2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Teşekkür ederim guzel sözlerin icin :) ben o zamanlar içimdeki cevherin farkında değildim her şey hamile kalmamla başladı :)

Teşekkür ederim guzel sözlerin icin :) ben o zamanlar içimdeki cevherin farkında değildim her şey hamile kalmamla başladı :)

Bunları yazdıktan sonra aklıma geldi kendine haksızlık etmisim :) kına gecesinde kızların basına duvak ve degisik mumluklar yapmıştım soda şişesinden baya ilgi görmüştü

Hahaha afacan Selim hersey beklenir ondan :) haklisin valla dikkat ederiz .

Yok o hani link verdi ya bahsettiği oydu canım. O daha komplike bişey ama senin paylaştığın da çok güzel bence. Parme şunu diyor ben de inceledim baya pahalı yaa:26:

Eki Görüntüle 935347

Aynen öyle ama bu sitede ki cok kullanışlı birşeye benziyor hem de üçte biri fiyatına dediğin gibi bu da seçenekler arasına alınabilir

Kizlar hepinize saolun tek tek alintilayamiyrm telden zor oluyo.....hepimizz hep beraber nice yaslar gorelm ins bu topikte..FUNDAAA ardus nasi buyumus cnm ya byuk degisim gecirdi bu minnaklar....

Nice bes aylarınız altı aylarınız olsun saglikla mutlulukla :)

Not : milyon özür fundam seni başlığa yazmayı unutmuşum

Son düzenleme:

Afiyet olsun Canim ,

Himm bu da diğer bir görüş tabi . Ama aklıma hemen su soru geldi bilgin varsa paylaşırsan sevinirim cift yönlü düşünmekte fayda var dediğin gibi

Satrançta bu yonde zeka geliştiren bir oyun tıpkı logolar gibi aslında mantığı , zekayı cok geliştirdiği kabul ediliyor ama hitap ettigi yas grubu farklı . Senin düşüncene gire satrançta oynatmamalı mı yoksa başka bir açıklaması var mı ?

Kızlar merhaba herkese. Ben de çok uykusuzum, yine çok kalktı gece ve saat 6 da kaka yaptı, sonra uyutamadım iki saat. Geçmişe bakamadım. Ben de iki tane var, o nedenle gecikiyor yazacağım bazı şeyler ve okumaya zaman bulamıyorum. Gece geç yatarak okuyorum ama bu sefer de çok uykusuz dolaşıyorum.
Suloz, Angy ve Funda, evlatlarınızla nice beş ve altı aylara, mutluluk ve sağlıkla inşallah...
Funda cım iki fotoğrafı yanyana koyunca ne kadar büyüdükleri anlaşılıyor değil mi?? Çok yakışıklı büyümüş Arda cım ya, kucaklıyorum...

Son düzenleme:
Bunları yazdıktan sonra aklıma geldi kendine haksızlık etmisim :) kına gecesinde kızların basına duvak ve degisik mumluklar yapmıştım soda şişesinden baya ilgi görmüştü

Bak işte beceriklisin parmecim evet haksızlık etme kendine:)

köpek tüylüyse ondan yazıyordur canım... ağzına sokuyorlar ya ne bulsalar bu bıdıklar :)

Hmm evet tüylü ondan olabilir canım..

Son düzenleme:

teşekkürler fundacım :) ama sizin doğum tarihi kaçtı ya sen gün gün mü hesaplıyorsun ayını :26:

ardaa seni böcük yerim senii akıllı çocuk

Oh ne güzel yapmış saklayarak. Bizim pazarda öyle şeyler olmuyo canım netten ne bulursam artık Nice 5 aylara canım :))

