Tahıllar : Pirinç unu, buğday unu, pirinç, bulgur, ekmek içi, yoğurtla çorba yapılarak verilir. Tarhana çorbası da bebek için uygun ek besindir. Tahıllar 4. ayda verilir.
bunu bı sıteden buldum cnm
Canım ben de şimdi bir makale okudum ve bulgur tam tahıl grubuna girdiğinden çok faydalıymış 6. aydan itibaren. Bu yüzden bulgurla çok iyi dost olucam sanırım artık
ben hem pırınc koyuyordum bundan sonra bende bulguru kullanırım mutlaka .
Güzel tarif kuzum inş güzelce yerler çok heyecanlıyım valla :) birazdan mayalıcam keçi sütü aldım yarın başlıyorum benEki Görüntüle 912419
Malzemeler:
Bal kabağı
Elma
Tarçın
Yapılışı:
Bal kabağını ve elmaları küçük küçük doğrayıp buharda pişiriyoruz ve yumuşayınca çatalla eziyoruz çok az tarçın ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve püremiz hazır. Dilerseniz çok az anne sütü ya da 1 çay kaşığı kadar kaynatılmış soğutulmuş suyla püreyi daha da homojen hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun bebişlere :))
UYARI!! İlk başlangıçta kabağa ya da elmaya alerjisi olup olmadığını anlamak için tarifi ayrı ayrı ayrı yapın ve aynı gün içerisinde yedirmeyin.
Benim listemde aynı CNm bakalım bizi neler bekliyor :)1-Yoğurt (ilk 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
2-Havuç püresi( ikinci 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
3-Balkabağı püresi(üçüncü 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
4-Avakado püresi(dördüncü 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
5-Elma püresi (beşinci 4 gün çay kaşığının ucuyla başlayıp 4. gün tam çay kaşığı olacak şekilde)
İlk 20 gün için planım bu şekilde sizlerin nasıl arkadaşlar ?
Guzel bilgi parmiskomBugun bir arkadas toplantisindaydim . Deneyimli anne arkadaslarım beni bir konuda uyardı hemen sizinle paylaşmak istedim. Bebislerimize hazırlayacağımız sebze purelerinin iceriklerinin uc ayri renk olması gerekiyormuş .( sarı, yesil , kirmizi ) Böylelikle tüm vitaminlerden faydalanmasını sagliyormusuz. Bana cok mantıklı geldi . Ornek vermek gerekirse bir pureyi patates , kabak , havuç ile başka bir sebze puresini kereviz, balkabagi , fasulye ile hazırlamak gerekiyormuş .
Güzel tarif kuzum inş güzelce yerler çok heyecanlıyım valla :) birazdan mayalıcam keçi sütü aldım yarın başlıyorum ben
Benim listemde aynı CNm bakalım bizi neler bekliyor :)
Guzel bilgi parmiskom
Ya kizlar tatlandirmak icin Ben pekmez kullanmayi dusunuyorum AMA ne zaman baslanmali bilen varmi
Ay çok heyecanlı yaşasınKeçi sütünü nerden buldun kız Ankaradan katılan arkadaşlar öğrenmiş olur yerini :))
Kiz gunluk sut geliyor marketeer Ataturk orman ciftligi varya burda gunluk yarim litre cam siselerde satiliyorBen kendimize Inek sutunden yapiyorum nefis oluyor ins buda guzel olur :)sen carsambami baslicaksin Kuzum
Evet yeniyılın ilk günü olsun dedim ama acaba tam yeniyıla girerken mi versem tüm yıl iyi yemesi için nasıl girersen öyle geçermiş ya
Ahahaiyi fikir kuzum
Son 10 sayarken 9-8yavaştsn kaşıkla İdaya doğru yanaşırsın24:00 te yogurta ilk ask baslar ve Tum yil mis gibi yer herseyden ins saglikli saglikli
AhahhaEşim diyo ki bozdun kafayı yemeklerle ek besin tarihte bir ilkmiş gibi davranıyosun diyo Dedim İdanın tarihinde bir ilk kolay mı Ay erkeklere herşey ne kolay zaten yav. Sevme işini çok iyi başarıyolar!!!
