Cuc um hosgeldin....hemencik gitmez annen ins....bu gunlerin bol bol tadini cikar sekerimm topigide ihmal etme ozluyrz
Di mi insan rahata alışıyo sonra gidince sudan çıkmış balığa dönüyor
Kızlar bebişler için sebze suyu tabletleri yapabiliriz çorbalara katmak için ;=)
http://www.ellerimesaglik.com/bebekler-icin-sebze-suyu-yapimi-tarifi
Yabancı dilin öneminin hepimiz farkındayız ve ne kadar erken öğrenirseler o kadar iyi biliyoruz ki . Ancak dilbilimcilerin bir kısmının konu ile ilgili bir uyarısı var . Eger bebeğiniz cift dilli bir ortamda değilde tanı anne babalardan biri yabancı ya da yabancı bir ülkede degilseniz uc yasına kadar yabancı dille tanışmasını dogru bulmuyorlar . Çünkü ana dil uc yasına kadar oturuyormuş .mesela havuç derken carrot diye öğretmemek gerekiyor ama şarkı dinleyebilir . Uc yasından sonra pink pembe diye ogretebilirmisiz. Aksi galde kafası karışıp her iki dilde bocalayabilirmis. Göz atmanızda fayda var
http://www.bebekhastanesi.com/makale_detay.asp?MakaleID=648
Merhaba canlarDün yine kayıptım :) Anneme gittim geldim fırsatım olmadı girmeye. Şu eğitici bez kitabı kuzenime sordum onunki fisher price değilmiş daha az fonksiyonlu bişeymiş markasını hatırlayamadım playgro olabilir :26: yine de tavsiye etti bu tarz şeyler ilgisini çekmiş baya ama masalcı tırtıl mutlaka al dedi
vee bugün Asumun havuçla imtihanında 3. günümüzdü. Bu kez püre olarak yedirdim. Minik minik tabi kaşığın ucuyla buğday tanesi büyüklüğünde verdim. Önce yutamaz öğürür sandım ama gayet güzel yuttuÜstüne de ilk kez su verdim sulukla :) Bi heves elleriyle sarıldı hemen suluğa başladı dişini kaşımaya tabi içinden bişey geleceğini tahmin etmiyordu. Ağzına sular gelince suratını bi ekşitti bi öğürdü ahahah sevmedi suyu küçük sıpa
süper bı hıkayee...gercekten bıseylerın olması ıcın ınanmamız lazım..evrene pozıtıf dusunceler gonderın.. :))Ay kıyamam boşver sen kv ya da komşuları ağzı olan konuşuyor. Bak sütte heranın da dediği gibi moral önemli. Sen tekrar gelicek eski günlerime dönücem diye düşün nolur canım. Bak sana psikolojinin önemini anlatan bir olay paylaşayım belki daha da iyi anlarsın. Hem zaman geçmiş olur:)
1950′li yıllarda bir İngiliz şilebi Portekizden aldığı Madura şaraplarını İskoçyaya götürür. Demir attığı limanda yükünü boşalttıktan sonra, şilepte çalışan denizcilerden biri unutulan şarap kolisi kaldı mı diye denetlemek üzere soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır. Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, mümkün değildir. Boş şilep, yeni yükünü almak üzere Portekize doğru yola çıkar.
Mahsur denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağının bilincindedir. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doğrusu kazımaya başlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soğuğun vücuduna önce uyuşturucu sonra yavaş yavaş öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaştığını, donan burnunu ve buz gibi havanın dayanılmaz yakıcılığını anlatır.
Şilep Lizbona demir attığında, soğuk hava deposunun kapısını açan kaptan, zavallı denizcinin cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır.
Çünkü soğuk hava deposunun derecesi 19′dur. İskoçyaya götürdükleri Madura şarapları 18 derecede taşınmayı gerektirmiş, şilep yükünü boşalttıktan sonra soğutma sistemi zaten kapatılmış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı bir derece de yükselmiştir.
Yani biçare denizci donarak ölmemiş, donduğunu sandığı (ya da donacağına inandığı) için ölmüştür.
