2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Mrb kızlar. çok faydalı bir başlık olmuş. Benim de kızım bir hafta sonra 5 ayını bitirip 6. aydan gün almaya başlayacak.Benim de kızımın adı İnci.Çok küçük doğdu kızım. Dogduğunda 2 kiloydu 1.800 e düştü. Çok Şükür şimdi 6.500. Sadece anne sütü veriyorum. Dışarıdan kan ve vitamin alıyor sadece. Şunu sormak istiyorum 6. aya girer girmez mi başlamak gerekiyor ek gıdaya yoksa 6. ayın bitmesini mi beklemek lazım.Sütüm yeterli şimdilik.Sizler nasıl yapıyorsunuz. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Merhaba, ne kadar güzel toparlamış bebeğin kilosunu maşallah.
Ben 6. ayı doldurduğunda başlayacağım, ama burda 6. ayın dolmasını beklemeden tattırmaya başlayacak arkadaşlarda var canım. Bebeğin ek gıdaya ne kadar hazır bunu ölçerek annesi olarak doğru zamanı sen bulacaksın sanırım

Hahaha koptum valla dünüş, bende kocaya şu lazım diyorum bir tek eksiğimiz oydu zaten diyor
Ahh ah napcaz bu kocislerle dalga konusu Olduk valla dünüş
Bendeee isyan bayrağını çekmeme az kaldı bu uykusuzluk beni çok etkiliyor kaç aydır uykususuz ya yazık bize bu gece 4 te kalktı hatun kakasını yaptı sonra uyku açıldı oyna benimle diyo 4 te salona geldik 6 da uyudu 7 de günaydın

Yapıcam canım çalışan anne için dahada zor tabi ama bi şekilde halledersin o güç bizde var baksana kaç aydır uykusuzluk yorgunluk taş olsa çatlardı annelik nasıl bişeymiş çok güZelll ve çok zor ağır sorumluluk istiyor

Oyy ne güzel toparlamış CNm anne sütün yaramış maşallah
Valla CNm her Dr farklı görüşte 4. yasada başlatan var 6 ayın sonundada ama bizim gibi olanda 5 ayda biz sadece tatlara alıştıracaz Dr tavsiyesiyle hatta ben bugün yoğurtla başlıyorum kaşığın ucuyla vericem 4 gün aynı şey sonra havuç 4 gün sonra avakado 4 gün sonra Balkabağı 4 gün elma ve armut 4 er gün alerjik reaksiyon. Gösterip göstermeyeceğini tespit etmek açısından ve tatlara alışması açısından bu şekilde başlıcam
Sende Dr fikir alıp annelik insiyatifini kullanıp son kararı vermelisin en doğru kararı sen verirsin

mutlaka tutar canımm yoğrdnn.. ben kendimiz içinde hep evde mayalıyrdumm zatennn.. ama kafama bişeyy takıldıı şu pastörize süt ne allh içinn. ben bilemedimm onuuu. (

hoşgeldin parolayı kabul ettik. Ohooo sen atı alıp üsküdarı geçmişsin canım biz hala at bakıyoz burda 1 ocağa bişey kalmadı girişicem bakalım bizde neler olcak
hayırlıı uğurluu olurr inş. ocakkk ayıı :)) benimm sütümm çok olmadığındann erken başladmm, ne yapymm her işte bir hayır vardırr..

uyhh.. ben farkında olmadann bunu yapıyrmuşummm.. tabii kii tam olarakk değill amaa.. :)

CNm pastörize süt çiğ sütlerin doğal ve biyolojık özelliklerine zarar vermeden özel tesislerde ısıtılıp soğutulması kısacası kutu süt açık aldığımız sütler değil . Tabi biz bebişler için günlük süt alıcam ben cam şişede aldım dün
Evet yoğurdum çok güzel tuttu bakalım tadını sevicekmi :)
Bende kendimiz için evde mayalıyorum CNm zaten o mayadan kullandım

Canım yoğurt mayalama işini biz daha önce hiç mayalamayan anneler için anlatırsan çok seviniriz

kv bize köydenn yenii sağılmışş süt alıp gönderiyrrr ama.. hemdee çok güzell oluyrr.. acaba kutu sütten mi yapsamm artıkk

Canım yoğurt mayalama işini biz daha önce hiç mayalamayan anneler için anlatırsan çok seviniriz

Tabiki CNm :)
Şimdi sütü alıyoruz ben yarım kg aldım kaynattım sonra mayalıcağım kaba aldım bi havlu serdim üstüne oturttum yuvası iyice ısındı sonracığıma :) serçe parmağın ısıya dayanıcak kıvama gelince 2 tatlı kaşığı yoğurdu koydum bi kez karıştırıp kapağını kapattın üZerine bi Polar battaniye örttüm gece yatmadan 10:30 gibi bi tepsiye kaynar su koyup üzerine oturttum üzerini örtüm yine bu şekilde garanti tutuyor gece 1 de kalkıp üzerini açıp dolaba attım :) afiyetler olsun

kv bize köydenn yenii sağılmışş süt alıp gönderiyrrr ama.. hemdee çok güzell oluyrr.. acaba kutu sütten mi yapsamm artıkk
Ben paket süt ile mayalayacağım canım yoğurdu :)
Teşekkür ederim canım deneyeceğim bakalım becerebilecek miyim

