2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

burda okudum ıkı uc kısıden duyunca denıyım dedım ama esım kızdı ıyıce kafayı yedın bılmedıgın ılacı nasıl ıccen dıye :) delı damgasıda yedık ıyı mı

Aman boşver sen onu anne değil ki anlasın:106:

Seni yalnız bırakacak değiliz gece gece ziyaretçilere karsı :))

Canım bizden misafirperver topik mi var Allasen çikilatayla kolonyayla karşılıyoruz. Ondan canım :)) Bize gelmiycekler de nereye gidecekler

Ama uyuman gerektiğini bilmek ne kotu dimi
Kızlar ya, biz niye uyumuyoruz, deli miyiz, neyiz?? Bu arada sabah çay içmedim ya uyuyacağım diye, battı balık yan gider dedim, çay demledim, içtim biraz önce, sonra da niye uyuyamıyorum diyorum, çılgın mıyım neyim??
Arasta temizlik için süpürgeyi, şeker ve meyve suyu ikramlarını geçmişe gidip şimdi gördüm, sesli güldüm gece gece. Gerçi birazdan oğlum uyanırsa o gülümsemem yüzümde donacak ama....
İda balkabağını sevmiş, çok sevindim. Ben de eşime, Ayşe vermişti sanırım tarifi, balkabağı aldırmıştım. Kızım kek istedi, oğlumun ağlayışları arasında keki yaptım. Çok güzel oldu. Sadece bir bardak şeker az geldi sanırım. Bu arada haşlanmış kabaktan çay kaşığının ucuyla vereyim dedim, aman öğürmeler, yüzünü buruşturmalar, geri çıkarmalar ve sonra da azıcık kusma. Sen nasıl verdin, sade kabak ve tarçın mı? Aç mıydı İda canım??
Minikim kendini çok hırpalama, sen elinden geleni yapıyorsun, yeğenim hiç anne sütü almadı ve çok sağlıklı ve akıllı bir kız, üstelik şaka gibi ama hiç antibiyotik kullanmadı şimdiye kadar. Tabi emzirmek çok rahat ama olmayınca olmuyor. Sadece seninle ilgili değil, bebeğinle ve stresle de ilgili.
İyi geceler,iyi geceler, iyi uykular, tekrar tekrar söylersem belki uykum gelir.

Son düzenleme:

sagol cnm destegın ıcın ama ılerde belkı ugrassaydım emzırırdım demek ıstemıyorum o yuzden elımden gelenı yapıyorum zaten mamaya basladım bnde mamayla buyumus cok sukur ne eksık bı yerım var nede bı hastalıgım ben elımden gelenı yapayım da sonradan pısman olmıyım .bu arada masallah valla ben sımdı aklımdan cay gecırsem tek kendım ıcın usenır yapmazdm :)

İki ay kadar önce bağırsak enfeksiyonu olmuştum ve haftasonuna rastladı. O kadar ağrım vardı ki, elimde de bu ilaç,Motilium vardı daha önceden. Emzirirken kullanılır mı diye araştırırken hem yabancı hem yerli sitelerde bu etkisini okudum ve çok şaşırdım. Ben yabancı bir sitede bir doktorun dediklerini kısaca özetlemek isterim. İlaç düzenli kullanılırsa bu etkiye sahip, beyindeki prolaktin hormonu salgısını uyarıyor. Yurtdışında daha çok emmeyi bilmeyen ve çok küçük premature doğanlar için kullanılıyor. Bazı doktorlar zararsız kullanılır diyor bazıları sonuçta hormonlarla ve beyin uyarısı ile ilgili yan etkileri olabilir diyor. Az miktarda bile olsa süte geçiyormuş çünkü. Eğer bebek emmiyorsa pek faydalı bir yöntem olacağını düşünmüyorum. Hemen etki etmiyor zaten. Düzenli olarak günde 3 kere kullanman lazım, bir hafta sonunda etkisini gösteriyor.Tabi bu benim görüşüm. Sen en iyisine kendin karar verirsin. Doğal olarak ıhlamur gerçekten çok etkili bence.

