Teşekkürler canım paylaşımın için...bikaç tanesini almıştık , bikaç tanesi beğendiğin ama daha erken olduğu için almadığım oyuncaklar2 tanesini de beğendim şimdi oynayabileceği oyuncaklar bulursam alayım bari...
Günaydın kızlarrr
Arastacım eloşta öyleydi ama artık günde bir kere yapıyor normal yani kafana takma
Bu arada biz 6 aylık olduk herkes 6aylık olunca uykular düzene girer dedi evet girdi ama gece yarım saat aralıklarla uyanmalar şeklinde lol lol neyse alıştım artık kabullendim uykusuz bir bebeğim var
Sabah doktorum programında parmakları olmayan yavruyu görünce nasıl içim acıdı anlatamam halime binlerce şükür isterse hiç uyumasın ama sağlıklı olsun yavrum
Beğendiklerimizi bulmak ne zor Melek yaa biçok kişiyle aynı zevkteyiz demek ki
Sen neler aldın ayşecim mesela:26:
Ya şimdi ben hamileyken bebişlerle ilgili her türlü şeye kulak kabartırdım. Aylaklık başa bela napıcan.Neyse işte Nationalda belgesel vardı onu izledim. Orda bebeklerle konuşurken belli şeyleri işaretle ilişkilendirin diyordu. Bu şekilde hem daha kolay öğrenir hem de zekasını olumlu yönde etkiler diyordu. Ben de şimdi ona lazım olan bazı kelimelere işaret yapıyorum uzun zamandır. Mesela babasından bahsederken bıyık işareti yapıyorum (eşim bıyıksız ama erkeği anlatmak için bi o geldi aklıma ), kendimden bahsederken saçıma dokunup uzun saç işareti yapıyorum, Chester derken uzun kulak işareti , meme vakti gelince elimle inek sağma işareti yapıyorum hadi süt içelim diye (haha kendimi ineğe benzettim bir kez daha) Şimdi ek besine geçtik mama içinde elimde hayali kaşık tutma işareti yapıp ağzımı açıp kapatıcam mama derken. Bi işe yarar mı bilmiyorum ama denemeye değer buldum. Şimdilik kafası karışmasın diye sadece işine yarayacak ve en lazım olacak şeyleri şekillendirdim :) Böyle işte sizle paylaşayım dedim.
Sulozcuğum gibi yapayım beni dinlediğiniz için tişikkirler
Kızlar oyuncak konuşulurken bi şey sorayım ben de kızıma bebek almak istiyorum. Hiç aldınız mı? Bu aya uygun var mı? Ben bulamadım. Genelde az ama eğitici oyuncakları olsun istiyorum. Ama ilerde saklayabileceği bi hatıra bebeği olsun
Bu arada biz de fîsher price I'n eğitici saati var oda güzel tavsiye ederim
Nette okuduğum kadarıyla çocukların ince motor gelişimi için küplerle oynaması faydalı imiş .üstüste koyma açısından galiba. Bu konuyu araştırıcam
Canım normal kukla,parmak kukla, tahta çıngırak dicem be ona,yumuşak top (kendisi tutuyo parmakları için iyi oluyo), ışıklı topa benzer bi top, aktivite masası,oyun halısı ( en büyük kurtarıcım), öten küçük ayıcıklar (bunları da çok seviyo konuşuyo onlarla) var...bi de konuşan kedi tom var ya ablamlar ondan almışlar davul çalıp geziyo onu da çok seviyo Alptuğ konuşuyo onunla...ama anahtarlarla eğitici kitabı almak istiyorum...
Canim biz bile nasil giyinecegimizi bilmiyoruz. Biz sicak memlekete klima ile isinmaya alismisiz. Burayada geldik. Disarisi cok soguk ev bazen cok sicak. Nasil giydirecegime karar veremiyorum. Sen nasil giydiriyorsun. Gece ozellikle sicak ama hasta oluur diye korkuyorum. Dun corapsiz yatirdim biraz daha rahat uyudu.
Masallah yakisikli ogluna :)) Maço erkek mi olacak ne :)) bakislara bak.. bakislarini yerim senin.