Sen de sütünün geleceğine inan canım :))
kız sen aksam sekızde yıkmadınmı idoşu..sekızden berı uyuyup sadece bırkez mı kalktı..masllah o zman..bız idili gece onda yıkadık 2 kere kalktı,yıne haspa :))Idoş 1 kez uyandı sonra da sabah 8de kalktı. Sizde durumlar ne canım?
bizde sıkıntı yapmadı kabak amaa,bencede normale donuyordur..5-6 ne oyle kızz.yavrumu ne zorluyordur...Kabak yedirip de bebeği kabız olan var mı. Ida hergün 5-6 kez yapardı dün ve bugün performansı iyi değil.1çay kaşığı şey kabız yapar mı ki
Kızlar kahve yaptım sizsiz boğazımdan geçmedi. Afiyet olsun sanal kahvenizNetten bulduğum resim de baya iştah kabartıcı
oglen kociş geldi..kızını ozlemış :)) ..bende kahve yaptım,bırlıkte içtik.yanında da gece idili yatırdıktan sonra mikrodalgada kek yaptı kocısım..onu yedıkk...
Eki Görüntüle 933200
Kızlar bebişler için sebze suyu tabletleri yapabiliriz çorbalara katmak için ;=)
http://www.ellerimesaglik.com/bebekler-icin-sebze-suyu-yapimi-tarifi
Merhaba canlarDün yine kayıptım :) Anneme gittim geldim fırsatım olmadı girmeye. Şu eğitici bez kitabı kuzenime sordum onunki fisher price değilmiş daha az fonksiyonlu bişeymiş markasını hatırlayamadım playgro olabilir :26: yine de tavsiye etti bu tarz şeyler ilgisini çekmiş baya ama masalcı tırtıl mutlaka al dedi
vee bugün Asumun havuçla imtihanında 3. günümüzdü. Bu kez püre olarak yedirdim. Minik minik tabi kaşığın ucuyla buğday tanesi büyüklüğünde verdim. Önce yutamaz öğürür sandım ama gayet güzel yuttuÜstüne de ilk kez su verdim sulukla :) Bi heves elleriyle sarıldı hemen suluğa başladı dişini kaşımaya tabi içinden bişey geleceğini tahmin etmiyordu. Ağzına sular gelince suratını bi ekşitti bi öğürdü ahahah sevmedi suyu küçük sıpa
süper bı hıkayee...gercekten bıseylerın olması ıcın ınanmamız lazım..evrene pozıtıf dusunceler gonderın.. :))
kız sen aksam sekızde yıkmadınmı idoşu..sekızden berı uyuyup sadece bırkez mı kalktı..masllah o zman..bız idili gece onda yıkadık 2 kere kalktı,yıne haspa :))
bizde sıkıntı yapmadı kabak amaa,bencede normale donuyordur..5-6 ne oyle kızz.yavrumu ne zorluyordur...
bende bunu kasaptan kemık alıp kaynatıp buz klaıplarına koyuyordum..yada kagıt bardaklara koyup yırtıyordum sonradan da posetlerde sakllıyordum..bu da cok ıyı oldu,sagol arastacımm....bıde gecen yemekteyızde bı kadın elma armut portakal kabuklarını atmayıp tencereye az su koyup kaynatıp ıcıtıı..o da mantıklı geldı...
Arasta ida da suyu sevmiyordu dimi ? Suyu sevmemek ne demek ya cok ilginçler . Huyları değişir umarım ablam da mesela benim suyu sevmez . Ben her fırsatta icerim.
Nerden bu konuya geldim . Bebekler mesela bir ay sevdiği şeyi bir gun görmek bile istemeyebilirmis . Ya da tam tersi . Ya da gercekten aynı biz büyükler gibi damak zevki olabilirmiş .
