2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

benim kız herşeyi yemek istiyor ya..vermeyince ağlıyor. doktor 6 aya verme dedi ama..ana yüreği dayanmıyor:) yoğurt, çay ve yemeklerin sularından verdim:)

Hosgeldin CNm
Yoğurt verde çay vermen çok doğru gelmedi bana
Anne yüreği haklısın duruda biz yemek yerken nasıl bakıyor ama tutuyorum kendimi zorda olsa :)

6. ay için hazırlık yapıyoruz fıstığım ya. Anca işte araştır bul filan :))

Hmmm tamam canlarim anladim bende oturtmuyorum da acaba dedim..

Hayatimmm hosgeldinn ;-) bn su veriyrm pek hoslanmasada...oturtmuyrm canim oturma pozisyonunu aliyo ben kaldiriyorum

Hosbulduk tatlim.. bende yatarken kaldiriorum ama bi iki saniye oturuo hemen yatiriorum yada dikiorum.. 6 aya kadar oturtmayi dusunmuorum bakalim gidisat ne gostericek

Alışır annesi üzme kendini ek gıdaya geçince luk luk içer bak görürsün :)

Tebrizi hoşgeldin canım mutlu ettin daha ne olsun :))

Ben de içirmedim canım bi de ona alıştırıcam daha

ayy ben de mutlu oldum.. bu arada su muhabbeti olmuş. benim kız doğduğundan beri içiyor..çünkü Diyarbakır çok sıcak ve kızım çok terliyor..şu an da bir çay bardağı içiyor günlük..şimdiye kadar ahzır suyu kaynamış vermiştim. şimdiden sonra normal veriyorum..

Oooo orası baya sıcaktır cidden su ver ama çay vermesen iyi olur canım yaa.

face de sayfası var canım..arda takıp edın derım..guzel orjınal seyler var...https://www.facebook.com/yumukyumuk?fref=ts
Şöyle göz ucuyla baktım da cidden güzel şeyler var en kısa zamanda detaylıca inceliycem canım :))
Alistiracak co ksey var desene canm. Sanirim asil smdi zor zamanlar basliyor biz vermek isticez onlar kafa ceviricek falan :)

Hep beraber üstesinden gelicez evelallah canım :))

Teşekkürler delimavi paylaşımın için. Benim başka bir sorunum var arkadaşlar. Bende stoklanmış -22 derecede buzdolabında sakladığım 4 aylıktan son bir aya kadar sütler var. Ben bu sütleri ne yapacağım? Şimdi bebeğimin yanındayım ve emziriyorum. Ama ayrı kaldığımızda bu sütleri vermem doğru olur mu? Bazı internet sitelerinde 6 aya kadar saklanabilir diyor ama bazı anneler de sütün içeriği değiştiğinden onları şimdi büyümüş olan bebeklere vermenin doğru olmayacağını yazmışlar. Ben onları nasıl atacağım, yazık ya. Yoğurt da yapılmıyormuş.

hayatımsın hoş geldin canımmm özlettin kendini Masal kuzum da iyiymiş çok şükür. son halini merak ediyorum paylaş bizimle ilk fırsatta olur mu

kızlar dün kocişin babaannesi bize yoğurt mayalayıp getirmişti. çok da güzel yapmış valla kalıp gibi bugün dayanamadım bir hevesle kaşığın ucuyla Arduşa tattırdım yoğurttan ayyyyy kendinden geçti yerken bir de beceremedi önce kıyamadığım diliyle eveledi geveledi sanki dünyaları yemiş gibi yuttu sonra ben mutfağa gittim bir başladı ağlamaya çok hoşuma gitti yaaa daha da heveslendim şimdi hihiii :)) inşallah herşeyi böyle iştahla yer veledim :)

Hosgeldin CNm
Yoğurt verde çay vermen çok doğru gelmedi bana
Anne yüreği haklısın duruda biz yemek yerken nasıl bakıyor ama tutuyorum kendimi zorda olsa :)

açokçası bu konuda kafam karışık... ablam 6 aya kadar bişey vermedi, sonra zorlandı...
yengem çok güzel bebek bakar.. onunla konuştum bugün, sen nasıl yteiştiysen çocuğu öyle yetiştir dedi.. yadiğin yemek yağlı ve baharatlı değilse suyundan ver dedi, mayaladığından yoğurttan yedir, sen ince giyiniyorsan ona da ince giydir, o da bir birey dedi...yoğurta ekmek içi karıştır ver dedi..ben de bugün denedim, bir çay kaşığı yoğurda kattım ekmek içi, walla yalana yalana yedi ve zorla yuttu:) eşimle gül gül kırıldık eşim çok pinpiriklidir verme dedi ama ben yengemin dediğini yapacağım..iki tane çok sağlıklı bebeği var..biri 4 yaşında biri 15 aylık..ilkini 21 ay emzirdi..diğerini emzirmeye devam ediyor..
çay konusunda haklı olabilirsinama tam bir çay kolik olarak kızım çay sevsin istiyorum, hemde şekersiz:) annem ablamın kızına bu aylarda içirmeye başlamıştı hemde kaynar kaynar, şmdi 18 yaşında kaynar olmazsa içmiyor walla

Arastacim yine guzel birsey dusunmussun ve bizide unutmamissin sayfanin cok yararli olacagi kanaatindeyim.
Bu baslik altinda hepimiz bebisleri saglikla besleme yollarini ogreniriz ins.

Bugun 5 ay 2 gunluk olduk kontr.vardi.Hersey yolunda cok sukur.Ek gida ile ilgili onumuzdeki ay tam anlamiyla baslayacagimizi soyledi.
Suan yogurt(kendim mayaliyorum past. gunluk sutten) elma puresi ve armut puresi veriyorum.
Gece yatmadan once bir kac kez pirincli meyveli muhallebi verdim.
Suyu bugun sordum verebilirsin dedi.
Kaynatilmis ilik su dedi,peki bu sekilde alisirsa daha sonrasi icin normal suyu almama durumu olurmu dedim.Dusundu yoo ama kaynatmadan vereceksen p... Veya h... Su ver dedi.(marka yaziliyormuydu bilemedim o yuzden noktali yazdim)
Bunun disinda demir ilacinida onumizdeki ay baslatacakmis.
Oturtma konusunda yanlarina ve onune yastik koyarak gunde 5er dk.dan oturtmaya baslamami soyledi.
Bizden haberler boyle.

canımm seni gördüğüme çok sevindim bana attığın mesajı çok sonra gördüm yaa üzgünüm o yüzden :/ artık buradan paylaşımlara ve iletişime devam :) öpüyorum seni ve meleklerini

Arkadaşlar İda uyumak bilmiyor çıkmak zorundayım ve bu kızı bi şekilde uyutmam lazım çok fena saptı uykusu. Tekrar giremezsem yarın görüşürüz herkese mutlu geceler :))

hayrılı olsun yeni yopiğimiz.ben de bunu yazmıştım zaten ek gıda hakında başka topik açalım diye iyi oldu bence.
İlk çocuğumun dr ilk gıda yoğrt olmasını tavsiye etmişti.sonuçta süt ürünüdür ve anne sütü veya mamadan başka bir besin almayan bebeğin midesi için en uygun yoğurttur.Kedii zde fark etmişsiniz belki bebekler kusarken çok kez kustuğu süt yoğurt peynire benzeyen birşey kusarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…