Yabancı dilin öneminin hepimiz farkındayız ve ne kadar erken öğrenirseler o kadar iyi biliyoruz ki . Ancak dilbilimcilerin bir kısmının konu ile ilgili bir uyarısı var . Eger bebeğiniz cift dilli bir ortamda değilde tanı anne babalardan biri yabancı ya da yabancı bir ülkede degilseniz uc yasına kadar yabancı dille tanışmasını dogru bulmuyorlar . Çünkü ana dil uc yasına kadar oturuyormuş .mesela havuç derken carrot diye öğretmemek gerekiyor ama şarkı dinleyebilir . Uc yasından sonra pink pembe diye ogretebilirmisiz. Aksi galde kafası karışıp her iki dilde bocalayabilirmis. Göz atmanızda fayda var
http://www.bebekhastanesi.com/makale_detay.asp?MakaleID=648
Parme'cim çok doğru bir bilgi paylaşmışsın. Ben de bu görüşte olan bir kaç makale okumuştum. Bazı insanların bu işi çok abarttığını düşünüyorum. Anne ve baba Türk olduğu halde, İngilizce den başka dil konuşmamalar veya bebeğe doğduğu andan itibaren, ingilizcenin yanında ispanyolca, rusça, fransızca gibi bir çok dili öğretmeler. Aşağıya vereceğim linkteki röportajları okuduğumda çok şaşırmıştım. Bakalım sizler ne düşüneceksiniz. ( Bu röportajları çok önce okumuştum, şimdi sen bu konudan bahsedince aklıma geldi, demek o kadar şaşırtmış beni)
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=7198501
sanırım bir çoğumuzun yaşadıkları buna yakın şeyler :)) ah bu bıdıklar
tavsiyelerin için teşekkür ederim benim kızım şuan sadece meme emiyor biberon kesinlikle emmiyor kaşık maması 6 aydan sonra veririm diye düşünmüştüm..
yanımda yatırma olayına gelince de bir kaç arkadaş aynı şeyi yazmış yanında yatırınca daha iyi uyuyormuş bu bıdıklar bende denesem mi acaba diyorum ama bizimki beşiğinde sallanmazsa uyumuyor
2012 annelerine sorunca bizimle de paylaş canım bakalım ne zaman düzene girecek bu uykular...
ilahi arasta yaabu eller o boka girecek o kadar uleyynn
ablanın ellerine sağlık harika görünüyor
tracynin kitabını bende okuyorum vakit buldukça
aynen dediğin şeyi söylüyor tracy nasıl oldu anlamadım ama bizimki gündüz az emiyor gece ise memeye bir bütün..bu durumun benden kaynaklandığını sanmıyorum çünkü ben gündüz emzirmek için bin takla atıyorum benim zilli emmiyor
gece de zırt pırt beni emmek için uyandırıyor emzirmeyeyim diyorum bu kez de uyumuyor ağlaması şiddetleniyor mecbur emziriyorum bende.. hele bu sabah çok komikti resmen 2 saatte bir kalktı emdi emdi yattı en son emmesi sabah ezanına denk geldi çok şaşırdı
memeyi bırakıp bırakıp ezanı dinledi çok tatlıydı
vaayy demek ondan uyumuyor benim kızımzühürt tesellisi olsun bari bana
afiyet olsun meleğine
çok iyi fikir
kesinlikle katılıyorum canım herkes bişeyler paylaşıyor çok iyi oluyor
aynen canım uygulanabilirlik çok önemli bir bende şu var ilk bir yıl çok önemli ya bebeğin kişilik gelişimi kendine güveni için bu dönemde ağlatmamaya ayrıca özen gösteriyorum eğitim bilimleri kitabında en çok etkilendiğim konulardan biri buydu hatta eşimde bu konuda çok takıntılı ağlamasın ne derdi varsa hemen çözelim derdinde :))
kızlar uzun süredir giremiyorum yeni sayfanız hayırlı olsun :)
bebişi hasta olup da antibiyotik kullanan oldu mu hiç ?????
abisi bulaştırdı kaan a gece ateşlenince dün doktora götürdük şu an için gerek yok dedi yine ateşlenirse verin diye antibiyotik cefaks yazdı en son gece 1 de ateş düşürücü vermiştim şimdi de hafif ateşli gibi uyuyo kuzum .. sabah burnundan yeşil sümük geldi biraz okyanus suyu damlattım soğuk buhar burnuna tuttum şimdi sümük beyaz oldu
offf bilemedim versem mi antibiyotiği ???? vermeyip de kaç gün hasta hasta yorup sonra vermek istemiyorum çünkü abisi öyle oldu 3 haftadır hastaydı en son 4 gündür antibiyotiğe başladık
valla bi onun burnunu sil bi küçüğün :2: çok yoruldum
abisini hiç hastalandırmamıştım bu kadar küçükken şimdi hem kendimi suçluyorum hem de abisi olunca yapacak bişi yoktu en sonunda hastalandıbi de gözü sulanıyo kuzum masumum
Teşekkürler Hera , anlatmak istediğim tam da buydu .
