canım benım bazı ınsanlar meyvelerın kabuklarını soyup oyle yıyorlar ya...kabuklarınıda cope atıyorlar...oyle yapanlara guzel bır uygulama olmus bence..cope gıtmesındense boyle yapmak hoşş...senın tarıfınede bakaraktan ıspanak sapları,brokolının,karnıbaharın kalın sapları baska aklıma gelmıyor..sebze yenmedıgınden bızde pek fazla...baska en olabılırkıı
Birinci ağızdan bir uzman görüşü de aldık . Artık Gonul rahatlığı ile dinletebilirim :) sagol Canim
Ayy süpermişş bu hem daha hijyen olur bu şekilde saol tatlım alıciğim hemencanım bu kalıbı yerine buz poşetleri var marketlerde ben aldım çok işe yarıyor. ben onlara doldurmayı düşünüyorum :))
Eki Görüntüle 933464
Senden onayı aldık zaten dinliyorduk ve oynuyoduk ama içim daha rahat dinleticem saol tatlışım bu güzel bilgilendirme içinkatılıyorum canım.. iki ayrı ana dilli bir ortamda bebek de doğal olarak bilingual (çift ana dilli) olarak yetişecektir.. ama diğer durumda önceliğimiz İngilizce yi ya da başka bir dili öğretmek değil yabancı bir dilin varlığını kavratmak olmalıdır..
ben mesela şimdiden ingilizce çocuk şarkıları ya da farketmez pop-rock şarkılar bile dinletiyorum.. amacım kulak dolgunluğu yaratmak. aşina olmasını sağlamak.. ileride okul hayatında karşılaştığı zaman bocalamasın tamamen yabancı olmasın istiyorum.
evlenmeden önce bir okul öncesi kurumda çalışıyordum ben. 3-6 yaş arası çocuklara ingilizce öğretiyordum.. o zamanlar öğrettiğim şarkıları şimdi Arduşuma dinletiyorum gün içindebirkaç gün üstüste aynı şarkıyı dinletiyorum.. sonra bir bakıyorum açtığım zaman tepki veriyor heyecanlanıyor ben bu şarkıyı biliyorumm gibi davranıyor. işte o zaman amacıma ulaşmış oluyorum
siz de dinletmek isterseniz.. youtube da "NURSERY RHYMES" başlığı adı altında çıkan şarkıları dinletebilir ve animasyonları izletebilirsiniz canlar
est. canım ne uzmanınacizana fikirlerimi, az buçuk da bildiklerimi paylaştım sadece
İngilizce ile ilgili faydalı bilgileriniz için çok teşekkürler kızlar. Sayenizde ben de gönül rahatlığı ile dinleticem. Bence de kulak aşinalığı çok önemli. Fundişim gibi bir eğitimciden de duymak ayrıca rahatlattı ne yalan söyliyim veee az önce İdaya açtım bayıla bayıla izleyip dinliyor. Çok sağoln kızlar yaaa bayıldım ben bu işe bundan sonra hergün dinleteceğim. Sıkıldığı an kapamayı da ihmal etmeyeceğim :))
İşte İdanın bayıldığı video :))
[video=youtube;md8y86xtmP4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=md8y86xtmP4#t=668[/video]
katılıyorum canım.. iki ayrı ana dilli bir ortamda bebek de doğal olarak bilingual (çift ana dilli) olarak yetişecektir.. ama diğer durumda önceliğimiz İngilizce yi ya da başka bir dili öğretmek değil yabancı bir dilin varlığını kavratmak olmalıdır..
ben mesela şimdiden ingilizce çocuk şarkıları ya da farketmez pop-rock şarkılar bile dinletiyorum.. amacım kulak dolgunluğu yaratmak. aşina olmasını sağlamak.. ileride okul hayatında karşılaştığı zaman bocalamasın tamamen yabancı olmasın istiyorum.
evlenmeden önce bir okul öncesi kurumda çalışıyordum ben. 3-6 yaş arası çocuklara ingilizce öğretiyordum.. o zamanlar öğrettiğim şarkıları şimdi Arduşuma dinletiyorum gün içindebirkaç gün üstüste aynı şarkıyı dinletiyorum.. sonra bir bakıyorum açtığım zaman tepki veriyor heyecanlanıyor ben bu şarkıyı biliyorumm gibi davranıyor. işte o zaman amacıma ulaşmış oluyorum
siz de dinletmek isterseniz.. youtube da "NURSERY RHYMES" başlığı adı altında çıkan şarkıları dinletebilir ve animasyonları izletebilirsiniz canlar
katılıyorum canım.. iki ayrı ana dilli bir ortamda bebek de doğal olarak bilingual (çift ana dilli) olarak yetişecektir.. ama diğer durumda önceliğimiz İngilizce yi ya da başka bir dili öğretmek değil yabancı bir dilin varlığını kavratmak olmalıdır..
