2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

slmm kızlrrr. aldım yeni nick i..ben dünn kızıma bak kabağı yaptımm içine de biraz irmik koydum ama irmikk bir sorun yaratmaz umarımm.. irmik hakkında kötüü bişey duymadımm gerçii ama.. bilgisi olan var mı acepp

Ahahaha tamamdır CNm paralo
Sen ek besine ne zaman gectim ki CNm sanmiyorum. Bence bi sakincasi yoktur AMA bi konuda cokta deneyimli degilim yarin baslicaz tattirmaya bende surekli arastirma halindeyim dr bi oneride bulumadimi

Ahahaha tamamdır CNm paralo
Sen ek besine ne zaman gectim ki CNm sanmiyorum. Bence bi sakincasi yoktur AMA bi konuda cokta deneyimli degilim yarin baslicaz tattirmaya bende surekli arastirma halindeyim dr bi oneride bulumadimi

valla canımm ben devlet hastanesine gidiyrmm.. o da çok ilgileniyr açıkçasıı allahı var ama bana ne yiyorsan tattır dedii bide koca bir liste verdii.. sadece 1 yaşına kadar bal verme dedii..ben nerdeyse 1 aydrı falan tattırıyordumm.. önce yoğrtla başlamıştımm.. elma suyu verdimm havuç suyu verdim çok az havuçlu prasalıı püre verdimm.. dünde bal kabağı verdimm bugünde verdimm.. severek yedii :))) bennn yanımda 4 yeğen büyüyen birisiymm.. 4 üde hiç sıkıntıı yaşamadılar ek gıdaya geçerkennn ve açıkçasıı öle kurallara uygunda yapılmadı.. :)) bende azıcık alaylıı azıcıkk kurallı gidiyrmm işteee.. bakalımm neler olacakk..

HahA parola tamam iniş izni verildi tamam

Irmik yeni başlamadı isen sorun yapmıyor hatta tavsiye ediliyor benim bildigim daha tecrübeli biri daha net bilgi verecektir eminim

:26: Ohoo sen baya baya baslamissin CNm sorun olmaz ozaman bayila bayilada yiyorsa super afiyet bal olsun ya tabi bazi seyler sakincali onlarida vericek halimiz yok AMA bende cok Kati kuralli degilim degilim yavas yavas herseyden yicek tabi verdigin seyler de gayet saglikli guzel CNm .bende başlangıç diye heyecanlıyım şimdi mayaladım yoğurdu gece uyanınca üstünü açarım inş tutarda

Hadi hayırlı olsun cok lezzetli olsun duruş hapur hapur yesin ins .

hoşgeldin parolayı kabul ettik. Ohooo sen atı alıp üsküdarı geçmişsin canım biz hala at bakıyoz burda 1 ocağa bişey kalmadı girişicem bakalım bizde neler olcak

Canım ben bi yerde denk gelmiştim koyan varmış hatta irmikli balkabağı tarifi görmüştüm bir bebek sitesinde. Bu konuyla ilgili bir sorun olacağını sanmam, yapılan yorumlarda göremedim en azından :)

Bi ekleme yapmak istiyorum çorbalara pirinç bulgurun yanında mercimek de konulabilirmiş. Sadece tek birini değil hepsini dönüşümlü vermek gerekiyormuş okuduğum kitapta öyle yazıyordu.

Bi ekleme yapmak istiyorum çorbalara pirinç bulgurun yanında mercimek de konulabilirmiş. Sadece tek birini değil hepsini dönüşümlü vermek gerekiyormuş okuduğum kitapta öyle yazıyordu.

Evet bende bikaç sitede gördüm hatta buğday falanda vardı acemiyiz ustalaşıcaz yavaş yavaş :)

Herkese selamlar;
uzun zamandır zaten tek tük yazan ben son yaşanan olaylardan sonra açıkçası içimden yazmak gelmedi. günümün büyük bi vaktini topiği okumaya çalışan ben kendimi kitaplara verdim. Bu ara Prof. Dr. Hilal Mocan'ın 0-1 yaş bebek beslenmesi kitabını okuyorum. Bir çok arkadaş ek gıdaya geçti ama benim gibi yeni yeni başlayacak olanlara fikir olsun diye okuduklarımdan bazılarını paylaşmak istedim. daha okudukça ve fırsat oldukça paylaşmak istiyorum. Bizim doktorumuz ilk 6 ay anne sütü taraftarı ama ben 6 aylık olunca işe başlayacağımiçn bu süreci biraz erkene almayı düşünüyorum. bu hafta bunu doktorumuza danışacağım tabii. yazdıklarım kitaptan okuduğum bilgiler. tavsiye değildir, okuyup geçiniz , sonra düşünün isterseniz uygulayın istemezseniz öbür kulağınızdan çıksın gitsin.
Not: ilk bilgi dışındaki herşey kitaptan