Kızımız 2.5 yaşındayken İngilizce, Rusça ve Türkçeyi anadili zannederek "Da mama cat geliyor" gibi cümleler kurmaya başladı. Şimdi dördüncü bir dil öğreniyor. Fransızca hocası haftada iki kez geliyor, onunla Fransızca oyun oynuyor, gittiği anaokulunda da Fransızca konuşuluyor. Talya artık İngilizce, Türkçe, Rusça ve Fransızca dışında bir dil duyduğunda "Bu, no" diyor.
Tek sıkıntı Talyanın biraz geç konuşması oldu. Sonra aynı cümlede üç dilin kelimelerini kullanmaya başladı. Ama şimdi açıldı, Türkçeyi eksiksiz kullanıyor. Barbileriyle Rusça ve İngilizce oynuyor. Her dilin farklı olduğunun farkında. Bu aralar tek sorunu yazma konusunda. Annesi bir gün "B" yazıp "Baba" dedi. Talya itiraz etti, "bu, V" dedi. Çünkü "B" Rusçada "V" diye okunuyor. Şimdi okuma-yazma konusunda bir uzmanın desteğine ihtiyacımız var.
Teşekkürler Hera , anlatmak istediğim tam da buydu .
Kızımız 2.5 yaşındayken İngilizce, Rusça ve Türkçeyi anadili zannederek "Da mama cat geliyor" gibi cümleler kurmaya başladı. Şimdi dördüncü bir dil öğreniyor. Fransızca hocası haftada iki kez geliyor, onunla Fransızca oyun oynuyor, gittiği anaokulunda da Fransızca konuşuluyor. Talya artık İngilizce, Türkçe, Rusça ve Fransızca dışında bir dil duyduğunda "Bu, no" diyor.
Tek sıkıntı Talyanın biraz geç konuşması oldu. Sonra aynı cümlede üç dilin kelimelerini kullanmaya başladı. Ama şimdi açıldı, Türkçeyi eksiksiz kullanıyor. Barbileriyle Rusça ve İngilizce oynuyor. Her dilin farklı olduğunun farkında. Bu aralar tek sorunu yazma konusunda. Annesi bir gün "B" yazıp "Baba" dedi. Talya itiraz etti, "bu, V" dedi. Çünkü "B" Rusçada "V" diye okunuyor. Şimdi okuma-yazma konusunda bir uzmanın desteğine ihtiyacımız var.
Gecmis olsun ve Hosgeldin .
Canim ben Dr Un yazdığı ilaçların kullanılmasından yanayım . Gerekli gördüğü icin yazmış . Daha once suloz burda kullanmıştı ve bebeği cok çabuk iyileşti
HAha masallah ya cok huzurlu guzel görünüyor siyah sacları da yakıyor ortalığı :)
Gecmis olsun ve Hosgeldin .
Canim ben Dr Un yazdığı ilaçların kullanılmasından yanayım . Gerekli gördüğü icin yazmış . Daha once suloz burda kullanmıştı ve bebeği cok çabuk iyileşti
Saol tatlışOyy evet kuzum ya valla şu 2 gün bile ii geldi işlerimide hallediyorum hazır yemekte güzel ama sonra gidincede fena olcak alışmıştım tempoya neyse şimdi tadını çıkarıyım
Ihmal etmem artık kuzum bende çok özlüyorum sizii
katılıyorum canım.. iki ayrı ana dilli bir ortamda bebek de doğal olarak bilingual (çift ana dilli) olarak yetişecektir.. ama diğer durumda önceliğimiz İngilizce yi ya da başka bir dili öğretmek değil yabancı bir dilin varlığını kavratmak olmalıdır..
ben mesela şimdiden ingilizce çocuk şarkıları ya da farketmez pop-rock şarkılar bile dinletiyorum.. amacım kulak dolgunluğu yaratmak. aşina olmasını sağlamak.. ileride okul hayatında karşılaştığı zaman bocalamasın tamamen yabancı olmasın istiyorum.