BEn'de ilk verecegimiz meyve avokado dedim nerden bulursun böyle antin kuntin seyleri dedi :)
Hıhımm çok ii fikirmişEvet yeniyılın ilk günü olsun dedim ama acaba tam yeniyıla girerken mi versem tüm yıl iyi yemesi için nasıl girersen öyle geçermiş ya
Ben de bugün avokadoyu kestim azcık ucundan vericem dedimBEn'de ilk verecegimiz meyve avokado dedim nerden bulursun böyle antin kuntin seyleri dedi :)
Bozduk valla kuzum bende ha bire şu lazım bu lazım diyorum sonrada kaşığım ucuyla vericem deyince kociş bana tuhaf rahat Bakıyo bugün diyorum mama tabağı lazım şimdi lazımmı kaşığım ucundaki şeyimi koycakmışım te yarabbimAhahhaEşim diyo ki bozdun kafayı yemeklerle ek besin tarihte bir ilkmiş gibi davranıyosun diyo Dedim İdanın tarihinde bir ilk kolay mı Ay erkeklere herşey ne kolay zaten yav. Sevme işini çok iyi başarıyolar!!!
Ayy koptum ya parmiş ondan veririz ya zaten antin kunyin diyeBEn'de ilk verecegimiz meyve avokado dedim nerden bulursun böyle antin kuntin seyleri dedi :)
Alengirli meyve deseydin
Canım ben de şimdi bir makale okudum ve bulgur tam tahıl grubuna girdiğinden çok faydalıymış 6. aydan itibaren. Bu yüzden bulgurla çok iyi dost olucam sanırım artık
Güzel tarif kuzum inş güzelce yerler çok heyecanlıyım valla :) birazdan mayalıcam keçi sütü aldım yarın başlıyorum ben
Benim listemde aynı CNm bakalım bizi neler bekliyor :)
Guzel bilgi parmiskom
Ya kizlar tatlandirmak icin Ben pekmez kullanmayi dusunuyorum AMA ne zaman baslanmali bilen varmi
BEn'de ilk verecegimiz meyve avokado dedim nerden bulursun böyle antin kuntin seyleri dedi :)
Ayy sağol fındığım inş sever ya hiç birimiz zorluk çekmeyiz ek gıdaya geçişte :)ben de evimde pirinci mümkün olduğunca az kullanıyorum zaten. oğluma da bulgurlu yaparım mamacıklarını
ayyy cücümm hadi hayırlı olsun ek gıdaya geçişiniz yarıninşallah hapur hupur severek yer Duruşum her şeyi
ahahahaaa kesin ben de öyle bir cevap alırdım söylesemzira bal kabağını söyledim de tatlısını mı yapcaz dedi
Bozduk valla kuzum bende ha bire şu lazım bu lazım diyorum sonrada kaşığım ucuyla vericem deyince kociş bana tuhaf rahat Bakıyo bugün diyorum mama tabağı lazım şimdi lazımmı kaşığım ucundaki şeyimi koycakmışım te yarabbim
Ayy koptum ya parmiş ondan veririz ya zaten antin kunyin diye
AhahaYanar dönerli meyve tabağı yaparız bizim kuzulara ee alengirli meyveye yakışır
ben de evimde pirinci mümkün olduğunca az kullanıyorum zaten. oğluma da bulgurlu yaparım mamacıklarını
ayyy cücümm hadi hayırlı olsun ek gıdaya geçişiniz yarıninşallah hapur hupur severek yer Duruşum her şeyi
ahahahaaa kesin ben de öyle bir cevap alırdım söylesemzira bal kabağını söyledim de tatlısını mı yapcaz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?