hayrılı olsun yeni yopiğimiz.ben de bunu yazmıştım zaten ek gıda hakında başka topik açalım diye iyi oldu bence.
İlk çocuğumun dr ilk gıda yoğrt olmasını tavsiye etmişti.sonuçta süt ürünüdür ve anne sütü veya mamadan başka bir besin almayan bebeğin midesi için en uygun yoğurttur.Kedii zde fark etmişsiniz belki bebekler kusarken çok kez kustuğu süt yoğurt peynire benzeyen birşey kusarlar.
canım ilk ayımızda kı kontrolde soyle bı ornek verdı drmuz....mantıklı gelmistı bana..herzman uygulamadım ama..ınsan vucudunun dısını nasıl suyla temızlıyorsa vucudun ıcıde suyla temızler kendını.. tamam anne sutunun cogu su..ama sutle karıstıgı ıcınn su yerıne gecmezz..oyuzden hergun bırcay kasıgı vereceksın demıstıı..ucuncu aya kadar ..ücücuncu aydan sonra 2 cay kasıgı.gıderek duzenlı sekılde artacak..
büğük oğlma özel bebekler için su alıyorduk baştan dr sormuştuk kaynatmanı gerk yok kayatıkça sudaki faydalı mineralleri yok oluyor diye anlatmıştı.daha sonra normalde kullanığımız suya geçtik onu da kaynatmadım.bir sorun yaşmadık.güvenlibir su ise bence kaynatmasak daha faydalı olur.
açokçası bu konuda kafam karışık... ablam 6 aya kadar bişey vermedi, sonra zorlandı...
yengem çok güzel bebek bakar.. onunla konuştum bugün, sen nasıl yteiştiysen çocuğu öyle yetiştir dedi.. yadiğin yemek yağlı ve baharatlı değilse suyundan ver dedi, mayaladığından yoğurttan yedir, sen ince giyiniyorsan ona da ince giydir, o da bir birey dedi...yoğurta ekmek içi karıştır ver dedi..ben de bugün denedim, bir çay kaşığı yoğurda kattım ekmek içi, walla yalana yalana yedi ve zorla yuttu:) eşimle gül gül kırıldıkeşim çok pinpiriklidir verme dedi ama ben yengemin dediğini yapacağım..iki tane çok sağlıklı bebeği var..biri 4 yaşında biri 15 aylık..ilkini 21 ay emzirdi..diğerini emzirmeye devam ediyor..
çay konusunda haklı olabilirsinama tam bir çay kolik olarak kızım çay sevsin istiyorum, hemde şekersiz:) annem ablamın kızına bu aylarda içirmeye başlamıştı hemde kaynar kaynar, şmdi 18 yaşında kaynar olmazsa içmiyor walla
benim kız herşeyi yemek istiyor ya..vermeyince ağlıyor. doktor 6 aya verme dedi ama..ana yüreği dayanmıyor:) yoğurt, çay ve yemeklerin sularından verdim:)
ben de aynısnı düşünmüştüm keşke bebekler için cam şişede yapsaydılar.bebekler için suyun farkı şuki o su normla suya göre daha az mineralli olması.fazla mieral bebeğin henüz gelişmemiş böbrekleri zorlyabilir ve zarar verir.mesela fazla protein tüketten insanlarda daha sık böbrek taşı rastlanmıştır.ama şu ar en başında çok az su içiyorlar birkaç çay kaşığı sanırm normal cam şişeden su kullanabiliriz.Dogru aslında . Gecen gun ebebek de sanıyorum hayat su idi onun bebekler icin olanını gordum . Bebege direkt vereceksek dacana değil de belki cam sise de satılanları vermek daha mantıklı olur gibime geldi simdi
söylediklerin doğrudur muhakkak ki her yerde yazıyor ama ben katılmıyorum..benim bebek de sadece anne sütü aldı şimdiye kadar ama olmasaydı mama verseydik, yada pirinç unu tahıl yok mu ki..ben bu söylenenlerin fazla kitabi olduğunu düşünüyorum..ama çay konusunda sana katılsam da(bu arada siyah çay) zararı olmayacağı konusunda hissiyatım var:) bir de çok hoşuma gidiyor ki: aylardır zorla emen kızım ne versem yiyecek ya...çok tatlı:)canım ekmek hakında genelde buğday 6 aydan önce öenrmiyorlr nedeni de glutene kdarşı alrjiriski yüksek olması.çay ise siyah çay mı bahsettin bilmiyorum ama siyah çayise bebeklere kesinlikle verilmemesigerk.ilk olark kansızlığa neden olur.bildiklerim bunlar paylaşayım dedim.