Kızlar oyuncak konuşulurken bi şey sorayım ben de kızıma bebek almak istiyorum. Hiç aldınız mı? Bu aya uygun var mı? Ben bulamadım. Genelde az ama eğitici oyuncakları olsun istiyorum. Ama ilerde saklayabileceği bi hatıra bebeği olsun
Bu arada biz de fîsher price I'n eğitici saati var oda güzel tavsiye ederim
Nette okuduğum kadarıyla çocukların ince motor gelişimi için küplerle oynaması faydalı imiş .üstüste koyma açısından galiba. Bu konuyu araştırıcam
Canim guzel kampanya yapiyorlar. Millette firsati kacirmadan aliyor. Biz hep gec kaliyoruz galiba ... ben hep biraz daha bakayim diyorum. Birde donuyorum urunler tukenmis. :))
Ayy cok alemsin ya :)) kocis beni kizdiriyor bazen ne var bende yaparim diyor. Bende hadi emzirde goreyim diyorum. Ben emzirrimde o emer mi bilmem diye dalga geciyot. :))
arastacım süper bişey bu yaptığın bende YASEMİN YUSUFOFOFF aynen yazıldığı gibi bi yanlışlık yok :)) bebek işaret dili diye bi kitabı aldım.tamda senin yaptığının kitabı denebilir kitabın adı BEBEK İŞARET DİLİ. bu hanfendi amerikada bunun eğitimini almış.annem başladı öğretmeye.izliyor şuanda... bu hareketlerin erken konuşmalarına vede konuşamadıkları dönemlerde kendilerini anlatmaya çok fazla etkisi oluyormuş cnm
Peki bugün bunun meyvelerini aldım desem:)) Her kaka yaptığında yine mi kaka yaptın diyodum bugün de sordum ve şok yanıtı aldım kaa kaaa dedi heceleyerek :) Ve köpeğimiz havladığında onu dinleyip arkasından hovovov şeklinde taklit etti . Baba ve mama da diyor arada ama bilinçli değil tabi ard arda sıralıyor bababa şeklinde :) Herkese şiddetle tavsiye ediyorum:)
Peki bugün bunun meyvelerini aldım desem:)) Her kaka yaptığında yine mi kaka yaptın diyodum bugün de sordum ve şok yanıtı aldım kaa kaaa dedi heceleyerek :) Ve köpeğimiz havladığında onu dinleyip arkasından hovovov şeklinde taklit etti . Baba ve mama da diyor arada ama bilinçli değil tabi ard arda sıralıyor bababa şeklinde :) Herkese şiddetle tavsiye ediyorum:)
Canım almaya karar verdiğim oyucaklar aşağı yukarı şöyle:
Eki Görüntüle 934386
Eki Görüntüle 934378
Eki Görüntüle 934385
Eki Görüntüle 934392
Eki Görüntüle 934394 Eki Görüntüle 934402 bu eğitim halısı ya da o kitap kararsızım.
Hepsi ince motor gelişimi için çok faydalı şeyler, eşimle seçtik. Belki bazılarında ufak değişiklikler olabilir ama temel anlamda istediklerimiz böyle şeyler. Biraz pahalı tutucak ama mama sandalyesine 300 lira verene kadar 150 liralık bişey alıp oraya vereceğimi bu şekilde değerlendireyim diye düşündüm. Çünkü bu aylar çok önemli ve bir daha geri gelmiyor :))
Arasta seçtiğin oyuncaklara bayıldım hepsi beynin farklı bir yerini çalıştırıyor .
Bu arada masallah İda'ya cok erken dillendi . Emeginin karşılığını almak ayri bir güzellik tabi . Sanada İdosuma da tebrikler :))
Begenicrm anck baska kullanicilarnda bisiciklerini begenmem gerekiyormus=)) süpersin muhtesemsin daha ne diim buarada senin kiz zehir vesselam belli etmis kendini..
HElenas aynı konuyu araştırıyoruz . Aktivite küpleri var sanıyorum mothercare de cok faydalı gibi geldi . Ayrıca logolar , renkli bloklar cok etkili motor gelisimi icin . Ben de hangilerini tercih edeceğimi henüz bulamadım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?