Ayy süpermişş bu hem daha hijyen olur bu şekilde saol tatlım alıciğim hemen
Senden onayı aldık zaten dinliyorduk ve oynuyoduk ama içim daha rahat dinleticem saol tatlışım bu güzel bilgilendirme için
Ne demiş büyüklerimiz cok mütevazı olma gercek sanarlar
Arasta acar acmaz incinin bakışları değişti cok güldü . Oyun halimiz da çiftlik zaten . Biz bu ısı beğendik :))
idoşu bırak ben bile çok sevdim arastacım bunu :) çiko uyansın dinleticem hemen :) o uyanana kadar da ben dinlerim
Ne demiş büyüklerimiz cok mütevazı olma gercek sanarlar
Arasta acar acmaz incinin bakışları değişti cok güldü . Oyun halimiz da çiftlik zaten . Biz bu ısı beğendik :))
ayy çok sevindim İdoşumun ilgisini çekmesinebu videoda 20 şarkı var canım. mesela 4 -5 gün ve günde 3-4 kere old macdonald şarkısını dinlet sonra da bingo şarkısına geç daha iyi farkındalık sağlanıyor bu şekilde
canım benım teseekkur ederız..idilde cok sevdı..burdakı sarkılarıı...vıdeolarda bayagı bı renklı ve dikkat cekıcı..idil ayagıyla rıtım bıle tuttuu..sok oldumm..hamıleyken dınlettıgım muzıklere bıle boyle yapmıyordu sıpamm...artık yenı favarımız buu
biz de teşekkür ettik canım:) Alptuğ da çok sevdi :) ben sevecek mi diye ilk hepsini dinlettim ama dediğin daha mantıklı şarkı şarkı gitmek...ben uzun süre ekrana da baktırmıyorum zaten kısa süreli dinleyince içime daha çok sinecek:)
butun kızlar toplanmısız yınee.. masallaah bızeee...herkes burdaaa....
canım benım teseekkur ederız..idilde cok sevdı..burdakı sarkılarıı...vıdeolarda bayagı bı renklı ve dikkat cekıcı..idil ayagıyla rıtım bıle tuttuu..sok oldumm..hamıleyken dınlettıgım muzıklere bıle boyle yapmıyordu sıpamm...artık yenı favarımız buu
biz de teşekkür ettik canım:) Alptuğ da çok sevdi :) ben sevecek mi diye ilk hepsini dinlettim ama dediğin daha mantıklı şarkı şarkı gitmek...ben uzun süre ekrana da baktırmıyorum zaten kısa süreli dinleyince içime daha çok sinecek:)
ahaayy çok sevindim kızlar yaageleceğin akıllı bıdıkları onlar valla herşeyi çok çabuk kavrıyorlar
ni demek hayatımm şimdi çalışmıyorum ya bari bu şekilde işe yarasın öğretmenliğim
ben de beğenmenizi beğendim canımİnci kuşumun bakışlarını da gülüşünü de yirimm
Kızlar İda ihya oldu resmen hahaha ama fundiş tek tek dinlet diyorsa öyle yapayım bari ilk heves hepsini dinlettim çünkü
Şu kk cidden çok faydalı 50 kitap okusam şurdan edindiğim bilgiyi edinemezdim. Herkes bişey öğrenip paylaşıyor ya da bildiğini söylüyor. Ciddi anlamda çok bilniçlice çocuk yetiştirmemizi sağlıyor. İyi ki bir araya gelmişiz kızlar
Oyy tatlımı tatlı şekerimi şeker öretmenimmmm meniminş duruşumun öğretmeni senin gibi olur hem bilgili donanımlı hem tatlımı tatlı
Şu kk cidden çok faydalı 50 kitap okusam şurdan edindiğim bilgiyi edinemezdim. Herkes bişey öğrenip paylaşıyor ya da bildiğini söylüyor. Ciddi anlamda çok bilniçlice çocuk yetiştirmemizi sağlıyor. İyi ki bir araya gelmişiz kızlar
