2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

büğük oğlma özel bebekler için su alıyorduk baştan dr sormuştuk kaynatmanı gerk yok kayatıkça sudaki faydalı mineralleri yok oluyor diye anlatmıştı.daha sonra normalde kullanığımız suya geçtik onu da kaynatmadım.bir sorun yaşmadık.güvenlibir su ise bence kaynatmasak daha faydalı olur.

E harika aynı şeyi düşünmüşuz demek :) beslenme cok önemli bir konu böylelikle bilgileri atlamamisiz Oluruz .

Sen de böyle düşünüyorsan nerdeyse hepimiz ilk besinin yogurt olması konusunda hemfikiriz demek :)

Aaa ben vermedim şimdiye kadar su. Şimdiden sonra versem mi acaba?? Sadece anne sütü alıyor oğlum.

Dogru aslında . Gecen gun ebebek de sanıyorum hayat su idi onun bebekler icin olanını gordum . Bebege direkt vereceksek dacana değil de belki cam sise de satılanları vermek daha mantıklı olur gibime geldi simdi

canım ekmek hakında genelde buğday 6 aydan önce öenrmiyorlr nedeni de glutene kdarşı alrjiriski yüksek olması.çay ise siyah çay mı bahsettin bilmiyorum ama siyah çayise bebeklere kesinlikle verilmemesigerk.ilk olark kansızlığa neden olur.bildiklerim bunlar paylaşayım dedim.

Dogru aslında . Gecen gun ebebek de sanıyorum hayat su idi onun bebekler icin olanını gordum . Bebege direkt vereceksek dacana değil de belki cam sise de satılanları vermek daha mantıklı olur gibime geldi simdi
ben de aynısnı düşünmüştüm keşke bebekler için cam şişede yapsaydılar.bebekler için suyun farkı şuki o su normla suya göre daha az mineralli olması.fazla mieral bebeğin henüz gelişmemiş böbrekleri zorlyabilir ve zarar verir.mesela fazla protein tüketten insanlarda daha sık böbrek taşı rastlanmıştır.ama şu ar en başında çok az su içiyorlar birkaç çay kaşığı sanırm normal cam şişeden su kullanabiliriz.

söylediklerin doğrudur muhakkak ki her yerde yazıyor ama ben katılmıyorum..benim bebek de sadece anne sütü aldı şimdiye kadar ama olmasaydı mama verseydik, yada pirinç unu tahıl yok mu ki..ben bu söylenenlerin fazla kitabi olduğunu düşünüyorum..ama çay konusunda sana katılsam da(bu arada siyah çay) zararı olmayacağı konusunda hissiyatım var:) bir de çok hoşuma gidiyor ki: aylardır zorla emen kızım ne versem yiyecek ya...çok tatlı:)

hayırlı olsun topık gelmenıze sewındım

cnm cayın kansızlık yaptıgını bılıyorum ama karar senın tabı

ben bebek konusunda fazlaca kafama göre takılıyorum sanırım...
ben demir damlası ve devitte vermedim..doktorada söyledim...güneşli olursa hava gezdiririm, olmazsa camın önüne koyarım, tahlillerde kan sorunu çıkarsa takviye yaparım, çıkmazsa ekstra bişey vermem diye...ama ben doğru yapıyorum demiyorum..ama nedense bu konuda da çay konusunda da içim rahat..inş. bi sorun olmaz. ama ne yedireceğimi cidden bilmiyorum altı aydan sonra.. doktora sebze çorbalarından bahsettim, o kadar karışık çorbayı sen ye sever misin bakalım dedi ne yiyosan çocuğa da makul ölçüde ver dedi,( ama doktor altı aydan önce su dışında bişey verme, dedi) o da yengemgilleren çıktı:)

Kızlar İdaya çipetpetpetpet diyorum kahkahayla gülüyo

Delimavicim şuan bende biberon yok daha anaa su vericek miyim diye sormayı unuttum doktora. Tattırmaya başlayınca veriliyo mu acaba ? Eğer veriliyosa biberon ben de bakayım:26:
çipetpetpetpet ne demek kız, nerden buldunuz onu hepinz söylüyorsunuz
Kizlar sizin bebisleriniz su iciyor mu?? Masal sudan nefret ediyor sanki agzina nezaman degdirsem suratini buzuor dilini cikariyor :) su icmesi gerekmez miek gidaya gecince cok zorlucak beni
Ben doğduğundan beri küçük su biberonuyla su veriyorum canım. Lıkır lıkır içtiği de oluyor reddettiği de. İstemediğinde ağzın sıkıyorum içmek zorunda kalıyor Birde demir damlası kullanıyoruz onun arkasından da vermek gerekiyor bazılarımız 6. ayda baslayacak demire ek gıdaya geçince de bir şekilde içmeleri gerekecek yani suyu