Son düzenleme:
Doktora sormadan içmemeni tavsiye ederim yine de

tmm cnm yarın saglık ocagına ınıcem danısırım madem uyumuyonuz sız bende bıraz cene yapayım :) benım sutumun gıtmesı benden cok herkese dert ol namım aldı basını gıdıyo dogurdum ılk ay cok cok asırı sutum vardı sut annelık bıle yaptım hatta agustos da dogan baya bı bebek var mahllemızde o zaman mahhelede nam saldım kaynanam herkesın yanında emzırme dedı durdu e napayım hıc mı bı yere cıkmıyım ıllakı emzırıyosun sımdıde sutu kesılmıs mamaya baslamıs dedıkosu dolasıyor kaynanam desen ıkı gundur ıcım yanıyo dıye dolasıyor kendımı cok onemlı hıssettırıyorlar bana ya :)

Sevdi canım çok şükür bugün de bayıla bayıla yedi. İçine tarçın ve zeytinyağı koydum o kadar. Ama tarçın keskin bir lezzet olduğu için çok da fazla koymadım. Eğer Dylen çok öğürdüyse balkabağına 1 hafta ara ver unutturup tekrar dene canım bu arada başka bir besine geçmeni tavsiye ederim :) Bir de buradaki arkadaşlarımın tavsiyesiyle oldukça acıktığı zaman verdim sen de öyle dene istersen :)

cnm cok sagol ya bende buna benzer seyler okumustum ama bu kadar detaylı degıl ben bır tane ıcsem yeterlı dıye bılıyordum bılmedıgım bı ılacı bı rahatsızlıgım yokken duzenlı olarak kullanmak hıc mantıklı gelmedı ustelık sutede gecıyormus cok tskrler usenmeden yazmıssın suanda vazgectm denemekten

Ay kıyamam boşver sen kv ya da komşuları ağzı olan konuşuyor. Bak sütte heranın da dediği gibi moral önemli. Sen tekrar gelicek eski günlerime dönücem diye düşün nolur canım. Bak sana psikolojinin önemini anlatan bir olay paylaşayım belki daha da iyi anlarsın. Hem zaman geçmiş olur:)

1950′li yıllarda bir İngiliz şilebi Portekiz’den aldığı Madura şaraplarını İskoçya’ya götürür. Demir attığı limanda yükünü boşalttıktan sonra, şilepte çalışan denizcilerden biri unutulan şarap kolisi kaldı mı diye denetlemek üzere soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır. Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, mümkün değildir. Boş şilep, yeni yükünü almak üzere Portekiz’e doğru yola çıkar.

Mahsur denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağının bilincindedir. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doğrusu kazımaya başlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soğuğun vücuduna önce uyuşturucu sonra yavaş yavaş öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaştığını, donan burnunu ve buz gibi havanın dayanılmaz yakıcılığını anlatır.

Şilep Lizbon’a demir attığında, soğuk hava deposunun kapısını açan kaptan, zavallı denizcinin cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır.

Çünkü soğuk hava deposunun derecesi 19′dur. İskoçya’ya götürdükleri Madura şarapları 18 derecede taşınmayı gerektirmiş, şilep yükünü boşalttıktan sonra soğutma sistemi zaten kapatılmış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı bir derece de yükselmiştir.

Yani biçare denizci donarak ölmemiş, donduğunu sandığı (ya da donacağına inandığı) için ölmüştür.

Sen de sütünün geleceğine inan canım :))

Kızlar ben de yatayım artık uyku bastırdı yarın görüşürüz tatlışlar tatlı rüyalar

gercekten süper bı hıkaye tam benı ozetlıyor ben bu kadar uzulcemı sanmıyordum hatta su emzırme bıtse rahatlsam dedıgım gunler oldu emzırdııgım ıcın sıgara ıcmedım ne bıleyım zararlı herseydn uzak durdum bı bıtse rahatlsam demıstım ama bu kadar erken degıldı ya sankı aramızdakı bag koptu cocugumla emzırmıyorum ya sankı eksık bıseyler var gıbı gelıyo hanı dedım ya esım gece ıkıde gıttı mama aldı dıye cocogumu kucagıma aldım agladım sankı bısey koptu aramızda esımın bıle gozlerı dolmustu bızı oyle gorunce sımdı bıraz daha alıstım üzülmüyorum olursa olur olmazsa canımız sagolsun yanlız hamıle kalınca sıgarayı bıraktım sımdı emzırmıyorum ya aklım esımın cebındekı sıgarada bır bucuk sene ıcme nerdeyse ıkı gunde aklıma dustu ya

arasta bu balkabağı tatlısı yapılan kabak değil mi nasıl yaptın

arasta bu balkabağı tatlısı yapılan kabak değil mi nasıl yaptın

Evet canım ta kendisi:) Buharda pişiriyorum iyice yumuşayana kadar sonra mama kaşığının arkasıyla ezip 1çay kaşığı zeytinyağ ve çok çok az tarçın ilave edip karıştırıyorum . Bayıla bayıla yiyor :)

Maşallah bu gaz bombası çok yakışıklıymış ama

Günaydn ayşe teyzesi cok tşk.ederiz.
Buarada dün ateşin rota olmstu.hiç uyuyamadi sipam nasil calusicm bugn bilmiorumm.ilki bole yapmamsti.rota deilde baska biseymidr acaba damla yapmamistr demi aysecim.zira cok ikiniodu gece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…