CNm güvendiğin bi yerse yap ya bebeğine içine sinmiyorsa günlük sütle yap
Annemde yazın köyde açıl süyle yapıyor yengemletşn inekleri var çok güzel oluyor

CNm güvendiğin bi yerse yap ya bebeğine içine sinmiyorsa günlük sütle yap
Annemde yazın köyde açıl süyle yapıyor yengemletşn inekleri var çok güzel oluyor

kesinliklee güveniyrmm.. :) ineklerinn otladığıı yerlerii bile biliyrmm, sağan kişiyi biliyorumm. bubndan daha güveniliriinii bulamma herhldee.. ben buna devamm edyimm en iyisiii.. haklısınn..

Aa bir incimiz daha mı oldu :) bir garip oldum simdi kızımın adını duyunca op onuda annesi :)

Sadece anne sutu alan bebeklerde genelde beşinci ayda tattırmaya altıncı ayda da ek gıdaya geçiliyor . Yani biz bir agustos doğumlumuz tattırmaya Ocak itibari ile ek gıdaya Şubat bir itibari ile geçeceğiz . Tabi bebeğimizin durumu uygunsa ve Dr onayı ile

Bence sağlar canım doktoruna da sorup öyle bir uygulamaya geçebilirsin ama bir de şu yanı var sık sık emmesi demek sütünün de çoğalması demek hangisi daha doğru olur bilemedim.
Canım o doktordan doktora değişiyor. Biz 5 aylık olduk ve tadımlıklara başlıycaz asıl başlama zamanımız 6 aylık olunca. Şimdi benim de senin gibi sütüm yetiyor, su bile vermedim. Doktorumuz artık tattırmam gerektiğini söylediği için başlıycam. Sen de doktorun ne derse onu uygula bence. Arkadaşlar da söylemiş zaten ama ben de kocaman bir maşallahh diyorum ne güzel gelişmiş, büyümüş İnci kız. Topiğimizin 2. incisi :))
Köyden gelen sütten yapılmış yoğurdun tadına da doyum olmaz hani :)) Canım şöyle bi durum var inet sütünü az kaynatırsan içindeki bakteriler ölmüyor, çok kaynatırsan bakteri ile birlikte besin değeri de ciddi şekilde ölüyor. Bu yüzden cam şişede günlük sütten mayalanmış günlük yoğurt öneriyolar. Haa hepimiz pastorize olmayan inek yoğurdu ile büyüdük çok şey değişir mi bilmiyorum ama sütten daha çok kalsiyum almak için denemeye değer sanki :))

Ohh ellerine sağlık afiyet olsun canım. Ne güzel tarif etmişsin öyle ben de uygulıycam

Son düzenleme:

bizde de uyku problemi başlayıca tracy hogg'un kitabını aldım onu okuyorum... orada diyor ki eğer her gece aynı saatte uyanırsa alışkanlıktır. ama farklı saatlerde kalkıyorsa demek ki doymuyordur gün içinde daha çok yedirmek gerekiyormuş. bir de 19.00-19.30 da uyutma taraftarı. uyuduklarında da 22.00-23.00 saatleri arasında uyandırmadan beslemek gerekiyormuş. bu saati de geçirmemek gerekli diyor kendileri

bu arada bebişler için yoğurtları günlük mayalayacaksınız di mi? ben daha başlamadım ama annem her gün çay bardağında mayalarsın taze taze diyordu....

Günaydın kızlar akşam erkenden sızdım iyi ki uyumuşum İda hanım 5te dikti beni ayağa 10 dakika arayla 2 defa alt aldım Sabahın kör karanlığında bir oyunlar, bir agularBabayı da uyandırdı ve sonra babayla cilveleşmeler...2-3 saat sonra tekrar uyudu da ben de uydum biraz.

Şimdi de mutfaktaki su damacanası ile konuşuyorBir muhabbet bir muhabbet sormayın gitsin

Canım bunu söylediğin iyi oldu teşekkür ederim. 1-2 gün takip edeyim bakalım uyanış saatlerini. 19:00 da uyuyor benim oğlum ama gece uykusu değil. yarım saatlik şekerleme. Her gece 10 da altını değiştirip uyutuyorum ben anca o saatte uyursa gece uykusuna geçiyor
Damacanayla mı konuşuyor Yeni panpa bulmuş kendine pabucumuz dama atıldı desene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…