Gelelim bilgilere....
*ek gıdaya başlamadan bir 10 gün önce alerji riskine karşı 3 gün aynı şeyi vererek denemek gerekiyor. ilk elma ile başlanıyor. ilk 3 gün elma suyu sonraki 3 gün armut suyu sonraki 3 gün havuç suyu sonraki 3 gün yoğurt (Bunlar birer çay kaşığı)

* denemeleri yaptınız ve ek gidaya başlıyoruz ek gıdaya başladığımız ilk ay sabah 10 gibi ya 100 ml meyva suyu yada 1 meyve suyu artı çay bardağının yarısından biraz fazla yoğurt akşam 4 gibi yoğurt gece de kaşık maması veriyoruz. 2. ay kahvaltı ve sebze çorbası veya püresi ekleniyor.

* ek gıdaya başlarken ilk ay mevyelerin suyunu veriyoruz bir ay sonra meyve püresine geçiyoruz. başlarken elma ile başlıyoruz.
1. gün 2 tatlı kaşığı elma suyu
2. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu
3. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu + 2 tatlı kaşığı armut suyu
4. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu + 4 tatlı kaşığı armut suyu
5. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu + 4 tatlı kaşığı armut suyu+ 2 talı kaşığı havuç suyu
6. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu + 4 tatlı kaşığı armut suyu+ 4 talı kaşığı havuç suyu

toplamda 100ml meyve suyu olacak böyle... yoğurtta aynı 2 tatlı kaşığı ile başlayıp 100ml ye ulaşıyoruz.

* yoğurt yaparken pastörize süt kullanılmalı. 2 gün verildikten sonra ertesi gün yeniden mayalanmalı. devam sütünden yoğurt mayalayabilirsiniz.

* kahvaltıda yumurta sarısı 1/8i ile başlıyor. 2 güne bir 1/8 ekleyerek arttırıyoruz. ya hergün yarım yumurta sarısı yada 2 güne bir tam yumurta sarısı.

* yumurta beyazı 10-12 aylarda.

* sebze çorbası kabak, patates ve havuçla başlıyor ilk gün sonra hergün sebze ekleyerek çeşitlendiriyoruz. patlıcan ve bakla yasak.

* sebze çorbasına 1 hafta sonra mercimek veya pirinç veya bulgur ekleyebiliriz.

* 7-8. aylarda sebze çorbasına kıyma eklemeye başlıyoruz önce çok az sonra az az arttırarak bir kibrit kutusu kadar. kıyma ve tavuk dönüşümlü olarak verilebilir. yağlı kuzu eti ve sakatat yok.

* 7-8. aylarda pilav makarna verilebilir.

*9-12. ayda aile sofrasına oturacak...

Son düzenleme:
Sagol parmişim inş sever tadını sevmezse inek sütünden mayalarım bide :)incim ne zman başlıyor

Haftaya cts Dr kontrolü sonrası başlıyoruz Dr onay vermeden başlamak istemiyorum Canim

Evet bende bikaç sitede gördüm hatta buğday falanda vardı acemiyiz ustalaşıcaz yavaş yavaş :)

Harikasıniz cesitlendirmek bizim icin de onlar icinde daha iyi olacak

Helenas diğer mesajini da okudum cok guzel bilgiler var teşekkür ederiz :)

Çok faydalı oldu CNm bu bilgiler çok saol

Hahaha koptum valla dünüş, bende kocaya şu lazım diyorum bir tek eksiğimiz oydu zaten diyor

Selim iki haftadır geceleri saat başı uyanıyor emiyor uyuyor. Açlık mı alışkanlık mı bilemedim ?
Katı yiyeceklere geçtiğimizde uyku düzeninde değişiklik olur mu acaba. tok tutan yiyecekler uzun süre uyumasını sağlar mı ?
Uykusuzluktan ölebilirim

kızlar günaydın..ek gıda olayı baya dikkat istiyo..ben hep çalıştığımdan bu yıl evde kalıp daha yeni yeni kendimize zor yemek yaparken bebişime nasıl becericem şaşırdım.illaki yapıcam anneym sonuçta ama ne bileyim baya hazırlık istiyo.hayırlısı bakalım hepimiz için

Günaydınn :) Başa gelince yapılır canım merak etme, hem nasıl yediğini gördükçe biz birşeyler hazırlamak için daha da hevesleneceğiz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…