teşekkür ederiz .. sizinde nice anne baba kakalara canım

Eskiden oyuncaklarımız yoktu ve elimize geçen her şeyle oynardık, ama en çok sokakta oynardık. Ben eve girmezdim mesela hava iyice kararıncaya kadar. Kartonlardan kendimiz şebnem yapardık, yine karton ve kağıtlardan monopoly oyununu birebir yapmıştık, alacak paramız yoktu çünkü. Bir de tabi kardeşlerimiz vardı. Benim 3 kardeşim var yaşlarımız birbirine yakın. En iyi oyun arkadaşım onlardı. Elektrikler sık sık kesilirdi ve biz o karanlıkta, gaz lambasının ışığında isim, şehir, hayvan oynardık. Ben Bilirim diye bir bilgi yarışması vardı, o yarışmayı oynardık. Ansiklopedilerden soru hazırlardık, birimiz sunucu olurdu, diğerleri yarışmacı. Çok eğlenirdim ben, hiç canım sıkılmazdı. Kardeşlerim, sokaklar ve oyunlarımız... Şimdi çocuklarımız sokaklarda özgürce oynayamıyor malesef. Hava güzel olduğunda sadece parklara götürebiliyoruz ve orda oynanan oyunlar da hep aynı. Sokakta tombik ( bazı yörelerde yedi taş mı deniyordu??) ve yakan top oynamayı bilmiyor çocuklar. Ayrıca pek çok çocuğun kardeşi yok veya yaşları birbirine yakın değil. Bu nedenle oyuncak alıyoruz çocuklarımıza oynasınlar diye. Şimdi daha yalnız çocuklar, o nedenle uyku arkadaşları veya ellerinden düşürmedikleri bir şey var... Özellikle ve bilinçli bir şekilde vermedim eline ama çok önceden sarı bir tweety almıştık kızıma hediye olarak. Kendisi gibi sarı. O gün bugündür uykuya giderken elinde. Şimdilik bir özgüven eksikliği yok gibi görünüyor ve kendi kendine yetiyor, tabi bir çocuk için bu ne demekse. Sınıfta insiyatif alıp, parmak kaldırıp sorulara cevap veriyormuş. Ödevlerini yapıyor, arkadaşlarıyla iyi geçiniyor, eee daha ne olsun. Oyuncakları var ama pek oynamıyor onlarla. En çok bizle oynamayı seviyor, oyuncaklı veya oyuncaksız bizimle. Çocuklar için en önemli şey onlara sevgi vermek ve ilgi göstermek, oyuncaklı veya oyuncaksız...

Canım santranc dediğin gibi biraz daha büyük yaş grubuna hitap ediyor karşında oynayan kişi ayni yaş grubundaysa teşvik ve zekâ geliştirmeye yardımcı fakat büyük yaş grubu ise ozenti ve örnekleme model alma gibi farklı problemlere yol açabiliyor benim görüşüme göre çocuklar çocukluğunu yaşamali fazla beklenti içine girerek sorumluluk yüklersek ilerde sorunlu birey olmaları kacilnilmaz çocuk zaten biz ne kadar baskilarsakta yonelndirsekte kendi yetenekleri doğrultusunda oyun ve oyuncak seçimi yapacaktır bu asamada bize düşen iyi bir gözlemci olmak..

OYYYY çokk tatlıı yaa. küçükk adammm ne güzell büyümşsnn sen öleee.. maşllhhh

Bizim onlarla satranç oynamamız sakıncalı olabilir dıyorsun teşekkür ederim bu konuyu detaylı araştıracağım .

Ben bir uzman görüşü olarak söyledim uygulayıp uygulamamak senin fikrin canım ben öyle yapıyorum diye sende öyle yapmak zorunda değilsin ki istisnalar kaideyi bozmaz herkes öyle olacak diyede bi olay yok...

Cok haklisin yine Hera :)

Al bu zeka geliştiren oyuncak hadi yap bakalım olmaz tabi yine hersey biz de bitiyor

ne güzell yazıyrsunn canımmm.. senii okumakk çok güzell. teşkrr edermm

Bizim onlarla satranç oynamamız sakıncalı olabilir dıyorsun teşekkür ederim bu konuyu detaylı araştıracağım .

Canım ben öğrenme güçlüğü ve ustun zekalı çocuklar ile çalıştım gözlemledigim ve savunduğum görüş bu çünkü çocuk bi dönem sonra model aldığı anne ve babayi taklit etmeye çalışıyor bu şekilde santrac öğreten bi cok kurs var yaşıtlarıyla oynayabilecegi ve güvenilir yerler turnuvalara falanda katılma olanağı sagliyor yakın bir arkadaşım türkiyede böyle bi fedarasyona üye ve madalyalari mevcut..

beğen butonuna bastım fakat önce başkalarını beğenmem gerekiyormuş... yazını 10 defa 100 defa beğeniyorum canım... en çok üzüldüğüm konu çocukların sokaklarda oynayamaması artık... eşime daha hamileyken diyordum...Alptuğu annemlere götüreceğim sık sık ve doya doya sokakta oynayacak diye...ilçede oturuyorlar annemler ve yazın sokakta çocuk kaynıyo...benim oğlum uçurtmasını da uçuracak, çift kale maçını da yapacak, çamura da bulanacak...en çok istediğim şey bu.ama büyük şehirlerde büyüyen çocuklar için başka çare yok maalesef ne güzeldi be çocukluğumuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…