slm güzel annişler..çok yorgunum bugün yoğurdumu yapıp hemen yatıcam pek geçmişe bakamadım..bu altta görmüş olduğunuz canavaryus benim sıpamdır :)) özendim paylaşanlara bende pylaşayım dedim :)
bir tek arasta ile furuzan ilişti gözüme ..arastacım hayırlı uğurlu olsun canım dişiniz.darısı başıma :)
furuzancım Allah tependen bakmasın kaloriferli evde o kada r giydirilmi o minnakım:) soy onu az soy :))
Günaydın kızlarrr
Arastacım eloşta öyleydi ama artık günde bir kere yapıyor normal yani kafana takma
Bu arada biz 6 aylık olduk herkes 6aylık olunca uykular düzene girer dedi evet girdi ama gece yarım saat aralıklarla uyanmalar şeklinde lol lol neyse alıştım artık kabullendim uykusuz bir bebeğim var
Sabah doktorum programında parmakları olmayan yavruyu görünce nasıl içim acıdı anlatamam halime binlerce şükür isterse hiç uyumasın ama sağlıklı olsun yavrum
Ben de bi yerde okumuştum (burda bile olabilir) mesela bütün gün ele odaklanacakmışız, elle ilgili şarkılar söyleyecekmişiz, odaları gezdiğimizde elle ilgili objeler fln varsa gösterecekmişiz. başka bir gün ayak falan....
senin dediğini de bugünden itibaren yapayım canım... bi de sen kırmızının iştah açtığını söylemiştin...bizim kaşığımız da turuncu.su içiriyorum çikoya kaşıkla her gün, kaşığı görünce çıldırıyo resmen çok mutlu oluyo...yakın renkler ya sanırım etki ediyor:)
Aman bakışlar cok fena cok yakisikliymis oğlun :))
Nasya einstein in bir sözü geldi aklıma uyku sorunu Zeki insanların lanetidir :))
Ben de bi yerde okumuştum (burda bile olabilir) mesela bütün gün ele odaklanacakmışız, elle ilgili şarkılar söyleyecekmişiz, odaları gezdiğimizde elle ilgili objeler fln varsa gösterecekmişiz. başka bir gün ayak falan....
senin dediğini de bugünden itibaren yapayım canım... bi de sen kırmızının iştah açtığını söylemiştin...bizim kaşığımız da turuncu.su içiriyorum çikoya kaşıkla her gün, kaşığı görünce çıldırıyo resmen çok mutlu oluyo...yakın renkler ya sanırım etki ediyor:)
kızlaar benim kızım 12 den önce uyumuyordu hergün bir öncekinden yarım saat önce girdik odasına bi ninni var ninni perisi uyku vakti diye gece lambasını acıyorum ninniyi dinletiyorum mışıl mışıl benim bile uykum gelityor siddetle tavsiye ederim
Ya şimdi ben hamileyken bebişlerle ilgili her türlü şeye kulak kabartırdım. Aylaklık başa bela napıcan.Neyse işte Nationalda belgesel vardı onu izledim. Orda bebeklerle konuşurken belli şeyleri işaretle ilişkilendirin diyordu. Bu şekilde hem daha kolay öğrenir hem de zekasını olumlu yönde etkiler diyordu. Ben de şimdi ona lazım olan bazı kelimelere işaret yapıyorum uzun zamandır. Mesela babasından bahsederken bıyık işareti yapıyorum (eşim bıyıksız ama erkeği anlatmak için bi o geldi aklıma ), kendimden bahsederken saçıma dokunup uzun saç işareti yapıyorum, Chester derken uzun kulak işareti , meme vakti gelince elimle inek sağma işareti yapıyorum hadi süt içelim diye (haha kendimi ineğe benzettim bir kez daha) Şimdi ek besine geçtik mama içinde elimde hayali kaşık tutma işareti yapıp ağzımı açıp kapatıcam mama derken. Bi işe yarar mı bilmiyorum ama denemeye değer buldum. Şimdilik kafası karışmasın diye sadece işine yarayacak ve en lazım olacak şeyleri şekillendirdim :) Böyle işte sizle paylaşayım dedim.