evlenmeden önce bir okul öncesi kurumda çalışıyordum ben. 3-6 yaş arası çocuklara ingilizce öğretiyordum.. o zamanlar öğrettiğim şarkıları şimdi Arduşuma dinletiyorum gün içindebirkaç gün üstüste aynı şarkıyı dinletiyorum.. sonra bir bakıyorum açtığım zaman tepki veriyor heyecanlanıyor ben bu şarkıyı biliyorumm gibi davranıyor. işte o zaman amacıma ulaşmış oluyorum
siz de dinletmek isterseniz.. youtube da "NURSERY RHYMES" başlığı adı altında çıkan şarkıları dinletebilir ve animasyonları izletebilirsiniz canlar
İngilizce ile ilgili faydalı bilgileriniz için çok teşekkürler kızlar. Sayenizde ben de gönül rahatlığı ile dinleticem. Bence de kulak aşinalığı çok önemli. Fundişim gibi bir eğitimciden de duymak ayrıca rahatlattı ne yalan söyliyim veee az önce İdaya açtım bayıla bayıla izleyip dinliyor. Çok sağoln kızlar yaaa bayıldım ben bu işe bundan sonra hergün dinleteceğim. Sıkıldığı an kapamayı da ihmal etmeyeceğim :))
İşte İdanın bayıldığı video :))
[video=youtube;md8y86xtmP4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=md8y86xtmP4#t=668[/video]
https://yumukyumuk.com.tr/shop/inde...de=11018&catname=Chicco Jazzy Mama Sandalyesi
Kızlar daha oncedende yazmıstım,bu mama sandalyesı hakkında...acaba alsammıkı..sızce nasıl alınılabılrlıggıı???benım ıcın katlnması on tablasının cıkması onemlı...baska nelere dıkkat etmelıyımm..arastanın dedgı gıbı kırmızı ve turuncu ısth actıgı ıcn kırmızı alacagım..hem unısex bı renk..erkegede olur..
abisi bulaştırdı kaan a gece ateşlenince dün doktora götürdük şu an için gerek yok dedi yine ateşlenirse verin diye antibiyotik cefaks yazdı en son gece 1 de ateş düşürücü vermiştim şimdi de hafif ateşli gibi uyuyo kuzum .. sabah burnundan yeşil sümük geldi biraz okyanus suyu damlattım soğuk buhar burnuna tuttum şimdi sümük beyaz oldu
offf bilemedim versem mi antibiyotiği ???? vermeyip de kaç gün hasta hasta yorup sonra vermek istemiyorum çünkü abisi öyle oldu 3 haftadır hastaydı en son 4 gündür antibiyotiğe başladık
abisini hiç hastalandırmamıştım bu kadar küçükken şimdi hem kendimi suçluyorum hem de abisi olunca yapacak bişi yoktu en sonunda hastalandıbi de gözü sulanıyo kuzum masumum
slm güzel annişler..çok yorgunum bugün yoğurdumu yapıp hemen yatıcam pek geçmişe bakamadım..bu altta görmüş olduğunuz canavaryus benim sıpamdır :)) özendim paylaşanlara bende pylaşayım dedim :)
bir tek arasta ile furuzan ilişti gözüme ..arastacım hayırlı uğurlu olsun canım dişiniz.darısı başıma :)
furuzancım Allah tependen bakmasın kaloriferli evde o kada r giydirilmi o minnakım:) soy onu az soy :))
Aaaaa ne marifetliymiş kursa filan mı gitti canım. Ne eğlencelidir bunu yapmak kimbilir yaa :))) Çok güzel görünüyo teşekkürler siz kendinize 1 dilim alın ben gerisini yerim.
valla canım ben tracy okuyorum onda gece her kalktığında emzirmememiz gerektiğini söylüyor...eğer gece 1den fazla acıkıp kalkıyorsa gündüz az besleniyo demekmiş.onun için de gündüz daha uzun süre emmesi gerekiyormuş....ama uyku sersemi bir an önce uyusun diye emziriliyo maalesef
çok fenalar çokkk 1-2 saat daha dayansalar olmuyo sanki...hiç uykuda kaka yapılır mı yaaa:)
dur bakayım ben de takip edeyim. çiko da 5-6 kez kaka yapıyo ya belki gerçekten düzene giriyordur.biz bi kere yaptık bugün daha....
kaşınıyoruz canım biz:) minnaklar uyumasa işte gece uyumadı beni de uyutmadı deriz ama bak bi suçları yok:) ki 2 gecedir ben de uyuyamıyorum....