Canim ayni hizim bu gece ve her gece yasadiklarimizi anlatmissin cinarda 8de yatti 11de kalkti salladim uyudu 12de kalkti salladim uyudu sonra sabaha kadar 10ar dk yarimsar saat arayla uyandi ve 4de en son iflas etti bunyem esim girdi devreye 6ya kadarda o salladi 2 saat uyudum bu neden boyle ne zamana kadar surer hic bir bilgim yok ama ben artik cok yoruldum gunduz halim olmadigi icin ne yemek yapabiliuorum nede yiyebiliyorum zaten cinar 3 aylikken memeyi almadi sutum gitti emmeyince ama kendimce sana cozum degilde azda olsa faydasi olacak kesiflerimi soyliyim canim yatmadan once aptamilin gece icin doyurucu kasik mamalarindan 2 yemdk kasigini sulandirip mama kivsmina getiirip yediriyorum ve uyuyunca uykusundsda 130 cc devam sutu veriyorum ve yatmadan once her gece mutlaka yikiyorum ama bi gece sampuan yapiyorsam bi gece yapmıyorum sadece suyla yikiyorum. Ve son 2 haftadir besikte degilde dizimde sallayip ysninda yattigimda daha uzun uyudugunu farkettim annr kokusumu ariyorlar kendilerini daha guvende mi hissediyorlar bilmem ama oncedrn saat basi uyanirken simdi bi yatmada 3 saat araliksiz uyuyor bende o arayi yyuyarak degerlendiriyorum ama gel gelelim hic bir sosyal yasantim kalmadi gibi bisey esim geliyor biz ystmaya gidiyoruz cinarla cinar uyaniyor esim ise gidiyor anliyicagin bizim halimiz boyle bugun 2012 agustos anneleriyle konusucam bizim gibi olupta sonradan uykusu düzelen bebeklerin ne zaman duzene girmis uykulari sanada yazarim canim... bu ne yaaa dizilerimi ozledim ahhhh fatih harbiye ahhhh:))
Bak bu hiç aklıma gelmedi. Hergün bu saate kadar 2 kez yapmış olurdu ama hala tık yok. Alışmışım hergün bu duruma şimdi böyle olunca garip hissettim kendimi. Bu eller illa o boka girecek girmeden rahat edemiyorum
valla canım ben tracy okuyorum onda gece her kalktığında emzirmememiz gerektiğini söylüyor...eğer gece 1den fazla acıkıp kalkıyorsa gündüz az besleniyo demekmiş.onun için de gündüz daha uzun süre emmesi gerekiyormuş....ama uyku sersemi bir an önce uyusun diye emziriliyo maalesef
Aman bakışlar cok fena cok yakisikliymis oğlun :))
Nasya einstein in bir sözü geldi aklıma uyku sorunu Zeki insanların lanetidir :))
Merhaba canlarDün yine kayıptım :) Anneme gittim geldim fırsatım olmadı girmeye. Şu eğitici bez kitabı kuzenime sordum onunki fisher price değilmiş daha az fonksiyonlu bişeymiş markasını hatırlayamadım playgro olabilir :26: yine de tavsiye etti bu tarz şeyler ilgisini çekmiş baya ama masalcı tırtıl mutlaka al dedi
vee bugün Asumun havuçla imtihanında 3. günümüzdü. Bu kez püre olarak yedirdim. Minik minik tabi kaşığın ucuyla buğday tanesi büyüklüğünde verdim. Önce yutamaz öğürür sandım ama gayet güzel yuttuÜstüne de ilk kez su verdim sulukla :) Bi heves elleriyle sarıldı hemen suluğa başladı dişini kaşımaya tabi içinden bişey geleceğini tahmin etmiyordu. Ağzına sular gelince suratını bi ekşitti bi öğürdü ahahah sevmedi suyu küçük sıpa
canım bu kalıbı yerine buz poşetleri var marketlerde ben aldım çok işe yarıyor. ben onlara doldurmayı düşünüyorum :))
Eki Görüntüle 933464
Evet Canim altı aylık olduk cogumuz ya da olmak uzereyiz cok önemli bir zaman zeka gelisimi icin , ilk bir yılın önemi surekli vurgulanıyor zaten
Açıkcası ben gercek hayatta kolayca uygulayabilecegimiz utopik olmayan seylerden hoşlanıyorum . Cok fazla görüş var pek cogu da kıymetli ama bir de uygulanabilirlik hadi onu geçtik surdurulebilirlik var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?