Sulozcuğum gibi yapayım beni dinlediğiniz için tişikkirler
Özledik dünüşüm senii daha sık uğraAyy kızlar hiç geçmişi okuyamadım valla kimbilir ne çok kaynattınız annişim geldi diye bikaç gündür hiç vakit ayıramadım size ama çok öZledim yaabundan sonra daha sık girerim sohbetten kusur kalmam
Kızlar Selime sebze çorbası olarak ilk böyle bir çorba yapmayı düşünüyorum. Çorba yediren tecrübeli annişler ne diyosunuz. İlk sefer için yeterli mi malzemeler ekleyebilirsin dediğiniz bişeyler var mı içine ?
Malzemeler:
[h=3]Nasıl Yapılır?[/h]1. İrmik ya da pirinci yıkayıp tencereye alın.
- Yarım Adet Patates
- Yarım Adet Havuç
- 1 Avuç İrmik Pirinç
- 1 Kaşık Zeytinyağı
2. Sebzeleri de iki üç parçaya bölerek tencereye ilave edin.
3. Eğer tencere içi sebze haşlayıcı kullanıyor iseniz, alt kata pirinç ve irmiği, üstüne sebze haşlayıcı ya da süzgeç, üzerine de sebzeleri koymanız ideal olandır. Böylece hem sebzeler buharda pişecekler, hem de pirinçler sebzelerin suyu ile haşlanacaklardır.
4. Çorbayı önce orta hareretli ateşte kaynatın, daha sonra kısık ateşte 15 ya da 20 dakika arasında pişirin ve tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
5. Ilıdıktan sonra sebzeleri ve tahılları çıkarıp, çatalla ezin, içine zeytinyağı koyarak bebeğinize yedirin.
6. Tuz, 1 yaştan önce tavsiye edilmemektedir.
Paylaştığın içinde tişikkirler tatlım..
Ayy kızlar hiç geçmişi okuyamadım valla kimbilir ne çok kaynattınız annişim geldi diye bikaç gündür hiç vakit ayıramadım size ama çok öZledim yaabundan sonra daha sık girerim sohbetten kusur kalmam
Özledik dünüşüm senii daha sık uğra
Gözün aydın şekerim. Oh şimdi hazır yemekler, bol uykular keyfin gıcırdır ama bizi ihmal ettin diye üzüldüm benbundan sonra daha sık gelecek olman sevindirici
Kızlar ıspanak olayını tekrar hatırlatayım malum kış şimdi bebişlerimize vericez her türlü ıspanak ama sakın 2. ye ısıtmıyoruz. Yeşil yapraklı tüm sebzeler için geçerli bu. Yaza da mesela semiz otu veririz filan aklımızda bulunsun cancişler
Kızlar ıspanak olayını tekrar hatırlatayım malum kış şimdi bebişlerimize vericez her türlü ıspanak ama sakın 2. ye ısıtmıyoruz. Yeşil yapraklı tüm sebzeler için geçerli bu. Yaza da mesela semiz otu veririz filan aklımızda bulunsun cancişler
Saol tatlışOyy evet kuzum ya valla şu 2 gün bile ii geldi işlerimide hallediyorum hazır yemekte güzel ama sonra gidincede fena olcak alışmıştım tempoya neyse şimdi tadını çıkarıyım
Ihmal etmem artık kuzum bende çok özlüyorum sizii
Dun sebze corbasi icirdim..havuc patates ispanak karisimi...sevdi eylus buse hanim ;-) ins hep boyle devm eder
Saol tatlışOyy evet kuzum ya valla şu 2 gün bile ii geldi işlerimide hallediyorum hazır yemekte güzel ama sonra gidincede fena olcak alışmıştım tempoya neyse şimdi tadını çıkarıyım
Ihmal etmem artık kuzum bende çok özlüyorum sizii
Dun sebze corbasi icirdim..havuc patates ispanak karisimi...sevdi eylus buse hanim ;-) ins hep boyle devm eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?