ohh valla çiko uyudu, benim de aklımdan geçiyordu şimdi kahve içmek:) iyi geldi ellerine sağlık :)
günaydınlarrr canımm :)
çokk güzel ama bu yaa :) ben de kursa gidip böyle güzel pastalar yapmak istiyorum ama çikoyla imkansız artıkk
günaydın kızlarrr
ne çabuk çarşamba oldu yaa :44: çok hızlı geçip gidiyor günler anlamıyorum hiç bişey
Arda bu gece de 4:45 de uyandı.. ben de 5 küsür saat uyumuş oldum. sanırım haklısınız müdahale etmicem. aç olsa uyanır yıkar ortalığı zaten dimi amabüyüyor galiba oğulcanım
aa biz bugün tam 5 aylığız teyzoşlar yeppaaaaabüyümüşüz tabi yaa koskoca 5 ayy ne demekk
teşekkür ederim canımmkoştum gittim zaten senin bu mesajı da az önce okudum zati
maşallahh bu gaz bombası çook yakışıklıymış amaaaaçok da haşin bakıyoruz valla asabi miyiz neyizz
ayşecmm çok güldürdün beniiuyuyan devi uyandırma ha tamam canım ellemiyorum uyusun bakalım
beni de güldürdü beni deeşikayet etmicem artık uykusundan canım dertsiz başıma dert istiyormuşum gibi oldu dimi ben susayım en iyisi
ohhh mis gibi görünüyor valla ne enfes bir tepsi bu böyle yau
hadi canımmmharika görünüyor yaa ellerine sağlık ablanın canım afiyet olsun demiyorum kesin olmuştur eminim
teşkkr ederizz canmm. darısııı ardayaaa, en acısız enn az sıkınlıı haliylee inş..
maşallh bbeişinee canmm çokkk serttt bir erkek..:)
VALLA BİZDEDE TAMM TERSİ ETKİİ YAPMIŞTII. NOrmelde 2-2 günde biryapardıı kabak yiyncee her gün yapıyorduu. hatta günde 2 kez yaptığı bilee olmuştuuu.
ooooo. muhteşmm görünüyrr vallaa..
sanırım bir çoğumuzun yaşadıkları buna yakın şeyler :)) ah bu bıdıklar
tavsiyelerin için teşekkür ederim benim kızım şuan sadece meme emiyor biberon kesinlikle emmiyor kaşık maması 6 aydan sonra veririm diye düşünmüştüm..
yanımda yatırma olayına gelince de bir kaç arkadaş aynı şeyi yazmış yanında yatırınca daha iyi uyuyormuş bu bıdıklar bende denesem mi acaba diyorum ama bizimki beşiğinde sallanmazsa uyumuyor
2012 annelerine sorunca bizimle de paylaş canım bakalım ne zaman düzene girecek bu uykular...
ilahi arasta yaabu eller o boka girecek o kadar uleyynn
ablanın ellerine sağlık harika görünüyor
tracynin kitabını bende okuyorum vakit buldukça
aynen dediğin şeyi söylüyor tracy nasıl oldu anlamadım ama bizimki gündüz az emiyor gece ise memeye bir bütün..bu durumun benden kaynaklandığını sanmıyorum çünkü ben gündüz emzirmek için bin takla atıyorum benim zilli emmiyor
gece de zırt pırt beni emmek için uyandırıyor emzirmeyeyim diyorum bu kez de uyumuyor ağlaması şiddetleniyor mecbur emziriyorum bende.. hele bu sabah çok komikti resmen 2 saatte bir kalktı emdi emdi yattı en son emmesi sabah ezanına denk geldi çok şaşırdı
memeyi bırakıp bırakıp ezanı dinledi çok tatlıydı
vaayy demek ondan uyumuyor benim kızımzühürt tesellisi olsun bari bana
afiyet olsun meleğine
çok iyi fikir
kesinlikle katılıyorum canım herkes bişeyler paylaşıyor çok iyi oluyor
aynen canım uygulanabilirlik çok önemli bir bende şu var ilk bir yıl çok önemli ya bebeğin kişilik gelişimi kendine güveni için bu dönemde ağlatmamaya ayrıca özen gösteriyorum eğitim bilimleri kitabında en çok etkilendiğim konulardan biri buydu hatta eşimde bu konuda çok takıntılı ağlamasın ne derdi varsa hemen çözelim derdinde :))
canım magazada gormdım ama burdan ıyı gıbı duruyooo..ne yapsamkı..burası bolu küçük oldugundan sadece e bebek var..ordada yok bu modelındenn..sizler gordunuzmu bu modelı,veya kullanan bı yakını olann varmıOhh ne guzel keyfini cikar canim. Keske banada guzel sevdigim yemekleri yapan olsa. Gerci ben birisi gelince melege bakin ben yemek yaparim diyorum. Bebegin sorumlulugundan biraz uzaklasmak rahatlatiyor beni :))
Cok guzel bir paylasi. Olmus. Bende uyaninca dinleteyim.
Ohh ne guzel sevmis bizim kizda sevecek mi bakalim bugun cok huysuzdu cani gezmek istemis zillimin havada guzeldi dolastik. Arabasinda uyuyup kaldi. Hala uyuyor :))
Guzel gibi magzada gordun mu canim internetten mi alacaksin.
Kaka sorunu bizde de var ilk kabiz oldu sonra ishal yine kabiz. Bu ek gidaya gecisten oluyor galiba. Daha bagirsaklari alisamadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?