Yabancı dilin öneminin hepimiz farkındayız ve ne kadar erken öğrenirseler o kadar iyi biliyoruz ki . Ancak dilbilimcilerin bir kısmının konu ile ilgili bir uyarısı var . Eger bebeğiniz cift dilli bir ortamda değilde tanı anne babalardan biri yabancı ya da yabancı bir ülkede degilseniz uc yasına kadar yabancı dille tanışmasını dogru bulmuyorlar . Çünkü ana dil uc yasına kadar oturuyormuş .mesela havuç derken carrot diye öğretmemek gerekiyor ama şarkı dinleyebilir . Uc yasından sonra pink pembe diye ogretebilirmisiz. Aksi galde kafası karışıp her iki dilde bocalayabilirmis. Göz atmanızda fayda var
Et bulyon fikri de süper 7.aydan itibaren ben püresine çorbasına eklemeyi düşünüyorum. Öyle yapayım madem canım. meyve için Vitamini kabuğunda derler ama kaynatmak vitamini öldürür mü bilemedim canım. Araştırmak lazım :26:
evet sen böyle dedikten sonra ben de kırmızı almaya karar verdim...gerçi babamız kırmızı sevmiyor pek...Evet turuncunun da o özelliği var canım ben de idoşa kırmızı bulamadım turuncu tabak aldım mama sandalyemiz kırmızı olacak çok seviyor kırmızıyı :) İşaret diline gelince uygularsan iyi olur daha az ağlayan bebişlerimiz olur fena mı :))
burda okuduk o zaman :) ya da tracyy okuyorsan oradan da olabilir :)NEr'de olduğunu hatırlamıyorum ama aynı şeyi okurmuşuz :)
daha dün gece konuşmuştuk bu konuyu canım...erken yaşta yabancı dil eğitimine başlayalım diye... gerçi 3 yaşından önce de başlamayız ama babası kelimeler öğretmeye çalışabilirdi iyi oldu öğrendiğim...Yabancı dilin öneminin hepimiz farkındayız ve ne kadar erken öğrenirseler o kadar iyi biliyoruz ki . Ancak dilbilimcilerin bir kısmının konu ile ilgili bir uyarısı var . Eger bebeğiniz cift dilli bir ortamda değilde tanı anne babalardan biri yabancı ya da yabancı bir ülkede degilseniz uc yasına kadar yabancı dille tanışmasını dogru bulmuyorlar . Çünkü ana dil uc yasına kadar oturuyormuş .mesela havuç derken carrot diye öğretmemek gerekiyor ama şarkı dinleyebilir . Uc yasından sonra pink pembe diye ogretebilirmisiz. Aksi galde kafası karışıp her iki dilde bocalayabilirmis. Göz atmanızda fayda var
canımcımm Alptuğ paşa 6.30da uyku moduna geçtiği için AVMye gidemedik, gerçi keşke gitseymişiz dedim 10da anca uyudu...bugün de bıcı bıcı günü..gidince bakıcam ama aklımda :)Merhaba canım. Ay çok sağol sormuşsun bizim için. Ben de diğer firmalara bakayım. Masalcı tırtılı ilk kez duydum hemen bakmalıyım ona da. :26::26:
Suyu idoş da sevmemişti ilk başta ama sonra alıştı
katılıyorum canım.. iki ayrı ana dilli bir ortamda bebek de doğal olarak bilingual (çift ana dilli) olarak yetişecektir.. ama diğer durumda önceliğimiz İngilizce yi ya da başka bir dili öğretmek değil yabancı bir dilin varlığını kavratmak olmalıdır..
ben mesela şimdiden ingilizce çocuk şarkıları ya da farketmez pop-rock şarkılar bile dinletiyorum.. amacım kulak dolgunluğu yaratmak. aşina olmasını sağlamak.. ileride okul hayatında karşılaştığı zaman bocalamasın tamamen yabancı olmasın istiyorum.
evlenmeden önce bir okul öncesi kurumda çalışıyordum ben. 3-6 yaş arası çocuklara ingilizce öğretiyordum.. o zamanlar öğrettiğim şarkıları şimdi Arduşuma dinletiyorum gün içindebirkaç gün üstüste aynı şarkıyı dinletiyorum.. sonra bir bakıyorum açtığım zaman tepki veriyor heyecanlanıyor ben bu şarkıyı biliyorumm gibi davranıyor. işte o zaman amacıma ulaşmış oluyorum
siz de dinletmek isterseniz.. youtube da "NURSERY RHYMES" başlığı adı altında çıkan şarkıları dinletebilir ve animasyonları izletebilirsiniz canlar
İngilizce ile ilgili faydalı bilgileriniz için çok teşekkürler kızlar. Sayenizde ben de gönül rahatlığı ile dinleticem. Bence de kulak aşinalığı çok önemli. Fundişim gibi bir eğitimciden de duymak ayrıca rahatlattı ne yalan söyliyim veee az önce İdaya açtım bayıla bayıla izleyip dinliyor. Çok sağoln kızlar yaaa bayıldım ben bu işe bundan sonra hergün dinleteceğim. Sıkıldığı an kapamayı da ihmal etmeyeceğim :))
İşte İdanın bayıldığı video :))
[video=youtube;md8y86xtmP4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=md8y86xtmP4#t=668[/video]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?