wallahi bir haftadır hergün iki çay kaşığı çay bir çay kaşığı yoğurt veriyorum....vermezsem ortalığı yıkıyor zatenKız Tebrizi ne çayı, çocuğu şimdiden benim gibi çay tiryakisi mi yapacaksın:))
Sevgili 2013 Ağustos Anneleri ;
Doğsun da biran önce kucağımıza alalım dediğimiz bebeklerimiz doğdu da ek besine başlayacak kadar büyüdüler bile. Bu topicin amacı "bebeklerimizi doğru bir şekilde nasıl besleyeceğiz" sorusuna cevaplar bulmaktır.Sizlerden ricam kulaktan dolma bilgileri bu alanda paylaşmamanızdır.
Hem birbirimizin bilgilerinden faydalanırken hem de keyifli zaman geçirebileceğimiz bir topic olması dileğiyle :))
wallahi bir haftadır hergün iki çay kaşığı çay bir çay kaşığı yoğurt veriyorum....vermezsem ortalığı yıkıyor zaten
çaydan zarar gelmez yaaa..
cnm cayın kansızlık yaptıgını bılıyorum ama karar senın tabı
Kızlar İdaya çipetpetpetpet diyorum kahkahayla gülüyo
çipetpetpetpet ne demek kız, nerden buldunuz onu hepinz söylüyorsunuzDelimavicim şuan bende biberon yok daha anaa su vericek miyim diye sormayı unuttum doktora. Tattırmaya başlayınca veriliyo mu acaba ? Eğer veriliyosa biberon ben de bakayım:26:
Ben doğduğundan beri küçük su biberonuyla su veriyorum canım. Lıkır lıkır içtiği de oluyor reddettiği de. İstemediğinde ağzın sıkıyorum içmek zorunda kalıyorKizlar sizin bebisleriniz su iciyor mu?? Masal sudan nefret ediyor sanki agzina nezaman degdirsem suratini buzuor dilini cikariyor :) su icmesi gerekmez miek gidaya gecince cok zorlucak beni
ben bebek konusunda fazlaca kafama göre takılıyorum sanırım...
ben demir damlası ve devitte vermedim..doktorada söyledim...güneşli olursa hava gezdiririm, olmazsa camın önüne koyarım, tahlillerde kan sorunu çıkarsa takviye yaparım, çıkmazsa ekstra bişey vermem diye...ama ben doğru yapıyorum demiyorum..ama nedense bu konuda da çay konusunda da içim rahat..inş. bi sorun olmaz. ama ne yedireceğimi cidden bilmiyorum altı aydan sonra.. doktora sebze çorbalarından bahsettim, o kadar karışık çorbayı sen ye sever misin bakalım dedine yiyosan çocuğa da makul ölçüde ver dedi,( ama doktor altı aydan önce su dışında bişey verme, dedi) o da yengemgilleren çıktı:)
söylediklerin doğrudur muhakkak ki her yerde yazıyor ama ben katılmıyorum..benim bebek de sadece anne sütü aldı şimdiye kadar ama olmasaydı mama verseydik, yada pirinç unu tahıl yok mu ki..ben bu söylenenlerin fazla kitabi olduğunu düşünüyorum..ama çay konusunda sana katılsam da(bu arada siyah çay) zararı olmayacağı konusunda hissiyatım var:) bir de çok hoşuma gidiyor ki: aylardır zorla emen kızım ne versem yiyecek ya...çok tatlı:)
kızlar bal kabagının cok faydalı oldugunu duydum ama nasıl yedırcem tarıf bılen var mı
buharda pişirebilirsin biraz anne sütüyle veya suila sulandırabilirsin.yada suda haşlayıp çorba gibi yapabilrsin.çok az birkaç damla da zeytn yağ eklmekten fayda var.dr muz her yemepine eklememi tavsiye etmişti.biliyorsundur suda ve yağada erilen vitaminleri var ite yağda erilen vitemilerden faydalnamak için yemeklre çok az yağa katmak lazımmış.
Hoşgeldin alishiacım şimdi bu mayalanma olayı fermantasyonla olduğu için anne sütü tadını değiştiriyor haliyle. Bizim ilk etaptaki amacımız anne sütü harici şeylere de alıştırmak ya hani ondan dolayı en besleyici yoğurt anne sütüyle yapılandır denmiş. Yani anne sütünü değişik bir tatta almış oluyor. Daha sonra elbetteki inek yoğurduna geçiş yapılacak canım. Sağol bilgin için bunu daha da detaylı araştıracağım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?