bende senın gıbıyım aslında canım cok rahat davranıyorum bız ek gıdaya baslayalı bır ay olucak nerdeyse ama ben drun verdıgı lısteye hıc takılmadım kendım sebze corbaları yapıyorum ewde hangı sebze varsa hepsınden azar azar atıyorum bı avucta pırınc bı kase yıyo valla bı kasık ıkı kasık takılmadım fazla meyve purelerı yogurt hersey verıyorum yaglı ve baharatlı olmamak sartıyla uc gun kuralınıda uygulamadm mesela he dogrumu yanlıs ya alerjısı cıksaydı anlayamıcaktm neyden oldugunu bnm yegnmde senn yengenn anlattıgı gıbı buyudu 14 aylık suanda ne versen elıne yıyo suyuda ben verıyorum 2 aylıkken basladım vermeye cay kasıgıyla ıcmıyo dokuyodu sımdı bı sulugumuz var cork cork goturuyo walla :)

canım hai verilez demiyorum sadece buğday gk-luten içerdiği için alerji yapma riski daha yusek daha büyüyk bebeklere göre.hani kesin alerji olcak değil.hani bu biizm kararımız artık o riski gözealıyormuyuz.mesela genelde bir yaşa gelmeden tropikal meyveleri öenrmiyor dr alarji riski yüksek diye ama eğer bebk alerji yapmıyorsa verebilir.
çay çok seviyorsun demek aslında bu var ailede ne yenilirse ne içilirse çocuk alışıyor vehayat boyunca menüüs ço değişmiyor.oğlum büyüdü biizmle yemek yemeye başladığı günlerden beri gazlı içecek almadık ve şimdi tek tük eşimin canı çeker alır şişeöyle duruyor oğlum hiç canı istemiyor beğenmiyor tadı.hani şimdçay vermezsn bebeğine ama ayarın senden görecek o da içecek:))birlikte çay keyfi yaprsınız.biz büyük oğlumla meyve keyfi yaparız daözel bir anımız o:)))sizde belki çay keyfi özel anınız olur:)))

kızlar bal kabagının cok faydalı oldugunu duydum ama nasıl yedırcem tarıf bılen var mı

buharda pişirebilirsin biraz anne sütüyle veya suila sulandırabilirsin.yada suda haşlayıp çorba gibi yapabilrsin.çok az birkaç damla da zeytn yağ eklmekten fayda var.dr muz her yemepine eklememi tavsiye etmişti.biliyorsundur suda ve yağada erilen vitaminleri var ite yağda erilen vitemilerden faydalnamak için yemeklre çok az yağa katmak lazımmış.

cok tsk ederım cnm denıycem

kılzar siz ne kaşığı kullanıyorsunuz.büyük oğlumdasilikonlu kaşık kulanıyordum meyve püreler için çorbalar için ise plastik termo kaşığı .ama şimdi düşünüyorum bu termo kaşığı plastik olduğu için ne kdar güvenli acaba.tahta kaşığı düşündüm ama onun hijiyeni sağlamk zor daha da sağlıksız buldum.doğal olduğu için bakreriler mantarla gibi ürümesi neden olabilirdiye düşünüyorum.en doğru kaşığı nasıl seçeceğiz.

ay kaç kez denedim ben birtürülü kıvama tuturamamıştım hep ayrana bezeyn birşey olmuştu ama oğlum severk içiyordu.bence ilk baştan eğer yapabilirsek anne sütünden yoğrut fayda var.zaten ilk baştan ek gıdanın amamı çocğu doyurmak değil yeni tatları yeni besin kıvamlara alışrımakk heleki bebek 6 aydan küçükise.ama ben beceremdim bu işi:)çok denemlerden sonra mamdan günlük sütten keçisütten yoğurt yapmştm .çok kez sütaşın bebekler için özle yoğurdu vardı hala varmı bilmiyorum ondan da vermiştim.ama şimdi sadece evde kendim yaptıım yoğurdundan vermeyi düşünüyorum. ha bu ara nette korunçbirşey okdum bazı marka sütlerin içinde çamaşır sodası ekleniyormuş bozulmasınlar diye.ama hangi marklar yazmamışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…