılmelı.bu drn verdı lısteden tarıf cnm bırde su dıkkaytımı cektı dıyor kı 2 hafrtadan sonra uc defa cekılmıs kıyma bır corba kasıgı eklenebılır.bunu tvde de duymustum bebeklere et ve kıyma yedırın 6, ayında dıye kıwanc kucagımda bıraz karısık yazdım kusura bakma

Teşekkürler tarifler için canım evet kıymayı ben de duymuştum 6 aylık olduğumuzda o tür tariflere de bakıcam. Bi de acaba prinç yerine ince bulgur koysak nasıl olur:26:. Bugünlerde prinçle aram pek iyi değil de

Bugun bir arkadas toplantisindaydim . Deneyimli anne arkadaslarım beni bir konuda uyardı hemen sizinle paylaşmak istedim. Bebislerimize hazırlayacağımız sebze purelerinin iceriklerinin uc ayri renk olması gerekiyormuş .( sarı, yesil , kirmizi ) Böylelikle tüm vitaminlerden faydalanmasını sagliyormusuz. Bana cok mantıklı geldi . Ornek vermek gerekirse bir pureyi patates , kabak , havuç ile başka bir sebze puresini kereviz, balkabagi , fasulye ile hazırlamak gerekiyormuş .

Tahıllar : Pirinç unu, buğday unu, pirinç, bulgur, ekmek içi, yoğurtla çorba yapılarak verilir. Tarhana çorbası da bebek için uygun ek besindir. Tahıllar 4. ayda verilir.
bunu bı sıteden buldum cnm

Ben o konuya biraz baktım . Çorbalara birazcık bulgur ya da pirinç eklemek cok faydalı imiş. Pirinçten huylandigim ( gdo ihtimali ) icin kullanmasak olur mü diye arastirdim. Ama cogu kaynak yetişkinler icin pirincin yararının olmadıgını ancak bebeklerde seker kolesterol gibi sorun olmadıgı icin pirincin besleyici doyurucu olması nedeni ile kullanmamız gerektiği yönünde . Doktordan ayrıca görüş alicam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…